Σύνδεση ενισχυτή με αυτοενισχυόμενα ηχεία.

gmoukou

Ενεργό μέλος
Πόντοι
438
Καλησπέρα και καλή σαρακοστή!

Όπως λέει ο τίτλος, θέλω να συνδέσω τον παρακάτω ενισχυτή με ένα ζευγάρι αυτοενισχυόμενα ηχεία Edifier r1800t iii.

Είναι σοφό /ασφαλές να το κάνω, και αν ναι, σε ποια έξοδο να συνδέσω;

IMG_20240324_203609392.jpg

IMG_20240324_203350528.jpg

Δοκίμασε στα δυο rca που λέει power amp direct. Λογικά δεν θα ανατιναχτεί κάτι. Ίσως και να δουλέψει ?

Αν ειναι αυτοενισχυομενα τα ηχεια σου το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να χρησιμοποιησεις την εξοδο ακουστικων - παιρνεις δηλαδη line level σημα απο εκει και το δινεις ως aux input στα αυτοενισχυομενα. Βεβαια αυτο πρακτικα "παρακαμπτει" τον μισο ενισχυτη, οποτε δε βλεπω και πολλα σεναρια που να εχει ιδιαιτερο νοημα, αλλα μπορει να γινει. 

Το power amp direct ειναι εισοδος παιδια οχι εξοδος. Παρακαμπτει ολες τις προενισχυσεις phono, tape, κλπ και παει κατευθειαν τελικο.

Βασικα υπαρχει και το tape record out, που ειναι για να στειλεις σημα σε κασσετοφωνο για εγγραφη - δε ξερω τι σημα ακριβως βγαινει απο εκει (line level?) αλλα ισως επισης ειναι οκ για να οδηγησει αυτοενισχυομενα.

Τώρα σοβαρά καθόμαστε και συζητάμε αν πρέπει να συνδέσει active ηχεία σε ενισχυτή?

Αν καταφέρεις να μην τα κάψεις, θυμήσου να μας πεις πως ακούγονται.

Δοκίμασε να πάρεις από το REC OUT του Tape 1 ή του Tape 2, και ξεκίνα από πολύ-πολύ χαμηλή ένταση.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι στιγμής απαντήσεις.

Τώρα σοβαρά καθόμαστε και συζητάμε αν πρέπει να συνδέσει active ηχεία σε ενισχυτή?

Αν γίνεται, θα με εξυπηρετούσε γιατί δεν έχω δυνατότητα να αγοράσω passive ηχεία.

(το σύστημα ήρθε απο το πατρικό μου που είχαν παρατημένο στην αποθήκη)

Αν γίνεται, θα με εξυπηρετούσε γιατί δεν έχω δυνατότητα να αγοράσω passive ηχεία.
Κοίτα να μην μείνεις στο τέλος χωρίς καθόλου ηχεία.? Δεν έχω ξανακούσει/δει στη ζωή μου κάποιον (παλαβό) να συνδέει active ηχεία σε ενισχυτή.

Βρε παιδια το καναμε ολοι νομιζω ολοι ξεκαθαρο οτι δεν συνισταται γενικα. Ακομα και να μην κινδυνευσουν τα ηχεια δεν βγαζει ιδιαιτερο νοημα.Αλλα αν σαν προσωρινη λυση θελει/χρειαζεται να το κανει καποιος για τον χ ψ λογο γινεται οπως ειπα και εγω και ο trolley.

Τo rec out για το κασετοφωνο σκεψου βγαζει ενα επιπεδο σηματος παρομοιο με αυτο που βγαζει η line out εξοδος μιας καρτας ηχου. Αν το κανεις, ξεκινας την ενταση χαμηλα χαμηλα οπως ειπαμε και fingers crossed θα εισαι οκ. Την ενταση των αυτοενισχυομενων, να ξεκαθαρισουμε - η ενταση του ενισχυτη πιθανον να μην κανει τιποτα επι του tape rec out. 

Η αλλη επιλογη ειναι το headphone output, οπου εχεις ελεγχο εντασης ΚΑΙ απο τον hi fi ενισχυτη. Ειδικα αν τα αυτοενισχυομενα σου εχουν καποια δευτερευουσα AUX εισοδο το σημα που θα παρουν ειναι πανω κατω οκ.

Η αλλη επιλογη ειναι το headphone output, οπου εχεις ελεγχο εντασης ΚΑΙ απο τον hi fi ενισχυτη.

Αυτό ειδικά ΔΕΝ θα το έκανα.

Odis, σόρυ δεν διάβασα ότι τα είχες γράψει και εσύ.

@gmoukou το διάβασες αυτό που σου έγραψα;

1c79bdc0-81c3-4192-a111-34b9f31ddf0f_text.gif

Και εγώ δεν κατάλαβα γιατί θες να το κάνεις αυτό?

Για να ακούς μουσική από το σύστημα?

Δηλαδή στην ουσία από το CD ?

Υπάρχει cd player, ράδιο και πικαπ στη φάση, ουσιαστικά μόνο για αυτά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στο Headphones Out να τα συνδέσεις και ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ με στερεοφωνικό καρφί σε 2 RCA

Aυτό που έχει στη συσκευασία με έναν αντάπτορα για 6,3

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπάρχει cd player, ράδιο και πικαπ στη φάση, ουσιαστικά μόνο για αυτά.

Προβολή συνημμένου 43506
Αν μιλάμε και για πικάπ.. άστο...προενισχυση από το phono....μετά ο τελικός...μετά τα αυτοενισχυόμενα...θα ακούς ένα τζζζζζζζ?

Δεν είχαμε πάντοτε χρήματα για κάτι σωστό.

Ιδού ο πρώτος ολοκληρωμένος ενισχυτής, στον οποίο έμαθα να ακούω μουσική και στον οποίο πρωτοδοκιμάστηκαν τέτοιες παρανοϊκές λύσεις...

https://www.hifiengine.com/files/images/technics-su-z1.preview.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back