R.I.P. Παντελή Παντελίδη

• Thread starter Thread starter mauromouris
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 208
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 29K
Τα ιδια λεμε βρε Trolley. Σε καποιες_πολλες_περιπτωσεις δεν αρκει το τι λεει καποιος νομος, ολοι ξερουμε οτι πολλες περιπτωσεις πρεπει να εξεταζονται και με κριτηρια περα απο τα γενικα κριτηρια που βαζει καποιος νομος.

trolley είπε:
Σε μία υποτιθέμενη περίπτωση όπου κάποιος έμπαινε στο σπίτι σου και σου έκλεβε τον εξοπλισμό...."
Μη με αγχωνεις τωρα. :P Εχω το Hammond και το MOXF πακεταρισμενα στις βαλιτσες τους στον διαδρομο και αν το βραδυ μπει καποιος_χτυπα ξυλο_θα ειναι τα πρωτα που θα δει και μαλλον θα παρει. Βαριεμαι να τα βαλω πισω στη θεση τους και να τα συνδεσω, οποτε ας ελπισουμε οτι σε μια πιθανη περιπτωση κλοπης, ο κλεφτης θα αφησει πισω το Hammond γιατι θα το βρει βαρυ για κουβαλημα, εστω και τωρα που ειναι μεσα στην hard case του. 25.5 κιλα δεν ειναι και λιγα, ελπιζω να σκεφτει το ιδιο λογικα και ο κλεφτης. ;D

Waterfall-K είπε:
Μετα απο ολα αυτα, θα περιμενε κανεις να ειμαι  νεκρος.
Μα είσαι, απλά δεν σε έχουν ενημερώσει, έτσι εξηγείτε εξάλλου και το τι μουσικές ακούς, τι μονδέλο όργανο έπαιζες όσο ζούσες κλπ  ;D ;D ;D

Τι στο καλό έχει free wifi  στο νεκροταφείο Χαλκίδος? ή μήπως οι γάτες έχουν κανά απλικέισον και μας τρολλάρουν, παριστάνωντας πως είναι ο σχωρεμένος Γουοτερφόλιος ? 

Προτείνω εις ανάμνηση του αξιαγάπητου και λατρευτού μας φίλου να ανοιχθεί μια σελίδα-όπως θα λέγατε κι εσείς- ΡΙΠ

Καταρράκτη sorry που στο λέω αλλά είσαι κι εσύ ένας κλασικός Έλληνας από αυτούς που "ξέρουν καλύτερα" και υποστηρίζουν ότι "ντάξει μωρε τι να μου κάνει εμένα ένα μπουκάλι σκοτς, δεν καταλαβαίνω τίποτα".

Σαν τον Παντελίδη που ΗΤΑΝ εγκληματίας που πήγε να οδηγήσει με τόσο πιώμα. Ευτυχώς δεν άφησε άλλους νεκρούς πίσω του εκτός από τον εαυτό του. Μακάρι και όλοι οι άλλοι κάφροι εγκληματίες σαν αυτόν να πάνε μόνοι τους εκεί που είναι να πάνε και να μην τραβάνε και αθώους μαζί τους.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βλέπω απο την κίνηση πως έχει ενδιαφέρον η συζήτηση...

Το αλκοόλ εκτός φυσικά από τα κλασικά συμπτώματα της εμφανούς μέθης που λίγο πολύ όλοι μας έχουμε βιώσει ή/και γίνει μάρτυρες, προκαλεί και άλλες διαταραχές, τις οποίες δεν μπορούμε να τις διακρίνουμε τη στιγμή εκείνη. Χαρακτηριστικά προκαλεί αναστολή των αναστολών μας (π.χ. θα την πέσουμε πιο εύκολα σε μια γυναίκα, θα είμαστε πιο επιθετικοί, θα κάνουμε κάτι ριψοκίνδυνο για εμάς που δεν θα το κάναμε εάν ήμασταν νηφάλιοι όπως να τρέχουμε με 150 χλμ/ώρα ή να περνάμε με κόκκινο σηματοδότη), καθώς επίσης και επιβράδυνση των αντανακλαστικών μας (αν π.χ. θεωρούμε ότι ένας νηφάλιος οδηγός αντιδρά σε 1 δευτερόλεπτο όταν δει να ανάβουν τα φανάρια απ' τα φρένα στο μπροστινό του αυτοκίνητο, ο ίδιος οδηγός με ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του θα χρειάζεται 2, 3, 4 κοκ δευτερόλεπτα να αντιδράσει την ίδια περίπτωση).

Το επιτρεπτό όριο αλκοόλ στο αίμα για να πιάσεις τιμόνι είναι ΜΗΔΕΝ. Και είναι μηδέν γιατί μόνο τότε εξασφαλίζεις την απουσία μεταβλητότητας της αντίδρασης στο αλκοόλ του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Σιγά μην πρέπει να βάλουμε και εξατομικευμένα όρια ανάλογα με το πόσο πίνει ο καθένας. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό έχει πρόβλημα αντίληψης της έννοιας του ατομικού ρόλου του καθενός μας στη συλλογική ευθύνη. Και ναι, όποιος οδηγάει έχοντας πιει έστω και ένα ποτηράκι είναι εγκληματίας (τουλάχιστον εν δυνάμει).

Να... Ορίστε...

Και μετα σου λέει τα πράγματα ειναι απλα...

Κοιτάξετε, ειναι όντως απλα τα πράγματα:

1. Οτιδήποτε έναν άνθρωπο τον κανει να του αποσπάται  η προσοχή κατα την οδήγηση ειναι λάθος. Ειτε ειναι αυτο το κινητό του, το SMS, το να γυρίσει ο γονιός να κοιτάξει πίσω το παιδια του (υπάρχει σχετικό υλικό και βίντεο στο Ίντερνετ, και με λύπη μου λεω οτι το εχω κανει, και με βρίζει η γυναίκα μου αν με ξαναδεί...), ή παρανιμα τοποθετημένες ταμπέλες κατα μήκος Εθν Οδών που επισύρουν και πρόστιμα στις εταιρίες.

2. Η οδήγηση με κατανάλωση αλκοόλ ειναι ΛΑΘΟΣ,  όσο και αν παμε να αγιοποιησουμε, το "έλα ρε, ενα ποτηράκι ειναι"  ή "το αντέχω"

3. Τα όρια υπαρχουν και καλά υπαρχουν για να υπάρχει ενα σημείο αναφοράς. Αν με ρωτήσετε, μονο η μυρωδιά στην ανάσα θα πρεπει να επισύρει πρόστιμο. (Και πριν τρέξτε να με κατακρίνετε, μην πάτε μονο μεχρι το διπλανό σας νεκροταφείο, αλλα πηγαίνετε και στο ΚΑΤ την ώρα που φέρνουν απο τροχαίο κάποιον...)

4. Πιστέψτε με, αν μπορουσε καποιος να ρωτήσει τωρα το ίδιο το επώνυμο παλικαρι (αν και υπαρχουν πολλά τέτοια δυστυχώς) ειμαι σίγουρος πως μονος του θα έλεγε "τι χαζός που ήμουν και έχασα τη ζωή μου...)

5. Δυστυχώς ολοι, και οταν λεω ολοι εννοώ όοοοοοοοολοι, εχουμε φύγει απο μπαρ, μεζεδοπωλείο ή γιορτή έχοντας πιει έστω και "λιγο"

6. Ο παλιός κανόνας ισχύει και λέει "Θα πάω βόλτα και θα περάσω καλά, ξέροντας οτι θα πιω;  Έστω και λιγο; Τοτε ξεκαθαρίζω οτι δεν οδηγώ!"

Απο κει και μετα, ολα τα αλλα ειναι απλή αμπελοφιλοσοφια....

samy paraga είπε:
Μάγκες σπάστε, έσκασε μούρη η τροχαία με τ' αλκοολόμετρα λαίμαι  ;D ;D
Τροχονόμος της αγάπης ♡♥

Εύχομαι και σημερα ολοι οι άνθρωποι του κόσμου, αν βγουν και διασκεδάσουν Παρασκευή που ειναι, να γυρίσουν σπίτια τους σώοι...

Θα συμφωνήσω με τον Waterfall όσον αφορά το ότι η ένδειξη του αλκοτέστ δεν είναι απόλυτα αντικειμενικό κριτήριο. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ κάνουν πλήρη έλεγχο ευστάθειας, ισορροπίας κλπ. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι το αλκοτέστ πιάνει μόνο αλκοόλ στο αίμα. Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, μπορείς να καπνίσεις μια χασισοφυτεία και μετά να βγεις να οδηγήσεις κανονικότατα χωρίς να κινδυνεύεις να σε πιάσει κανείς.

Holystone είπε:
Κοιτάξετε, ειναι όντως απλα τα πράγματα:

1. Οτιδήποτε έναν άνθρωπο τον κανει να του αποσπάται  η προσοχή κατα την οδήγηση ειναι λάθος. Ειτε ειναι αυτο το κινητό του, το SMS, το να γυρίσει ο γονιός να κοιτάξει πίσω το παιδια του ή παρανιμα τοποθετημένες ταμπέλες κατα μήκος Εθν Οδών που επισύρουν και πρόστιμα στις εταιρίες.
Τελικά ίσως δεν είναι τόσο απλό.

Και να πω ένα ηλίθιο παράδειγμα απόσπασης της προσοχής.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ κύριοι.

Δεν φαντάζεστε (και μάλλον όλοι μας το έχουμε ζήσει) πόσες φορές οδηγώ ακούγοντας μουσική και συγκεντρώνομαι στο κομμάτι, την μελωδία, κάποια φράση, κάποιο mix, κλπ.

Πόσο δε μάλλον να ακούμε μουσική που μας "πορώνει" οδηγώντας.

Τι πρέπει να γίνει δηλαδή, να μας απαγορεύσει το κράτος να ακούμε μουσική στο αυτοκίνητο?

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί οι κάγκουρες που έχουν βάλει ηχοσυστήματα 1258 db, με sub που γκρεμίζει πολυκατοικία.

Πώς διάολο αυτοί συγκεντρώνονται στην οδήγηση, και ακούν τους ήχους του δρόμου ποτέ δεν το κατάλαβα.

Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, μπορείς να καπνίσεις μια χασισοφυτεία και μετά να βγεις να οδηγήσεις κανονικότατα χωρίς να κινδυνεύεις να σε πιάσει κανείς.
Ή να έχεις πιει μια καρτέλα χάπια .... λέμε τώρα.

Και κατι αλλο...

Μην σκεφτόμαστε μονο το "ε, ήπια, και αν σκοτωθω σκοτώθηκα", ή εγω ειμαι έμπειρος οδηγός, προσέχω και ας εχω πιει, ή εμενα δεν με πειράζει αυτο που ήπια, "

Και φυσικα αυτός που πιει και σκοτωθεί, θα πούνε - πούμε πως "πήγαινε γυρευοντας"

Ομως....

Σκεφτείτε λιγο το ενδεχόμενο να εχουμε πιει, να είμαστε κατα τα λεγόμενο μας κομπλέ, να τρακαρουμε, αλλα να ....Σκοτώσουμε!

Πώς φαντάζεστε τους εαυτούς σας/ μας ξέροντας οτι εχουμε σκοτώσει κάποιον, ενα παιδί, μια γυναίκα κτλ;

Γιατι καλά εμείς να πηγαίναμε γυρευοντας... Οι αλλοι ομως;

Για αυτο δεν παμε μπροστα....Δυστυχως

Αν ο καθένας μας έκανε στον άλλον αυτο που θα ηθελε να του κσνουνε, θα ζούσαμε σε έναν ...."εικονικά πλασμένο κόσμο"!

Jazzjoker είπε:
Θα συμφωνήσω με τον Waterfall όσον αφορά το ότι η ένδειξη του αλκοτέστ δεν είναι απόλυτα αντικειμενικό κριτήριο. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ κάνουν πλήρη έλεγχο ευστάθειας, ισορροπίας κλπ.
Λάθος φίλε μου. Το αλκοτεστ είναι αντικειμενικό κριτήριο. Στην πραγματικότητα είναι το μοναδικό κριτήριο που χρειάζεται να υπάρχει. Και μάλιστα έπρεπε να είναι ποιοτικό όχι ποσοτικό. Θετικό? κύριε παραδώστε άδεια δίπλωμα και ελάτε μαζί μας να οριστεί δικάσιμος. Αρνητικό? στο καλό... Δεν χρειάζεται ούτε έλεγχος ισορροπίας ούτε ευστάθειας ούτε λοιπές ανοησίες για τους λόγους που εξήγησα σε προηγούμενο ποστ (υπάρχουν μη ανιχνεύσιμες κλινικά παρενέργειες του αλκοόλ).

Πιθανόν να αναφέρεσαι στην αντικειμενικότητα ή μη του αλκοτέστ όσον αφορά στην επίδραση που μπορεί να έχει μία συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλης στο αίμα στον καθένα μας, κάτι το οποίο όντως είναι σωστό. Το αλκοτεστ σου δείχνει ένα νούμερο, το οποίο αντιστοιχεί στα επίπεδα αλκοόλης τη συγκεκριμένη στιγμή στο αίμα σου. Αυτό είναι αντικειμενικό δε σηκώνει συζήτηση (στα πλαίσια πάντα του πιθανού σφάλματος κτλ.).

gkourelis είπε:
Δεν χρειάζεται ούτε έλεγχος ισορροπίας ούτε ευστάθειας ούτε λοιπές ανοησίες για τους λόγους που εξήγησα σε προηγούμενο ποστ
Βρε συ gkourelis, εγώ να συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά εδώ απορρίπτεις αυτοβούλως και συλλήβδην τις πρακτικές του ίσως πιο αυστηρού κράτους στον κόσμο όσον αφορά τον έλεγχο οδήγησης υπό επήρεια.

Πιθανόν να αναφέρεσαι στην αντικειμενικότητα ή μη του αλκοτέστ όσον αφορά στην επίδραση που μπορεί να έχει μία συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλης στο αίμα στον καθένα μας, κάτι το οποίο όντως είναι σωστό.
Προφανώς σε αυτό αναφέρομαι.

Όντως πολύ σωστή κατεύθυνση πήρε η κουβέντα στη χώρα του ασύδοτου οδηγού κάθε τύπου οχήματος.

gkourelis είπε:
Πιθανόν να αναφέρεσαι στην αντικειμενικότητα ή μη του αλκοτέστ όσον αφορά στην επίδραση που μπορεί να έχει μία συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλης στο αίμα στον καθένα μας, κάτι το οποίο όντως είναι σωστό. Το αλκοτεστ σου δείχνει ένα νούμερο, το οποίο αντιστοιχεί στα επίπεδα αλκοόλης τη συγκεκριμένη στιγμή στο αίμα σου. Αυτό είναι αντικειμενικό δε σηκώνει συζήτηση (στα πλαίσια πάντα του πιθανού σφάλματος κτλ.).
Εγώ ένα θα σας πω.

Ένα αυτοκίνητο που πάει με τα ταπεινά 60 χλμ την ώρα (60.000 μέτρα την ώρα) ήτοι 1.000 μέτρα το λεπτό, ήτοι 16 μέτρα το δευτερόλεπτο, πάει με 1,6 μέτρο το δέκατο του δευτερολέπτου.

Και η παραμικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μπορεί να κάνει τη διαφορά από το να σταματήσεις μπροστά στην επίσης ζαλισμένη γκομενίτσα που πετάχτηκε στο δρόμο ή να την έχει περάσει το μισό αυτοκίνητο από πάνω.

Με 60 χλμ.

Όσο και να είσαι ο μέγας μάγκας που αντέχεις τα δύο μπουκάλια το βράδυ, όσο και να είσαι ο ίδιος ο Ιαβέρης στο τιμόνι.

gkourelis είπε:
Λάθος φίλε μου. Το αλκοτεστ είναι αντικειμενικό κριτήριο. Στην πραγματικότητα είναι το μοναδικό κριτήριο που χρειάζεται να υπάρχει. Και μάλιστα έπρεπε να είναι ποιοτικό όχι ποσοτικό. Θετικό? κύριε παραδώστε άδεια δίπλωμα και ελάτε μαζί μας να οριστεί δικάσιμος. Αρνητικό? στο καλό... Δεν χρειάζεται ούτε έλεγχος ισορροπίας ούτε ευστάθειας ούτε λοιπές ανοησίες για τους λόγους που εξήγησα σε προηγούμενο ποστ (υπάρχουν μη ανιχνεύσιμες κλινικά παρενέργειες του αλκοόλ).
Θα διαφωνήσω κάθετα.

Το πρόβλημα δεν είναι στο αλκοόλ αυτό καθαυτό.

Είναι στην επίδραση που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό (νευρικό σύστημα κλπ) και υπό κάποιες προϋποθέσεις (ποσότητα υπό κάποιες συνθήκες ή μόνο ποσότητα) τον κάνει μη ικανό να ανταπεξέλθει στις πιθανές συνθήκες ασφάλειας (γι' αυτόν ή για άλλους).

υπάρχουν μη ανιχνεύσιμες κλινικά παρενέργειες του αλκοόλ.
Σκέψου μόνο για πόσα πράγματα ισχύει αυτό.

Καφές (σε υπερβολικές ποσότητες), λίγος ύπνος, κατάσταση αυξημένου stress, πυρετός, υπερβολική κόπωση (πνευματική ή σωματική), υπερβολικά μεγάλο γεύμα, κλπ.

στη χώρα του ασύδοτου οδηγού κάθε τύπου οχήματος.
Ταπεινά ευχαριστώ. ;D

fusiongtr είπε:
Το πρόβλημα δεν είναι στο αλκοόλ αυτό καθαυτό.

Είναι στην επίδραση που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό (νευρικό σύστημα κλπ) και υπό κάποιες προϋποθέσεις (ποσότητα υπό κάποιες συνθήκες ή μόνο ποσότητα) τον κάνει μη ικανό να ανταπεξέλθει στις πιθανές συνθήκες ασφάλειας (γι' αυτόν ή για άλλους).
Και ποιος κρίνει την επίδραση; Εσύ, ο μεθυσμένος;

Που νννομίζεις πώς είσαι χικ μια χαρά;

Όπως ο Παντελίδης;

Πες μου πώς ξέρει ο πιωμένος πόσο τον πιάνει και πόσο όχι;

ΠΙΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ!

Επειδή ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έχει διαύγεια και σωστές αντιδράσεις;

Πόσους μεθυσμένους έχεις δει στη ζωή σου να προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι μια χαρά;

Jazzjoker είπε:
Βρε συ gkourelis, εγώ να συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά εδώ απορρίπτεις αυτοβούλως και συλλήβδην τις πρακτικές του ίσως πιο αυστηρού κράτους στον κόσμο όσον αφορά τον έλεγχο οδήγησης υπό επήρεια.
Τίποτα δεν απορρίπτω αυτοβούλως. Τις πρακτικές που ισχύουν στις ΗΠΑ δεν τις γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο. Εγώ μιλώ από την ιατρική πλευρά του θέματος μιας και αυτή είναι η ιδιότητά μου; δεν είμαι νομικός. Από την μεριά μου λοιπόν ναι απορρίπτω συλλήβδην μεν τις διάφορες πρακτικές, σε καμία περίπτωση όμως αυτοβούλως, μιας και η άποψή μου αυτή συνάδει 100% με επιστημονικές αποδείξεις. Από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος του οποίου η αντιληπτική ικανότητα, η κριτική σκέψη, τα αντανακλαστικά κτλ μπορούν να επηρεαστούν με ποσότητα αλκοόλης 0,000001 mg/dL, ο νόμος ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι σαφής και αποτρεπτικός όσον αφορά στον συνδυασμό αλκοόλ και οδήγησης. Αυτά τα 2 δεν πάνε μαζί πως να το κάνουμε. Τα υπόλοιπα περί ορίων, εξετάσεων στο δρόμο από όργανα της τάξης, εγώ αντέχω μη φοβάσαι, σιγά κάθε μέρα το κάνω είναι ανόητα και επικίνδυνα. Και ξανατονίζω το ρόλο του καθενός μας ατομικά στην συλλογική ευθύνη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back