S.C. Prophet-5 (rev.2 & rev.3)

Waterfall-K

🎹🎹🎹🎹🎹
Πόντοι
1,848
Για να θυμηθουμε λιγο το κλασσικο Prophet-5, synth που κατασκευαζε η Sequential Circuits (σημερα Dave Smith Instruments) απο το 1978 ως το 1984. Το βιντεο ειναι χθεσινο και ανεβασμενο απο τον Synth Guru/αγαπητο Katsunori Ujiie. 8)

Στο βιντεο παιζει με δυο Prophet-5, revision 2 & revision 3 αντιστοιχα.

Πολυ ωραία synths. Πότε θα βγουν στην αγορα? ;D

Εδω μια version με MIDI...αν και δεν ξερω αν ειναι in ή out :P

Δεν την εμφανιζει, οποτε μπορειτε να πατε μονοι σας στη σελίδα του στο vintage synth :P

http://www.vintagesynth.com/sci/p5.php

Τα 3-4 πρώτα προσωπικά album του Phil Collins παίζει να έχουν όλα τα presets από Prophet! μόλις ακούω prophet μουρχεται στο μυαλό κατευθείαν αυτό που παίζει κ ο Tony Banks μέσα.... βέβαια υπάρχει κ σε πολλές άλλες ηχογραφήσεις από δεκαετία 80 αλλά εμένα μουχε μείνει αυτό!

neeq είπε:
Πολυ ωραία synths. Πότε θα βγουν στην αγορα? ;D

Εδω μια version με MIDI...αν και δεν ξερω αν ειναι in ή out :P

Δεν την εμφανιζει, οποτε μπορειτε να πατε μονοι σας στη σελίδα του στο vintage synth :P

http://www.vintagesynth.com/sci/p5.php
Κοιτάζοντας προσεχτικά, είναι MIDI over USB. Και μια θύρα για external usb drives.  :P

prophet5.jpg

Φανταζομαι MIDI Out θα ειναι @Neeq.

stavros_d80 είπε:
μόλις ακούω prophet μουρχεται στο μυαλό κατευθείαν αυτό που παίζει κ ο Tony Banks μέσα...
Εγω παλι οταν ακουω Prophet μου ερχεται στο μυαλο παντα το Prophet-10, αυτο το "κτηνος" που ηταν στην ουσια δυο Prophet-5 σε ενα σασι και το ειχε για πολλα χρονια στο setup του ο Παπαθανασιου.

p10.JPG

Direct_1.png

Vangelis' Prophet-10

Προσωπικα τα καινουργια Prophet 08 & Prophet 12 μου αρεσουν πιο πολυ, ηχητικα κυριως.

Εμένα ο πρώτος ήχος που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτός (Pink Floyd - One of my turns - The Wall)

Υπαρχει και μια σπανια edition του Prophet-5 με αλλαγμενο λογοτυπο στο πισω μερος. Μονο δυο κατασκευαστηκαν και φυσικα σημερα κοστιζουν πολλες χιλιαδες ευρω.

Και τα δυο αυτα υπερσπανια κομματια βρισκονται σημερα στις εγκαταστασεις του ΣΚΑΪ TV στο Νεο Φαληρο. 8)

image.png

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back