Να... Ορίστε...
Και μετα σου λέει τα πράγματα ειναι απλα...
Κοιτάξετε, ειναι όντως απλα τα πράγματα:
1. Οτιδήποτε έναν άνθρωπο τον κανει να του αποσπάται η προσοχή κατα την οδήγηση ειναι λάθος. Ειτε ειναι αυτο το κινητό του, το SMS, το να γυρίσει ο γονιός να κοιτάξει πίσω το παιδια του (υπάρχει σχετικό υλικό και βίντεο στο Ίντερνετ, και με λύπη μου λεω οτι το εχω κανει, και με βρίζει η γυναίκα μου αν με ξαναδεί...), ή παρανιμα τοποθετημένες ταμπέλες κατα μήκος Εθν Οδών που επισύρουν και πρόστιμα στις εταιρίες.
2. Η οδήγηση με κατανάλωση αλκοόλ ειναι ΛΑΘΟΣ, όσο και αν παμε να αγιοποιησουμε, το "έλα ρε, ενα ποτηράκι ειναι" ή "το αντέχω"
3. Τα όρια υπαρχουν και καλά υπαρχουν για να υπάρχει ενα σημείο αναφοράς. Αν με ρωτήσετε, μονο η μυρωδιά στην ανάσα θα πρεπει να επισύρει πρόστιμο. (Και πριν τρέξτε να με κατακρίνετε, μην πάτε μονο μεχρι το διπλανό σας νεκροταφείο, αλλα πηγαίνετε και στο ΚΑΤ την ώρα που φέρνουν απο τροχαίο κάποιον...)
4. Πιστέψτε με, αν μπορουσε καποιος να ρωτήσει τωρα το ίδιο το επώνυμο παλικαρι (αν και υπαρχουν πολλά τέτοια δυστυχώς) ειμαι σίγουρος πως μονος του θα έλεγε "τι χαζός που ήμουν και έχασα τη ζωή μου...)
5. Δυστυχώς ολοι, και οταν λεω ολοι εννοώ όοοοοοοοολοι, εχουμε φύγει απο μπαρ, μεζεδοπωλείο ή γιορτή έχοντας πιει έστω και "λιγο"
6. Ο παλιός κανόνας ισχύει και λέει "Θα πάω βόλτα και θα περάσω καλά, ξέροντας οτι θα πιω; Έστω και λιγο; Τοτε ξεκαθαρίζω οτι δεν οδηγώ!"
Απο κει και μετα, ολα τα αλλα ειναι απλή αμπελοφιλοσοφια....