(Re)Painting Guitar

Επιτελους χθες και σημερα βρηκα λιγο χρονο να τελειωσω με το τριψιμο...απο παρασκευη που εχω χρονο παλι ξεκιναω το βαψιμο! Φωτοζ ερχονται μεσα στις επομενες μερες!

Και μετα απο μερες απουσιας καταφερα επιτελους να ασχοληθω και εδω ειναι τα πρωτα αποτελεσματα!! Νομιζω παει πολυ καλα!  ;)

Αρχικα περασα μερικα layers μαυρου μελανιου την αφησα να στεγνωσει και περασα στο τριψιμο...Ως αποτελεσμα καταφερα να γεμισω ολες τις φθορες (τεχνητες και μη  :P) με μαυρο μελανι...Και στη συνεχεια περασα 2-3 layers κοκκινου μελανιου οπως φαινεται! Στο επομενο βημα ισως προσθεσω μερικα ακομα layers κοκκινου και συνεχιζω με πισω πλευρα και λαιμο...To be Continued!  :)

Staining.jpg

Sanding.jpg

Red1.jpg

Red2.jpg

όμορφη δουλειά...καλά αποτελέσματα εύχομαι.

και εγώ θα έμενα στη φωτό 2... αλλά αυτά είναι γούστα

επιτρέψτε μου να ψιλοανακεφαλαιώσω..

για σπιτική δουλειά λοιπόν

1) τρίψιμο 50-80

2) υδατοδιαλυτό χρώμα αγιογραφίας σε σκόνη

3) τρίψιμο

4) ξανά το 2+3  προαιρετικά.(αν με το 1+2 κλείσαμε ή γεμίσαμε τρύπες με άλλο χρώμα)

5) tru oil αρκετά χέρια

παρακαλώ διορθώστε ή συμπληρώστε

Για το tru oil εχω διαβασει οτι μετα απο καθε χερι θελει τριψιμο με steel wool...να τρεχω πρακτικερ η βολευει και το γνωστο σε ολους μας συρματακι απο τα σουπερμαρκετ?  :P

Bith είπε:
Για το tru oil εχω διαβασει οτι μετα απο καθε χερι θελει τριψιμο με steel wool...να τρεχω πρακτικερ η βολευει και το γνωστο σε ολους μας συρματακι απο τα σουπερμαρκετ?  :P
Όχι απαραίτητα. Εγώ το έκανα με πολλά (και αραιά) χέρια τα οποία αφού στεγνώναν καλά, τα πέρναγα στο ενδιάμεσο με δυνατό τρίψιμο με κομμάτι από τζήν (buffing).

Αν θες να τρίψεις όμως, καλό είναι να πάρεις από χρωματοπωλείο ατσαλόμαλλο 000 για να είσαι σίγουρος και όχι από σουπερ μάρκετ.

1) τρίψιμο 50-80
Τι εννοείς ;

Τι εννοείς ;

εννοώ τα  γυαλόχαρτα για το αρχικό τρίψιμο για να ξεβάψουμε το όργανο.

λάθος?

Miltos23 είπε:
Τρομερο το κοκκινο χρωμα...ζηλεψα!
Και αν γινει και οπως το φανταζομαι στο τελος λογικα θα σ αρεσει ακομα παραπανω!  ;)

zthanos69 είπε:
εννοώ τα  γυαλόχαρτα για το αρχικό τρίψιμο για να ξεβάψουμε το όργανο.

λάθος?
Για να ξεβάψεις το όργανο, είναι από μόνο του ολόκληρη διαδικασία.

Εκεί δεν έχω γνώσεις παρά μόνον ότι έχω διαβάσει και δει στο net.

Καλή τύχη.

Εμενα μου αρεσε και στις τρεις φασεις

Μπραβο. πολυ ωραια γινεται

Περιμενω καποια τελευταια πραματακια και τελειωνει και η συναρμολογηση! Μετα ενα σετταρισμα και ειμαι ετοιμος να δω πως ακουγεται μετα απο τοσα χρονια!

Επιτελους η κιθαρα τελειωσε σεταριστηκε και μπορω να μπω οτι παιζει και παρα πολυ καλα! Τωρα με τον καιρο θα αλλαξω καποια πραγματακια πανω της (frets,κλειδια..) αλλα σε γενικες γραμμες ειναι ετοιμη! Ευχαριστω για ολες τις συμβουλες και τα σχολια...επομενο προτζεκτ ( οσο πιο συντομα μπορεσω :Ρ ) : Custom jazzmaster...

1389451259179.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back