Single coil sized humbuckers

J's conspiracy

Μέλος
Πόντοι
28
Εχω μια strat που καθεται και σκεφτομουν να της αλλαξω μαγνητες για παιξιματα με πιο πολλα γκαζια .Η βασικη μου κιθαρα φοραει cs69 .Καταρχας με ενδιαφερουν μονο single coil sized μαγνητες .Δευτερον ενας απο τους αγαπημενους μου γκαζατους strat ηχους ειναι του Malmsteen στα 80' s .Δεν εχω σκοπο να παιξω αποκλειστικα Malmsteen ουτε κυνηγαω τον ηχο του .Απλα ειναι ο αγαπημενος μου strat ηχος (κι οχι μονο)  σε πιο γκαζατα παιξιματα που παιζω  (πχ Ιron maiden ,Ac Dc ,Vai ,Satriani κλπ ) .Ετσι σκεφτομουν τους dimarzio που φοραγε (αν εχω καταλαβει HS 4 -HS 4 - Hs 3 ) που ειναι και single coil εμφανσιακα  .Ο ηχος που εχει τα τελευταια χρονια δεν μου αρεσει ιδιαιτερα + τα διαφορα συγκριτικα στο youtube με κανουν να μην σκεφτομαι τους duncan .Ο ενισχυτης ειναι ο Marshall 2061x .Συνηθως τον εχω στο 3-4 και χρησιμοποιω attenuator ,το οποιο σημαινει οτι μπορει να χρησιμοποιηθει και με τερμα τα volume .Χρησιμοποιω και booster και distortion .Η κιθαρα απο μονη της ειναι αρκετα μπασατη για στρατ .

Μετα απο τα παραπανω ,αυτο που με ενδιαφερει ειναι:

α) η γνωμη αυτων που εχουν εμπειρια με τους dimarzio ή με τους fury ή και με τους δυο ακομα καλυτερα

β)με βαση την περιγραφη μου κι αλλες προτασεις για  μαγνητες ειναι δεκτες

Μόνο HS. O αγαπημένος μου μαγνήτης, καμία σχέση με τον Fury.

O Fury είναι όντως single coil sized humbucker, o HS όχι. Πολύ πιο strat ήχος, απλά σηκώνει και το πολύ gain, διατηρώντας παράλληλα αυτή την χαρακτηριστική του ατάκα.

BillTrantos είπε:
Μόνο HS. O αγαπημένος μου μαγνήτης, καμία σχέση με τον Fury.

O Fury είναι όντως single coil sized humbucker, o HS όχι. Πολύ πιο strat ήχος, απλά σηκώνει και το πολύ gain, διατηρώντας παράλληλα αυτή την χαρακτηριστική του ατάκα.
Ο HS όχι;;;

BillTrantos είπε:
Σε σχέση με τον Fury; Όχι σε καμία περίπτωση.
οντως δεν ειναι humbucker?

τωρα μολις μου ρθε στο μυαλο το live στο Tokyo  το 85’ .Εκει το οριοθετω το θεμα

johnps πες μου την εμπειρια σου με αυτους ,που νομιζω ειναι single coil , ειχε πριν τους hs και  τους αλλαξε για να γλιτωσει βζζζζζζ

Η HS σειρά είναι όντως γκαζωμένη για single coils, αλλά δεν είναι και Little '59 ας πούμε. Αυτό εννοώ, έχουν τρομερή ατάκα αν σκεφτεί κανείς το output τους.

Τους θεωρώ ιδανική επιλογή για Strat που θέλεις να μπορεί να παίξει και high gain πράγματα.

Δεν υπάρχει ολίγον humbucker. Η είναι ή δεν είναι. Και ο HS3 είναι.

με τον fs1 δεν ειχα καθολου φυσημα η βομβο τον ειχα στη bridge θεση και ηταν σουπερ και καθαρος και με γκαζια επισης η θεση bridge -middle ηταν ακομα πιο ωραια

johnps είπε:
με τον fs1 δεν ειχα καθολου φυσημα η βομβο τον ειχα στη bridge θεση και ηταν σουπερ και καθαρος και με γκαζια επισης η θεση bridge -middle ηταν ακομα πιο ωραια
εχεις εμπειρια και με τους hs?

RayDTutto είπε:
Δεν υπάρχει ολίγον humbucker. Η είναι ή δεν είναι. Και ο HS3 είναι.
Με τόσο μικρό output είναι αδόκιμο κατά τη γνώμη να λέγονται mini humbuckers. Το ότι είναι noiseless δεν τους κάνει humbuckers. Καταλαβαίνω τη θεωρητική οπτική, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Χωρίς γκάζι οι μαγνήτες είναι από βαρετοί έως ψόφιοι. Δεν ξέρω κανέναν humbucker που να έχει τέτοιο πρόβλημα.

με το wiring και τα pots τι παιζει;για τους hs μιλαω.θελουν κατι συγκεκριμενο;εσυ bill πως τους εβαλες;

Εγώ έκανα το Malmsteen/Blackmore wiring. Δηλαδή νεκρά τα tone pots, όπως και ο μεσαίος μαγνήτης. Έχει 3 θέσεις, μία bridge, μία neck και μία μαζί οι 2 τους.

Δεν αρέσει σε πολύ κόσμο γιατί χάνεται ο χαρακτήρας της Strat που είναι οι θέσεις 2 και 4, αλλά εγώ την ήθελα καθαρά για hard rock/heavy metal την κιθάρα.

BillTrantos είπε:
Εγώ έκανα το Malmsteen/Blackmore wiring. Δηλαδή νεκρά τα tone pots, όπως και ο μεσαίος μαγνήτης. Έχει 3 θέσεις, μία bridge, μία neck και μία μαζί οι 2 τους.

Δεν αρέσει σε πολύ κόσμο γιατί χάνεται ο χαρακτήρας της Strat που είναι οι θέσεις 2 και 4, αλλά εγώ την ήθελα καθαρά για hard rock/heavy metal την κιθάρα.
εχεις δοκιμασει για neck  & middle τον hs4 ?γιατι απο οτι εχω καταλαβει αυτον τον συνδυασμο χρησιμοποιει

Η "διάσημη" κιθάρα του, η Duck, φορούσε στα 80s-90s δυο HS3' έναν στη θέση neck, έναν στη bridge και στη μέση είχε έναν Fender.

Σε κάποιες άλλες Strat που χρησιμοποεί έχει κάνει το wiring που περιέγραψα πιο πάνω, απλά εγώ ήθελα να έχω αυτό που λέμε "best of both worlds".

BillTrantos είπε:

τι κερδιζεις με το συγκεκριμενο wiring?γιατι φανταζομαι την επιλογη μ τους δυο μαζι μπορεις να την εχεις και χωρις τις κηδειες

Κερδίζεις απλότητα και πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα. Γενικότερα δε θα το συνιστούσα σε κάποιον που θέλει ένα πιο all around όργανο.

Θα το έκανα στη θέση σου μόνο αν είχες και μία ακόμα Strat με το παραδοσιακό wiring.

BillTrantos είπε:
Κερδίζεις απλότητα και πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα. Γενικότερα δε θα το συνιστούσα σε κάποιον που θέλει ένα πιο all around όργανο.

Θα το έκανα στη θέση σου μόνο αν είχες και μία ακόμα Strat με το παραδοσιακό wiring.
ηχητικα στις θεσεις neck & bridge θα εχει διαφορα η κιθαρα με το παραδοσιακο wiring σε σχεση αυτο που χρησιμοποιεις;

Trending...

Νέα θέματα

Back