Ψυχολογία στην αγορα μεταχειρισμένου.

Καταγράφω όσα υπόθηκαν.
Κάνω και μερικές παρατηρήσεις σε θέματα που θίχθηκαν , τα οποία είναι ίσως παρεπόμενα του θέματος.
1ον "Παζάρι" κάνει όλος ο κόσμος.....worldwide. Μπορεί να το λένε "διαπραγματεύσεις" ή negotiation , αλλά τό ίδιο και το αυτό είναι.
2ον Το χρήμα το ζεστό...το μετρητό, μπορεί να είναι "ζεστο"....... ή και πολύ κρύο.
Ζεστό είναι σε ήρεμες περιόδους.
Κρύο είναι σε περιόδους μη ήρεμες.
Όταν π.χ. το 2015 είχαμε capital controls και είχε τεθεί και το θέμα εξόδου από το euro....άνοιξαν πολλά σεντούκια ,που νόμιζαν ότι είχαν χρήμα ζεστό, και κατάλαβαν πως απλά είναι "χαρτιά" χωρίς καμία αξία.
Πολύ "ζεστό χρήμα" τότε έγινε αυτοκίνητα, λίρες και σπίτια και μάλιστα σε μια εβδομάδα.
Επίσης το μαύρο χρήμα δεν είναι καθόλου ζεστό, και με κάθε τρόπο θέλουν να το ξεπλύνουν ακόμα και με κρυα πλύση.

Καταγράφω όσα υπόθηκαν.
Κάνω και μερικές παρατηρήσεις σε θέματα που θίχθηκαν , τα οποία είναι ίσως παρεπόμενα του θέματος.
1ον "Παζάρι" κάνει όλος ο κόσμος.....worldwide. Μπορεί να το λένε "διαπραγματεύσεις" ή negotiation , αλλά τό ίδιο και το αυτό είναι.
2ον Το χρήμα το ζεστό...το μετρητό, μπορεί να είναι "ζεστο"....... ή και πολύ κρύο.
Ζεστό είναι σε ήρεμες περιόδους.
Κρύο είναι σε περιόδους μη ήρεμες.
Όταν π.χ. το 2015 είχαμε capital controls και είχε τεθεί και το θέμα εξόδου από το euro....άνοιξαν πολλά σεντούκια ,που νόμιζαν ότι είχαν χρήμα ζεστό, και κατάλαβαν πως απλά είναι "χαρτιά" χωρίς καμία αξία.
Πολύ "ζεστό χρήμα" τότε έγινε αυτοκίνητα, λίρες και σπίτια και μάλιστα σε μια εβδομάδα.
Επίσης το μαύρο χρήμα δεν είναι καθόλου ζεστό, και με κάθε τρόπο θέλουν να το ξεπλύνουν ακόμα και με κρυα πλύση.
Κανονικά, όσοι έχουν χρήμα που δε δικαιολογείται πρέπει να συλλαμβανονται από ρομπότ. Η τεχνητή νοημοσύνη και η περαιτέρω ψηφιοποίηση του χρήματος θα βοηθήσει στο να εξαλειφθεί το μαύρο χρήμα και οι συνέπειες του. Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά και τα μεταχειρισμένα θα μπουν στο εθνικό μητρώο μεταχειρισμένων ειδών.

Last edited:
Κανονικά, όσοι έχουν χρήμα που δε δικαιολογείται πρέπει να συλλαμβανονται από ρομπότ. Η τεχνητή νοημοσύνη και η περαιτέρω ψηφιοποίηση του χρήματος θα βοηθήσει να εξαλειφθεί το μαύρο χρήμα και οι συνέπειες του. Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά και τα μεταχειρισμένα θα μπουν στο εθνικό μητρώο μεταχειρισμένων ειδών.
Τα μεταχειρισμένα ρομπότ θα είναι επένδυση.

Αγόρια ( @LK @cos_dr ) καλημέρα και χρόνια πολλά.

Να σας πω... Πρωί - πρωί λαμπρής δεν έχετε καμιά δουλειά να κάνετε; Το αρνί μόνο του θα γίνει ή θα το ψήσει το ΑΙ ρομπότ; 😄

Να σας πω... Πρωί - πρωί λαμπρής δεν έχετε καμιά δουλειά να κάνετε; Το αρνί μόνο του θα γίνει ή θα το ψήσει το ΑΙ ρομπότ; 😄
Εγώ έφαγα για σήμερα.
Ένα γιαούρτι= 0.50 λεπτά
17 ευρώ το κιλό το αρνί x10 κιλά = 170 ευρώ, όσο μια δόση για American Vintage II fender .

Το ψήνουν οι άλλοι, εγώ παραδοσιακά θα κατέβω πιο μετά να το καταναλώσω μαζί με τα άλλα καλούδια.Τη δουλειά την κάνουν άλλοι. Εγώ δεν παιδεύομαι, έχω τον τρόπο μου.

17 ευρώ το κιλό το αρνί x10 κιλά = 170 ευρώ
Εγώ και θα το φάω χωρίς να παιδευτώ να το ψήσω και δε θα το πληρώσω, το πληρώνει άλλος και το ψήνει άλλος. Τα αφελή του να είσαι δημοφιλής στην οικογένεια και να σε αγαπάει ο κόσμος. :D

Εγώ και θα το φάω χωρίς να παιδευτώ να το ψήσω και δε θα το πληρώσω, το πληρώνει άλλος και το ψήνει άλλος. Τα αφελή του να είσαι δημοφιλής στην οικογένεια και να σε αγαπάει ο κόσμος. :D
Εγώ όσους με πρότειναν να με κεράσουν σήμερα , τους είπα ότι δεν θέλω κρέας, αλλά λεφτά.
Ας πούμε μπορούν αν μου δώσουν ένα 20 έυρω :LOL:

Εγώ όσους με πρότειναν να με κεράσουν σήμερα , τους είπα ότι δεν θέλω κρέας, αλλά λεφτά.
Ας πούμε μπορούν αν μου δώσουν ένα 20 έυρω :LOL:
Να σου πω, δεν είναι άσχημη ιδέα. Βέβαια, έχω τώρα θέμα με παιδιά , ανήψια που πρέπει να χαρτζιλικώνω. Ένα τίμημα υπάρχει πάντα σε όλα, δεν μπορείς να τα βγάλεις όλα τσάμπα και καθήμενος.

@Terry RoscoeBeck5
Δυστυχώς η ζωη του επενδυτή -μοντέλου- μαγκούφη δεν περιλαμβανει αρνί.
Σηκώθηκα το πρωι κατα τις 05:00.
Ηπια ένα καφέ και χαζολόγισα κοιτώντας norman rare guitars.
Μια ώρα μετά αερόβιο.
Τωρα έχει μελέτη επενδύσεων, λίγο διάβασμα Τony Βacon.:LOL:
Θα ακολουθήσουν βάρη και μετά μια βόλτα στο reverb.
Μετά λίγο γενικό- θεωρητικό διάβασμα επενδυσεων ....λιγο Kiyosaki ξέρω εγώ. :LOL:
Το απόγευμα λίγο αερόβιο και μετά επίσκεψη στο vault με τα assets .....που παλια το έλαγα studio.
To Βράδυ καμία επενδυτική ταινια.....ξερω γω το crossroads για να χαζέψω την επενδυτική 1968 tele του Ραλφ Μάτσιο. :LOL:

Δυστυχώς η ζωη του επενδυτή -μοντέλου- μαγκούφη δεν περιλαμβανει αρνί.
Πάλι καλά δηλαδή που δεν είναι Χριστούγεννα... Το "φάσμα" του Ebenezer Scrooge θα έριχνε βαριά τη σκιά του στο forum 😄

Βέβαια, για να σου δώσω ένα credit, "ζηλεύω" την εγκράτεια σου καθώς από χθες έχει ξεκινήσει... food mayhem. Χθες το μεσημέρι βρεθήκαμε με τον Yameth στο Κιάτο και έγινε "γενοκτονία" σε γαρίδες, χταπόδια, καλαμάρια, μπακαλιαράκια και όχι μόνο. Το βράδυ χτύπησα μισό... βυτίο μαγειρίτσα της πεθερούλας μου.
Τώρα ψήνω μισό αρνί στο φούρνο και αύριο έχει συνέχεια σε άλλο... καταστροφικό τραπέζωμα 😄

Τελικά μάλλον έχεις δίκιο...

Πάλι καλά δηλαδή που δεν είναι Χριστούγεννα... Το "φάσμα" του Ebenezer Scrooge θα έριχνε βαριά τη σκιά του στο forum 😄

Βέβαια, για να σου δώσω ένα credit, "ζηλεύω" την εγκράτεια σου καθώς από χθες έχει ξεκινήσει... food mayhem. Χθες το μεσημέρι βρεθήκαμε με τον Yameth στο Κιάτο και έγινε "γενοκτονία" σε γαρίδες, χταπόδια, καλαμάρια, μπακαλιαράκια και όχι μόνο. Το βράδυ χτύπησα μισό... βυτίο μαγειρίτσα της πεθερούλας μου.
Τώρα ψήνω μισό αρνί στο φούρνο και αύριο έχει συνέχεια σε άλλο... καταστροφικό τραπέζωμα 😄

Πέταξες μια Les Paul Studio σε 3 μέρες :LOL:

Το παζάρι είναι καθαρά οθωμανικό στοιχείο, όπως και ο νεποτισμός και η σουλτανοποίηση των εχόντων εξουσία, 200 χρόνια ελεύθεροι και 40 χρόνια ευρωπαίοι πρέπει κάποια στιγμή να προχωρήσουμε
Καμία σχέση. Οι πωλήσεις είναι η δουλειά μου και παζάρι κάνουν άνθρωποι από όλες τις χώρες τι κόσμου με τους οποίους συνεργάζομαι. Χωρίς εξαιρέσεις.

"Παζάρι" κάνει όλος ο κόσμος.....worldwide. Μπορεί να το λένε "διαπραγματεύσεις" ή negotiation , αλλά τό ίδιο και το αυτό είναι.
Δεν είναι.

Παζάρι είναι να προσπαθείς να κοροϊδέψεις τον άλλον από τη μία ή την άλλη πλευρά και χαρακτηρίζεται από τρελές διακυμάνσεις. Παράδειγμα: Αραβικό παζάρι, Τυνησία, 2008: Πωλητής ζητάει 100ευρώ αρχικά, προσφέρω 5 ευρώ, τελικά τα βρίσκουμε στα 15 ευρώ. Η πλάκα είναι πως κανείς δεν παρεξηγήθηκε, δε έφυγε, καθήσαμε και το συζητήσαμε με κόκκινο τσάι χαλαρά μέχρι να τα βρούμε, αλλά σκοπός πάντα ήταν να ρίξεις τον άλλον.

Αντίθετα οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν από λογικές θέσεις και από τις δύο πλευρές και η πιο κοινή μέθοδος επίλυσης των διαφορών είναι το λεγόμενο "μεγάλωμα της πίτας".

Δεν είναι.

Παζάρι είναι να προσπαθείς να κοροϊδέψεις τον άλλον από τη μία ή την άλλη πλευρά και χαρακτηρίζεται από τρελές διακυμάνσεις. Παράδειγμα: Αραβικό παζάρι, Τυνησία, 2008: Πωλητής ζητάει 100ευρώ αρχικά, προσφέρω 5 ευρώ, τελικά τα βρίσκουμε στα 15 ευρώ. Η πλάκα είναι πως κανείς δεν παρεξηγήθηκε, δε έφυγε, καθήσαμε και το συζητήσαμε με κόκκινο τσάι χαλαρά μέχρι να τα βρούμε, αλλά σκοπός πάντα ήταν να ρίξεις τον άλλον.

Αντίθετα οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν από λογικές θέσεις και από τις δύο πλευρές και η πιο κοινή μέθοδος επίλυσης των διαφορών είναι το λεγόμενο "μεγάλωμα της πίτας".
Και ετοιμολογικά- εννοιολογικά να το πάρεις Παζαρι = διαπραγμάτευση για την τιμή ενός προϊόντος μεταξύ πωλητή και αγοραστή.
ΚΑΙ γεωγραφικά να το πάρεις, στο pawn stars πχ (που δεν ξέρω αν είναι αληθινά videos- αλλά σίγουρα δείχνουν την κουλτούρα του έθνους) είδα τρελά παζάρια, και για κιθάρες.

Δεν είναι.

Διαφωνώ. Η διαπραγμάτευση μπορεί κάλλιστα να έχει τρελές διακυμάνσεις. Είναι κάτι το συνηθισμένο σε νομικές υποθέσεις. Πχ σε τροχαίο ζητά 100Κ αποζημίωση το θύμα, και η ασφαλιστική προτείνει 30Κ για να μην προχωρήσει σε δίκη το όλο θέμα.

Φωτό που είσαι σαν ετοιμόγεννος μη ξεχάσεις να ποστάρεις.

Όταν θέλουμε να δώσουμε αρνητική χρεια σε κάτι, χρησιμοποιούμε μια τουρκική λέξη
"Μπαξισι" ,"Πεσκέσι".
Όταν κάνουμε το ίδιο, αλλά θέλουμε αυτό να εχει εναν γκλάμουρους μανδύα το λέμε " lobbying".
Το ίδιο και το αυτό είναι όμως.

Όταν κάνουμε το ίδιο, αλλά θέλουμε αυτό να εχει εναν γκλάμουρους μανδύα το λέμε " lobbying".
Πάντως σε σχέση με το θέμα του νήματος μιλάμε για negotiation και όχι lobbying.

Βέβαια, αν εξαρχής η τιμή (όπως έθεσες) είναι πολύ ελκυστική, τα negotiation margins θα είναι πολύ περιορισμένα. Μια πολύ ελκυστική τιμή σε ένα "ακαταμάχητο" asset είναι για να φεύγει ταχύτατα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Και τα negotiation margins εδώ θα βρουν "τοίχο", αν όντως είναι τόσο πολύ ελκυστική η τιμή και το asset. Θεωρώ ότι κάποιος θα τα ακουμπήσει - "ζεστά" ή... "κρύα"- σε asking price. Και αν δεν ο πρώτος, πιθανώς να είναι ο επόμενος.

Φυσικά, πάντα σε συνάρτηση με το τι δίνεις και πόσο το δίνεις...

ΥΓ: Καλά τα είπες νωρίτερα, αλλά τώρα που βρίσκομαι στο τελικό στάδιο του ψησίματος (και μου έχει σπάσει τη μύτη), πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αποφύγω το... Κούγκι με αρνί. Έκανα και ένα τζατζίκι... Πάμε για ότι λέει το ακόλουθο άσμα... 😄

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back