Σε αναζήτηση drum machine

Έχει τόσα της Native Instruments και άλλα και ξέρει να προγραμματίζει και είναι προγρεσσας.

Δε χρειάζεται πραγματικά τίποτα. ΤΑ έχει όλα. ?

Αφού τα έχει όλα, τι μας βάζει και ψάχνουμε? Καψόνια μας κάνει??
Να βάλει στο DAW του ποιο έχει, το cubase π.χ. και να κάνει αυτό

https://www.steinberg.help/r/groove-agent/5.2/en/halion/topics/working_with_pads/pattern_pads_c.html

Αν μάθει να δουλεύει με τα pattern pad, θα προγραμματίζει ρυθμούς ή θα ριχνει midi drum files αν ψάξει να βρει και θα κάνει ότι θέλει. Όλοι ξέρουμε πως προγραμματίζει πολύπλοκα patterns στα τραγούδια του, κάνει τρελά πράγματα. Αν δουλέψει με το παράδειγμα πάνω θα κάνει αυτό που θέλει ορίζοντας ένα πλήκτρο ή κάτι άλλο από τα controller που έχει για να παίζει το ρόλο του pad.

Τα έχει όλα το CUBASE και όλα τα DAW για τέτοιους αυτοματισμούς για styles, fill in, intro, outro και ότι να ναι yeah MONTAGE?

Από πουθενά να μην το πάρει. Δεν το ακούτε τον ήχο του που είναι πολύ περιορισμένος και κατάλληλος μόνο για συγκεκριμένα στυλ? Τι να το κάνει το αναλογικό drum machine? Δεν θέλει να παίξει EDM ο άνθρωπος, ούτε Trap.?
Drum machine έγραψε ο άνθρωπος και έριξα μια ιδέα να το ακούσει και αν του κάνει χαλάρωσε δεν ξέρω ο καθένας τι παίζει εδώ μέσα ήμαρτον 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Drum machine έγραψε ο άνθρωπος και έριξα μια ιδέα να το ακούσει και αν του κάνει χαλάρωσε δεν ξέρω ο καθένας τι παίζει εδώ μέσα ήμαρτον 

Τέλειωσες? image.gif

Τα έχει όλα το CUBASE και όλα τα DAW για τέτοιους αυτοματισμούς για styles, fill in, intro, outro και ότι να ναι
Όλα τα έχει το Cubase, πλην της αμεσότητας που όλοι ψάχνουν. Γι αυτό και ψάχνει να αγοράσει hardware drum machine, γιατί δεν θέλει να σπάει τα ούμπαλα του με το pc κάθε φορά που θέλει να παίξει 10 νότες. 

Γι αυτό και η hardware αγορά δεν θα πεθάνει ποτέ, γι αυτό και εν έτει 2024 η αγορά των αναλογικών synths είναι απείρως μεγαλύτερη απ'ότι ήταν στα '70s, γι αυτό και οι μουσικοί θα συνεχίσουν να παίζουν με πραγματικά μουσικά όργανα κάθε τύπου εις τον αιώνα τον άπαντα.

Γι αυτό κι εσύ Cos δεν πουλάς το V-Synth και κάθε λίγο και λιγάκι γυρνάς σ'αυτό και παίζεις, και όσο μεγαλώνεις τόσο πιο πολύ θα παίζεις μ'αυτό ή κάποιο άλλο νεότερο hardware synth. Το να είσαι μια ζωή πίσω από ένα ποντίκι και μια οθόνη έχει ημερομηνία λήξης, εκτός κι αν το κάνεις σαν επάγγελμα. 

Ο Guru της Κανήθου μίλησε.?✋ image.gif

Όλα τα έχει το Cubase, πλην της αμεσότητας που όλοι ψάχνουν. Γι αυτό και ψάχνει να αγοράσει hardware drum machine, γιατί δεν θέλει να σπάει τα ούμπαλα του με το pc κάθε φορά που θέλει να παίξει 10 νότες.
Ακριβώς αυτό.

Τέλειωσες?Προβολή συνημμένου 47693

Γι αυτό και η hardware αγορά δεν θα πεθάνει ποτέ, γι αυτό και εν έτει 2024 η αγορά των αναλογικών synths είναι απείρως μεγαλύτερη απ'ότι ήταν στα '70s, γι αυτό και οι μουσικοί θα συνεχίσουν να παίζουν με πραγματικά μουσικά όργανα κάθε τύπου εις τον αιώνα τον άπαντα.

Γι αυτό κι εσύ Cos δεν πουλάς το V-Synth και κάθε λίγο και λιγάκι γυρνάς σ'αυτό και παίζεις, και όσο μεγαλώνεις τόσο πιο πολύ θα παίζεις μ'αυτό ή κάποιο άλλο νεότερο hardware synth. Το να είσαι μια ζωή πίσω από ένα ποντίκι και μια οθόνη έχει ημερομηνία λήξης, εκτός κι αν το κάνεις σαν επάγγελμα. 

Ο Guru της Κανήθου μίλησε.?✋Προβολή συνημμένου 47694
Δεν ειναι έτσι. Την ίδια αμεσότητα έχουν και μρ το ποντίκια και τους controller περισσότερη πρακτικότητα και ολοι το ξέρουν ? To V-synth ειναι δυστυχώς πορδή πλέον σε σχέση με τα αλλά πολύ έχω, απλά είναι ένας πρακτικός sampler και ένα πρακτικό εργαλείο soimd design αλλα δεν μπορω νσ σου πω κάτι άλλο άμα έχεις τετοιο..... εγωισμό. Εγω θα μιλώ με τις δημιουργίες μου ? που με τη βοήθεια των δικών μου εργαλείων δεν θα είναι μόνο ποιοτικά βγαλμένες από πληθώρα ταυτοχρόνων synths και effects. Δημιουργούνται σε σχέση με το hardware, αστραπιαία. Με το νεο μου σύγχρονο daw Και τον επεξεργαστή μου, ο χρόνος επεξεργασίας της σύνθεσης και της παραγωγής μειώθηκε κατά 30%  Το software που έχω το αγόρασα με 150.000 ευρώ και δε χαλάει, δε θέλει σέρβις, ούτε καν σκονίζεται. ? Και δεν πιάνεις χώρο. Είναι αυλό ? Και με έμπνευση και οδηγό το hardware εξάλλου, φτιάχνεται το software. Ακόμα προλαβαίνεις να αλλάξεις. Πάρε το Hammond μόνο ?

Θα με ενδιέφερε κ εμένα κάτι ψηφιακό σαν αυτό που περιγράφει ο Δημήτρης. Δηλαδή να διαλέγω στιλ, ρυθμο, και να έχω μια λούπα με αυτοσχεδιασμούς και γεμίσματα στις αλλαγές. Το κάνω με το Band in a Box αλλά έχω παλιά έκδοση κ θα ήθελα κάτι καινούργιο. Το πιο καινούριο Band in a Box είναι πολύ καλό αλλά και αρκετά βαρύ 

Εγώ προτείνω αυτό για 3 λόγους

1. Είναι drum machine με πολλούς ρυθμούς και από όλα τα στυλ (stand alone με δυνατότητα παραμετροποίησης  tempo κ.λ.π).

2. ΑΝ μερακλώσεις πάζεις και τύμπανα σε αυτό (επίσης stand alone) έχει και kick pedal και hi hat.

3. Είναι midi controller (που σημαίνει με κάποιa plug ins π.χ  BFD θα έχεις πάρα πολλά  vintage kits και για να παίξεις και για drum machine.

https://www.thomann.de/gr/yamaha_dd_75.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwjY64BhCaARIsAIfc7Ybik6MY26WbG43-3RdSAouf3H2QKOusQRdkSqA83lQ-zOmpnC-rgq4aAj8ZEALw_wcB

και η φθηνότερη λυση

https://www.thomann.de/gr/millenium_md_90_mobile_drum.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwjY64BhCaARIsAIfc7YYAtkPVb57-lTcOarJc_ZMswWgSGFRsrrA5y0CuXWJhJaiDDEscRmIaAs8qEALw_wcB

Λοιπόν για να μην το μπερδευουμε βάζω ένα κλιπακι.

Στην αρχή έχω ένα μπιτάκι, όπου καθώς παίζει γυρνάω το ροταρυ και βάζω ένα fill και μετά ένα ending κλπ.

Μετά το ξαναρχίζω και πάιζω κάτι, κάποια στιγμή θα καταλάβετε ότι αφήνω μόνο το αριστερό και με το δεξί κάνω ένα fill κλπ.

Αυτή τη διαδικασία θέλω να κάνω πιο εύκολη.

Δηλαδή να μπορώ να επιλέγω από διάφορα, κλιπάκια ή τελος πάντων έτοιμα, αλλά όχι να πρέπει να τα ψάχνω με μια ρόδα. Θα ήθελα κάπως να είναι αραδιασμένα και να έχω κάποια κουμπάκια επιλογής.

γραμμένο στο κινητό, απο το ηχείο του ενισχυτή όπου τα έχω όλα συνδεδεμένα.

Όπως είπα και αλλού, ανοίγω έναν γενικό διακόπτη και παίζω αμέσως. Δεν θέλω να βάλω daw ούτε να προγραμματίσω. Θέλω να παίξω ό,τι μου έρχεται. Αν είναι να κάτσω και να αρχίσω να κουνάω ποντίκια ξέρω.

(εκτός όπως είπα κάπου, ΑΝ κάτι σαν το ableton με βοηθήσει στην ποικιλία και την ευκολία επιλογής, θα μπορούσα να μπω στο τριπ, ίσως με κάποιο ταμπλετ....)

Voice 076.m4a

Attachments

Ήμουν έτοιμος να αγοράσω το DR-880 πριν κάποιο καιρό, ακριβώς την εβδομάδα που έπαψε να είναι διαθέσιμο στον Τομαν. Τότε, είχα κάνει πολύ έρευνα και είχα καταλήξει ότι είναι ακριβώς αυτό που ζητάει ο OP. Όπερ, αν αυτό στις αγγελίες είναι σε καλή κατάσταση, αγόρασέ το.

Το ζήτημα της "αμεσότητας" είναι υπαρκτό και πολύ μεγάλο (με την έννοια ότι υπάρχουν αρκετές διαφορετικές απαντήσεις).

τα προβλήματα ή ερωτήματα που ανακύπτουν είναι

α. πόσο outdated είναι το 880 σήμερα και πόσο καλά στέκονται οι ήχοι του

β. αν μπορείς με κάποιο πληκτρο να ελέγξεις ένα σύγχρονο σαν το beat buddy (έχω ένα νεκταρ νομίζω, αλλά είναι μόνο usb/midi δεν ξέρω αν επικοινωνεί-δεν μπορώ να μπω στη λογική να πάρω ένα midi controller ακόμα για τέτοια δουλειά)

γ. αν κάποιο απο τα 

https://www.thomann.de/gr/behringer_rd_8_mkii_b_stock.htm

https://www.thomann.de/gr/behringer_rd_9.htm

https://www.thomann.de/gr/roland_tr_08.htm

θα βόλευε περισσότερο

α. πόσο outdated είναι το 880 σήμερα και πόσο καλά στέκονται οι ήχοι του

Δεν είναι ζητούμενα αυτά, εν' έτει 2024.

Τα drum machine έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την αγορά.

Θα κάνει αυτό που αρχικά ζήτησες (και περισσότερα) αλλά δεν προορίζεται για σοβαρή παραγωγή.

@sultan of string κοίταξε τα παρακάτω, όλα καθαρόαιμα.

BOSS DR-880

Πιστεύω πως είναι ακριβώς αυτό που ζητάς. Εσύ ξέρεις καλύτερα.

BOSS DR-770

BOSS DR-670

Είναι μοντέλα προηγούμενα και με λιγότερες δυνατότητες.

AKAI XR20

ALESIS SR-16

ALESIS SR18

Μοιάζουν μεταξύ τους και είναι δοκιμασμένα μοντέλα. Σε σχέση με τα τρία πιό πάνω της boss, αυτά μπορείς να τα βρείς καινούργια σε κάποια καταστήματα.

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν αυτόνομα, μπορείς να κατασκευάσεις ρυθμούς πάνω στα ίδια τα μηχανήματα, έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες και είναι εύκολα στη χρήση.

Υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά είναι με παραπάνω δυνατότητες και σαφώς πολύ ακριβότερες, δεν υπάρχει λόγος.

SINGULARSOUND BEATBUDDY

Πολύ καλό μηχάνημα με πολύ καλά χαρακτηριστικά και δυνατότητες, σε μορφή πεταλάκι. Κάποιες βασικές λειτουργίες είναι άμεσα προσβάσιμες από τον κεντρικό ποδοδιακόπτη και κάποιες άλλες είναι προσβάσιμες από τον extra διπλό ποδοδιακόπτη στον οποίο μπορείς να αναθέσεις κάποιες λειτουργίες. Πλήρης έλεγχος μπορεί να γίνει μέσω MIDI με extra το ειδικό καλώδιο σύνδεσης και από καλό εξωτερικό midi controller.

Δεν μπορείς να κατασκευάσεις ρυθμούς πάνω στο ίδιο το μηχάνημα (λόγω μικρής κατασκευής - έλλειψης κουμπιών στο πάνελ κλπ) αλλά μόνο μέσω υπολογιστή. Παρ' όλ' αυτά είναι το "καλύτερο" σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες αλλά μόνο με την χρήση ενός καλού εξωτερικού midi controller, που όμως θα ανεβάσει αρκετά το συνολικό κόστος.

Σημείωση.

Καλό είναι να διαβάσεις τα manual πριν κάνεις κάποια άσκοπη - λανθασμένη αγορά.

Δεν είναι ζητούμενα αυτά, εν' έτει 2024.

Τα drum machine έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την αγορά.
Σωστά. Μόνο...124 διαφορετικά hardware μοντέλα κυκλοφορούν.

image.png

Σωστά. Μόνο...124 διαφορετικά hardware μοντέλα κυκλοφορούν.

Στις μέρες μας βαφτίζουν drum machine οτιδήποτε παράγει ένα κρότο ή δύο.

Εγώ αναφερόμουν στα παλαιάς-νοοτροπίας μηχανάκια, σαν το dr-880 ή σαν αυτά που αναφέρει ο Χναράκης λίγο πιο πάνω. Τέτοια δεν έχει πλέον, είναι αυταπόδεικτο, αλλιώς δεν θα είχε ανοιχτεί το thread.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back