- Πόντοι
- 48
Είμαι ανάμεσα σε tele και σπλιταρισμένη huber.Πιο πολύ όμως μου φέρνει για tele. :

Στη μιξη παντως δεν ακουγονται σαν σκαφη,ουτε η μεν ουτε η δε...Superfunk είπε:(και τον ηχο απλα υπεροχο,βοηθαει βεβαια και το AKG C12 & o Manley comp ;D
ασε που οι ηλεκτρικες κιθαρες δεν εχουν ηχο (χρειαζονται και ενισχυτη οποτε ο ηχος τους αλλαζει αναλογα με τον ενισχυτη)
Λοιπον στα ρυθμικα παιζει αυτη
1962 Epiphone Granada
& solo αυτη
1960 Gibson Es 125
Παντως εχετε δικιο...ΞΥΛΟ δεν ειναι (κοντραπλακε ειναι) ;D ;D
Αυτή ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ η αίσθηση μου ακούγοντας το κομμάτι του SF...oh well 8)yann είπε:Στη μιξη παντως δεν ακουγονται σαν σκαφη,ουτε η μεν ουτε η δε...
Ασε που ακουγονται σαν την ιδια κιθαρα,με αλλες ρυθμισεις στον ενισχ/τη...
Ειδικα ο P της Εs 125,ακουγεται σαν μικρος μονοπηνιος,
και μαλιστα τελεκαστερατος.. ;D
το σωστο ειναι
Ειδικα ο P της Εs 125,ακουγεται σαν μικρος μονοπηνιος,και μαλιστα τελεκαστερατος
μωρε ακουγεται αλλα τετοιο ηχο εχει και ενα πλαστικο πηρουνι αν το κοπανας πανω στο τραπεζι...δεν το εχω ομως ακουσει ποτε σε δισκο.... ;D ;D-Αφου οι ηλ/κες δεν εχουν ηχο,δεν ξαναπαιζω χωρις ενισχυτη,
αφου δεν ακουγεται τιποτα...
Είμαι ανάμεσα σε tele και σπλιταρισμένη huber.Πιο πολύ όμως μου φέρνει για tele. Roll Eyes ;D Μέσα έπεσα έτσι?ez είπε:Η κιθάρα είναι αυτή:
Μία Esquire partcaster που είχα στήσει μόνος μου καιρό πριν, πολύ ενδιαφέρουσα παικτικά και ηχητικά. Ash body, maple neck, Lollar T pup.
Θυμάμαι σίγουρα πως όταν έπαιζα το συγκεκριμένο κομμάτι, πάντα είχα το tone κλειστό 30-40%, πράγμα που κάνει τον ήχο πιό θολό μεν, άκρως vintage και γεμάτο δε...almost like a P 90...cool.
Αυτή ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ η αίσθηση μου ακούγοντας το κομμάτι του SF...oh well 8)
μια κιθαρα της προκοπης ειχες και εσυ που δεν ηταν τιγκα στη μουντιλα και πηγες και την πουλησες.... ;D δεν την εδινες τουλαχιστον σε εμενα... ;Dείχα κι εγώ μια Gibson ES-300 που ο ήχος της είναι αυτός που παίζει στο Rock around the clock του Bill Haley από τον Danny Cedrone, με P-90 dog-ears μαγνήτες.
Πλωτάρχα μου με τιμάτε! 8) Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια!yameth είπε:Προς ez: Η αίσθηση που είχα (θα μου πείτε κατόπιν αποκαλύψεως τα λες...) ήταν για καθαρόαιμη Tele αναμφισβήτητα. Συγχαρητήρια ωραίο παίξιμο!
BUTTtttt... αν έπαιζε ένας όχι τόσο ταλαντούχος την ίδια κιθάρα, σε καμία περίπτωση δεν θα έβγαζε αυτόν τον χαρακτηριστικότατο ήχο που ακούμε. Τόσες φορές έχουμε μιλήσει για τα χέρια (που είναι προέκταση του νου και της πείρας). Επαναλαμβάνω λοιπόν: Ο συνδυασμός των υλικών, κάνει την καλή κιθάρα. Ομως αυτό το έξτρα που θα κάνει τον ez ή έναν γνώστη και tone afficionado να βγάλει το maximum της έκφρασης του και να εκμεταλλευτεί την ιδιαίτερη χροιά του οργάνου, είναι αυτές οι "ψιλοδιαφορές" που κάποιοι ακούν.
Mεταφρασις:Superfunk είπε:Ωπα μολις ειδα τη ΒΛΑΚΕΙΑ που εγραψα
Κι ομως,καποιοι (μαζι και εγω) εχουν την απαιτηση το ηλ/κο οργανο να ακουγεται καλα και ακουστικα,εστω με την οποια ελαχιστη ενταση του,που ομως ειναι αρκετη για να ακουει καποιος τι παιζει (εκτος τεχνικων που απαιτουν ενισχυση),μωρε ακουγεται αλλα τετοιο ηχο εχει και ενα πλαστικο πηρουνι αν το κοπανας πανω στο τραπεζι...δεν το εχω ομως ακουσει ποτε σε δισκο.... ;D ;D
Καλα εκανε,μπορει να της εβαζες κα'να τελεμαγνητη εσυ... ;Dμια κιθαρα της προκοπης ειχες και εσυ που δεν ηταν τιγκα στη μουντιλα και πηγες και την πουλησες.... ;D δεν την εδινες τουλαχιστον σε εμενα... ;D
Ελα κακιες.... ;D,μπερδευτηκα γερος ανθρωπος και εσυ με κοροϊδευεις ,σα δε ντρεπεσαι... ;DMεταφρασις:Ωρα να σας πω την αληθεια!!
μα και ο...ΣΤΟΚ μαγνητης της ....teleμαγνητης ηταν (απλα χαλασε... :'(),ακομα την κλαιω αυτη τη κιθαρα (την ειχα παρει επειδη επαιζε ο κιθαριστας του Nick Cave με αυτη....και ηθελα την ιδια.......και μου την εκλεψαν ..... >Καλα εκανε,μπορει να της εβαζες κα'να τελεμαγνητη εσυ...
Νομιζω οτι τα σχολια για το παιξιμο ειναι περιττα.Κι εγω ειχα την αισθηση οτι ακουω εναν P-90 μαγνητη...Αλλα θα σταθω σε κατι που δεν σχολιαστηκε καθολου και δε μπορω να το αφησω ετσι. Ηλια ΑΠΙΘΑΝΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ! Seriously man, only cool cats can pull this off!ez είπε:Η κιθάρα είναι αυτή:
Μία Esquire partcaster που είχα στήσει μόνος μου καιρό πριν, πολύ ενδιαφέρουσα παικτικά και ηχητικά. Ash body, maple neck, Lollar T pup.
Θυμάμαι σίγουρα πως όταν έπαιζα το συγκεκριμένο κομμάτι, πάντα είχα το tone κλειστό 30-40%, πράγμα που κάνει τον ήχο πιό θολό μεν, άκρως vintage και γεμάτο δε...almost like a P 90...cool.
yameth είπε:Ελα ρε Μάκη πάλι... δηλαδή τι μας λέει το βίντεο; Οτι βλέπουμε μια Les Paul-περίπου που ακούγεται σαν τι; ή τι ιδιαίτερο έχει δηλαδή; Αλλη μια καλή κιθάρα θες να πείς; Ε και; Απλά σου αρέσει εσένα. Που προσθέτει στο ερώτημα του τίτλου δηλαδή;
Πολύ ωραία τα links που μας έστειλες (και άλλα τόσα που κυκλοφορούν στο νετ....με αντίστοιχες πληροφορίες)...αλλά θα ήταν πολύ χρήσιμα εάν περιείχαν και το συμπλήρωμά τους. Δηλ sealer, final finishing...Εκτός εάν υποθέσουμε ότι οι 2 αυτοί παράγοντες ΔΕΝ επηρεάζουν ΚΑΘΟΛΟΥ το τελικό αποτέλεσμα...Εκτός εάν υποθέσουμε ότι πολυουρεθάνη και νίτρο έχουν το ίδιο (ηχητικό) αποτέλεσμα...Εκτός εάν υποθέσουμε ότι έχουμε περάσει τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ χέρια λούστρου...ffmakis είπε:
Σωστό (εν μέρει), αλλά ένα καλό όργανο θα είναι πάντα ένα καλό όργανο...άσχετα από όποιον το πιάσει. Ένα stardivarius πάντα θα είναι ένα stardivarius άσχετα από το εάν θα το πιάσει η Mouter ή εγώ...προφανώς και το μουσικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τον παίκτη, αλλά δεν φταίει το όργανο γι αυτό!JIMMYPAP είπε:Η αξια οποιασδηποτε κιθαρας, καθοριζεται απο το ζευγαρι χερια που παιζει με αυτην. Εαν υπαρχει καλη μουσικη στο κεφαλι, θα βγει και με καυσοξυλο. Εαν δεν υπαρχει, οτι οργανο κι αν εχεις, παλι για γελια θα ειναι το αποτελεσμα. Γνωστο, αλλα καλο ειναι να το θυμομαστε που και που! ;D