Πρόβλημα με noise στη κιθάρα

SaffronEnjoyer

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Έχω μια schecter demon 7, την πήρα πριν λίγο καιρό, ξαφνικά ένα βράδυ που έπαιζα άρχισε να βγάζει ένα noise δεν είναι σαν buzz αλλά ένας ήχος σαν χχρχχχ. Ο ήχος αρχίζει περίπου 10 λεπτά μετά που αρχίζω να παίζω.

Υπέθεσα καλώδιο στην αρχή και πήρα ένα καινούργιο, ακόμα το κάνει, έπειτα άλλαξα μπαταρία(έχει ακτιβ μαγνήτες)και ένα βράδυ ήταν όλα καλά και την επόμενη άρχισε πάλι. Μετά ανακάλυψα ότι το κάνει μόνο στον bridge μαγνήτη.

Όταν γυρίζω το Volume pot ακούγεται και αυτό το ξύσιμο. Επειδή παίζω μέσω interface στον υπολογιστή έχω παρατηρήσει επίσης πως εκεί που σε δυνατές πενιές το gain λαμπάκι γινόταν και λίγο κόκκινο τώρα πια δε το κάνει, πέρα αν ακούγεται το noise.

Στον άλλο μαγνήτη είναι όλα κομπλέ.
Έχει κανείς από εσάς καμιά ιδέα; Έχω πολύμετρο να ελέγξω αν χρειαστεί.

Αφού ανακάλυψες ότι το κάνει μόνο ο ένας μαγνήτης μπορείς να σκαλίσεις μόνος σου την καλωδίωση του για να δεις αν μπορείς να προκαλέσεις το πρόβλημα κουνώντας καλώδια και ποτ... Η εικασία μου είναι ότι ο μαγνήτης είναι μια χαρά και ότι το πρόβλημα είναι στα καλωδιάκια του και τις επαφές που κάνουν. Δεν την πείραξες / άνοιξες την κιθάρα πριν εμφανιστεί το πρόβλημα σωστά;

Δεν την είχα ανοίξει, θα βάλω και ένα αρχείο με ηχογράφηση να δείτε τι ήχο κάνει.

Κανονικά δούλευε για 15 λεπτά όσο έκανα εξάσκηση σε ένα τραγούδι, και μετά απο το πουθενά άρχισε(σκέψου με gain πως ακούγεται, τα αυτιά μου δεν το απολαμβάνουν καθόλου)

Attachments

Ηχος περνάει ή μονο buzz στον μαγνήτη αυτόν?
Σε κάθε περίπτωση είναι μιρκό το κακό, πρόκειται για πρόβλημα στην καλωδίωση, κάποια ψυχρή κόλληση ή καλώδιο που έλυωσε/ξεκόλλησε κλπ.

Περνάει ήχος, προς το τέλος παίζω κάτι συγχορδίες. Αλλα μου φαίνεται τόσο παράξενο που δουλεύει κανονικά και αρχίζει μετά απο λίγα λεπτά.

Μετά ανακάλυψα ότι το κάνει μόνο στον bridge μαγνήτη
Eπειδή είναι το πιο εύκολο και οικονομικό μπορείς να κάνεις τους παρακάτων ελέγχους:
1. Μήπως ακουμπάει κάτι, κάπου η μπαταρία;
2. Σταματάει ή γίνεται χειρότερο το crackle αν κουνήσεις λίγο το wiring?
3. Αν χτυπήσεις ελαφρά (tap) τον bridge αλλάζει κάτι;
4. Αν κουνήσεις αρκετά το switch των μαγνητών;

Δυστυχώς όμως από την περιγραφή του προβλήματος δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι θα είναι κάτι απλό. Πολλές φορές αυτές οι κιθάρες με τους πολύ φθηνούς active μαγνήτες βγάζουν προβλήματα στην προενίσχυση του ίδιου του μαγνήτη, όπου αναγκαστικά πας σε αντικατάσταση μαγνήτη.

Αν ήταν κάτι πιο απλό πιθανότατα θα είχες βρεί την αιτία ήδη ή θα το έκανε και στους δύο μαγνήτες, όπου θα υποπτευόμαστε κάποιο pot ή το pickup switch. Aν ήταν ψυχρή κόλληση είτε θα το έκανε συνέχεια ή θα ερχόταν-έφευγε με το που θα κούναγες την κιθάρα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back