Ψυχολογία στην αγορα μεταχειρισμένου.

Μιας και έφερε ο συνάδελφος επενδυτής Γεώργιος στο τραπέζι....τα νομικά, ένας πρόσφατος θεσμός που εισήχθη και στο ελληνικό δίκαιο και μάλιστα στο ποινικό (αντιγραφή από το αμερικανικό ) είναι η "ποινική διαπραγματευση" .
Παζαρεύεις δηλαδή με τον εισαγγελέα μια ποινή.. για να μην πας στο ακροατήριο , όπου μπορεί να φας και μεγαλύτερη... ή και σαφώς μικρότερη.
Τόσα χρόνια νομικού πολιτισμού....εμείς αυτά δεν τα ξέραμε.
Μας τα φέραν οι Αμερικανοί.

Παζαρεύεις δηλαδή με τον εισαγγελέα μια ποινή.. για να μην πας στο ακροατήριο , όπου μπορεί να φας και μεγαλύτερη... ή και σαφώς μικρότερη.
LK and Partners Law Firm: Τα ταχύτερα διαζύγια στη Δυτική Μακεδονία και οι καλύτερες εξωδικαστικές διαπραγματεύσεις

LK and Partners Law Firm: Της φυλακής τα κάγκελα δεν είναι για τους πελάτες μας

LK and Partners Law Firm: Jamais στο κελί

Πώς σου φαίνεται; Νομίζω ότι θα αυξήσει τις επενδυτικές σου δυνατότητες.

ΥΓ: Προχθές στις μπύρες- δεν θα το πιστέψεις- αλλά καθόμουν δίπλα σε μια... '54 strat 😄

Και καθότι σε σκέφτηκα, έκανα μια... "αχνή" νύξη. Αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Το σενάριο 54 strat ,είναι κάθε μέρα στην ατζέντα.
Για μένα είναι σαν να την πήρα....απλά δεν την πήρα ακόμα.
Ψάχνω τρόπο για τη χρηματοδότηση...cv...χορηγούς....κάτι 😜

Το σενάριο 54 strat ,είναι κάθε μέρα στην ατζέντα.
Για μένα είναι σαν να την πήρα....απλά δεν την πήρα ακόμα.
Ψάχνω τρόπο για τη χρηματοδότηση...cv...χορηγούς....κάτι 😜
Να σου δώσω ένα τηλ. Εκεί θα δω πόσο ικανός είσαι στο ψηστήρι.

Δεν έχω σκοπό να κάνω παζάρι.
Αν πουλάει την 94αρα , πολύ ευχαρίστως να μιλήσουμε.

Εδώ ερχόμαστε στο lobbying που ανέφερε νωρίτερα ο κ. συνήγορος. Διότι παρότι σε απόσταση, οι ακάματοι proxies του καταβάλουν προσπάθειες για να ευοδωθεί η πολυπόθητη επένδυση 😉

Παζάρι εννοώ την απόπειρα κοροϊδίας του άλλου, προσωπικά δεν παζαρεύω ποτέ το θεωρώ καραγκιοζιλίκι αλλά έχω υποστεί παζάρι αρκετές φορές και στο τέλος συμφωνώ γιατί θέλω να τελειώνω με το καραγκιοζιλίκι αυτό, να μην το υποστώ περαιτέρω

Παζάρι εννοώ την απόπειρα κοροϊδίας του άλλου, προσωπικά δεν παζαρεύω ποτέ το θεωρώ καραγκιοζιλίκι αλλά έχω υποστεί παζάρι αρκετές φορές και στο τέλος συμφωνώ γιατί θέλω να τελειώνω με το καραγκιοζιλίκι αυτό, να μην το υποστώ περαιτέρω
Ε αμάν πια. Σκάνε και Άγιο

Αξιότιμα μέλη... Ενδιαφέρον το "νήμα", αλλά ομολογώ ότι το αρνάκι είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Χρόνια πολλά σε όλους και τώρα πάω να πέσω σε... χειμερία νάρκη :sleep: 😄

Πωλείται fender pro reverb blackface 2000 μετά Χριστόν, 30 βατ (γίνεται 15 με ένα διακόπτη) σπάνιος, headroom, έχει και λούπα (δεν δουλεύει, κάτι έχει) (3 χιλιάρικα, όχι παζάρια) (μόνο για γνώστες) (όποιος ξέρει ξέρει) όλες τις ώρες, συμπεριλαμβανόμενες ώρες οικογενειάρχη και λοιπές ώρες

Αξιότιμα μέλη... Ενδιαφέρον το "νήμα", αλλά ομολογώ ότι το αρνάκι είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Χρόνια πολλά σε όλους και τώρα πάω να πέσω σε... χειμερία νάρκη :sleep: 😄
Νομίζω ότι ήταν 2009.
Ήταν η τελευταία φορά που αηδίασα με φαγητό.
Είχα φάει πολύ, αλμυρα ...γλυκα απο όλα δεν θυμάμαι....έκτοτε ορκίστηκα ότι δεν θα το ξανά κάνω αυτο σε εμένα...
.Η μάλλον δεν θα ξαναφάω ποτέ, πέρα από τις θερμίδες- μακρος που χρειάζομαι.
Μιλάμε για αηδία ...και θυμό.
Το χειρότερο συναίσθημα....
Στον αντίποδα, το καλλίτερο συναίσθημα είναι η αγορά μιας νέας κιθάρας.

Ολα είναι ένα μεγάλο παζάρι. Ο χρυσός κανόνας όμως λέει να μην το παρακάνετε διότι από το πολύ παζάρι, στο τέλος μπορεί να πάρετε το μεγάλο @@άρι

1ον "Παζάρι" κάνει όλος ο κόσμος.....worldwide. Μπορεί να το λένε "διαπραγματεύσεις" ή negotiation , αλλά τό ίδιο και το αυτό είναι.

Υπάρχουν αγγελίες στις οποίες αναγράφεται ξεκάθαρα ότι τυχόν παζάρια στην τιμή δε θα γίνουν δεκτά, όπως και αγοραστές που για χ,ψ λόγους δεν κάνουν/δεν μπορούν να κάνουν παζάρια.

Προσωπικά στις αγγελίες μου(εξωτερικό),
όταν πρόκειται για κιθαριστικό εξοπλισμό,δηλαδή αντικείμενο που ξέρω ακριβώς τι πουλάω,γράφω ξεκάθαρα "καμία επιτόπια διαπραγμάτευση στην τιμή".
Η μόνη περίπτωση να δεχτώ κάτι τέτοιο είναι αν μου επισημάνει ο αγοραστής κάποιο ελάττωμα που δεν είχα αντιληφθεί/δεν είχα αναφέρει στην αγγελία.

Επίσης στην πλατφόρμα που αγοράζω/πουλάω,συνδιαλέγομαι μόνο με αγοραστές/πωλητές που έχουν καλές κριτικές, με εξαίρεση κάποια καινούργια προφίλ.

Μηνύματα από προφίλ με μέτριες/κακές κριτικές τρώνε απευθείας μπλοκ.

Το λεγόμενο "παζάρι" δεν είναι καθόλου το ίδιο με αυτό που σε πολιτισμένες χώρες ορίζεται ως διαπραγμάτευση. Υπάρχει η εξής ειδοποιός διαφορά: στο "παζάρι" ο αγοράζων θέλει να καθορίσει την βολικοτερη σε αυτόν/ην τιμή, χωρίς απολύτως καμία παραχώρηση. Διαπραγμάτευση, είναι άλλο πράγμα, στην απλούστερη μορφή του λες "θέλω καλύτερη τιμή και θα ανταποδώσω αγοράζοντας μεγαλύτερη ποσότητα", και διάφορες παραλλαγές αυτού. Περισσότερα, στη σχετική ταινία των Monty Pythons.

Το λεγόμενο "παζάρι" δεν είναι καθόλου το ίδιο με αυτό που σε πολιτισμένες χώρες ορίζεται ως διαπραγμάτευση. Υπάρχει η εξής ειδοποιός διαφορά: στο "παζάρι" ο αγοράζων θέλει να καθορίσει την βολικοτερη σε αυτόν/ην τιμή, χωρίς απολύτως καμία παραχώρηση. Διαπραγμάτευση, είναι άλλο πράγμα, στην απλούστερη μορφή του λες "θέλω καλύτερη τιμή και θα ανταποδώσω αγοράζοντας μεγαλύτερη ποσότητα", και διάφορες παραλλαγές αυτού. Περισσότερα, στη σχετική ταινία των Monty Pythons.
Εγώ θα επιμείνω λίγο ότι και υπάρχει και σαν πράξη....και σαν λέξη..."bargain".

Σ' αυτό το βίντεο βλέπουμε παζάρι μεταξύ εκατομμυριούχου και έμπορα. Ο έμπορας έφερε και άλλους για να δείχνουν υπαρκτά ή ανύπαρκτα προβλήματα στο αντικείμενο για να μειώσει την τιμή.

Ότι κάνουν και εδώ δηλαδή η παζαράκηδες που ανακαλύπτουν δήθεν προβλήματα στις κιθάρες για να μειώσουν την τιμή 10 και 20 ευρώ. Καμιά φορά κουβαλάνε και φίλους δήθεν γνώστες οι οποίοι δεν μπορούν να παίξουν 3 νότες σερί.

Ασχετο ρε παιδιά και με συχωράτε αλλά για πιο λόγο σπρώχνουνε όλοι όρθιο μακρόστενο aspect ratio σε χρήστες με συσκευές που έχουν κανονική φαρδιά οθόνη; Το κάνει και το youtube και σιγά σιγά τα βλέπω και στα φόρα, τι βλακεία είναι πάλι αυτή; Δεν θέλω να βλέπω μακρόστενα...

Το παζάρι είναι μέρος μιας διαπραγμάτευσης.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back