• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ψαχνω Fender Stratocaster για death metal.

Status
Not open for further replies.
pethamenos είπε:
Δεν με εχετε καταλαβει μαλλον.Εννοουσα  οτι θελω να ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ Ο ΙΔΙΟΣ μια οχι να φτιαξω μια partcaster απο warmoth etc.
φιλε μου αμα εχεις την δυνατοτητα να κατασκευασεις μονος σου ενα οργανο τοτε οι δικες μας συμβουλες σε τι μπορει να σε βοηθησουν ? μαλλον εμεις θα πρεπει να σε συμβουλευτουμε... επισης αν εισαι σε θεση να το κανεις τοτε εμεις παλι περιτευουμε αφου μονο εσυ ξερεις αν ειισαι καλος στην κατασκευη ενος μουσικου οργανου... αν εισαι καλος και το γνωριζεις το αντικειμενο , εννοειται οτι πρεπει να το κανεις να νιωσεις και την ικανοποιηση... αναμενουμε φωτο , κλιπς και τα σχετικα...αν το ξεκινησεις τελικα...καλη τυχη...

aris 17561 είπε:
φιλε μου αμα εχεις την δυνατοτητα να κατασκευασεις μονος σου ενα οργανο τοτε οι δικες μας συμβουλες σε τι μπορει να σε βοηθησουν ? μαλλον εμεις θα πρεπει να σε συμβουλευτουμε... επισης αν εισαι σε θεση να το κανεις τοτε εμεις παλι περιτευουμε αφου μονο εσυ ξερεις αν ειισαι καλος στην κατασκευη ενος μουσικου οργανου... αν εισαι καλος και το γνωριζεις το αντικειμενο , εννοειται οτι πρεπει να το κανεις να νιωσεις και την ικανοποιηση... αναμενουμε φωτο , κλιπς και τα σχετικα...αν το ξεκινησεις τελικα...καλη τυχη...
Βασικα η ολη ιδεα μου μπηκε οταν κοιτουσα τις κιθαρες του stephen Carpenτer των deftones.Εχει και μια 7χορδη Telecaster custom shop της ESP.Ιδουhttp://www.espguitars.com/images/gallery/07/stef-vintage-t.jpg

Μου αρεσε πολυ η ιδεα να φτιαξω μια ολοιδια αλλα σε κανoνικο stratocaster  σχημα. Θα ηταν πανεμορφη.

Οσογια το αν μπορω να κατασκευασω μονος μου. Δεν εχω σχετικη εμπειρια ομως εχω εναν δικο μου φιλο στην ιταλια ο οποιος ειναι ηχοληπτης και σαν hobby (και οχι μονο)φτιαχνει κιθαρες μετα απο παραγγελια.χρησιμοποιειν διαφορα ξυλα που ουτε καν ηξερα οτι υπαρχουν σε κιθαρα και μπασο.Παλια οταν σπουδαζα εκει καθομουν  σχεδον καθε μερα και ψιλοασχολιομουν με τριψιματα κια τετοια.

Χαιρετε..! εχει τσεκαρει καθολου τις καινουριες Charvel οι οποιες κατακεβαζονται πλεον απο την Fender?.. εχω δει τετιες κιθαρες σε πολυ "ακραιες" καταστασεις και απλα θεριζουν... πχ αυτη: http://www.thomann.de/gr/charvel_san_dimas_style_1_2h_black.htm ..Ξερω οτι ειπες συγκεκριμενα Fender αλλα πιστευω οτι και αυτη ειναι μια καλη λυση και δεν χρειαζετε να αλλαξεις και πολλα πανω της... Τωρα αν αποφασισεις να κατασκευαζεις μονος σου αλλο αυτο!  :)

Συμφωνώ κι εγώ αια σαρβελ... Είναι φεντερ και έχουν ότι χρειάζεσαι... Και αν έχεις και κόλλημα είναι και usa...

aris 17561 είπε:
Συμφωνώ κι εγώ αια σαρβελ... Είναι φεντερ και έχουν ότι χρειάζεσαι... Και αν έχεις και κόλλημα είναι και usa...
+1 και τωρα ερχονται και οι japan σε ακρως δελεαστικες τιμες απ οτι ειδα στα γνωστα μουσικομαγαζοσάιτς

Εχω παιξει και εγω με charvel  και ειναι καφροκιθαρες :P

Βασικα καλησπερα σας!

Την Charvel την δοκιμασα πριν τρεις μερες και μου αφησε παρα πολυ καλες εντυπωσεις.

Ομως τελικα θα φτιαξω μια χειροποιητη 7χορδη strat οπως ειχα αναφερει και πριν.

Πιστευω μια 7χορδη θα με βολεψει περισσοτερο και δεν θα χρειαζεται να αλλαζω κουρδισματα συνεχεια , διαφορετικο gauge  χορδων, κτλ. + θα την φτιαξω με τα ξυλα που θελω.Θελω να της δωσω το κλασικο look  μιας στρατ αλλα με πιο ''μεταλ'' παραλλαγες.

Οσο για το αποτελεσμα πιστευω θα βγειι εξειρετικο και ετσι κ αλλιως θα την κατασκευασω με βοηθεια απο εμπειρο ανθρωπο και οχι εντελως μονος μου οπουε ξερω τι θα περιμενω.

Απλα ειμαι σε διλημμα σχετικα με την κατασκευη. Σκευτομουν μπροστα να σκαλησω μονο το μερος που θα μπουν οι μαγνητες για να βιδωνουν κατευθιαν στο σωμα, ετσι πιστεω θα εχω περισσοτερο sustain,  και να σκαψω και πισω μερος για τα ηλεκτρικα, ποτενσιομετρα κτλ,οπως γινετε  στις υπολοιπες μη στρατοειδες κιθαρες, και να βαλω ενα pickguard απλα για να λογο αισθητικης.

Αλλα μου περασε αργοτερα σαν ιδεα αν εσκαβα μπροστα το σωμα οπως στις στρατοκαστερ θα ειχα την δυνατοτητα να φτιαξω δυο ετοιμα pickguard,ενα με active ηλεκτρικα και με emg μαγνητες, και ενα με passive  και με passive μαγνητες και θα μου δινοταν η δυνατοτητα να τα αλλαζω μετα απο καποιο διαστημα σε περιπτωση που επαιζα διαφορετικη μουσικη ;D

Αυτό που ζητάς είναι άκυρο εντελώς, τοσο ακυρο που δεν το φανταζεσαι ουτε εσυ ο ιδιος.

Τι ΄πάει να πει θές fender για να παίζεις d.metal.

. Πάρε μια κεφαλή Engl με ενσωματομένο ραδιοφωνο/mp3 player που να πιάνει σταθμούς με λαικα. μαζι με μια κλασική κιθάρα που φοράει emgs.

Δεν εχει σημασία καμία αυτο το πράγμα.

Φτιάξε μια custom, dld, ....το οτι μπορεί να υπάρχει μια τελε root, και μια fender yngwie..

with emg, dimarzios,...δεν καθιστά αυτό το θέμα σοβαρό για συζήτηση ούτε κατα διάνοια.

Πήγαινε πάρε μια απο αυτές τεσπα.,

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σαντιάγκο αυτό είναι για σένα.

Φίλτατε, μην ακούς κανέναν.

Παίζω σε death metal μπάντα και η κιθάρα μου είναι μια αμερικάνα fender strat HSS με αλλαγμένο S.Duncan Custom 5 στην bridge θέση..

Το distortion σε συνδιασμό με μια Boss Gt6 και τον Bugera 333XL ρέει άφθονο  ;)

Όσο για το solo, o neck μαμίσιος μαγνήτης δίνει μια "διαφορετική" μεν, πολύ ενδιαφέρουσα δε, χροιά στον ήχο.

Αν ενδιαφέρεσαι για shredding/metal riffing, το παν είναι η εξάσκηση και η προσωπική προσπάθεια, οι λεπτοί και μεταλλάδικοι λαιμοί από μόνοι τους δεν θα σε κάνουν να παίξεις γρήγορα/heavy.

Με λίγα λόγια, μην κοιτάς αποκλειστικά εμφάνιση και μεταλλάδικο profile (με αυτή τη λογική όλοι οι μεταλλάδες θα παίζανε με BC Rich και Jackson V ή Kelly), αλλά κιθάρες που σε εμπνέουν και που (με τους κατάλληλους μαγνήτες) μπορούν να κοιτάξουν στα ίσια οποιοδήποτε metal-oriented όργανο.

Cheers

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για αλλη μια φορά το θέμα είναι αστείο.

Αλλα έτσι για την ιστορία για να παίξει κανείς disco metal ή  metal γενικοτερα γιατι δεν θα παίζεις φαντάζομαι obituary ολο το 24ωρο , αυτά που πρέπει να τον απασχολούν πρώτα και το τονίζω ειναι οι ενισχυτές και οι μαγνήτες και και και...απο εκεί και πέρα το ποια κιθάρα θα τα συνοδέψει αυτά?? Είπαμε πάρε fender και βάλτεις emg. και σε μερικές μέρες θα καταλάβεις τι έκανες.

Αποχωρώ.

Σαντιάγο για πες μας με ποια φεντερ δοκίμασες να κανείς κάποιο εγχείρημα και ποιους μαγνητεσ έβαλες και απέτυχε το αποτέλεσμα ;

pethamenos είπε:
Kαλησπερα παιδια.

Παιζω τεχνικο grind/death metal σε μια μπαντα εδω και λιγους μηνες, και γενικα μεταξυ αλλων το metal  ειναι το ειδος που παιζω πιο πολυ.Εχω φαει ενα κολλημα με τις Fender τελευταια γι,αυτο και θελω μια που να ανταποκρινεται καλα στο ειδος μουσικης που παιζω.

Εχετε να μου προτεινετε καποια  με γκαζιαρικους μαγνητες και να ανταποκρινεται σε κουρδισμα το λιγοτερο εναν τονο κατω?.

Να σημειωσω οτι δεν θελω καποια αλλη μαρκα ή stratoειδη κιθαρα(ουτε jimmy root telecaster).Θελω να ειναι Fender stratocaster.

Ευχαριστω για οτν χρονο σας.
Συγνωμη κιολας αλλα το αρχικο μηνυμα σου ειναι αυτο,εχεις βαλει ολους να ψαχνουν λυσεις για να κανεις αυτο που θελεις με Fender stratocaster και οχι αλλη μαρκα σαν stratocaster,και τελικα καταληγεις στο οτι θα παρεις ξυλα να φτιαξεις εσυ μια που το μονο κοινο που θα εχει με Fender stratocaster (αν το εχει κι αυτο) ειναι οτι θα μοιαζει καπως? ???

Τι ψάχνετε ρε παιδιά αφού δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη... πριν 6-7 σελίδες άρης και κάτι άλλοι επιστήμονες με κράξανε όταν τους είπα τα ίδια ακριβώς πράγματα. Τώρα έφτασε το θέμα 10 σελίδες και ακόμα τα ίδια

Αφήστε τον λεφτά για πέταμα έχει από ότι φαίνεται, άστον τρελό στην τρέλα του...

virus δεν σε εκραξα απλα ειπα οτι οι φεντερ κιθαρες παιζουν μια χαρα μεταλ και αυτο εχει αποδειχθει στην πραξη απο επαγγελματιες αλλα και απο προσωπικη εμπειρια... αυτο... δεν εχω κατι μαζι σου...μου ειπες οτι ακους τζιτζικια και λεω οτι μην κρινεις την χροια απο το youtube γιατι οπως ολυ καλα γνωριζεις η ποιοτητα του ηχου δεν ειναι ενδεδειγμενη...αυτα... τωρα αυτα αποψεις ειναι... επισης οπως ξερεις εδω υπαρχουν πολλοι που λενε...λενε και επιμενουν για κατι χωρις να το εχουν δοκιμασει... αυτο πιστευω ειναι κακο... δεν ξερω αν εσυ το εχεις δοκιμασει , μπορει και ναι... αν ναι και εχεις καταληξει στο συμπερασμα αυτο μοιρασου μαζι μας την εμπειρια σου... που εχανε ο ηχος της φεντερ σου με hi-output μαγνητες σε hi-gain ενυσχητες ? ...αυτο... χωρις επιθεσεις κτλ...

Γεια.Δεν ξερω για death αλλα οι maiden μια χαρα παιζουν με fender...Υπαρχουν πεταλια και ενισχυτες που κανουν οτι θελεις..!peace

με πεταλια και ενισχυτες θα σου παιξω ενα fear of the dark σε ukulele που θα σπερνει

ασε που αλλο maiden αλλο black death power thrash μεταλ με κολοκυθοκορφαδες γεμιστους με αγγουρια και φασολακια...

ο φιλος πρεπει να παρει μια ibanez και δεν θελει να το παραδεχτει

Καθένας το βιολί του. Keep on rockin'.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα