Ritchie Blackmore Rainbow sound (Man on the Silver Mountain)

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Ένα κομμάτι από τον καλύτερο δίσκο του (για μένα) και με το καλύτερο Line-up ever (πάλι για μένα). Είναι από τις περιπτώσεις που όλο νομίζεις ότι θα βαρεθείς να ακούς αλλά όσο περνάει ο χρόνος, τόσο μεγαλώνει και το δέος με το οποίο ακούς κάποια αριστουργήματα όπως αυτό. Έτσι το προσπάθησα λίγο μήπως και μπώ λίγο στα άδυτά του και καταλάβω πώς έγινε και βγήκε αυτός ο δίσκος έτσι και μένει ανέγγιχτος και τον ακούμε ακούραστα όσο περνάνε τα χρόνια. Τελικά είναι πολλά πράγματα. ΑΥΤΟ το rythym section, αυτός ο τραγουδιστής, αυτός ο παραγωγός, αυτός ο θεός Blackmore και το timing που συνέβη και ήταν γραφτό! Enjoy και ελπίζω κάτι να σας αρέσει.

Attachments

Το προηγούμενο είναι το Original εκ παραδρομής χαχα. Αυτό ειναι η διασκευή

Attachments

Είσαι για άλλη μια φορά εύκολα στο ballpark του ήχου που ζητάς.
(Όπως είσαι πάντα στους ήχους που ανεβάζεις αλλά όλο αμελώ να το αναφέρω όσο είναι φρέσκο το εκάστοτε thread. 😔)

Θα μου πεις... είναι αυτό αρκετό;
Για μένα είναι. Αλλά και για να βάλω στη θέση του τον περφεξιονιστή μέσα μας οφείλω να θυμάμαι ότι ένα μέρος κάθε τέτοιας συνταγής είναι στην πραγματικότητα μη αντιγράψιμο.

Θέλω να πω πως εσύ ξεκινάς με την ελπίδα να κάνεις στοχευμένο reverse engineering, μένοντας όσο πιο κοντά στη συνταγή γίνεται... όμως στην πραγματικότητα πασχίζεις να φτάσεις σε έναν ήχο 50 χρόνων που οφείλεται στην αλυσίδα
μαγνήτης έτσι→ενισχυτής γιουβέτσι→μεγάφωνο κοκορέτσι→μικρόφωνο κοτέτσι. Το αναπόφευκτο ραντομιλίκι των παλιών εργαλείων.
Καληνύχτα και καλή τύχη δηλαδή.

Χαρά στην υπομονή σου για όλες τις προσπάθειες.

Το προηγούμενο είναι το Original εκ παραδρομής

Πάτησα το play και λέω πωωω τον κερατά, αυτή τη φορά το ξεπάτωσε, πιο μέσα απ' τον Blackmore είναι😆😆

Καταρχήν ευχαριστώ που κάθεσαι και ασχολείσαι
Όλο αυτό δεν χρειάζεται υπομονή αν σου αρέσει γιατί απλώς χρειάζεται να έχεις δίψα να μαθαίνεις, οπότε όσο ασχολούμαι ...ξεδιψάω, ωραίο σαν αίσθηση δλδ.
¨Έτσι ακριβώς είναι, reverse engineering απλώς αφορά ισόποσα και τον ανθρώπινο παράγοντα πέρα από τον τεχνικό, π.χ πόσο μπροστά μπορεί να γκρουβάρει ο ντράμερ, ή πώς θα βγάλω καλύτερο ήχο στο ριφ χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα (εν προκειμένω) αντί για πένα.
Όσο για το τεχνικό μέρος, έχει μεγάλη πλάκα και ικανοποίηση όταν διαβάζεις πχ ότι έβαλαν το τάδε μπομπινόφωνο και βάζοντάς το με ένα plug-in να βλέπεις (ακούς) ότι πλησιάζεις περισσότερο.
Fun stuff πάνω από όλα και πάντα ελπίζεις μήπως κάποιος με μια κριτική σε βοηθήσει ή εσύ βοηθήσεις κάποιον που έψαχνε πάντα ένα τέτοιο ήχο.

(Ακόμα γελάω με το εκ παραδρομής)

Harry καλημέρα!Πιστεύω θα ήταν καλύτερα να ανεβάζεις χρησιμοποιώντας το player,στο οποίο υπάρχει και η δυνατότητα να κατεβάσει αν θέλει κάποιος το αρχείο ακριβώς δεξιά και να αναφέρεις το σύνολο των εργαλείων που χρησιμοποίησες για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καλημέρα φίλε. To player παίζει mp3, εγώ θέλω να ανεβάζω wav, δεν είναι κάτι να το κατεβάσεις σε 5 δευτερόλεπτα και να το ακούσεις αν σε ενδιαφέρει.
Στο 99% που ανεβάζω, γράφω όλη τη διαδικασία, εδώ δεν είχα τον χρόνο τόσο πολύ και γενικά αν θελήσει κάποιος ρωτάει. Αλλά γενικώς επειδή είναι Post που αφορά ήχο περισσότερο, παρά παίξιμο, έχεις δίκιο. Ας το κάνω εδώ λοιπόν.
O Blackmore έπαιζε τότε με τον custom του Marshall 200w που τυχαίνει να τον έχει το αγαπημένο μου Amplitube. Όμως η καμπίνα δεν μου πολυάρεσε, οπότε έψαξα και βρήκα τον συνδυασμό που μου ταίριαζε καλύτερα για την Jet Strat Js-300 μου. Cab ένα από τη συλλογή του Amplitube 5, αριστερό ηχείο με το 57άρι και διαφορετικό δεξιό ηχείο με το U87. Παρέχω και το ακριβές Preset που μπορείτε να το αποσυμπιέσετε και να το βάλετε στο preset folder Του Amplitube ώστε να πάρετε ακριβώς ότι και εγώ. Επίσης σημαντικό για τον guitar ήχο είναι το σωστό room sound που πρέπει να είναι αρκετά wet στη μίξη. Έβαλα πάλι από Amplitube και περιλαμβάνεται στο Preset.
Επίσης δίνω και το Bass amp που χρησιμοποίησα γιατί νομίζω ότι βοηθάει πάρα πολύ στην όλη εικόνα Rainbow.
Τέλος, ήταν απαραίτητη η χρήση κάποιου Helios plug-in (εγώ έβαλα από waves) channel και comp, όπως και κάποιο Studer Α80 για να συμπληρωθεί η εικόνα όπως και στο Original.
(Όλα τα tracks φτιάχτηκαν στο "χέρι", δεν είναι κάτι "δανεισμένο")

Attachments

• sm57 placement.jpg
    sm57 placement.jpg
    61 KB · Εμφανίσεις: 0
  • room blend.jpg
    room blend.jpg
    20.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • right speaker.jpg
    right speaker.jpg
    68.2 KB · Εμφανίσεις: 0
  • left speaker.jpg
    left speaker.jpg