Προσπάθεια απάτης στις αγγελίες

Δεν μιλάω για το νοιζ....θα έπρεπε απλά να τα βλέπουμε, να κάνουμε μια αναφορά και να προχωράμε...

Δεν μιλάω για το νοιζ....θα έπρεπε απλά να τα βλέπουμε, να κάνουμε μια αναφορά και να προχωράμε...
Ναι ΟΚ, απλά η φάση τώρα με το ΑΙ έχει εξελιχθεί και μέχρι να μπει στο ζουμί, σου τρώει χρόνο.

Εγώ πχ δεν ψήνω να δίνω τηλ και να μιλάω με όποιον να ΄ναι. Προτιμώ στην αρχή η επικοινωνία να είναι μέσω emails. Οπότε, όταν ο άλλος ξεκινάει με το "με ενδιαφέρει, μπορείς να το στείλεις Θεσσαλονίκη;" μπαίνεις στη διαδικασία να απαντήσεις να θεωρήσεις ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος κλπ. Όταν μετά από τέσσερα emails, δυο μέρες μετά, σου σκάει το παραμύθι, είναι εκνευριστικό.

Έχω κάνει εκατοντάδες συναλλαγές στο νοιζ κανένας δε γράφει αυτή σαν πρώτη φράση
'με ενδιαφέρει, μπορείς να το στείλεις Θεσσαλονίκη'....αν δεν αναφέρει συγκεκριμένα το όργανο που πουλάς δηλ πχ φίλε μου αρέσει η κιθάρα σου,μπορείς να στείλεις Θεσσαλονίκη',είναι σίγουρα σκαμ....επίσης σπάνια κάποιος την παίρνει αμέσως χωρίς να κάνει 1-2 ερωτήσεις πρώτα...

Μου φαίνεται πολύ περίεργο το 2025 να ασχολούμαστε ακόμα με τέτοια scam mails...
Καθόλου περίεργο ενώ θα έπρεπε να ήταν περίεργο πολύ σωστά. Αντιθέτως όμως επιδεινώνεται.
Χτυπάνε και τα ΕΛΤΑ για αντικείμενα προς παραλαβή,με αληθοφανές icon των ελτα στο email η και με sms τυχαία με σκοπό να πληρώσεις τον φόρο εκτελωνισμού αντικειμένου υποτίθεται...και εάν κανείς το λάθος να χρησιμοποιήσεις την χρεωστική η πιστωτική σου κάρτα θα δεις και απόπειρες ιντερνετικών αγορών μεγάλης αξίας.
Συμπέρασμα.Όσο αυξάνεται η ασφάλεια άλλο τόσο αυξάνονται και οι τρόποι της εξαπάτησης.Προσοχή.-

Έχω κάνει εκατοντάδες συναλλαγές στο νοιζ κανένας δε γράφει αυτή σαν πρώτη φράση
Ok, αν κάνεις έναν κόπο να διαβάσεις το πρώτο ποστ θα καταλάβεις τι εννοώ.

Στις απάτες, αντιδρώ αναλόγως τη διάθεση.
Μπινελίκια, αναφορά, τους γλεντάω γαι να χάνουν το χρόνο τους (κι εγώ μαζί τους) κλπ.
Βέβαια δεν υπάρχει κίνδυνος όταν δίνεις μόνο το Iban.Μονο κατάθεση μπορεί να γινει και όχι ανάληψη.
Δεν ισχύει ακριβώς αυτό (κι ούτε θυμάμαι που είχα δει την εξήγηση)
. Μην δίνετε ούτε ΙΒΑΝ παιδιά...

Στις απάτες, αντιδρώ αναλόγως τη διάθεση.
Μπινελίκια, αναφορά, τους γλεντάω γαι να χάνουν το χρόνο τους (κι εγώ μαζί τους) κλπ.

Δεν ισχύει ακριβώς αυτό (κι ούτε θυμάμαι που είχα δει την εξήγηση)
. Μην δίνετε ούτε ΙΒΑΝ παιδιά...
Ισχύει και το μεταφέρω εδώ από συζήτηση με διευθυντή της Εθνικής μετα το περιστατικό.Εαν συμβεί να στείλεις iban Δεν μπορεί να γίνει ανάληψη.Μόνο κατάθεση.

Εγώ απλά να αναφέρω για πολλοστή φορά ότι η διαδικτυακή απάτη είναι εδώ και χρόνια πια, corporate δραστηριότητα. Ο θαλάσσιος βιολόγος Μπιτσαξής με λίγα λόγια είναι ένας υπάλληλος εταιρίας στο Νέο Δελχί ή στο Ναϊρόμπι ξέρω γω που έχει πάει στο γραφείο του με το κοστούμι του και κάθεται στο booth του.

Η δική σου αγγελία είναι άλλη μία από τις χιλιάδες ανά τον κόσμο που του έχουν ανατεθεί και από τις οποίες θα αντλήσει και το μπόνους παραγωγικότητας που μπαίνει στο λογαριασμό του κάθε τέλος του μήνα. Έχει δε στη μία οθόνη του ανοιχτό το (εκάστοτε) email του και στην άλλη το chat GPT που του κάνει άψογες μεταφράσεις αυτών που έχει να σου πει.

Όταν και αν θα μάθει κάποτε ότι θαλάσσιος βιολόγος στη Θεσσαλονίκη (μελετάει τα κολοβακτηρίδια του Θερμαϊκού προφανώς) του οποίου μάλιστα του απαγορεύουν να χρησιμοποιήσει κινητό όταν είναι εν πλω, δεν είναι και πολύ credible κατάσταση, μπορεί και να γίνει πιο επιτυχημένος.

Εγώ απλά να αναφέρω για πολλοστή φορά ότι η διαδικτυακή απάτη είναι εδώ και χρόνια πια, corporate δραστηριότητα. Ο θαλάσσιος βιολόγος Μπιτσαξής με λίγα λόγια είναι ένας υπάλληλος εταιρίας στο Νέο Δελχί ή στο Ναϊρόμπι ξέρω γω που έχει πάει στο γραφείο του με το κοστούμι του και κάθεται στο booth του.

Η δική σου αγγελία είναι άλλη μία από τις χιλιάδες ανά τον κόσμο που του έχουν ανατεθεί και από τις οποίες θα αντλήσει και το μπόνους παραγωγικότητας που μπαίνει στο λογαριασμό του κάθε τέλος του μήνα. Έχει δε στη μία οθόνη του ανοιχτό το (εκάστοτε) email του και στην άλλη το chat GPT που του κάνει άψογες μεταφράσεις αυτών που έχει να σου πει.

Όταν και αν θα μάθει κάποτε ότι θαλάσσιος βιολόγος στη Θεσσαλονίκη (μελετάει τα κολοβακτηρίδια του Θερμαϊκού προφανώς) του οποίου μάλιστα του απαγορεύουν να χρησιμοποιήσει κινητό όταν είναι εν πλω, δεν είναι και πολύ credible κατάσταση, μπορεί και να γίνει πιο επιτυχημένος.
Έχω δει μια πρόσφατη ταινία όπου τέτοιοι απατεώνες είναι σε γραφεία όπως περιγράφεις... Δεν πίστευα ότι έχει βάση

χάλι μαύρο σαν ταινία

Δεν πίστευα ότι έχει βάση
Έτσι όπως τα περιγράφω είναι κι επίσης να προσθέσω ότι οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται αυτές οι εταιρίες είναι κυρίως χώρες του τρίτου κόσμου και όχι γιατί οι άνθρωποι εκεί είναι χαζοί αλλά γιατί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αυτές οι χώρες, δεν έχουν ακόμα ρυθμιστικές νομοθεσίες για την online δραστηριότητα. Με άλλα λόγια, κανείς δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα. Είναι μεγάλη μπίζνα με πάρα πολλά έσοδα.

Αν ψάξετε στο Υoutube υπάρχουν και ομάδες που κάνουν pranks εναντίον αυτών των εταιριών scammers. θα τρομάξετε από το πόσο διαδεδομένα είναι .

έγινε και σε μένα το ίδιο ακριβώς και χάρηκα (γιατί θα έφευγε ένα "περιτό" όργανο και χρειάζομαι τα λεφτά!) αλλά μόλις είδα ότι έπρεπε να πληρώσω και 140€ κόλωσα!!! μίλησα με δνση ηλεκτρονικού εγκλήματος και μου είπαν ότι αν και έδωσα IBAN/τηλέφωνο ΔΕΝ υπάρχει κίνδυνος, απλά (προφανώς) δεν δίνω καθόλου λεφτά (ειδικά σε τράπεζα της Ουγκάντας.......) και το μόνο που θα μπορούσαν να βρουν, αν γινόταν μύνηση, τη χώρα προέλευσης του email/απάτης
έσβησα όλα τα email, πάτησα και μια αναφορά ως απάτη και τέλος!

Πανομοιότυπα σκαμ, 'η τουλάχιστον προσπάθειες, γίνονται χρόνια τώρα, σε αγγελίες διαφόρων κατηγοριών.
Παραθέτω ένα σχετικό βίντεο του Θοδωρή Ζήρα.

Συμπαθητική φάτσα ο Θοδωρής.
Βλέπω καμιά φορά βίντεο του και μπράβο του για την σειρά με δωρεάν μαθήματα κιθάρας που είχε ανεβάσει παλιότερα απο το kithara.gr
Να πατάμε και κανένα subscribe και κανένα Like στον κύριο.
Θοδωρή,στείλε μου σε προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία της πιστωτικής σου,να σε πάρω για κάτι ερωτήσεις που έχω.

Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Θοδωρή! Εξαιρετικός άνθρωπος και δάσκαλος επίσης!

Άραγε αν παραθέτουμε τα μηνύματα των scammers στο chatgpt, να μπορεί να αναγνωρίζει τις απάτες η όχι; (Συγκρινωντας πολλές χιλιάδες ανάλογα μοτίβα μηνυμάτων online) ...

Μόλις σήμερα σε αγγελία μου για το acoustic fly rig tech 21 Έχω την ερώτηση..ειναι ακόμα προς πώληση;
Απο [email protected]
Έχετε εμπηρεία με το email αυτό;

Μόλις σήμερα σε αγγελία μου για το acoustic fly rig tech 21 Έχω την ερώτηση..ειναι ακόμα προς πώληση;
Απο [email protected]
Έχετε εμπηρεία με το email αυτό;
Σε @outlook.com τελείωνε στην δικιά μου περίπτωση.... Δυστυχώς, φοβάμαι ότι μάλλον είναι ίδια φάση

Να είστε καλά για την ενημέρωση μάγκες. Σήμερα μου έστειλε μήνυμα ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ, [email protected] και το πήγα ένα βήμα παραπέρα και του απάντησα το παρακάτω βάσει των πληροφοριών του που έχετε δώσει, ελπίζω να ήμουν ο τελευταίος των noizιανων. Ακολουθεί το μήνυμα:

Το ξέρεις ότι σε ψάχνει η αστυνομία; Έχω ήδη σφραγίσει τον λογαριασμό σου στην Banco Santander και το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι στην πόρτα σου. Έχω την IP σου και την MAC Adress, είναι θέμα χρόνου να σε βρω πριν την αστυνομία. Να εύχεσαι να σε βρούνε οι μπάτσοι πριν από μένα. Από εδώ και πέρα θα με βλέπεις στο ύπνο σου, μπορεί και στον ξύπνιο σου. Ξεκίνα να τρέχεις.

Πρέπει να τρέμει τώρα...σίγουρα είσαι ο πρώτος που του τα λέει...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back