Ψυχολογία στην αγορα μεταχειρισμένου.

Πάντως έχει πολύ κακό γούστο ο τύπος, την έφτιαξε από την αρχή, μπορούσε να την κάνει ότι θέλει και την έκανε έτσι... τι ακάνσ; αμαλώς;

Anyways, back on-topic.

Αγγελία που αξίζει = μέση τιμή Reverb -10%.

Ευκαιρία = μέση τιμή Reverb -30%.

Οτιδήποτε δεν είναι συλλεκτικό, -30% από την αρχική τιμή κι ας είναι new in box. Αλλιώς το αγοράζω καινούργιο με δόσεις και πλήρη εγγύηση. Εξαιρέσεις ελάχιστες.

Τέλος, προχθές είδα αυτό το πολύ ενδιαφέρον φιλμ για την πρώτη μεγάλη φούσκα του ebay:

Eκεί πιθανότατα θα καταλήξουν μια μέρα πολλά απ΄ τα υπερκοστολογημένα "masterbuilt" και "collector 's choice" ράφια. Ο καιρός γαρ εγγύς... 😅

Eκεί πιθανότατα θα καταλήξουν μια μέρα πολλά απ΄ τα υπερκοστολογημένα "masterbuilt" και "collector 's choice" ράφια.
Το πιθανότερο είναι αυτό... Βέβαια, τα πάντα είναι προσφορά και ζήτηση. Μπορεί να προκύψουν τίποτα... φεγγάρια (αν και δεν το θεωρώ πιθανό) που να "τρελαθεί" κόσμος και να πέσει με τα μούτρα σε τέτοια όργανα και να εκτοξευτούν οι τιμές.
Αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι η πρόβλεψη σου είναι to the point.

Σε τελική ανάλυση, αν θες τα ακουμπήσεις (και να επενδύσεις) πήγαινε σε vintage όργανο - αυτό ανεβάζει τιμή με την πάροδο του χρόνου. Διότι ναι μεν, ένα masterbuilt όργανο μπορεί να είναι κατασκευασμένο με τα ΑΑΑΑΑΑ υλικά (ξύλα κλπ) και να είναι "αλφάδι", σε σχέση με το vintage κούτσουρο (που μπορεί κατασκευαστικά να είναι κλάσεις κατώτερο), αλλά στο vintage κούτσουρο αγοράζεις και την "ιστορία". Αξία; Ανεκτίμητη... 😉

Last edited:
Περι επενδυσης στα vintage δεν ξερω, αν ομως ειναι να εχω οργανο με γεφυρα κινδυνο τετανου και σωμα απο πυρκαγια της Παρνηθας σαν αυτο που βαλατε, καλυτερα squier bullet. :ROFLMAO:

Πάντως αφορμής δοθείσης των αγγελιών. Για μένα το αν θα βρεθώ στην ψυχολογική κατάσταση να συζητήσω μια μεταβολή στην τιμη που έβαλα είναι ο τρόπος και τα soft skills με τα οποία θα με προσεγγίσει ο υποψήφιος αγοραστής.

Συνήθως δεν απαντάω. Θυμάμαι μια φορά που ένας ηλίθιος με πήρε τηλ (τοτε που έβαζα τηλ ακομα) στις 23:00 τη νυχτα και με φωνή θύρας 7/13/21 με ρώτησε "ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΡΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ" (του ενισχυτή που πούλαγα).

Αν υπάρξει ευγενής μπορει και να το συζητήσω. Εξαρτάται και απο άλλους παράγοντες.

Εγώ προσωπικά δεν κάνω παζάρια ποτέ σε τίποτα. Δεν το γουστάρω το σπορ. Αν κατι το θεωρώ υπερτιμολογημένο, προσπερνώ. Απαιτώ γενικά το ίδιο και απο τους υποψήφιους αγοραστές μου. Αν δε σου αρεσει η τιμή, δεν πειράζει, να πας στο καλό.

Εχω μια απορία όμως. Θα μπαίνατε ποτέ να πειτε σε ένα κατάστημα "Αν μου το αφήσεις αυτο -200 ευρώ το αγοράζω τώρα"?
Λοιπόν το αναστένω.
Συνέβη ένα περιστατικό , δεν είναι της παρούσης , δεν αφορά εμένα, αλλά το είδα και με βοήθησε να έχω μια πιο αποκρυσταλλωμένη άποψη.
Μάλιστα αυτά που θα γράψω ..... μπορεί να ακουστούν σκληρά, αλλά ειλικρινά δεν δίνω δεκάρα.
Οι κατηγορίες των αγοραστών που είτε κάνουν παζάρια , είτε δεν έχουν πραγματική πρόθεση να αγοράσουν και απλά σπαταλούν χρόνο είναι όντως ένα κοινωνικό φαινόμενο που γιγαντώθηκε με τις online αγγελίες.
Αρχίζει το σκληρό μέρος:
Πραγματικά αποτυχημένοι ακόμα και σε ηλικές άνω των 40 (καλά για τους πιτσιρικάδες δεν το συζητάω) , που δεν κατάφεραν τίποτα επειδή απλά είναι άχρηστοι, ασχολούνται με είδη πολυτελείας , κιθάρες- εξοπλισμό, αυτοκίνητα κ.ο.κ ενώ θα έπρεπε να τους απασχολεί ένα πράγμα......πώς θα φάνε την επόμενη μέρα.
Κάποτε ήμουν πιο διαλλακτικός με δαύτους, αλλα πλέον μηδενική ανοχή.
Νομίζω δεν ότι μπορείς να τους μυριστείς απο μακρυά, και πραγματικά αν δεν βαρίεσαι να ασχοληθείς, είναι μια ευκαιρία να γίνεις και εσύ προσβλητικός απέναντί τους, όχι ότι θα καταλάβουν τίποτα, απλά έτσι.....για την τάξη στο σύμπαν :D

Last edited:
Συνέβη ένα περιστατικό , δεν είναι της παρούσης , δεν αφορά εμένα
Καλημέρα και καλό μήνα κ. συνήγορε. Δώσε όμως λίγο background.

Οι κατηγορίες των αγοραστών που είτε κάνουν παζάρια , είτε δεν έχουν πραγματική πρόθεση να αγοράσουν και απλά σπαταλούν χρόνο είναι όντως ένα κοινωνικό φαινόμενο που γιγαντώθηκε με τις online αγγελίες.
Λογικά ναι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω μέτρο σύγκρισης - τα πριν. Με online αγγελίες μεγαλώσαμε και κάναμε αγορές.
αλλα πλέον μηδενική ανοχή
Μου αρέσεις...

Αυτό υπάρχει δυνατότητα να ορίζεται με αντικειμενικά κριτήρια;
Πολύ εύκολο.
Αν δεν έχεις π.χ. 3000 ευρώ μετρητά για να πάρεις μια κιθάρα που κάνει 4000 ευρώ καινούργια, και είσαι πάνω από 40....μην τις κοιτάς καν.
Δέξου το ότι ΔΕΝ είναι για εσένα.

Καλημέρα και καλό μήνα κ. συνήγορε. Δώσε όμως λίγο background.

Λογικά ναι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω μέτρο σύγκρισης - τα πριν. Με online αγγελίες μεγαλώσαμε και κάναμε αγορές.

Μου αρέσεις...
Έχω αναλάβει την πώληση ενός αυτοκινήτου εντολέα μου, και εγώ κάνω τα Κονέ.
Θέλει να με πληρώσει, αλλά σκέφτομαι να του δώσω εγώ λεφτά.....για το τζάμπα φροντιστήριο 😜

Αν δεν υπαρχει οικονομικη ανεση, η αγορα best buy εξοπλισμου ειναι μονοδρομος. Γενικα ειναι αστειο και να το συζηταμε, να μην τη βγαζεις ανετα και το μυαλο σου να πηγαινει στο αν εχει νιτρο και μαονι ονδουρας η κιθαρα σου, ειναι γελοια η κατασταση.

Τωρα βεβαια το μετρο της επιτυχιας του καθενος ειναι διαφορετικο, αλλος το στηριζει στην οικονομικη επιφανεια, αλλος στην οικογενειακη κατασταση, αλλος μπορει να θεωρει επιτυχια την αναρριχηση στις ταξεις της εκκλησιας :ROFLMAO: γενικα δε βγαζεις ακρη. Αν μιλαμε ομως συγκεκριμενα για τα αγαθα πολυτελειας, ε τοτε μιλαμε για εναν τομεα που αφορα καθαρα την οικονομικη επιτυχια, οποτε αν δεν, μη :ROFLMAO:

Αν δεν υπαρχει οικονομικη ανεση, η αγορα best buy εξοπλισμου ειναι μονοδρομος. Γενικα ειναι αστειο και να το συζηταμε, να μην τη βγαζεις ανετα και το μυαλο σου να πηγαινει στο αν εχει νιτρο και μαονι ονδουρας η κιθαρα σου, ειναι γελοια η κατασταση.

Τωρα βεβαια το μετρο της επιτυχιας του καθενος ειναι διαφορετικο, αλλος το στηριζει στην οικονομικη επιφανεια, αλλος στην οικογενειακη κατασταση, αλλος μπορει να θεωρει επιτυχια την αναρριχηση στις ταξεις της εκκλησιας :ROFLMAO: γενικα δε βγαζεις ακρη. Αν μιλαμε ομως συγκεκριμενα για τα αγαθα πολυτελειας, ε τοτε μιλαμε για εναν τομεα που αφορα καθαρα την οικονομικη επιτυχια, οποτε αν δεν, μη :ROFLMAO:
Αυτό εννοούμε.
Την οικονομική επιτυχία.
Και αν δεν....μην ασχολείσαι.
Κατάπιε το και πάνε παρακάτω.

Ειναι αυτο που λενε, αν δε βρεξεις κ@λο, ψαρι δεν τρως.

Ή το αλλο που λενε, τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κ@λους.

Και γενικα, αν δεν εχεις στρωσει κ@λο για να τα κονομησεις, ή αν δεν εισαι κ@λοφαρδος να τα εχεις βρει ετοιμα, μην ελπιζεις για custom shop.

Κ@λοκατασταση.

:ROFLMAO:

Έχω μία απορία LK. Οι επαφές σου είναι κυριως με ανθρώπους στην Επαρχία, και πιστεύεις ότι θα υπήρχε διαφορά αν ήταν κυρίως σε μεγάλα Αστικά Κέντρα;

Οι Γκαραζόφατσες δε....είναι εμετικές. :LOL:
Αποκορύφωμα ένας, με μαλλι σαν τον Dave Weckl στο master plan, μόνο που έχουμε 2025 και όχι 1990, αφού του έδειξα το αμάξι.......σουφρωνε την μούρη του , και δήθεν όλα του χάλαγαν.
Εγώ ως φυσιογνωμιστής τον έκοψα ότι δεν είχε να πληρώσει καν το νοίκι του.
Μου συστήθηκε ώς "εργολάβος οικοδομών".....
Έκανα μια μίνι έρευνα και ανακάλυψα ότι απλά δόυλευε στη χάση και στη φέξη ως συμβασιούχος.....σε μια ΔΕΚΟ.
Μου έκανε παζάρια.....και ήθελε το αμάξι στη μιση τιμή.
Φυσικά έκανα call στην μπλόφα του (δεν υπήρχε περίπτωση να το δώσω στη μιση τιμή- ουτε καν το είχα συνεννοηθεί με τον πωλητή) αλλά ήθελα να δω που θα το παέι.
Του λέω. Κλέισαμε. Μιση τιμή.
Έλα αυριο το πρωί στο γραφείο για μια προκαταβολή και για προεργασία στα χαρτιά.
Ακόμα έρχεται......:LOL:

Last edited:
Έχω μία απορία LK. Οι επαφές σου είναι κυριως με ανθρώπους στην Επαρχία, και πιστεύεις ότι θα υπήρχε διαφορά αν ήταν κυρίως σε μεγάλα Αστικά Κέντρα;
Δεχθηκε πολλά τηλέφωνα και από Αθηνα.
Πιο διακριτικό παζάρι....αλλά μια από τα ίδια.
Το αμάξι είναι πένα και φαίνεται....και απο τα συνοδευτικά χαρτια προκύπτει.
Και όλοι με ρωτούσαν "μην ανέβω τζάμπα"...ειναι καλό το αμάξι , όπως φαίνεται ή κάτι παίζει";
Σε όλους απαντάω το ίδιο : "¨οχι δεν είναι καλό. Είναι απάτη....είπαμε να σε εξαπατησουμε και να σου πάρουμε τα 8Κ σου και να φυγουμε στο εξωτερικό" :LOL:
Σε όλους είπα το ίδιο επίσης.
Πόσο κάνει να έρθεις από Αθηνα -Κοζάνη; 150 € - 200€ ?
Έλα ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ με τα ματια σου και αν κλέισει η συμφωνια, τα έξοδα σου θα στα αφαιρέσω από την τιμή.
Κανεις δεν φάνηκε.
Ψιλικατζήδες....

Να διευκρινίσω και κάτι.
Το αμάξι είναι ιστορικό.
ΔΕΝ αφορά τον καθένα.
Δεν είναι για τον τύπο που θα βάλει δηλαδή τη φαμίλια και θα πάει στο σουπερ μάρκετ.
Είναι για ειδικό κοινό.

Τρεις παρατηρήσεις:
α) Δείτε το θετικά. Μη βουτάτε στη μίρλα! Ο κόσμος έχει άλλες προτεραιότητες από τις αντίκες αυτοκίνητα.

β) Η κατηγορία είναι αγορά της μουσικής, τα αυτοκίνητα είναι οφ τόπικ κατά τη γνώμη μου.
Κι αυτό διότι, η αγορά της μουσικής δεν έχει και ιδιαίτερη σχέση με την αγορά αυτοκινήτου, η οποία είναι πολύ πιο ευρεία (στην Ελλάδα κυκλοφορούν ας πούμε 15 εκατ. αυτοκίνητα - κάθε νοικοκυριό έχει τουλάχιστον ένα αμάξι, δεν κυκλοφορούν όμως και 15 εκατ. μουσικά όργανα!).

γ) Είμαι πάνω από 40 και δεν μου αρέσουν τα καινουρια αυτοκίνητα με τα led φώτα kai to θυμωμένο design. Επίσης, μου αρκούν τα ηλεκτρονικά comforts μιας δεκαετίας πριν ας πούμε, δεν χρειάζομαι θερμαινόμενο κάθισμα.
Eίμαι ένας analog guy, της Gen X. δεν θεωρώ ότι είμαι αποτυχημένος επειδή δεν θα δώσω ένα ματσο χιλιάρικα για να κυκλοφορώ μια περιουσία πεταμένη στο δρόμο, στη χώρα του κόσμου με τους χειρότερους οδηγούς και δρόμους.

Όσο πιο "μερακλήδικο" είναι το item που θέλει κάποιος να πουλήσει (κιθάρα; αυτοκίνητο; κάμερα; τρακτερ;), σε τόσο μεγαλύτερα ούφο πέφτει. Ο κύριος λόγος είναι ότι τα ούφο στη χώρα, δεν είναι παρά ξεπεσμένοι λόρδοι, κατά κανόνα άφραγκοι, που τρέφονται ακόμη από την αίσθηση ότι έχουν εξουσία πάνω στο διαθέσιμο χρόνο άλλων ανθρώπων.

Άμα πούλαγες ένα Φιατάκι, δεν θα είχες αυτές τις εμπειρίες. Στο λέω κυρίως διότι σε έχει καβαλήσει και το επενδυτικό, οπότε πραγματικά τρομάζω σε τι γίδια θα πέφτεις.

Τρεις παρατηρήσεις:
α) Δείτε το θετικά. Μη βουτάτε στη μίρλα! Ο κόσμος έχει άλλες προτεραιότητες από τις αντίκες αυτοκίνητα.
Συμφωνω.
Αυτό λέω.
Κοιτα ως προτεραιότητά σου να πληρώσεις το νοίκι σου και να φας κάνα χαμπουρκγερ.....και άσε τα ιστορικά αυτοκίνητα.
ΔΕΝ είναι για εσένα (όχι για εσενα - για αυτους που πήραν τηλέφωνο) ......μην μου τρως τον χρόνο

Το ίδιο ισχύει και για τις ακριβές κιθάρες.

κιθάρα; αυτοκίνητο; κάμερα; τρακτερ

Εγω τη ραπτομηχανή - έπιπλο θέλω να πουλήσω και να δεις τι κοινό απαντάει

Παιδιά, όλα αυτά - είναι οφ τοπικ. Εδώ θα πρεπε να μιλάμε για μουσική και τεχνολογία και τοιαύτα. αλλιώς να πάει στα Σερί ανέμων και υδάτων, μαζί με εκείνο του ΛΕΞ. :D
Συμφωνω.
Αυτό λέω.
Κοιτα ως προτεραιότητά σου να πληρώσεις το νοίκι σου και να φας κάνα χαμπουρκγερ.....και άσε τα ιστορικά αυτοκίνητα.
ΔΕΝ είναι για εσένα (όχι για εσενα - για αυτους που πήραν τηλέφωνο) ......μην μου τρως τον χρόνο

Το ίδιο ισχύει και για τις ακριβές κιθάρες.
Δεν κατάλαβες! Εγώ δεν είμαι για πεταμένες περιουσίες - παλιοσίδερα στο δρόμο, όχι αυτά δεν είναι για μένα!
ως εκ τούτου δεν θα έπαιρνα τηλ. σε κάτι που δεν με ενδιαφέρει - δεν είμαι σαν τα πελατάκια σου Λάκη!

Επίσης, δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, για να μου λες που θα επενδύσω και αν θα φάω χάμπουργκερ. Νοίκια δεν υπάρχουν, είναι ληστεία, όμως αρκετά με τα οφ τόπικ!

edit: Kαλή τύχη πάντως με την πώληση! Μήπως να κοιτάξεις σε εξειδικευμένο κοινό και όχι πχ σε αγγελίες μαζικής κατανάλωσης; Επίσης, αφού είστε βόρεια Ελλάδα, δεν κοιτάτε και στο εξωτερικό - Ιταλία ας πούμε; Εγώ το δικό μου αυτοκινητο πριν λίγους μήνες, το πήρα από Ιταλία . Ισως το να πουλήσεις έξω να είναι πιο εύκολο.

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back