Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι μάγκες και ότι θεωρείται "ελληνικό ροκ", στιχουργικά θα πάσχει, διότι όπως προαναφέρθηκε, αυτός που έχει τα Αγγλικά για μητρική γλώσσα θα γράψει πολύ καλύτερο στίχο από οποιονδήποτε άλλον,
Δεν είναι κρίμα να ακυρώνεις όλη την αγγλόφωνη ελληνική σκηνή; Στην τελική η γλώσσα είναι απλά ένα εργαλείο για να αποτυπώσεις τα όποια συναισθήματα σου.. Τι σημασία έχει από που κατάγεται αυτός που την χρησιμοποιεί.. Εξ άλλου, δεν είναι όλοι οι στιχουργοί που γράφουν αγγλικό στίχο Άγγλοι ...Superfunk είπε:(εκτος και αν μιλας για αγγλικο στιχο που γραφεται απο Ελληνες οποτε φυσικα και θα ειναι αστειος & αρα συμφωνω μαζι σου και ...επαυξανω ;D)
Έλα ρε superfunk άσε τώρα τους ουζομεζέδες στην άκρη είμαι πολύ συγκεκριμένος και καθόλου μπερδεμένος, είπα ότι ο Ελληνικός στίχος υστερεί σε σχέση με τον αγγλικό σε ότι αφορά το ΡΟΚ και όχι γενικά και αόριστα... Και είπα ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων "δημιουργών" δεν ξέρει τι γράφει και γιατί το γράφει... Και -εδώ φοβάμαι ότι είσαι εντελώς OUT- έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ σημασία τι μουσική ντύνει ο εκάστοτε στίχος όσο καλός και να είναι, για φαντάσου να μιλάς για ρατσισμό και αστική βία σε ζεΪμπέκικο ή τσιφτετέλι!!!! Και ασφαλώς μίλησα και για αγγλικά γραμμένα από Έλληνες και μάλιστα με νοοτροπία friskies... Μην μου τη λες λοιπόν διότι κατά τα άλλα μοιάζεις να μην είσαι έξω από την πιάτσα και να ξέρεις τι παίζεται...Superfunk είπε:με ολο το σεβασμο,εχεις μπερδεψει τη βουρτσα με τη λουτσα και τον παστουρμα με τη λακερδα.....
ο καλος στιχος ειναι καλος στιχος ειτε ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ,ειτε ειναι ΑΓΓΛΙΚΟΣ .ειτε ειναι ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟΣ και δεν εχει καμμια σχεση αν "ντυνει" ροκ,σκυλαδικα,σαμπες,ρουμπες ή αριες....
καλα ξεμπερδεματα....
(εκτος και αν μιλας για αγγλικο στιχο που γραφεται απο Ελληνες οποτε φυσικα και θα ειναι αστειος & αρα συμφωνω μαζι σου και ...επαυξανω ;D)
ΚΑΙ Ο PLAYLOUD ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΠουΡοκ?Superfunk είπε:ποιο ροκ μωρε?υπαρχει ροκ στην Ελλαδα? ;D ;D
νομιζω οτι θα επρεπε να ασχοληθεις λιγο περισσοτερο με την ελληνικη μουσικη,ΙΣΤΟΡΙΚΑ τουλαχιστον, για να δεις ...γενικα τι στιχοι εχουν γραφτει πανω σε...ζεϊμπεκικα......(η αστικη βια και ο...ραστισμος ειναι super light θεματα σε σχεση με αυτα τα οποια πραγματευονται καποια ..ζεϊμπεκικα...)για φαντάσου να μιλάς για ρατσισμό και αστική βία σε ζεΪμπέκικο ή τσιφτετέλι!!!
την ημερα που καποιος ΜΗ αγγλοφωνος μου ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ οτι εκφραζεται καλυτερα στα Αγγλικα (οταν μιλαει στη μανα του,στον μπατζανακη του , στο μπακαλη της γειτονιας) απο οτι στα Ελληνικα (η στη ΜΗΤΡΙΚΗ του γλωσσα),τοτε θα αλλαξω και γνωμη...; Στην τελική η γλώσσα είναι απλά ένα εργαλείο για να αποτυπώσεις τα όποια συναισθήματα σου.. Τι σημασία έχει από που κατάγεται αυτός που την χρησιμοποιεί..
Μ αρεσει η μπυρα μου κρυα, το αυτοκινητο μου γρηγορο και η γυναικα μου δουλαmarathon είπε:ΚΑΙ Ο PLAYLOUD ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΠουΡοκ?![]()
ΑΦΤΟ ΙΝΕ...Ελληνικό Ροκ!!! Σκίστους όλους τους ξενερουά!!!playloud είπε:Μ αρεσει η μπυρα μου κρυα, το αυτοκινητο μου γρηγορο και η γυναικα μου δουλα
ΑΦΤΟ ΙΝΕ
M'αρεσει η μπυρα μου απ'το ψυγειο, το αυτοκινητο να στριβει και η γυναικα να συμμαζευει.playloud είπε:Μ αρεσει η μπυρα μου κρυα, το αυτοκινητο μου γρηγορο και η γυναικα μου δουλα
ΑΦΤΟ ΙΝΕ
νομιζω οτι θα επρεπε να ασχοληθεις λιγο περισσοτερο με την ελληνικη μουσικη,ΙΣΤΟΡΙΚΑ τουλαχιστον, για να δεις ...γενικα τι στιχοι εχουν γραφτει πανω σε...ζεϊμπεκικα......(η αστικη βια και ο...ραστισμος ειναι super light θεματα σε σχεση με αυτα τα οποια πραγματευονται καποια ..ζεϊμπεκικα...)
Εντάξει είσαι λίγο υπερβολικός τώρα... Η πλειοψηφία των ακροατών γνωρίζει το ζειμπέκικο με τον στίχο της μιζέριας και της καψούρας... Και ως χορός αποτελεί πλέον την ύψιστη εκδήλωση της ηλίθιας Ελληνικής σκατομαγκιάς : "κάνε πέρα ρε ξέρεις ποιος είμαι εγώ?". Τώρα αν σε κάποια χρονική περίοδο (δηλώνω άσχετος με την ιστορία του συγκεκριμένου είδους), εμβάθυνε στιχουργικά τόσο πολύ σε υπαρξιακά, κοινωνικά, και μεταφυσικά θέματα, ώστε να είναι ελαφριά θέματα η βία και ο ρατσισμός αυτό μάλλον μόνο εσύ το ξέρεις...
Όμως, αυτό που είπα για το ζειμπέκικο είναι απλά ένα παράδειγμα για το ότι ο στίχος πρέπει να δένει αρμονικά με τη μουσική ώστε να ξεχωρίζει το μουσικό έργο που ονομάζουμε τραγούδι... Και επειδή μιλάμε για τη σύγχρονή μας εποχή εγώ τουλάχιστο δε βλέπω στον ορίζοντα κάποια στιχουργική άνθηση...
Κι εμένα μ' αρέσει η μπύρα παγωμένη, αλλά κατά τ' άλλα μου αρκεί το αυτοκίνητο να με πηγαίνει σε καλή παρέα και η γυναίκα να τσουγκρίζει (το παγωμένο επίσης μπυροπότηρο) μαζί μου...
Θα επιμείνω.. Τα συναισθήματα του, ο κάθε άνθρωπος τα εκφράζει με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο του έρθει εκείνη την ώρα. Αν νιώθει καλά να γράφει στην ελληνική, οκ, αν θέλει να γράψει στη σουαχίλι, επίσης οκ.. Αυτά που θα λάβει το κοινό, όσον αφορά το στίχο, εφόσον υποστηρίζεται από τη μουσική και την ερμηνεία θα είναι τα ίδια ακριβώς. Και δεν χρειάζεται να καταλαβαίνουμε πάντα τη γλώσσα που ακούμε για να νιώσουμε πράγματα..Superfunk είπε:(ειδικα οταν οπως λες ...εκφραζουμε τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ μας...αρα λογικα χρησιμοποιουμε τον πλεον ΑΜΕΣΟ τροπο/μεσο που ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ ειναι μια ΞΕΝΗ γλωσσα)
私の友人よりわかりましたΚαι δεν χρειάζεται να καταλαβαίνουμε πάντα τη γλώσσα που ακούμε για να νιώσουμε πράγματα.
προφανως δεν εχεις ακουσει πολλα ζεϊμπεκικα (η απλα μισεις την ελληνικη μουσικη οποτε τζαμπα μιλαμε τοση ωρα...)Η πλειοψηφία των ακροατών γνωρίζει το ζειμπέκικο με τον στίχο της μιζέριας και της καψούρας.
ναι μονο εγω και 3-4 εκατομμυρια Ελληνες...... ;DΤώρα αν σε κάποια χρονική περίοδο (δηλώνω άσχετος με την ιστορία του συγκεκριμένου είδους), εμβάθυνε στιχουργικά τόσο πολύ σε υπαρξιακά, κοινωνικά, και μεταφυσικά θέματα, ώστε να είναι ελαφριά θέματα η βία και ο ρατσισμός αυτό μάλλον μόνο εσύ το ξέρεις...
τοτε καλο ειναι να ακολουθησεις τη συμβουλη που σιγουρα σου εχει δωσει καποια στιγμη καποιος μεγαλυτερος σου : "οταν δεν ξερουμε δε μιλαμε/κρινουμε"δηλώνω άσχετος με την ιστορία του συγκεκριμένου είδους