(Re)Painting Guitar

Bith

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Εχω μια κιθαρα Cimar της δεκαετιας του 80 και μιας κ καθοταν ειπα να πειραματιστω και να την βαψω...! Δυστυχως νομιζα οτι εχω φωτογραφιες απο το πως ηταν η κιθαρα και δεν εβγαλα καμια πριν ξεκινισω το "γδαρσιμο"...Οποτε ,εκτος και να βρω τις φωτογραφιες, θα ανεβαζω φωτογραφιες απο την πορεια του project...!

Day1_4.jpg

Day1_1.jpg

Καλώς όρισες Bith και καλή συνέχεια στο project σου.

Δεν μας είπες όμως πως την "έγδαρες" και τι σκοπεύεις να κάνεις.

Εχω το ιδιο mousepad  ;D με τον taz  :D :D

Γιατι εφοσον την εχεις ξυσει εντελως σε διαφορα σημεια σε αλλα εχεις αφησει το χρωμα ? Υπαρχει καποιος λογος ? Αν ναι πες μας,αλλιως να σε προλαβω και να σου πω οτι αν σκοπευεις να ξαναβαψεις επανω στο χρωμα τοτε δεν θα εμποτιστει καλα σε σχεση με το υπολοιπο  :)

yameth είπε:
Καλώς όρισες Bith και καλή συνέχεια στο project σου.

Δεν μας είπες όμως πως την "έγδαρες" και τι σκοπεύεις να κάνεις.
Το πως σκοπευω να την βαψω ακομα δεν ειναι σιγουρο  :P

Μολις το σιγουρεψω θα σας ενημερωσω! Οσο για το "γδαρσιμο" γυαλοχαρτο απο 50 - 80 για τα πρωτα layers κ μετα 150 και 200 για τα χαμηλοτερα...

messalion είπε:
Εχω το ιδιο mousepad  ;D με τον taz  :D :D

Γιατι εφοσον την εχεις ξυσει εντελως σε διαφορα σημεια σε αλλα εχεις αφησει το χρωμα ? Υπαρχει καποιος λογος ? Αν ναι πες μας,αλλιως να σε προλαβω και να σου πω οτι αν σκοπευεις να ξαναβαψεις επανω στο χρωμα τοτε δεν θα εμποτιστει καλα σε σχεση με το υπολοιπο  :)
Απλα επειδη καποια σημεια ειναι δυσκολα πρωτα τελειωνω με τις μεγαλες επιφανειες και θα ασχοληθω στο τελος με τις λεπτομερειες!

Αν εχετε να μ προτεινετε ιδεες γραψτε οτι σκεφτεστε γιατι ειναι πρωτη φορα που κανω κατι τετοιο οποτε θα με βοηθουσε το οτιδηποτε γνωριζετε!

Τι ακριβως θελεις να κανεις ? Να κινηθεις σε solid χρωματα ? Αν ναι σε ποια ? Με τι εχεις σκοπο να περασεις βερνικι ? με πιστολι,σπρει,"πινελο"?? Δωσε μας καποιες παραπανω πληροφοριες για το προτζεκτ σου και τα εργαλεια που διαθετεις και εμεις εδω ειμαστε  ;)

Υ.Γ. Ψαξε στο φορουμ για "nasokosm" "argytar" και "imortalx" Τα θεματα τους θα σου φανουν ΠΟΛΥ χρησιμα  ;)

οχι δεν νομιζω να ασχοληθω με solid...μου αρεσε το ξυλο της κιθαρας και λογω νερων και σημαδιων που εχει και τα οποια μπορουν να "γεμισουν" λεω να παω σε κατι stained....ελπιζοντας οτι θα βγει κατι καλο! Οσο για το βερνικι μαλλον θα το παω σε μαστορα γιατι φοβαμαι το buffing....

Η κιθαρα σου αν καταλαβαινω καλα ειναι μαονι.Το stain το χρησημοποιουν "κυριως" σε ξυλα που εχουν φιγουρατα καπακια.π.χ. σαν το quilted maple για να αναδειξουν τα 3D που κανουν τα νερα του ξυλου

Το δικο σου δεν ειναι και......."τοσο" φιγουρατο.Μηπως να επελεγες μια διαφορετικη προσεγγυση ?

Το ξερω οτι το ξυλο μ δεν ειναι το καταλληλο για να τα αναδειξει απλα λογω του οτι εχει σημαδια "φθορας" και επισης παρατηρησα οτι σε διαφορα σημεια εχει κρατησει το μαυρο σαν αυλακωσεις ειπα να προσπαθησω κατι σε stain...τωρα αν δω οτι δν καταφερνω να αναδειξω νερα ισως το γυρισω σε κατι πιο solid :P Τι αλλες προσεγγυσεις εννοεις??

Bith είπε:
Το ξερω οτι το ξυλο μ δεν ειναι το καταλληλο για να τα αναδειξει απλα λογω του οτι εχει σημαδια "φθορας" και επισης παρατηρησα οτι σε διαφορα σημεια εχει κρατησει το μαυρο σαν αυλακωσεις ειπα να προσπαθησω κατι σε stain...τωρα αν δω οτι δν καταφερνω να αναδειξω νερα ισως το γυρισω σε κατι πιο solid :P Τι αλλες προσεγγυσεις εννοεις??
Το ξυλο αυτο "δεν" εχει νερα  :D.Τα σημαδια φθορας μπορεις να τα κλεισεις με λιγο ξυλοστοκο αν ειναι χτυπηματα και μετα με τριψιμο να μην φαινεται τιποτα.Αλλες προσεγγυσεις ειναι π.χ. να το περασεις με λαδι και να μοιαζει π.χ. καπως ετσι http://en.audiofanzine.com/misc-shape-guitar/ibanez/s-series-s470-stained-oil/medias/pictures/a.play,m.213253.html

Bith είπε:
Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει τετοιο λαδι με χρωμα?
Tru oil με χρωμα δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχει και δεν γνωριζω καθολου.Μπορεις ομως να κανεις το εξης.

Μιας και το tru ή το tung oil ειναι στην ουσια για φινιρισμα,μπορεις να κανεις stain ολοκληρο το ξυλο με οτι χρωμα θες και το λαδι να το περασεις μετα αντι για βερνικι.Μπορεις επισης να κανεις και κατι ενδιαμεσο (χωρις φυσικα τα ιδια αποτελεσματα αλλα πιο......smooth) να βαλεις λιγο "τετοιο" λαδι σε ενα δοχειο και να προσθεσεις χρωμα ζωγραφικης με βαση το λαδι.και μετα να κανεις stain κανονικα.Δλδ στην ουσια θα εχεις χρωματισει το λαδι.

Προσεχε οτι θελεις να δοκιμασεις να το κανεις σε ενα κομματι ξυλου που δεν το χρειαζεσαι για να μπορεσεις να δεις και εσυ τα αποτελεσματα και αν σου αρεσουν

Κατσε γιατι τωρα με μπερδεψες :P Ολα τα tutorial που ειδα Tru Oil χρησιμοποιουσαν...οποτε να φανταστω οτι αλλη δουλεια το Tru Oil και αλλη το βερνικι??? Eγω νομιζα στην ουσια το Tru oil ειναι το βερνικι...γιατι καναν και τι διαδικασια του buffing!

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες γιατι με σωζεις ! :P

Bith είπε:
Κατσε γιατι τωρα με μπερδεψες :P Ολα τα tutorial που ειδα Tru Oil χρησιμοποιουσαν...οποτε να φανταστω οτι αλλη δουλεια το Tru Oil και αλλη το βερνικι??? Eγω νομιζα στην ουσια το Tru oil ειναι το βερνικι...γιατι καναν και τι διαδικασια του buffing!

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες γιατι με σωζεις ! :P
Θα σε ξεμπερδεψω  ;)

Οταν βαφεις/κανεις stain/το αφηνεις μονο με το ξυλο,ενα οργανο,φυσικα πρεπει με κατι να το "θωρακισεις".Οποτε ριχνεις βερνικι.Καλα μεχρι εδω ?  :D

Οκ....Το tru oil ομως ειναι ενα λαδι το οποιο με την παροδο του χρονου γινεται σκληρο και γι'αυτο πολλοι το χρησημοποιουν αντι για βερνικι για να "θωρακισουν" το σωμα που εφτιαξαν.

ΟΜΩΣ η μονη εφαρμογη που δεν συνισταται ειναι αν εχεις ριξει μπογια.Οποτε παμε παρακατω

Θωρακισμος

Σκετο ξυλο = βερνικι/tru oil

stained ξυλο = βερνικι/tru oil

βαμενο ξυλο = βερνικι

WARNING

Οι 3 παραπανω περιπτωσεις εχουν την δικη τους διαδικασια και πρεπει να δωσεις ιδιαιτερη προσοχη  ;)

Υ.Γ. Οτι θες εδω ειμαστε  :)

Το βαψιμο που σκοπευω να κανω ειναι stain εχω δεν εχω νερα...! Σ' αυτο εχω καταληξει :P

Τωρα οσον αναφορα το 'θωρακισμα' που λες κ συ ειμαι λιγο φοβισμενος για να το κανω μονος μ...Κ λεω να το παω καπου να μου το κανουν... Τωρα για βερνικι η Tru Οιl εχεις να μου πεις διαφορες μεταξυ τους? Γιατι απ οτι εχω δει σε διαφορα site το αποτελεσμα του tru oil μου αρεσε παρα πολυ...Επισης σε περιπτωση που αποφασισω να το κανω μονος μου και αυτο ( αν και εχουμε καιρο ακομα για να φτασουμε μεχρι εκει  :P) που μπορω να τα προμηθευτω αυτα?

Bith είπε:
Το βαψιμο που σκοπευω να κανω ειναι stain εχω δεν εχω νερα...! Σ' αυτο εχω καταληξει :P

Τωρα οσον αναφορα το 'θωρακισμα' που λες κ συ ειμαι λιγο φοβισμενος για να το κανω μονος μ...Κ λεω να το παω καπου να μου το κανουν... Τωρα για βερνικι η Tru Οιl εχεις να μου πεις διαφορες μεταξυ τους? Γιατι απ οτι εχω δει σε διαφορα site το αποτελεσμα του tru oil μου αρεσε παρα πολυ...Επισης σε περιπτωση που αποφασισω να το κανω μονος μου και αυτο ( αν και εχουμε καιρο ακομα για να φτασουμε μεχρι εκει  :P) που μπορω να τα προμηθευτω αυτα?
Αν το πας σε μαστορα για το τελικο τοτε ο μαλλον ο μαστορας θα σου προτεινει βερνικι γιατι ειναι πιο ευκολο γι'αυτον στην εφαρμογη (και εγω αυτο θα επελεγα αμα ημουν στην θεση σου).Οι διαφορες τους ειναι πολλες,και στην εφαρμογη αλλα και στην "αντοχη"Ενα βερνικι νιτρου θα σου κρατησει πιο πολυ καιρο απ'οτι αμα το περασεις με λαδι.π.χ.

Το tru oil μπορεις να το προμηθευτεις απο το ebay.http://www.ebay.com/itm/Birchwood-Casey-Tru-Oil-Stock-Finish-3oz-Liquid-for-Shotgun-Rifle-Air-Gun-/250916516560?pt=UK_SportingGoods_Hunting_ShootingSports_ET&hash=item3a6bca32d0

messalion είπε:
Αν το πας σε μαστορα για το τελικο τοτε ο μαλλον ο μαστορας θα σου προτεινει βερνικι γιατι ειναι πιο ευκολο γι'αυτον στην εφαρμογη
Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα για ένα καλό μάστορα...απλά όλα έχουν τη τιμή τους ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back