Συμβουλές για καινούριο PC.

jazzy

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Σκέφτομαι να φτιάξω το ακόλουθο pc για καθημερινή χρήση όπως internet ,μουσική ,ταινίες ,light recording (του τύπου μια κιθάρα ).Επίσης τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι band in a box ,trancribe ,line6 gearbox..δεν έχω σκοπώ να παίξω παιχνίδια ή να κάνω κάτι άλλο απλά θέλω ένα σταθερό και γρήγορο pc για τα παραπάνω.Σκέφτομαι λοιπόν τα εξής.

CPU:intel G860 3000ghz (είναι διπύρηνος χωρίς multithreading)

Ram.8gb 1333 corsair

Motherboard:asrock B75 DGS

Intel 60GB ssd(έχω και έναν western digital 500GB sata II)

power supply:corsair CX 430

Πιο πολύ ο επεξεργαστής δεν ξέρω αν θα ναi ok >τι λέτε?

jazzy είπε:
CPU:intel G860 3000ghz
Αν υπηρχε επεξεργαστης στα...3000GHz θα κοστιζε οσο μια Ferrari. ;D

Λοιπον, ξεχνα τους Pentium, σε 2 μερες μπαινουμε στο 2013. Διαλεξε κατι απο τη σειρα i3/i5/i7.

Ο 60ρης SSD ειναι μικρος, θα σου προτεινα εναν 120ρι για να εχεις μια καποια ανεση.

καρτα γραφικων δεν θα βαλεις ε?εχει ενσωματωμενη αποτι βλεπω οποτε μπορεις να την παρεις και μετα αν δεν σε καλυπτει..κουμπωνει παντως η μητρικη με τον επεξεργαστη οποτε εισαι κομπλε θα κανεις δουλεια σου ειδικα ο ssd(αφου εχεις και σατα δεν θα επερνα μεγαλυτερο) θα δωσει μια καποια ταχυτητα και απο μνημη δεν θα χρειαστεις παραπανω για αυτα που τον θες.κουτι -ανεμιστηρακια εχεις βρει? εγω παντως μητρικη θα προτιμουσα αυτη http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29200&cat=3 εχει και 3 χρονια εγγυηση και επεξεργαστη εναν ι3.και θα χρειαστεις και ανταπτορακι για ασυρματο ιντερνετ δεν πηρε το ματι μου να εχει..Για την χρηση αυτη ενα λαπτοπ ισως να ηταν καλυτερο αλλα γουστα ειναι αυτα! ;D

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μειώσω το budget όσο πιο πολύ γίνεται .

jazzy είπε:
Δλδ λές να πάω για i3?
Eμ...

Δεν ξερω τι budget διαθετεις αλλα αν μπορεις να το τρεναρεις λιγακι και να βαλεις κανα φραγκο παραπανω για εναν i5, καν'το. Αλλιως, i3.

O 60GB SSD επιμενω οτι ειναι μικρος. Μονο τα Wins 7 πιανουν 21-22GB.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν πραγματικά θα χρειαστώ την δύναμη του i5?

ύστερα για τον ssd πέρα από τα windows τα υπόλοιπα προγράμματα που θα βάλω θα ναι το πολύ 15 GB οπότε δεν νομίζω να χω θέμα όλα τα άλλα θα πάνε στον sata

θα θελει τουλαχιστον 50 ευρω νομιζω για μεγαλυτερο δισκο ενω θα μπορουσε να τα βαλει για καλυτερο επεξεργαστη πχ απο την στιγμη που εχει χαμηλο μπατζετ.εγω μιλαω να εχει μονο το λογισμικο και τα προγραμματα εκει και τις ταινιες η τα τραγουδια στον 500 ρι που εχει.θα φτανει πιστευω επισης μπορεις να βαλεις χρ η κατι πιο ελαφρυ στην χειροτερη. Γνωμη μου παντα ισως το παιδι ξερει καλυτερα.Και με τον ι3 δεν θα χεις προβλημα σε περιπτωση που δεν θελεις να δωσεις παραπανω λεφτα

jazzy είπε:
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν πραγματικά θα χρειαστώ την δύναμη του i5?
Ενας καλος επεξεργαστης ειναι το Α και το Ω, και οσο πιο καλος ειναι τοσο πιο πολυ θα τον κρατησεις.

Εγω οταν πριν 2 χρονια αποφασισα να φτιαξω νεο PC πήγαινα για i5. Μετα καθησα και το ξανασκεφτηκα και αποφασισα να παρω i7. Βεβαια αυτο πηγε λιγο πισω την κατασκευη του PC γιατι δεν υπηρχαν τα φραγκα τη δεδομενη στιγμη για i7.

Το τρεναρα λοιπον για καποιο καιρο και πηρα i7. Σου λεω λοιπον να μη βιαστεις.

Αν παλι βιαζεσαι πας για i3, μια χαρα επεξεργαστης ειναι. Προσωπικα, εγω δεν θα εφτιαχνα νεο PC με διπυρηνο επεξεργαστη.

Μια χαρά είναι ο 60άρης SSD, θα χωρέσει το λειτουργικό σου, τις εφαρμογές σου και το paging space, και θα σου προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις πρακτικά.

Ο επεξεργαστής που θες να πάρεις είναι καλός δεδομένου ότι σε ενδιαφέρει να συμπιέσεις το κόστος. Οι Ι3/Ι5 είναι πολύ ακριβώτεροι. Για τη χρήση που σε ενδιαφέρει, ο 860 θα σε εξυπηρετήσει καλά για 1-2 χρόνια. Καλό θα ήταν να τον συγκρίνεις (αναζητώντας σχετικα΄benchmarks) με αντίστοιχου κόστους μοντέλα της AMD,

Τέλος στη θέση σου θα προτιμούσα κάποια μητρική από Asus/MSI/Gigabyte, και θα επέλεγα μια φτηνή κάρτα γραφικών ώστε τα γραφικά να μην επιβαρύνουν τον επεξεργαστή σου.

Εγώ θα σου προτείνω να κοιτάξεις πρώτα τους AMD επεξεργαστές! 1000000 φορές καλύτεροι από την intel και σε πολύ καλύτερες τιμές ενδεικτικά σου βάζω τους 2 καλύτερους επεξεργαστές που κυκλοφορούν στην αγορά. Η διαφορά στην τιμή τα λέει όλα νομίζω

Απλά μην ξεχνάς ότι πρέπει να πάρεις κ μια μητρική που να ταιριάζει σε AMD!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559642

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558384

Τι αποδεικνύει η σύγκριση που κάνεις; Είναι ισάξιοι οι δύο αυτοί επεξεργαστές σε επιδόσεις; Για ψάξτο λίγο καλύτερα...

"1000000 φορές καλύτεροι"...

Μάλιστα...

Τελικά αποφάσισα να πάρω τον i3 3220 3.3 ghz

πιστεύω ότι θα ναι υπαραρκετός γι αυτά που θέλω .ο i5 μου φαίνεται overkill συν το γεγονός που απο όσο έχω ψάξει στο internet οι εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιούν 4 πυρήνες δεν με αφορούν .

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές .

αν έχετε οτιδήποτε άλλο θα χαρώ πολύ να ακούσω.

και γω το ψάχνω δλδ δεν έχω τίποτε φοβερές γνώσεις για να ξέρω με απόλυτη σιγουριά το καλύτερο.

gdevelek είπε:
Τι αποδεικνύει η σύγκριση που κάνεις; Είναι ισάξιοι οι δύο αυτοί επεξεργαστές σε επιδόσεις; Για ψάξτο λίγο καλύτερα...

"1000000 φορές καλύτεροι"...

Μάλιστα...

από τη στιγμή που ο φίλος δεν μιλάει για παιχνίδια και αφού στα ίδια GHz θα έχει 2 πυρήνες παραπάνω (πράγμα που θα βοηθήσει στην λειτουργία του υπολογιστή γενικά) υπάρχει θέμα σύγκρισης απόδοσης τιμής

Intel Core i7-3960X @ 3.30GHz

Benchmark 12,890

$999.99

AMD FX-8320 Eight-Core

Benchmark  8,255

$164.99

ναι ο Intel  έχει μεγαλύτερη ισχύ αλλά τόση πολλή ισχύς δεν θα του χρειαστεί.

να φέρω και ως παράδειγμα τον  i3 που συζητιέται

Intel Core i3-3240 @ 3.40GHz

Benchmark  4,141

$131.99

O I7-3960X ειναι "τσιμπημενος" στην τιμη, αλλα...θεριζει. Δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ Intel και AMD επεξεργαστων, μη το ψαχνεις.

θα βάλω windows 7 ultimate x64  που λένε ότι χρησιμοποιούν και τους δυο πηρήνες του cpu!

Οι AMD, ειδικά για παραγωγή μουσικής είναι εντελώς άχρηστοι, τους καταπίνουν αμάσητους οι intel

rxcmarch2012.jpg

φυσικό και επόμενο από τη στιγμή που η Intel υιοθετεί τα χαρακτηριστικά των amd που κάποια στιγμή τους έβαλαν στο χάρτη, ενώ αντίθετα η amd κάνει βλακείες με κοινά FPUs και διάφορες άλλες αηδίες. Αυτά στα generic benchmarks δεν λένε πολλά, αλλά στον ήχο πραγματικά μετατρέπουν τα amd σε πεταμένα λεφτά.

Βέβαια ο jazzy για τη χρήση που θέλει το μηχάνημα, και με ένα... celeron ευχαριστημένος θα είναι.

manosx είπε:
αλλά στον ήχο πραγματικά μετατρέπουν τα amd σε πεταμένα λεφτά.
Με ξενερωνεις, αλλα ετσι κι αλλιως δεν ειχα αλλη λυση :P Για home χρηση τον πηρα τον AMD, αλλα εκ των πραγματων πρεπει να σηκωσει τις μουσικες μου πλεον :P

Βεβαια, σε σχεση με τον Pentium 3 που ειχα πριν για μουσικο πισι, αυτο μου φαινεται ότι πεταει :D Αλλωστε και στη μουσική απλος ανθρωπας ειμαι :)

jazzy είπε:
θα βάλω windows 7 ultimate x64  που λένε ότι χρησιμοποιούν και τους δυο πηρήνες του cpu!
Γιατι, οι υπολοιπες εκδοσεις των Windows 7 τι κανουν? Βλεπουν ενα πυρηνα? ???  ;D ;D

Σε ρωτησα τι Windows θα βαλεις για να βεβαιωθω οτι δεν θα βαλεις 32bit εκδοση, γιατι οι 32bit εκδοσεις δεν βλεπουν παραπανω απο 4GB RAM. Σε περιπτωση που δεν το ηξερες, μη δωσεις τζαμπα λεφτα. 8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back