Συμβόλαιο με ξένη δισκογραφική...

gskar

Μέλος
Πόντοι
28
Παιδιά γεια σας. Πριν από κανά δύο εβδομάδες μου ήρθε ένα μήνυμα στο youtube από μία νέα αμερικάνικη δισκογραφική που μου πρότεινε να συνεργαστούμε. Για όσους δε με ξέρουν ασχολούμαι με την fingerstyle ακουστική και συνθέτω τέτοια μουσική. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να υπογράψω, για δύο βασικούς λόγους. 1ον με κουράζει πολύ η διαδικασία προώθησης της μουσικής μου και 2ον εδώ στην Ελλάδα το στυλ της μουσικής που παίζω έχει πολύ μικρή έως μηδαμινή απήχηση (κοινώς όταν παίζω σε κόσμο τα κομμάτια μου ή αντίστοιχα άλλων κιθαριστών η απάντηση είναι μετά από λίγο:καλά, παίξε μας όμως κανένα τραγουδάκι, δεν τραγουδάς;). Απόδειξη επίσης είναι το ότι ασχολούνται ελάχιστη εδώ με την fingerstyle ακουστική σε αντίθεση με το εξωτερικό που γίνεται χαμός. Άρα είναι μια ευκαιρία για να κάνω τη μουσική μου γνωστή. Άλλωστε αρκετοί ξένοι, φίλοι και γνωστοί από το net με ρώτησαν που μπορούν τη μουσική μου για να την αγοράσουν.

Διάβασα το topic "συμβόλαιο με δισκογραφική" αλλά εδώ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα μιας και η εταιρία είναι στην αμερική και νέα. Φαίνεται η προσπάθεια που κάνουν να είναι σοβαρή και ήταν άψογοι στην επικοινωνία μαζί μου. Μου έστειλαν ένα συμβόλαιο για να το μελετήσω χωρίς να αναφέρει ποσά και ποσοστά και χρόνο διάρκειας, τα οποία θα τα κανονίσουμε και θα τα συμπληρώσω εγώ πριν τους το στείλω.

Το θέμα είναι βεβαίως ότι έχω μία μικρή φοβία. Τι γνώμη έχετε; Να πάω σε δικηγόρο, σε συμβολαιογράφο, τι ποσοστά παίζουν κλπ;

Όσοι έχουν εμπειρία από τέτοια θέματα ας βοηθήσουν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιώργος

Σαφέστατα να πας σε έναν δικηγόρο που έχει γνώσεις από παγκόσμια copyrights, royalties και τέτοια. In fact, έχω κάποιον να σου γνωρίσω αν θες να μιλήσετε. Είναι εντάξει άνθρωπος και καλό παιδί (και πολύ καλός δικηγόρος με διδακτορικό από Αγγλία, κλπ, κλπ).

Πάντως κάτι άλλο, προσωπικά, δε μπορώ να κάνω, δε γνωρίζω, δεν έχω κάνει δισκογραφία πουθενά... άρα... :)

Όπως και να έχει, καλή τύχη και all the best!

Σιγουρα να πας σε δικηγορο οπως ειπε ο Νικολας. Αλλα πρεπει να σκεφτεις τα υπερ και κατα.

Ανεφερες οτι στην Ελλαδα αυτο το ειδος δεν ειναι γνωστο, αρα εισαι ενας απο τους λιγους.

Η ξενη εταιρεια ισως θελησει να σε προωθησει στο εξωτερικο, οποτε εισαι προετοιμασμενος να ταξιδεψεις?

Η προωθηση-ηχογραφηση της μουσικης σου θεωρω οτι ειναι ευκολοτερη αφου εισαι ενα μελος και οχι ολοκληρη μπαντα. Οποτε τι παραπανω πιστευεις οτι θα σου προσφερει η δισκογραφικη απο το να το κανεις ανεξαρτητα.

υ.γ.Οπως ανεφερες ο κοσμος αρχισε ηδη να σε μαθαινει διχως να εχεις συμβολαιο και δισκογραφια.

Νικος 

FABRICAUDIO είπε:
Σιγουρα να πας σε δικηγορο οπως ειπε ο Νικολας. Αλλα πρεπει να σκεφτεις τα υπερ και κατα.

Ανεφερες οτι στην Ελλαδα αυτο το ειδος δεν ειναι γνωστο, αρα εισαι ενας απο τους λιγους.

Η ξενη εταιρεια ισως θελησει να σε προωθησει στο εξωτερικο, οποτε εισαι προετοιμασμενος να ταξιδεψεις?

Η προωθηση-ηχογραφηση της μουσικης σου θεωρω οτι ειναι ευκολοτερη αφου εισαι ενα μελος και οχι ολοκληρη μπαντα. Οποτε τι παραπανω πιστευεις οτι θα σου προσφερει η δισκογραφικη απο το να το κανεις ανεξαρτητα.

υ.γ.Οπως ανεφερες ο κοσμος αρχισε ηδη να σε μαθαινει διχως να εχεις συμβολαιο και δισκογραφια.

Νικος 
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Όχι δεν είμαι διατεθειμένος να μετακινηθώ εύκολα αλλά φαντάζομαι ότι ούτε και αυτοί θα θέλουν κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι τόσο συχνά, καθώς τα έξοδα μετακίνησης δεν είναι και λίγα και τα έσοδα τους από μένα δεν ξέρω αν θα είναι και τόσο μεγάλα ;D

Τώρα επειδή με ξέρει αρκετός κόσμος δεν σημαίνει ότι μπορώ να προωθήσω τον εαυτό ικανοποιητικά. Θα μπορούσα να κάνω ένα cd στο cdbaby ή σε κάτι ανάλογο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα έπρεπε εγώ να διαχειρίζομαι τα πάντα κάτι το οποίο δεν έχω καθόλου όρεξη να κάνω (είμαι και τεμπέλης).

Να ρωτήσω (εάν δεν γίνομαι αδιάκριτος) εάν ζείς από τη μουσική?

Εάν ναι, δεν πρέπει να παίξεις και λίγο με τους "κανόνες"?...Promotion, managers, συμβόλαια...Εάν είσαι τεμπέλης όπως λές, τι περιμένεις?

gskar είπε:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Όχι δεν είμαι διατεθειμένος να μετακινηθώ εύκολα αλλά φαντάζομαι ότι ούτε και αυτοί θα θέλουν κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι τόσο συχνά, καθώς τα έξοδα μετακίνησης δεν είναι και λίγα και τα έσοδα τους από μένα δεν ξέρω αν θα είναι και τόσο μεγάλα ;D

Τώρα επειδή με ξέρει αρκετός κόσμος δεν σημαίνει ότι μπορώ να προωθήσω τον εαυτό ικανοποιητικά. Θα μπορούσα να κάνω ένα cd στο cdbaby ή σε κάτι ανάλογο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα έπρεπε εγώ να διαχειρίζομαι τα πάντα κάτι το οποίο δεν έχω καθόλου όρεξη να κάνω (είμαι και τεμπέλης).
Η προωθηση συνηθως περιλαμβανει και ζωντανες εμφανισεις. Βεβαια αυτη την στιγμη μιλαω θεωρητικα αφου δεν γνωριζω τι ακριβως γραφει το συμβολαιο που σου εστειλαν.

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι αν ξεκινησεις να κανεις εμφανισεις στην Ελλαδα ολο και περισσοτεροι θα σε μαθουν (μολις σε εμαθα εγω και ο Νικολας και αλλοι τοσοι στο φορουμ). Μια δισκογραφικη προωθει τους καλλιτεχνες με καποιο οικονομικο ανταλλαγμα (απολυτως λογικο) αφου κανει την δουλεια που καλιτεχνης θεωρει βαρετη  (συμφωνιες για ζωντανες εμφανισεις, ευρεση στουντιο, ευρεση ηχοληπτη και προωθηση με ηλεκτρονικα και τεχνικα μεσα)

Αυτο το οικονομικο ανταλλαγμα ειναι να εχουν μερος απο το πνευματικα δικαιωματα σου, οποτε ειναι δικη σου η αποφαση εαν θες να αποφασιζεις μονος σου η να παιρνουν αλλοι αποφασεις για εσενα.

Νικος

gskar με το να εκδωσεις cd στο cdbaby είναι ότι πιο ευκολο. απλά δινεις το λινκ για οποιον θελει να το αγορασει και απολαμβάνεις τα έσοδα. στο cdbaby από όσο γνωρίζω στέλνεις αντίτυπα των cd.

Το να τυπωσεις cd δεν ειναι τοσο μεγάλη διαδικασία όσο φαντάζεσαι. Για να στο κάνω λιανά

1) δίνεις ένα κατοστάρικο σε έναν να σου φτιάξει artwork σε corel ή δεν ξερω γω τι.

2) επικοινωνείς με τυπογραφείο ή εργοστάσιο κοπής cd και τους το δίνεις

Αυτό ήταν. σε κόστος πάει πανω κάτω 1 ευρώ το cd, μιλάμε μαζί με το cd και 8σελιδο βιβλιαράκι και όλα. Δεν είναι τόσο δύσκολο οσο νομίζεις.

Μια ωρα θα αφιερώσεις στο corel, μια ώρα να τα πας για τύπωμα, 1.000 ευρώ για 1000cd και εσύ μετά το πουλάς στο cdbaby 10 ευρώ και στα 100+ cd έχεις απόσβεση (δεν κρατάς όλα τα έσοδα στο cdbaby).

Δεν ξέρω αν θα άξιζε να βαλεις εταιρειες στο κεφάλι σου. Οι εταιρείες δουλευουν με τεράστια ποσοστά κατά σου και συνήθως δεν προσφέρουν τίποτα, ουτε καν το να σου κλείσουν live.. τωρα εξωτερικό μπορει να ειναι καλύτερα αλλά μαθε τι σου προσφέρουν, να σου πουν αναλυτικά..

Τέλος να προτείνω και κάτι που είναι εταιρεία αλλά σου δίνει πλήρη έλεγχο, όταν λέμε πλήρη ΠΛΗΡΗ. περα απο αυτό σου προσφέρει και βιντεοκλιπ και ραδιο και οτι σου κατεβει. Εγώ την θεωρω την καλύτερη από όσες έχω δει εν Ελλάδι.. θα δείξει.

http://www.massroomstudio.com/yphresies/26-techkillarecords.html

Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα τι παίζει ως προς εταιρείες και ως προς το μόνος σου.

tugito είπε:
Μια ωρα θα αφιερώσεις στο corel, μια ώρα να τα πας για τύπωμα, 1.000 ευρώ για 1000cd και εσύ μετά το πουλάς στο cdbaby 10 ευρώ και στα 100+ cd έχεις απόσβεση (δεν κρατάς όλα τα έσοδα στο cdbaby).

ιρείες και ως προς το μόνος σου.
Η μεγαλυτερη μεριδα του αγοραστικου κοινου δεν αγοραζει cd των 10 ευρω και μαλιστα καποιου αγνωστου καλλιτεχνη

Νικος

FABRICAUDIO είπε:
Η μεγαλυτερη μεριδα του αγοραστικου κοινου δεν αγοραζει cd των 10 ευρω και μαλιστα καποιου αγνωστου καλλιτεχνη

Νικος
Φυσικά!!! Εννοείτε! Εγώ το ανέφερα ενδεικτικά το 10 ευρώ, επειδή ο συνφορουμιτης κανει κατι ιδιαιτερο και ειναι γνωστος απο οτι καταλαβα. Εγω αν ανεβασω cd στο cdbaby δεν παιζει να παει πανω απο 4 ευρω. Παράδειγμα εδινα ,οχι τιμές.

:)

gskar είπε:
Πριν από κανά δύο εβδομάδες μου ήρθε ένα μήνυμα στο youtube από μία νέα αμερικάνικη δισκογραφική
σιγουρα μιλαμε για σοβαρη , υπαρκτη εταιρεια, έτσι? το εψαξες φανταζομαι, ε?

NicolasAth72 είπε:
+1

Προσοχή παίζουν πολλές απάτες μέσω myspace και youtube! Του τύπου "ακούσαμε την μουσική σου, είσαι σούπερ ουάου σε γουστάρουμε θέλουμε να σε κάνουμε διάσημο! αλλά πρέπει να μας δώσεις πρώτα 1000 ευρώ για τα έξοδα τα οποία θα πάρεις πίσω μόλις βγει το cd" και μπλα μπλα μπλα! Μου έχουν έρθει πολλά τέτοια....

tugito είπε:
1) δίνεις ένα κατοστάρικο σε έναν να σου φτιάξει artwork σε corel ή δεν ξερω γω τι.

2) επικοινωνείς με τυπογραφείο ή εργοστάσιο κοπής cd και τους το δίνεις
Για το πρώτο συμφωνώ.

Για το δεύτερο, έχεις ρωτήσει πόσα θέλει το "εργοστάσιο" για να φτιάξει τη μήτρα? Γιατί το cd ναι, θα κοστίσει 1€ στην παραγωγή, αλλά για να βγει στην παραγωγή θέλει μία μήτρα η οποία κοστίζει κάμποσα κατοστάρικα εάν όχι χιλιάρικο και πάνω, αν θυμάται κάποιος ακριβώς ας πει.

+1

Προσοχή παίζουν πολλές απάτες μέσω myspace και youtube! Του τύπου "ακούσαμε την μουσική σου, είσαι σούπερ ουάου σε γουστάρουμε θέλουμε να σε κάνουμε διάσημο! αλλά πρέπει να μας δώσεις πρώτα 1000 ευρώ για τα έξοδα τα οποία θα πάρεις πίσω μόλις βγει το cd" και μπλα μπλα μπλα! Μου έχουν έρθει πολλά τέτοια....
Προσοχή στις μούφες.

Δεν κάνεις μία ερώτηση στη RIAA πριν κάνεις κάτι?

http://www.riaa.com/

Γεια χαρά φίλε μου.

Έχω απο το καλοκαίρι συμβόλαιο με ξένη δισκογραφική απο την Αμερική, για ένα κομμάτι μου (electro-rock-ambient) το οποίο κυκλοφόρησε σε συλλογή με πολλά αξιόλογα μουσικά κομμάτια απ όλο τον κόσμο.

Η όλη συννενόηση και πρόταση για συνεργασία έγινε απο το τηλέφωνο, ακολουθούμενη με προσωπικά email κτλ κτλ... Καλό είναι να προσέξεις τα εξής:

1.Κάνε ένα research για το "ποιόν" της εταιρίας πριν κάνεις οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

2.Ξεκαθάρισε όρους-ποσοστά και πολύ σημαντικό τα δικαιώματά σου!

Εγώ έχω βάλει ρήτρα στο συμβόλαιό μου ότι για το κομμάτι μου τα δικαιώματα είναι ΔΙΚΑ μου, και σε περίπτωση που ενδιαφερθεί κάποια εγχώρια δισκογραφική για το συγκεκριμένο κομμάτι, η εταιρία είναι υποχρεωμένη να το παραχωρήσει κατόπιν δικής μου υπογραφής και συννεονήσης. Η υπογραφή μου αφορά την παραχώρισή του και μόνο στο compilation και τη διανομή μέσω της εταιρίας σε CD και στα "ηλεκτρονικά" δισκοπωλεία πλέον, όπως Napster, Itunes, Amazon κτλ κτλ...

Στην περίπτωση τη δική μου, η εταιρία ανέλαβε το mastering του κομματιού, που σε άλλες περιπτώσεις θα το πλήρωνα αρκετά, και τα graphics φυσικά για το CD.

Ξεκαθάρισε τις απολαβές σου και με ποιόν ακριβώς τρόπο θα εκμεταλευτεί η δισκογραφική το κομμάτι σου και εσένα προσωπικά.

Γενικά κυκλοφορούν πολλές "απάτες" μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, και έχουν "χαθεί" κομμάτια και περάσει σε χέρια άλλων που τα εκμεταλλεύονται/βγάζουν χρήματα/τα παροσυιάζουν διασκευασμένα κτλ κτλ. Έχω ακούσει τέτοια περίπτωση μέσω internet εδώ στην Ελλάδα, αλλά δε θα ήθελα να ανφέρω ονόματα/εταιρίες κτλ.

Προσοχή στις υπογραφές και τους όρους. ΣΥμβουλέψου δικηγόρο, και επίσης πρόσεξε και τα "ντόπια" νομοθετικά υπόβαθρα..

Αν θες κάτι και μπορω να σε βοηθήσω, π.μ.

Απλά θα είναι καλό να πάρεις και γνώμη απο κάποιον που έχει και εδώ συμβόλαιο είτε με Ελληνική ή ξένη εταιρία.

WilliamSats είπε:
Για το πρώτο συμφωνώ.
M' αρέσει που συμφωνείς κι όλας...Σε αυτή τη ζωή, ότι πληρώσεις πέρνεις. Δεν το δίνεις καλύτερα και στην ανηψιά σου των 10 χρόνων και πάρτης 2 γλυφιτζούρια....πιο φτηνά θα σου έρθει...

Με αυτή τη λογική και τη τελική μίξη να τη κάνει ο περιπτεράς που έχει ένα καλό laptop...

Ψαξτο καλα μηπως ειναι απατη.Πολυ καλα.Παρα πολυ καλα.

Αν δεν ειναι,τραβα αγορι μου μια τζιφρα να δεις τον κοσμο και τους ανθρωπους του κυκλωματος της μουσικης οσο μπορεις,να ταξιδεψεις,να ξεφυγεις απ τη μιζερια του Σκυλελληνισταν και τη ματαιοδοξια του myspace και του youtube...

Φευγει η ζωη και πισω δε γυρναει...η Ελλαδα δε φευγει,εδω θα ναι να σε περιμενει

με φασολαδα και καινουρια μετρα λιτοτητας... ;)

Καλησπέρα,μόλις διάβασα το θέμα περί απάτης και αγχώθηκα λίγο γιατί κι εγώ είχα λάβει μήνυμα στο myspace από αυτήν την εταιρεία προώθησης: http://www.thewhite.co.uk/

ώπου διαλέξαμε και στείλαμε ένα τραγούδι το όποιο όπως μας είπαν θα κυκλοφορίσει μαζί με κάποια άλλα συγκροτήματα σαν promo συλλογή 2000 κόπιες και θα μοιραστεί σαν συλλογή στην βρετανία σε djs κλπ. και δώσαμε 500 ευρώ πριν  δυο μήνες περίπου, αλλά τώρα όντως μας έστειλαν κόπιες(10 αν θυμάμαι καλά) από την συλλογή και σε μας.  :-X

Να άρχισουμε να τα κλαίμε τα λεφτά μας;(κάναμε και βλακεία γιατί δεν το σκεφτήκαμε και απαντήσαμε κατευθείαν θετικά,λίγο ο αρχικός ενθουσιασμός λίγο τα όνειρα δεν θέλει και πολύ για να μας εξαπατήσουν)  :'(

marathon είπε:
Να ρωτήσω (εάν δεν γίνομαι αδιάκριτος) εάν ζείς από τη μουσική?

Εάν ναι, δεν πρέπει να παίξεις και λίγο με τους "κανόνες"?...Promotion, managers, συμβόλαια...Εάν είσαι τεμπέλης όπως λές, τι περιμένεις?
;Σε ευχαριστώ όπως και όλους για τις απαντήσεις σας.Όχι δεν ζω από τη μουσική, δεν θα μπορούσα άλλωστε με το στυλ που παίζω. Είμαι δημόσιος υπάλληλος ( θα μας κόψουν και τα δώρα ρε γαμώτο :'().Άρα δεν είναι για μένα θέμα επιβίωσης ή κάτι τέτοιο. Τη δόξα ουδείς εμίσησε...

Άρα δεν χρειάζεται απαραίτητα να παίξω με τους κανόνες. Μπορώ να θέσω κι εγώ κάποιους όρους κι αν συμφωνήσουν καλώς, αλλιώς δεν χάθηκε ο κόσμος.

Μάλλον είναι υπαρκτή, η συννενόηση γίνεται μέσω mail και πριν από λίγο φτιάξανε και site  http://audibleartrecords.com/Οκ δεν φτάνει αυτό αλλά δεν θα βιαστώ μάλλον.

Γεια χαρά φίλε μου.

Έχω απο το καλοκαίρι συμβόλαιο με ξένη δισκογραφική απο την Αμερική, για ένα κομμάτι μου (electro-rock-ambient) το οποίο κυκλοφόρησε σε συλλογή με πολλά αξιόλογα μουσικά κομμάτια απ όλο τον κόσμο.

Η όλη συννενόηση και πρόταση για συνεργασία έγινε απο το τηλέφωνο, ακολουθούμενη με προσωπικά email κτλ κτλ... Καλό είναι να προσέξεις τα εξής:

1.Κάνε ένα research για το "ποιόν" της εταιρίας πριν κάνεις οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

2.Ξεκαθάρισε όρους-ποσοστά και πολύ σημαντικό τα δικαιώματά σου!

Ξεκαθάρισε τις απολαβές σου και με ποιόν ακριβώς τρόπο θα εκμεταλευτεί η δισκογραφική το κομμάτι σου και εσένα προσωπικά.

Γενικά κυκλοφορούν πολλές "απάτες" μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, και έχουν "χαθεί" κομμάτια και περάσει σε χέρια άλλων που τα εκμεταλλεύονται/βγάζουν χρήματα/τα παροσυιάζουν διασκευασμένα κτλ κτλ. Έχω ακούσει τέτοια περίπτωση μέσω internet εδώ στην Ελλάδα, αλλά δε θα ήθελα να ανφέρω ονόματα/εταιρίες κτλ.

Προσοχή στις υπογραφές και τους όρους. ΣΥμβουλέψου δικηγόρο, και επίσης πρόσεξε και τα "ντόπια" νομοθετικά υπόβαθρα..

Αν θες κάτι και μπορω να σε βοηθήσω, π.μ.

Απλά θα είναι καλό να πάρεις και γνώμη απο κάποιον που έχει και εδώ συμβόλαιο είτε με Ελληνική ή ξένη εταιρία.
Σε ευχαριστώ, ναι θα το ψάξω λίγο καλύτερα.
Τέλος να προτείνω και κάτι που είναι εταιρεία αλλά σου δίνει πλήρη έλεγχο, όταν λέμε πλήρη ΠΛΗΡΗ. περα απο αυτό σου προσφέρει και βιντεοκλιπ και ραδιο και οτι σου κατεβει. Εγώ την θεωρω την καλύτερη από όσες έχω δει εν Ελλάδι.. θα δείξει.

http://www.massroomstudio.com/yphresies/26-techkillarecords.html
Σε ευχαριστώ αλλά από ότι είδα η εταιρία αυτή είναι ελληνική και δεν ξέρω αν έχει νόημα να εκδώσω cd στην Ελλάδα αφού ενδιαφέρει ελάχιστους (χωρίς να σημαίνει ότι απαξιώ ή οτιδήποτε τέτοιο).

Stratocaster boy είπε:
ώπου διαλέξαμε και στείλαμε ένα τραγούδι το όποιο όπως μας είπαν θα κυκλοφορίσει μαζί με κάποια άλλα συγκροτήματα σαν promo συλλογή 2000 κόπιες και θα μοιραστεί σαν συλλογή στην βρετανία σε djs κλπ. και δώσαμε 500 ευρώ πριν  δυο μήνες περίπου, αλλά τώρα όντως μας έστειλαν κόπιες(10 αν θυμάμαι καλά) από την συλλογή και σε μας.  :-X
Ωραία μπίζνα...τι άλλο σας υποσχέθηκαν?

Για ρίξε μια ματιά...τα cds είναι τυπωμένα κανονικά ή σε inkjet printer? (Φαίνεται εάν βάλεις μία λούπα, εάν δεν έχει κουκίδα, είναι inkjet...)

Να κανω κι εγώ τον δικηγόρο του διαβόλου μια φορά και προς όφελος της εταιρείας...

Κάτι που δεν έχει αναφερθεί στις τοποθετήσεις αλλά και από τον φίλο gskar είναι αν είναι έτοιμη η δουλειά, ηχογραφημένη. Αν δεν είναι και δεν έχει σκοπό να επενδύσει ή να αυτοηχογραφηθεί ο ίδιος, πρέπει να προστεθεί στην εικόνα και αυτή η υπηρεσία που θα του προσφέρει η δισκογραφική. Ισως και με δικό τους παραγωγό, όπου εκεί ίσως έχουν και μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα πράγματα, αν η εταιρεία έχει ειδίκευση στο φόρματ.

Ας μη ξεχνάμε ότι δεν έχουμε όλοι την όρεξη και το χρόνο ή και τις γνώσεις για DIY. Μια καλή εταιρεία (δεν ξέρω αν είναι η Windham Hill...) μπορεί να απογειώσει μια δουλειά. Μπορεί να είναι τόσο απλά όσο φαίνονται στο χαρτί τα θέματα παραγωγής, προώθησης, πώλησης αλλά μη ξεχνάμε ότι όλα αυτά είναι ειδικοί κλάδοι που ιδανικά εξυπηρετούνται από ειδικούς του κάθε κλάδου.

Ολα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν εξετάζοντας εξονυχιστικά τα συμβόλαια και το παρελθόν της εταιρείας.

Trending...

Νέα θέματα

Back