Seymour Duncan SH-55 B NCOV 4C σε strat

serres

Μέλος
Πόντοι
28
Γεια σας.

Έχω βάλει αυτό το σετ

Seymour Duncan Seth Lover Set Nickel​

SH-55N 2C at the neck and SH-55B 2C at the bridge​

σε μια Ibanez semi hollow Και μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που ακούω.
Τώρα θα θελα να βάλω τον Seymour Duncan SH-55 B NCOV 4C στη γέφυρα μίας

Squier Affinity Strat FM HSSBB​

1749338515210.png

Ψάχνοντας λοιπόν μέσα στο νοιζ διαπίστωσα ότι υπάρχουν και θέματα στα οποία αναφέρεται ότι κάποιος πρέπει να προσέξει το κατά πόσο οι μαγνήτες ταιριάζουν μαζί. Θα θελα τη γνώμη σας, καθώς επίσης και προτάσεις μαγνητών που να ακούγονται εξίσου καλά με τον ο SH-55 B ή και καλύτερα. Η τιμή δεν με προβληματίζει αν βέβαια υπάρχουν επιλογές με χαμηλότερο κόστος θα χαρώ πολύ να τις γνωρίσω.

Ευχαριστώ!

Το κατά πόσο ταιριάζουν μαγνήτες μαζί, ηχητικά μιλώντας, είναι υποκειμενικό. Αν σου αρέσει αυτό που ακούς, ταιριάζουν μια χαρά. Στα site του Seymour Duncan και του Dimarzio, μπορείς να βρεις προτάσεις, για παράδειγμα, για το τί ταιριάζει με τί.

Στην περίπτωση μιας HSS Strat γίνεται λίγο πιο πρακτικό το θέμα, αν βάλεις κάποιον high output μαγνήτη στην γέφυρα , γιατί μπορεί να έχεις μεγάλη διαφορά στην ένταση του ήχου, όταν αλλάζεις από τους singles στον HB. Λογικά με κάποιον medium output μαγνήτη δεν θα έχεις μεγάλο θέμα.

Γενικά μιλώντας έχω πολύ καλή γνώμη και εμπειρία και από τις δύο αυτές εταιρίες (έχω μαγνήτες τους σε κιθάρες μου). You can’t go wrong, που λένε.

Ο Seth Lover μπορεί να ακουστεί λίγο στριφνός σε γέφυρα Strat. Τα γούστα βέβαια είναι υποκειμενικά αλλα τον έχω ακούσει σε διαφορετικά όργανα και μου αρέσει κυρίως σε hollow & semi-hollow κιθάρες, στις άλλες έτσι κι έτσι, παρόλο που είναι ίσως ο καλύτερος vintage humbucker του SD.

Aυτή τη στιγμή υπάρχει πάντως ένας διαθέσιμος φθηνός στις αγγελίες για να δοκιμάσεις, κι αν δε σου κάνει δε νομίζω να χάσεις χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να βρείς ένα schematic από Fat Strat γιατί οι διπλοί και οι μονοί χρειάζονται διαφορετικές αξίες ποτενσιομέτρων και πυκνωτών, οπότε όταν συνδυάζονται στο ίδιο κύκλωμα υπάρχουν κάποια "κόλπα" ώστε να συμβαίνει αυτό.

Επίσης καλό είναι να πάς σε Fender Spacing γιατί το Gibson spacing είναι στενότερο από τη γέφυρα μιας Strat, ωστε να συμπίπτουν τα pole pieces με τις χορδές.

Άλλες επιλογές:

1. H Fender έβαζε τον Seymour Duncan Pearly Gates Trembucker στην παλιά Αμερικάνα Fat Strat και ταίριαζε ηχητικά.

2. Gibson Burstbucker 2 ή 57 Classic. Υπάρχει κι ένας Epiphone 57 Classic neck που μπορείς να βάλεις και στο bridge για πιο πρίμα φάση στα 25 ευρώ που είναι σχεδόν ίδιος με τον Gibson.

3. DiMarzio 36th Anniversary Bridge

4. Haussel Paf Hot 4 cables Trembucker (ενδιαφέρουσα επιλογή γιατί είναι και F Spaced και σπλιτάρει για να έχεις χρήσιμη θέση bridge/middle).

Επίσης καλό είναι να πάς σε Fender Spacing γιατί το Gibson spacing είναι στενότερο από τη γέφυρα μιας Strat, ωστε να συμπίπτουν τα pole pieces με τις χορδές.
Αν δεν κάνω λάθος όμως αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο στον ήχο.

Αν δεν κάνω λάθος όμως αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο στον ήχο.
Όλα παίζουν ρόλο στον ήχο, το θέμα είναι το πόσο.

Ένας μαγνήτης που "ακούει" ενδιάμεσα απ τις χορδές θα έχει αναπόφευκτα crosstalk/λιγότερο string separation, αλλά φυσικά αυτό δεν ένοιαξε τον Eddie Van Halen, οπότε είναι πόσο θες να το ψειρίσεις.

Προσωπικά αν είχα την επιλογή μεταξύ normal & F-spacing θα έβαζα τον F. Αλλά αν δεν είχα F spaced, δε θα καθόμουν να σκάσω. Εξάλλου τα pole pieces των humbuckers παίρνουν κι αυτά ρύθμιση, σίγουρα έρχεται κοντά.

Trending...

Νέα θέματα

Back