Συντονισμος νοτας σε les paul

mike_rhd

Μέλος
Πόντοι
28
Καλησπερα σε ολη την παρεα!

Θα ηθελα τη βοηθεια σας για ενα θεμα που εχω με την λες πολ μου.

Οταν παιζω τις 2 ΣΙ νοτες στην μι καντινι χορδη (ειδικα αυτη στο 7ο ταστο) παρατηρω οτι παραγεται μαζι μια αρμονικη νοτα (ωκταβα συγκεκριμενα) η οποια οσο σβηνει η νοτα ακουγεται ολο κ πιο δυνατα. Συμβαινει μονο με αυτες τις 2 νοτες και μονο με την λες πολ. Με τη στρατ στον ιδιο ενιςχυτη δεν εχω αυτο το προβλημα. Οι μαγνητες δεν ειναι πολυ κοντα στις χορδες (ειδικα ο νεκ ειναι τερμα μεσα στο pickup ring). Το φαινομενο υπαρχει σε ολες τις θεσεις του επιλογεα. Συμβαινει και με καθαρο ηχο και ειδικα με overdrive.

Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?

Κανε ενα πειραμα, βιδωσε (δεξια) ενα τεταρτο την βιδα στην γεφυρα (καντινι μερια).

Αν δεν εχεις αποτελεσμα ξεβιδωσε παλι πισω.

Thanoszin είπε:
Κανε ενα πειραμα, βιδωσε (δεξια) ενα τεταρτο την βιδα στην γεφυρα (καντινι μερια).

Αν δεν εχεις αποτελεσμα ξεβιδωσε παλι πισω.

Τζιφος... :-\

Χαμήλωσε την ένταση στον ενισχυτή , συνεχίζει;

Αν συνεχίζει δοκίμασε ν αλλάξεις χορδές

nasokosm είπε:
Χαμήλωσε την ένταση στον ενισχυτή , συνεχίζει;

Αν συνεχίζει δοκίμασε ν αλλάξεις χορδές
Θα συμφωνησω με τον Νασο-ο οποιος βεβαιως και το κατεχει το θεμα-το ιδιο προβλημα ειχα προσφατα σε μια στρατ,αλλαξα χορδες και ολα ΟΚ.

Eξαλλου ειναι το πιο ευκολο και "ανωδυνο" για να δοκιμασεις.

καλημερα, παιζω με εναν vibrolux του  71.

Ειανι πιθανον να θελει καινουριες λαμπες απλα θεωρησα οτι αν ηταν θεμα ενισχυτη θα το εκανε και με την στρατ.

Θα δοκιμασω να αλλαξω και χορδες σημερα να δω μηπως φυγει.

Πηρα επιτηδες διαφορετικη μαρκα χορδων να δοκιμασω.

Ισως τις περασω και top-wrap για αλλαγη.

Θα σας ενημερωσω το βραδυ.

Ευχαριστω για τις προτασεις  :)

Αλλαγμα χορδων αλλα αποτελεσμα μηδεν  >:(

Παω και τον ενισχυτη για σερβις σημερα.

Θα ρωτησω και τον τεχνικο μου και μολις βρω λυση θα σας ενημερωσω ετσι για το γαμωτο

1.Ισως ειναι στα ορια του frett buzz και σου βγαζει την αρμονικη...στο 5,7,12 ταστο βγαινουν πιο φυσικα.

2.Παιζει να εχεις brass nut;

3.Απο τη μια ειναι παραξενο να στο κανει μονο η lp αλλα απο την αλλη θα μπορουσε να ειναι πιο προφανες μιας που πιθανοτατα εχει πιο high output μαγνητες απο τη στρατ.Δοκιμασε και τη στρατ εξισου μπουσταρισμενη στον ιδιο ενισχυτη να αποκλεισεις το ενδεχομενο να φταιει αυτος...

leon7pap είπε:
1.Ισως ειναι στα ορια του frett buzz και σου βγαζει την αρμονικη...στο 5,7,12 ταστο βγαινουν πιο φυσικα.
Για αυτο το λογο ειπα να δοκιμασει ανεβασμα της γεφυρας.Για το nut δεν νομιζω ,θα το εκανε σε ανοιχτη χορδη.

Το μονο που μενει να τσεκαριστει ειναι το βαγονακι (saddle).?    (περα απο τον τον ενισχυτη).

Ισως ενα τεταρτο της στροφης ηταν λιγο...αν ειχε κακοκομμενο brass nut επαιζε να το ακουγε να κουδουνιζει ΚΑΙ παιζοντας σε ταστο οχι μονο ανοιχτη...ειμαι προσφατα παθων!!!Τα saddles ναι παιζει να ειναι...

Πειραμα νο2: α)Πιεσε την χορδη ελαφρα προς τα κατω στο σημειο πισω απο το nut και παιξε ανοιχτη Σι να δεις αν κουδουνΑΕΙ

β)Κανε κατι παρομοιο.Πιεσε την χορδη πισω απο το nut αλλα αυτη τη φορα βαλε capo στο 7 ταστο που σου κουδουνιζει και παιξε τη νοτα σι να δεις αν ακομα το κανει...

leon7pap είπε:
Ισως ενα τεταρτο της στροφης ηταν λιγο...αν ειχε κακοκομμενο brass nut επαιζε να το ακουγε να κουδουνιζει ΚΑΙ παιζοντας σε ταστο οχι μονο ανοιχτη...ειμαι προσφατα παθων!!!Τα saddles ναι παιζει να ειναι...

Πειραμα νο2: α)Πιεσε την χορδη ελαφρα προς τα κατω στο σημειο πισω απο το nut και παιξε ανοιχτη Σι να δεις αν κουδουνΑΕΙ

β)Κανε κατι παρομοιο.Πιεσε την χορδη πισω απο το nut αλλα αυτη τη φορα βαλε capo στο 7 ταστο που σου κουδουνιζει και παιξε τη νοτα σι να δεις αν ακομα το κανει...
Βασικα το ακουω ΜΟΝΟ παιζοντας στο 7ο ταστο της μι καντινι. (και στο 19ο αλλα πολυ λιγοτερο)

Ο ενισχυτης μαλλον δεν φταιει γιατι μου το κανει και οταν παιζω καρφι στην καρτα ηχου χωρις εφφε. Παλι σε μικροτερο βαθμο μιας και δεν εχω καθολου overdrive. Ειναι η συγκεκριμενη συχνοτητα γιατι αν κουρδισω ημιτονιο και παιξω στο ιδιο ταστο δεν το κανει. (ουτε ομως και στο επομενο ταστο που ειναι η ιδια νοτα που "αρπαζε" πριν)

Ηλπιζα να ειναι κατι που μπορω να διορθωσω μονος μου αλλα αν μιλαμε για fret buzz ή για φαγωμενο βαγονακι γεφυρας.... θελει τεχνικο  ::)

Thanks και παλι για τις προτασεις!

Κουρδισε εναν τονο κατω και δες αν στο κανει στο ιδιο ταστο ή στο επομενο.

Τσεκαρε και το ιδιο το ταστο στο φως μηπως εχει φαγωθει η χτυπηθει και εχει καμια πρριεργη χαρακια(απο την ιδια τη χορδη) η σημαδακι-γρεζι που σου "χαλαει" τη νοτα...

Superfunk είπε:
Κουρδισε εναν τονο κατω και δες αν στο κανει στο ιδιο ταστο ή στο επομενο.
Αν κουρδισω τονο κατω το κανει 2 ταστα μετα. εκει που ειναι η ΣΙ δηλαδη.

Τσεκαρε και το ιδιο το ταστο στο φως μηπως εχει φαγωθει η χτυπηθει και εχει καμια πρριεργη χαρακια(απο την ιδια τη χορδη) η σημαδακι-γρεζι που σου "χαλαει" τη νοτα...
το τσεκαρα, δεν εχει κατι

Επισης ο τεχνικος μου λεει δεν ειναι θεμα ταστων. κατι συντονιζει αλλα δεν ξερει τι.

δοκιμασα επισης, αλλη μαρκα χορδων, αλλο tailpiece, αλλους μαγνητες, top wrap τις χορδες.

Δεν δουλεψε τιποτα.

το μονο που ισως λιγο βοηθησε (αν δεν ειναι ειναι η ιδεα μου)

ειναι οταν εβαλα ενα λαστιχακι μαλλιων να "τραβαει" μεταξυ τους

τα ποδαρακια της tunomatic γεφυρας.

Πραγματικα δε ξερω τι αλλο να κανω,

Παραθετω ενα ηχητικο δειγμα καρφι στην καρτα ηχου.

Ενω οι αλλες νοτες ηχουν μια χαρα, η ΣΙ σβηνει πολυ γρηγορα και μετατρεπεται σε αρμονικη  >:( >:(

Για την ιστορια να πω οτι στην κιθαρα εχουν αλλαχθει τα ποτενσιομετρα με cts με 50ς wiring. δεν νμζω οτι επηρεαζει αλλα δεν ξερω τι να σκεφτω πια. Και δεν θυμαμαι αν το εκανε απο πριν ή μετα την αλλαγη ηλεκτρικων (αν κ νμζω αν το κανε θα το χα προσεξει)

Αυτα τα λιγα...

harmonic_problem.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δοκίμασε να σφηνώσεις κάτι στο saddle και να το ακινητοποιήσεις σφίγγοντας τη βίδα του intonation. Μπορεί να συντονίζει αυτό.

f129hu8MDH.jpeg

Εμένα μου ακούγεται σαν deadspot και όχι κάτι μηχανικό ή γεωμετρικό. Θα πρέπει να δοκιμάσεις να αυξήσεις μάζα στα δύο άκρα (headstock, bridge). Βάλε, αν έχεις, έναν σφυγκτήρα μεταλλικό πάνω στο headstock. Δοκίμασε να παίξεις πιέζοντας το headstock πάνω σε κάτι ακλόνητο. ( τοίχο πχ. ). Αν όντως κάτι αλλάζει, πας για αλλαγή κλειδιών ( πιο βαριά ) και bridge ( κάτι μασίφ και στιβαρό ).

harilatron είπε:
Δοκίμασε να σφηνώσεις κάτι στο saddle και να το ακινητοποιήσεις σφίγγοντας τη βίδα του intonation. Μπορεί να συντονίζει αυτό.
. Το δοκιμασα, κανενα αποτελεσμα...

Εμένα μου ακούγεται σαν deadspot και όχι κάτι μηχανικό ή γεωμετρικό. Θα πρέπει να δοκιμάσεις να αυξήσεις μάζα στα δύο άκρα (headstock, bridge). Βάλε, αν έχεις, έναν σφυγκτήρα μεταλλικό πάνω στο headstock. Δοκίμασε να παίξεις πιέζοντας το headstock πάνω σε κάτι ακλόνητο. ( τοίχο πχ. ). Αν όντως κάτι αλλάζει, πας για αλλαγή κλειδιών ( πιο βαριά ) και bridge ( κάτι μασίφ και στιβαρό ).
Θα το δω κι αυτο.

Επισης οταν βαλω καποταστο στο συγκεκριμενο ταστο και παιξω την νοτα δεν το κανει σχεδον καθολου (εως καθολου)

Πνοή και Νύξη είπε:
Επισης ηθελα να ρωτησω, αν ειναι οντως αυτο, γιατι συμβαινει?

Κατασκευαστικο λαθος στην κιθαρα?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back