Seymour Duncan TB4 spare parts

n4Sha

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Χαιρετε !

Που θα βρω ανταλλακτικα για αυτο το μαγνητη? Εχει ενα λαστιχακι γυρω απο το μαγνητη οπου τον κραταει.

Εχει ενα λαστιχακι γυρω απο το μαγνητη οπου τον κραταει.
Τι εννοείς με το "λαστιχάκι" που λες?

Τα σωληνάκια που μπαίνουν στις βίδες ή την ταινία που καλύπτει το σύρμα?

61cFXZdindL._AC_UL495_SR435,495_.jpg

189016_l2.jpg

Αν εννοεις το πρώτο που πόσταρε ο @Σπινθηροβόλος γάιδαρος που μπαίνει στις βίδες για τη ρυθμιση του ύψους, τότε είναι το λάστιχο που χρησιμοποιούν στις αιμοληψίες. Το βρίσκεις ως "λάστιχο αιμοληψίας", surgical tube ή latex tube. Και βρίσκεις και στην Ελλάδα με 1.5-3ευρώ τα 3 μέτρα. Απλά πρέπει να το κοψεις εσύ.

Εννοείται ότι πουλάνε και η fender και η allparts έτοιμα, απλά ακριβότερα.

Θα βοηθούσε μια φωτογραφία να να καταλάβουμε ποιο part εννοείς ακριβώς.

Καλημέρα! Τη ταινία που καλύπτει το σύρμα, έχει λιώσει και κουνιέται όλος ο μαγνήτης. Ευχαριστώ!

Πάντως αν ειναι να επισκευάσεις έναν μαγνήτη, ίσως να βόλευε να τον στείλεις στον Νίκο τον Ασημένιο ή τον Γιάννη τον Παπανταντωνάκη όπως ειπε και ο Εκτορας και να στο κάνουν αυτοί που έτσι και αλλιώς έχουν και προμηθεύονται τέτοια υλικά. Κρίμα να αγοράσεις ολόκληρη ταινία για να χρησιμοποιήσεις 15εκ απο αυτή και τέλος.

Πάντως αν ειναι να επισκευάσεις έναν μαγνήτη, ίσως να βόλευε να τον στείλεις στον Νίκο τον Ασημένιο ή τον Γιάννη τον Παπανταντωνάκη όπως ειπε και ο Εκτορας και να στο κάνουν αυτοί που έτσι και αλλιώς έχουν και προμηθεύονται τέτοια υλικά. Κρίμα να αγοράσεις ολόκληρη ταινία για να χρησιμοποιήσεις 15εκ απο αυτή και τέλος.
Πόσο έχει?

Ακόμη εγώ δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα του μαγνήτη. Τί εννοείς "κουνιέται";

Παίζει κανονικά κατ' αρχάς;

Επίσης του λείπει μια βίδα, το pole piece της μι, ή είναι ιδέα μου;

Δε νομίζω ότι αξίζει έναν SD TB4 να τον πάει σε pickup winder. Με 60-70€ βρίσκει κάτι αντίστοιχο μεταχειρισμένο αλλά σαν καινούργιο.

Κι εγώ δεν έχω καταλάβει, γιατί η ταινία γύρω γύρω δεν κάνει κάτι εκτός απ' το να προστατεύει τις περιελίξεις.
Τώρα ότι κουνιέται συγνώμη που θα ρωτήσω το αυτονόητο αλλά είναι στερεωμένα με βίδες και λαστιχακια ή ελατηρια τα μεταλλικά αυτακια του μαγνήτη;

Παίζει κανονικά κατ' αρχάς;

Επίσης του λείπει μια βίδα, το pole piece της μι, ή είναι ιδέα μου;
Εκει ειναι αλλα ειναι σκουριασμενο και δε φαινεται καλα. Ο μαγνητης παιζει μια χαρα. Νομιζα οτι η ταινια τον σταθεροποιει κιολας. Οι 2 βιδες στη βαση του μαγνητη φαινεται να ειναι βιδωμενες. Δεν εχω ιδεα πως ειναι κουμπωμενος πανω. απο τοτε που τη πηρα δεν τον εχω πειραξει.

Θα έλεγα να του βάλεις τη βίδα που λείπει πάντως. Λογικά δημιουργεί ανισορροπία. Η Μι καντίνι θα είναι ψόφια.

Ποια βιδα ρε γαμωτ (κοιτα στη φωτο)! Τελικα οι βιδες της βασης ηθελαν σφιξιμο. Δε πιστευω να αλλαζουν και το υψος του μαγνητη?

Attachments

• IMG_20250214_184319.jpg
    IMG_20250214_184319.jpg
    1.5 MB · Εμφανίσεις: 0
Ποια βιδα ρε γαμωτ (κοιτα στη φωτο)! Τελικα οι βιδες της βασης ηθελαν σφιξιμο. Δε πιστευω να αλλαζουν και το υψος του μαγνητη?
Εντάξει η βίδα απλά δε φαινόταν.

Εννοείται ότι αυτές τις βίδες μπορείς και να τις ρυθμίσεις, όσο πιο έξω είναι έχεις περισσότερα πριμομεσαία.

Οι βίδες που έσφιξες ρυθμίζουν και το ύψος του μαγνήτη, λογικά έχει από κάτω κάποιο σφουγγάρι η αφρολέξ για αντίσταση αν βιδωνει απευθείας στο σώμα. Μπορεί με τα χρόνια κι αυτό να έχει πατικωθεί γι'αυτό κουνιόταν ο μαγνήτης και ήθελε σφίξιμο.

Εχει ηδη αρκετα πριμα ο μαγνητης δε θελω αλλα. Στην αρχη ηταν σπαστικα αλλα τωρα μου αρεσουν ... Τελικα κανει θορυβο η mi καντινι αλλα μαλλον τασταρει.... Τα ταστα εχουν γινει τετραγωνα απο τα χρονια :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back