ρε ματζόρε. (ή μάλλον ...μινόρε)

Status
Not open for further replies.
Δεν υπάρχει συνταγματικό δικαίωμα στην παρανομία σε ευνομούμενη δημοκρατία LK.

Μάλλον άλλη λέξη έψαχνες.
Εχεις δίκιο.

Δεν μιλοουσα νομικά.

.Φιλοσοφικά μιλουσα, μετα αναγκαστικα να μιλησω νομικά

Αν δεν εγινα αντιληπτός, ζηταω συγνωμη και το αλλάζω το "δικαίωμα" με  το ¨επιλογη".

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
είναι άλλο πράγμα ένας ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ με εναν ιό  που μεταφερεται  αερογενώς και με σταγονίδια  να φτυσει πάνω σου αφού σου ανοίξει το στόμα με το ζόρι, και άλλο να μην φοράει καλά τη μασκα της  η κυρα τουλα στην λαική,

Και που ΞΕΡΕΙ η κυρια Κουλα στη "λαϊκη" (αν και εγω μιλησα ξεκαθαρα για ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χωρους οπου αποδεδειγμενα μεταδιδεται ΑΜΕΣΩΣ ο ιος) αν ειναι αρρωστη?

Και που το ΞΕΡΩ και εγω....?

Δηλ. αν δω εναν με ενα ΜΠΙΣΤΟΛΙ να με πλησιαζει κραδαινοντας το θα πρεπει να ΞΕΡΩ οτι δεν θελει να σκοτωσει εμενα αλλα τον.... διπλανο μου πριν τον κΣαπλωσω κατω?

Αλλα και τον διπλανο μου να θελει να σκοτωσει δεν ειναι ηθικο να τον προστατεψω?   

Και που ΞΕΡΕΙ η κυρια Κουλα στη "λαϊκη" (αν και εγω μιλησα ξεκαθαρα για ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χωρους οπου αποδεδειγμενα μεταδιδεται ΑΜΕΣΩΣ ο ιος) αν ειναι αρρωστη?

Και που το ΞΕΡΩ και εγω....?

Δηλ. αν δω εναν με ενα ΜΠΙΣΤΟΛΙ να με πλησιαζει κραδαινοντας το θα πρεπει να ΞΕΡΩ οτι δεν θελει να σκοτωσει εμενα αλλα τον.... διπλανο μου πριν τον κΣαπλωσω κατω?

Αλλα και τον διπλανο μου να θελει να σκοτωσει δεν ειναι ηθικο να τον προστατεψω?   
Ανοιγεις θεματα ενδιαφεροντα πονικου δικαιου.....που δεν εχω τον χρόνο να στα αναλύσω.

Δεν μιλοουσα νομικά.

α κατσε εδω αλλαζει το πραμα....εγω νομιζα οτι μιλουσες νομικα.

ΔΕΝ θα τον σκοτωσω λοιπον....μη μπλεΚΣω και για κατσαριδοΧτονια...?

α κατσε εδω αλλαζει το πραμα....εγω νομιζα οτι μιλουσες νομικα.

ΔΕΝ θα τον σκοτωσω λοιπον....μη μπλεΚΣω και για κατσαριδοΧτονια...?
Η πρωτη μου τοποθετηση ηταν ξεκαθαρα φιλοσοφική.

Εστω με την εννοια της φιλοσοφιας του δικαίου.

Μετα με αναγκασες να κλειστω στα στενα ζητηματα ουσιαστικού ποινικου δικαιου.

Υπάρχουν πολλες ενδιαφερουσες συζητησεις (και διεθνείς) πάνω στο θεμα του ιού και της "δημοκρατίας' με εξαιρετους εισηγητες, και συνταγματολογους και καθηγητες ποινικου δικαίου, εφόσον σε ενδιαφερει το θέμα, αναζήτησέ τα.

εφόσον σε ενδιαφερει το θέμα, αναζήτησέ τα.

Μπα,το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να τελειώσουμε με την πανδημία.

Στα απο τέτοια μου η δημοκρατία, σε περίοδο πολεμικής σύρραξης οπως αυτή που διανύουμε  αναστέλλεται ετσι κι αλλιώς. 

Οπότε απλά τηρώ θρησκευτικά τα μέτρα της αντιμετώπισης της. 

Εδώ έχουν φτάσει οι Τούρκοι στο Κολωνάκι και εγώ θα κάνω αντιπολεμικές συζητήσεις?

Μπα,το μόνο που μεενδιαφέρει είναι να τελειώσουμε με την πανδημία.

Στα απο τέτοια μου η δημοκρατία, σε περίοδο πολεμικής σύρραξης οπως αυτή που διανύουμε  αναστέλλεται ετσι κι αλλιώς. 

Οπότε απλά τηρώ θρησκευτικά τα μέτρα της αντιμετώπισης της. 
Αν ειναι οντως πολεμική συρραξη (δεν θα διαφωνησω ότι είναι) θα έπρεπε να κυρηχθεί η χωρα σε "κατασταση πολιορκίας" (να συμφωνησω)  με ό,τι αυτο συνεπεγεται. Δεν έγινε.

Με τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που εχει μια τετοια ..........κατασταση πολιορκίας.

Σε αυτά τα φορα ή μελέτες θα σου απαντηθουν και αυτα τα ερωτηματα (αν σε ενδιαφερει) .....αν ειναι όντως πόλεμος, και αν ναι, γιατι δεν κυρηχθηκε κατασταση πολιορκίας.

Αν ειναι οντως πολεμική συρραξη (δεν θα διαφωνησω ότι είναι) θα έπρεπε να κυρηχθεί η χωρα σε "κατασταση πολιορκίας" (να συμφωνησω)  με ό,τι αυτο συνεπεγεται. Δεν έγινε.

Φυσικα και εχει κυρηχθει η χωρα σε κατασταση εκτακτης ΑΝΑΓΚΗΣ. Υπαρχει μαλιστα και χαρτης με τις περιοχες υγειονομικου συναγερμου οπου ισχυουν συγκεκριμενα και ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ μετρα αποτροπης περαιτερω διασπορας της λιμωξης.

Με τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που εχει μια τετοια ..........κατασταση πολιορκίας.

ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη απο την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του ελληνικου λαου τηρουνται τα μετρα (η Ελλαδα ειναι απο τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ χωρες που η συντριπτικη πλειοψηφια των πολιτων της ΤΗΡΕΙ τα μετρα) οι ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (μιλαω φυσικα για την ΒΑΡΥΤΕΡΗ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ συνεπεια δηλ. την ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ)  ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μικρες  σε σχεση με αλλες χωρες...που δεν τα τηρουν (π.χ. εμεις εχουμε περιπου το 1/10 των θανατων απο το Βελγιο που εχει τον ιδιο πληθυσμο παρα την δραματικα μεγαλύτερη ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ των Ελληνων και την δραματικα ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ υγειονομικη/νοσηλευτικη υποδομη) .

https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

Αν σκεφτεις οτι στις ΗΠΑ οι νεκροι απο C19 ξεπερασαν αυτους που ειχαν οι ΗΠΑ σε ΟΛΟΥΣ τους πολεμους στους οποιους εχουν εμπλακει απο το 1930 και μετα...δεν χρειαζεται να προχωρησουμε σε περαιτερω αναλυση... 

Η χώρα δεν έχει τεθεί σε κατάσταση πολιορκίας. 

Και τώρα μιλάω νομικά. 

Χρησιμοποιήσα δυο λέξεις  "κατάσταση πολιορκίας " ενα συγκεκριμένο αρθρο του Συντάγματος που ενεργοποιείται  οταν έχουμε πόλεμο (που λες οτι εχουμε...και θα συμφωνήσω) .Αλλά δεν ενεργοποιήθηκε.

Χρησιμοποιήσα δυο λέξεις  "κατάσταση πολιορκίας " ενα συγκεκριμένο αρθρο του Συντάγματος που ενεργοποιείται  οταν έχουμε πόλεμο (που λες οτι εχουμε...και θα συμφωνήσω) .Αλλά δεν ενεργοποιήθηκε.

Αλλο αυτο.

Εγω ειμαι πραΧτικος ανθρωπΑς.

Με ενδιαφερει μονο η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πραγματικοτητα και τα FACTS,τα νουμερα & οι στατιστικες.

Και βασει αυτων ΕΙΜΑΣΤΕ σε πολεμο....και μαλιστα με εναν ΑΓΝΩΣΤΟ και εξαιρετικα επικινδυνο εχθρο.

Και αφου ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ κατα 100%  οτι η ΧΩΡΑ μας εχει ΕΜΠΛΑΚΕΙ σε αυτον τον πολεμο τοτε οποιοσδηποτε ΠΟΛΙΤΗΣ της δεν ΠΟΛΕΜΑΕΙ  (τηρωντας την στρατηγικη,το σχεδιο και τις δρασεις της ΠΑΛΑΪΚΗΣ  αμυνας εναντιον του εχθρου) αλλα και ταυτοχρονα προξενει ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ στο αμυντικο συστημα της χωρας ειναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.... και φυσικα σε περιοδο οπου και ΝΟΜΙΚΑ θα ειχε κηρυχθεί η χωρα σε κατασταση πολιορκιας θα οδηγούνταν  αμεσα στο εκτελεστικο αποσπασμα  με συνοπτικες διαδικασιες.  

Η πραγματική πραγματικότητα απαιτεί την ενεργοποίηση αυτού του άρθρου εφόσον είμαστε σε πόλεμο. 

Δηλαδη ειναι "δικαιωμα" μου να δολοφονησω καποιον?

Δεν είναι δικαίωμα, αλλά δυνατότητα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Μπορείς να το κάνεις λόγω φυσικής ελευθερίας, δε σε εμποδίζει κάτι από τη φύση. Ενώ τα δικαιώματα τα όρισε ο άνθρωπος για την προσπάθεια βελτιστοποίησης της κοινωνικής ευημερίας.

Η πραγματική πραγματικότητα απαιτεί την ενεργοποίηση αυτού του άρθρου εφόσον είμαστε σε πόλεμο. 

Οχι.

Δεν χρειαζεται κανενα αρθρο και καμμια ενεργοποιηση για να αμυνθω στον Τουρκαλα που έρχεται να σφαξει την οικογενεια μου.

Εξαλλου στην πραγματικη πραγματικοτητα η επισημη κήρυξη καταστασης εκτακτης αναγκης (η οποια ΦΥΣΙΚΑ και ειναι σε ισχύ)   αρκει.

Μα με ένα νόμο και ένα άρθρο μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα

Οντως ειδικα αν μοιραζεις και την επαρκη ποσοτητα ΣΑΝΟΥ στον λα(Γ)ο ωστε να λειτουργει σαν cushion.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back