• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

PRS Silver Sky SE - Το αντίπαλο δέος στις προσιτές Fender;

Σε καμιά 30αριά, άντε 40.., χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχουν κιθάρες (ίσως μόνο σε μουσεία).

Ο ήχος τους μέσα στα τραγούδια θα είναι κάτι σαν τις "φτιαχτές" κιθάρες του @Roberto στα άσματα του...?    Όλα synths ή κάτι καινούριο...
έτσι λέγανε και το 1970 αλλά δες τι γίνεται. Απλώς θα υπάρχουν γκουάιερ που θα κοστίζουν 100 ευρώ και 100 είδη ξέντερ που θα κοστίζουν από 400-40000.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς δεν θα υπάρχουμε

καλά μη τσιμπάς....

εγώ πάντως δε θέλω να είμαι 95
Ο αδελφός της μάνας μου είναι 92-93 και ανεβαίνει σε σκάλα για να κλαδέψει την κληματαριά!

Μην σου πω ότι πατάει και τα σταφύλια με τον παλιό καλό τρόπο (Θεό τον έκανα να του πάρω ένα ηλεκτρικό σταφυλοπιεστήριο αλλά που...)

Φώτη μου ωραία τα λές, αλλά εγώ ήδη δυσκολεύομαι να ανεβω την κανονική σκάλα.

Αν γλυτώσω την επέμβαση στο γόνατο, θα τη βγάλω μέχρι το τέλος κουτσαίνοντας.

Δυστυχώς ξέρω καλά τα κληρονομικά της οικογένειας

Φώτη μου ωραία τα λές, αλλά εγώ ήδη δυσκολεύομαι να ανεβω την κανονική σκάλα.

Αν γλυτώσω την επέμβαση στο γόνατο, θα τη βγάλω μέχρι το τέλος κουτσαίνοντας.

Δυστυχώς ξέρω καλά τα κληρονομικά της οικογένειας
Δημήτρη μου όλα αυτά που λέω είναι μεταξύ σοβαρού και αστείου, περαστικά! Να γίνεις καλά και σου τάζω ρεβανί στο Σέλι!

Απλά περιμένω από την Gibson να βγάλει και αυτή "το αντίπαλο δέος στις προσιτές Fender", με σώμα basswood stratocaster, μαγνήτες sss και headstock flying V ?

Το έχει κάνει και η Gibson σε διάφορες προσπάθειες στα 80'ς, με αξιοθρήνητα αποτελέσματα.

Gibson Victory

victory.jpg

Gibson Hendrix

Hendrix-White.jpg

Gibson U2

gibson-u2-green-1989.jpg

Gibson US-1

us-1.jpeg

Όπως και η Fender για Les Paul με την Robben Ford

Fender-robben-ford-1993-.jpg

αλλά και την FMT μέχρι και σήμερα

tele fmt.jpg

Η PRS όμως είναι η μόνη που πήρε σοβαρό μερίδιο απο την αγορά της Les Paul με την singlecut.

Μάλλον, ήρθε και η ώρα της Stratocaster.

Αναμενόμενη κίνηση από την PRS και μπραβο της που το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ζήτηση.

Προσωπικά είμαι κατά (δηλ. δεν θα αγόραζα ποτέ) του οποιουδήποτε signature μοντέλου, πρώτον γιατί τα θεωρώ υπερτιμολογημένα (όλο και κάποιο ''καπέλο'' στην τιμή θα υπάρχει λόγω του ''ονόματος'', ΟΚ να πληρώνω την φίρμα-brand name αλλά να πληρώνω και την τζίφρα του καλλιτέχνη τώρα?), και δεύτερον γιατί τα signature -αν και όντως βασίζονται στα specs του καλλιτέχνη- πο πολύ σε επιχειρηματικές συμφωνίες βασίζονται παρά στο όργανο που έκανε τον καλλιτέχνη διάσημο (πχ ο Mayer με Strat έγινε γνωστός και όχι με PRS, και αντίστοιχο επιχείρημα μπορώ να σας βρω για οποιοδήποτε signature όργανο κυκλοφορεί στην αγορά -και δεν μιλάω μόνο για κιθάρα αλλά γενικά).

Αλλά και στην απ'έξω να αφήσουμε το γεγονός signature, προσωπικά τα specs με το radius και το χαμηλό output των μαγνητών δεν είναι το στυλ μου. Αν και σίγουρα θα είναι καλό όργανο αν κρίνω από την SE μου, είναι όργανο που απευθύνεται σε άλλο κιθαριστικό κοινό (και κυρίως στην νεότερη κιθαριστική γενιά). Άποψή μου τα παραπάνω και καλόπαιχτη σε όποιον προβεί σε αγορά να την χαρεί.

For the record δηλαδής, από τα τότες ο θείος Leo έβαζε ότι κσυλο έβρισκε. Άμα καθόταν και καμία παρτίδα poplar την μπουμπούναγε- έχει συμβεί και αυτό.   
Και μαόνι έχει βάλει 

Πάντως πέρα απ' το σχήμα Strat, διαφοροποιείται αρκετά στον ήχο. Τα chords είναι πιο piano-like που λέει και ο Τζονάκης. Στην ουσία ακολουθεί η κιθάρα τη στροφή που έκανε στη μουσική του, από το Continuum μέχρι και το φετινο Sobrock

Συμφωνώ. Εμένα αυτό μου τράβηξε την προσοχή ιδιαίτερα.

Το πως καθαρίζουν τα μπάσα και έχουν αυτό το twang quality.

Ας πούμε εδώ ο Greg Koch τη σκίζει με το γνωστό του ύφος και ακούγεται τελείως διαφορετικά φυσικά αλλά το μπάσο του neck είναι πεντακάθαρο.

το μπάσο του neck είναι πεντακάθαρο.

Και ασθενικό θα πρόσθετα εγώ.

Και ο ήχος αρκετά thin γενικότερα (για τα γούστα μου πάντα).

Άψυχη μου φάνηκε ρε γμτ, καθόλου όγκος ακόμα και για μονούς.

Αν και εμφανισιακά δεν με ενόχλησε το headstock έτσι όπως την είδα "σε δράση".

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Προφανώς είναι διαφορετικά τα ζητούμενα απο τον καθένα.?

Εγώ τέτοιον ήχο ζητάω απο μονοπήνιο.

1 ώρα πριν, Yannis Methenitis είπε

Ας πούμε εδώ ο Greg Koch τη σκίζει με το γνωστό του ύφος και ακούγεται τελείως διαφορετικά φυσικά αλλά το μπάσο του neck είναι πεντακάθαρο.

Υπάρχει κατι που να μη σκιζει αυτος.

Παντως η ειλικρινης μου άποψη ειναι οτι ειναι 2 much stratty.

Θα έλεγα more stratty than I can take

......
Δεν μου άρεσε καθόλου ο ήχος της. Θα ήθελα να δω με ποιόν ενισχυτή παίζει και τις ρυθμίσεις του.

Πολύ "τσίγκινος" ο ήχος και τον Greg δεν τον βλέπω πολύ ενθουσιασμένο.....μάλλον διεκπεραιωτικά γίνεται η όλη παρουσίαση και δεν ξέρω γιατί..... λίγα λεφτά ίσως;

Έτσι για την ιστορία, να βάλω εδώ ποιον strat ήχο προτιμάω.

Από το 5:04 και μετά ...

1 ώρα πριν, Yannis Methenitis είπε

Τα αγαπημένα μου demos στο YT ο Gregory Kochery, πραγματικός master στο όργανο και τυπάρα μεγάλη.

Trending...

Νέα θέματα

Back