- Πόντοι
- 98
Δηλαδή θες να πεις ότι η αστυνομία δεν κρατάει μητρώο αυτών που πίνουν πολύ αλλά δεν πρέπει να τους μπουζουριάζει επειδή είναι υπερμάγκες, ώστε να έχουν καλύτερη μεταχείριση από τους χαζοθνητούς που μεθάνε με δύο ουίσκια;gkourelis είπε:Τίποτα δεν απορρίπτω αυτοβούλως. Τις πρακτικές που ισχύουν στις ΗΠΑ δεν τις γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο. Εγώ μιλώ από την ιατρική πλευρά του θέματος μιας και αυτή είναι η ιδιότητά μου; δεν είμαι νομικός. Από την μεριά μου λοιπόν ναι απορρίπτω συλλήβδην μεν τις διάφορες πρακτικές, σε καμία περίπτωση όμως αυτοβούλως, μιας και η άποψή μου αυτή συνάδει 100% με επιστημονικές αποδείξεις. Από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος του οποίου η αντιληπτική ικανότητα, η κριτική σκέψη, τα αντανακλαστικά κτλ μπορούν να επηρεαστούν με ποσότητα αλκοόλης 0,000001 mg/dL, ο νόμος ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι σαφής και αποτρεπτικός όσον αφορά στον συνδυασμό αλκοόλ και οδήγησης. Αυτά τα 2 δεν πάνε μαζί πως να το κάνουμε. Τα υπόλοιπα περί ορίων, εξετάσεων στο δρόμο από όργανα της τάξης, εγώ αντέχω μη φοβάσαι, σιγά κάθε μέρα το κάνω είναι ανόητα και επικίνδυνα. Και ξανατονίζω το ρόλο του καθενός μας ατομικά στην συλλογική ευθύνη.
Αίσχος. Πού είναι το κράτος;
Η αστυνόμευση όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσει αλλά να γίνει και πολύ πιο αυστηρή.Και η αστυνόμευση κάπου πρέπει να σταματάει και να αρχίσει να δουλεύει η συνείδηση.
Δεν είναι θέμα συνείδησης.
Το αλκοόλ είναι ύπουλο και ο εγωισμός ακόμα υπουλώτερος.