Καλησπερα φιλε, ειχα την τυχη να βρω ενα παλιο κεφαλι, το L100.
Δεν ξερω ομως κατα ποσο εχει σχεση με τα καινουρια που παραγουν πλεον...
Τα παλια ηταν ο "προγονος" των Hiwatt.
O D.Reeves, σχεδιαζε και εφτιαχνε τα πρωτα SoundCity για τον Arbiter,ενω παραλληλα εφτιαχνε και καποια ομοια σχεδια με το ονομα Hiwatt, η Hylight, αλλα μετα απο διαμαχη περι δικαιωματων αποχωρησε και συνεχισε ως Hiwatt...
Οπως καταλαβαινεις λοιπον, τα SoundCity, τα παλια τουλαχιστον, ειναι πολυ κοντα στα Hiwatt.
Κατα την αποψη μου εχουν το τελειο καθαρο που μπορει κανεις να βρει σε παλιο ενισχυτη.
Highest quality components στο εσωτερικο τους, εννοειται ptp κατασκευη και αντοχη απιστευτη. Ειχα 1-2 ατυχηματα και δε χρειαστηκε να του αλλαξω απολυτως τιποτα.
Κι ομως παιζει ακομα χωρις να αλλαξω η να επιδιορθωσω τιποτα.
Το eq τους θυμιζει λιγο την αναισθησια των παλιων marshall, δηλαδη, σε μικρες εντασεις δε θα δεις μεγαλες διαφορες απο το 1 στο 3 π.χ.
Οσο το ανοιγεις ομως τοσο γινεται πιο αισθητη η διαφορα στις διαβαθμισεις του eq.
Οταν παιζω με το δικο μου, σχεδον παντα, εχω τα treble στο 0 η στο 2. Ειναι σχετικα "πριμα" οποτε προσθετωντας μεσαια, χρειαζεται να τα κοψεις, αλλιως παραγινεται το πραγμα.
Οπως θα δεις απο τις φωτο ειναι 4-input οποτε μπορεις να γεφυρωνεις τα καναλια για να πετυχεις διαφορετικες χροιες.
Προτιμω το normal για να ειμαι ειλικρινης.
Αλλιως το normal, με γεφυρωμα στο hi του Briliant.
Με les paul και ενα καλο fuzz, ειναι απο τους καλυτερους συνδυασμους για 70s rock.
Τα SoundCity ετσι κι αλλιως, ηταν απο τους αγαπημενους ενισχυτες του Townsend. Συγκεκριμενα στο Isle of Wight παιζει με ενα SoundCity L100 γεφυρωμενο με δυο Hiwatt κεφαλια.
Επισης ο Leslie West, εκτος απο Sunn p.a. και Hiwatt p.a. επαιζε με L100.
Επισης ενα μοντελο τους το L120 ειχε κατι σαν "πρωτογονο attenuator".
Παρε καποιες φωτο απο το L100 που ειχα την τυχη να βρω.