• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Συγκριτικό lollar strat pickups

Σε τελική ανάλυση προσπαθώ ν αξιοποιήσω όσο γίνεται ένα σημαντικό ποσό.

Μήπως το "αξιοποιήσω" να γίνει "σπαταλήσω"?

Ξανασκέψου τι θα πληρώσεις, για ποιο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση κερδισμένος είμαι ...

Είναι σίγουρο αυτό?

Εσύ ποιους μαγνήτες έχεις;
Έχω καταλήξει εδώ και αρκετά χρόνια σε Nick Silver σε 2 στρατ μου και τους στοκ 57/62 της Fender στην τρίτη.

Είναι σίγουρο αυτό?
δεν καταλαβαινω τι θες  να πεις αλλα ναι. Εννοω οτι μεσα απο αυτη την διαδικασια εμαθα αρκετα για τους μαγνητες της στρατ γενικα, τις κατηγοριοποιησεις, καποιες διαφορες ανα δεκαετια κλπ..... στο τελος μπορει να μη παρω και τιποτα αλλα θα ξερω αυτα.

αυτο το ρισκο παντα υπαρχει...... οσοι μπλεκομαστε με εξοπλισμο το χουμε μαθει... αλλες φορες μου βγηκε και αλλες οχι...πιστευω οτι θα ναι αναβαθμιση.

ποιους nick silver εχεις? ρωτω και ξαναρωτω γιατι τα ακουω τα κλιπακια σου αν ειναι γραμμενα με αυτους

Είναι σίγουρο αυτό?
δεν καταλαβαινω τι θες  να πεις αλλα ναι. Εννοω οτι μεσα απο αυτη την διαδικασια εμαθα αρκετα για τους μαγνητες της στρατ γενικα, τις κατηγοριοποιησεις, καποιες διαφορες ανα δεκαετια κλπ..... στο τελος μπορει να μη παρω και τιποτα αλλα θα ξερω αυτα.

αυτο το ρισκο παντα υπαρχει...... οσοι μπλεκομαστε με εξοπλισμο το χουμε μαθει... αλλες φορες μου βγηκε και αλλες οχι...πιστευω οτι θα ναι αναβαθμιση.

ποιους nick silver εχεις? ρωτω και ξαναρωτω γιατι τα ακουω τα κλιπακια σου αν ειναι γραμμενα με αυτους

Είναι σίγουρο αυτό?

Είναι σίγουρο αυτό?

Είναι σίγουρο αυτό?

οπ δεν ξερω γτ αλλα πατησα πολλες φορες την απαντηση σορυ.

Εννοώ ότι θα δώσεις πολλά χρήματα, για ελάχιστο αποτέλεσμα, αφού στην ουσία ψάχνεις κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που έχεις ήδη, και είσαι ευχαριστημένος.

Και φυσικά υπάρχει όπως λες και το ρίσκο.

Αλλά νομίζω ότι θα το καταλάβαινα ακόμα κι αν το έγραφες μόνο μία φορά. :classic_tongue:

κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που έχεις ήδη, και είσαι ευχαριστημένος
για να μαι πιο συγκεκριμενος περιμενα να ναι πολυ χειροτερα τα πραγματα. το πιο καλο ειναι ο νεκ που δεν ειχα τετοιο ηχο και ειναι πολυ καλος, με εμπνεει. στους αλλους 2 μαγνητες δεν εχω βρει ακομα ελκυστικες για μενα χρησεις. το balancing ειναι ομως καλο.

Τους Black Rose και τους Ivory Tulip. Δεν έχω πρόχειρα σκέτα κλιπάκια αυτή τη στιγμή αλλά για να πάρεις μια ιδέα μέσα σε μιξαρισμένα κομμάτια:

Black Rose:

αλλά για να πάρεις μια ιδέα μέσα σε μιξαρισμένα κομμάτια:
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

oi δευτεροι οι ivory toulip  μ αρεσαν πιο πολυ..... Πολυ presence και οι δυο. 

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Να 'σαι καλά geka. Και πάρε και 2 κλιπάκια που βρήκα μόλις και είχα γράψει για παλιότερο θέμα στο noiz με σκέτη κιθάρα στο καθαρό, σε όλες τις θέσεις ξεκινώντας από νεκ.

1 Black Rose

2 Ivory Tulip

Black Rose.mp3
Ivory Tulip.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
και εδω οι ivory toulip μ αρεσουν πιο πολυ. και στις 2 περιπτωσεις παντως ισως ειναι λιγο σκληρη η ατακα για μενα. εχει σχεση και με το παιξιμο αυτο. απο οτι εχω ακουσει να δωσω ενα παραδειγμα αναφορας μου αρεσαν οι fat 60s, οι fat 50s, καπως οι pure vintage 65, οι lollar ολοι , οι zan vandt. Σε καποιους η μία ή η άλλη θέση ανάλογα.  επισης μου αρεσε καπου που ακουσα τον συνδυασμο που εχει ο trower. εναν πιο αδειο στο νεκ ενα μεσαιο στη μεση και ενα λιγο πιο χοτ στην γεφυρα. κι αυτο ειναι μια επιλογη ακομα και με τους λολαρ αλλα ρισκαρω. ενω δεν μου αρεσαν πχ οι klopmann( πολυ πριμοι μου φανηκαν) δυστηχως ολα απο το youtube. με την στρατ με τους tonerider σταθηκα και λιγο τυχερος. ειναι απο ανταλλαγη και μου ταιριαξαν καπως, οχι απολυτα ομως. 

Στους μαγνήτες πάει κανείς πολύ συχνά στα τυφλά. Κατ' αρχήν η πλειοψηφία των κλιπς στο youtube γενικά, σπανίως είναι αντιπροσωπευτικά (και όχι μόνο για μαγνήτες) γιατί το 99% αυτών που ανεβάζουν δεν ξέρουν ούτε πώς να φτιάξουν ήχο στον ενισχυτή/plugin τους ούτε πώς να ηχογραφήσουν τον ήχο που έφτιαξαν.

Αλλά εκτός από αυτό, ούτως ή άλλως, αυτό που ακούς περιέχει αναγκαστικά και το πιο σημαντικό κομμάτι της αλυσίδας του ήχου που είναι ο ενισχυτής και οι ρυθμίσεις του. Οι μαγνήτες που ήδη έχεις π.χ. θα ακουστούν εντελώς διαφορετικά, στα όρια του να σου φαίνονται άλλο σετ, παιγμένοι σε ενισχυτές των οποίων τον ήχο δεν γνωρίζεις. Και φυσικά, πάντα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο παίχτης και το ύφος του.

All in all, στην αγορά καινούριων μαγνητών, ό,τι και να κάνει κανείς, θα πάει λίγο στα τυφλά (κουφά). Εκτός κι αν πάρει τον ενισχυτή του και την κιθάρα του και πάει επί τόπου στον κατασκευαστή και αλλάζονται/συγκρίνονται τα σετ on the fly.

Αλλά εκτός από αυτό, ούτως ή άλλως, αυτό που ακούς περιέχει αναγκαστικά και το πιο σημαντικό κομμάτι της αλυσίδας του ήχου που είναι ο ενισχυτής και οι ρυθμίσεις του
εκει ειναι η ολη δυσκολια. στην αθηνα που λεει ο λογος θα πηγαινα και σε κανεναν συμφορουμιτη με τον εξοπλισμο μου. οσο για το youtube 1 στα 10 βιντεο μπορω να παρακολουθησω. πιο πολυ μου την σπαει που δεν παταν ενα ανοιχτο ακορντο η ενα μπαρε ρε παιδι μου ν ακουσουμε την κιθαρα

Περιμένω νέα κι εντυπώσεις. Γτ λες ότι θ μου ταίριαζαν οι blonde. Την special bridge την προτείνει κ για τα 2 σετ . Όσο ψάχνω τόσο ισχυροποιείται το διλλημα ανάμεσα στα 2. Βρήκα αλλά 2 ωραία βίντεο. Θ τ ανεβασω
Για το Alnico 2 του πράγματος και τη λιγότερη επιθετικότητα των Blondes, που θεώρησα ότι πιθανά να την προτιμάς. Ωστόσο οκ, μπορεί να κατάλαβα και λάθος...

Γενικότερα πάντως, οποιοδήποτε από τα δύο σετ λογικά θα σε ενθουσιάσει,  καθώς το επίπεδο clarity και μόνο θα σου δίνει άλλη αίσθηση στο παίξιμο (αυτή την στιγμή είναι λίγο πολύ σαν να διαλέγεις ποιό μοντέλο Ferrari προτιμάς).

Για το Alnico 2 του πράγματος και τη λιγότερη επιθετικότητα των Blondes, που θεώρησα ότι πιθανά να την προτιμάς
καπως ετσι ειναι ναι. Θέλω να το ελέγχω εγώ όσο μπορώ όταν πάω για πιο επιθετικό παίξιμο. Όλα συνηθίζονται βέβαια.

μπορω να πω οτι και αυτοι μου αρεσαν....αλλα δεν ξερω αν μπορω να τους βρω σε νορμαλ τιμη

Trending...

Νέα θέματα

Back