Προσπάθεια απάτης στις αγγελίες

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,083
Δύο φορές με το που έβαλα αγγελία μου ήρθαν τα ακόλουθα πανομοιότυπα μυνήματα:

Το πρώτο από χρήστη με όνομα Πέτρος Νικολόπουλος, το δεύτερο με όνομα Γρηγόρης Μπιτσαξής:

Μύνημα 1ο:
είναι ακόμα προς πώληση;

Μύνημα 2ο:
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ενδιαφέρομαι να το αγοράσω. Πόσο καιρό το έχετε στην κατοχή σας; Και παρακαλώ ενημερώστε με για την τελική τιμή του.

Μύνημα 3ο:
Ευχαριστώ για την απάντηση, είμαι ικανοποιημένος με την κατάσταση και είμαι σύμφωνος να σας πληρώσω. Θα κάνω την πληρωμή μέσω τραπεζικής μεταφοράς απευθείας στον τραπεζικό σας λογαριασμό και θα κανονίσω εγώ την παραλαβή και την αποστολή. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου τώρα με τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, ώστε να μπορέσω να προχωρήσω με την πληρωμή και στη συνέχεια ο μεταφορικός πράκτορας θα επικοινωνήσει μαζί σας για το πότε να έρθετε για την παραλαβή και την αποστολή. Θα χρειαστώ επίσης τη διεύθυνσή σας, ώστε να μπορέσω να την προωθήσω στην μεταφορική εταιρεία, όπως απαιτείται για την αποστολή

Μύνημα 4ο:
Γεια σας
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα πλοίο στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη, λόγω της εργασίας μου ως θαλάσσιος βιολόγος και δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου στη δουλειά. Μπορείτε όμως να επικοινωνήσετε μαζί μου και στον αριθμό WhatsApp:.... Παρακαλώ να αναφέρετε το όνομά σας και το email σας όταν επικοινωνείτε μαζί μου στο WhatsApp, ώστε να ξέρω και με ποιον μιλάω.

Προφανώς όταν επέμεινα να μιλήσουμε κλπ, δεν υπήρξε καμία συνέχεια σε όλη αυτή την κουλαμάρα του θαλάσσιου βιολόγου...

Πιθανών ψαρεύει στοιχεία λογαριασμών...προσοχή.

Ο Μπιτσαξης μου έστειλε κ εμένα το ίδιο σε τέσσερις διαφορετικές αγγελίες

Μάλιστα, εγώ του έκανα phising report κι αυτού και του Νικολόπουλου. Καλό είναι να υπάρχει ενημέρωση κι εδώ, μην την πατήσει κανένας.
Ποτέ δε μου άρεσε η βιολογία ρε φίλε
Η πλάκα είναι ότι δουλεύω στην ναυτιλία 30 χρόνια.

Ποτέ κανείς δε μου απαγόρεψε να μιλήσω στο τηλέφωνο 😅 😅 😅

Εγώ την πάτησα στην αρχή με τον Νικολόπουλο, νόμισα ότι είναι σοβαρός και πήγα τον ενισχυτή να μου τον ξανατσεκάρει ο τεχνικός μου να είμαι σίγουρος πριν τον στείλω, μη φτάσει στον άνθρωπο και έχουμε θέματα.

Καλό είναι επίσης να να τους κάνετε report στο WhatApp

Προσπαθώ να βρω κανέναν high gain amp που να λέει Κώστας στις αγγελίες και όλοι είναι Νίκος Δημήτρης και Γιώργος. Εντάξει και Ves από Βουλγαρία, αλλά δεν παίζει, τέτοιο παρατσούκλι δε θα είχες σκεφτεί 😅

Δύο φορές με το που έβαλα αγγελία μου ήρθαν τα ακόλουθα πανομοιότυπα μυνήματα:

Το πρώτο από χρήστη με όνομα Πέτρος Νικολόπουλος, το δεύτερο με όνομα Γρηγόρης Μπιτσαξής:

Μύνημα 1ο:
είναι ακόμα προς πώληση;

Μύνημα 2ο:
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ενδιαφέρομαι να το αγοράσω. Πόσο καιρό το έχετε στην κατοχή σας; Και παρακαλώ ενημερώστε με για την τελική τιμή του.

Μύνημα 3ο:
Ευχαριστώ για την απάντηση, είμαι ικανοποιημένος με την κατάσταση και είμαι σύμφωνος να σας πληρώσω. Θα κάνω την πληρωμή μέσω τραπεζικής μεταφοράς απευθείας στον τραπεζικό σας λογαριασμό και θα κανονίσω εγώ την παραλαβή και την αποστολή. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου τώρα με τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, ώστε να μπορέσω να προχωρήσω με την πληρωμή και στη συνέχεια ο μεταφορικός πράκτορας θα επικοινωνήσει μαζί σας για το πότε να έρθετε για την παραλαβή και την αποστολή. Θα χρειαστώ επίσης τη διεύθυνσή σας, ώστε να μπορέσω να την προωθήσω στην μεταφορική εταιρεία, όπως απαιτείται για την αποστολή

Μύνημα 4ο:
Γεια σας
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα πλοίο στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη, λόγω της εργασίας μου ως θαλάσσιος βιολόγος και δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου στη δουλειά. Μπορείτε όμως να επικοινωνήσετε μαζί μου και στον αριθμό WhatsApp:.... Παρακαλώ να αναφέρετε το όνομά σας και το email σας όταν επικοινωνείτε μαζί μου στο WhatsApp, ώστε να ξέρω και με ποιον μιλάω.

Προφανώς όταν επέμεινα να μιλήσουμε κλπ, δεν υπήρξε καμία συνέχεια σε όλη αυτή την κουλαμάρα του θαλάσσιου βιολόγου...

Πιθανών ψαρεύει στοιχεία λογαριασμών...προσοχή.
Καλημέρα σας! Τη δεύτερη περίπτωση Γρήγορη Μπιτσαξη είχα χθές. Και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, την ίδια ακριβώς στιχομυθία που περιγράφεται, απλά με άλλο ονοματεπώνυμο. Μαρία κάτι, το διέγραψα.

GRIGORIS BITSAXIS

προς εγώ
cleardot.gif
[td]
27 Σεπ 2025, 7:10 μ.μ. (πριν από 19 ώρες)
[/td]​
Γεια σας
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα πλοίο στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη, λόγω της εργασίας μου ως θαλάσσιος βιολόγος και δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου στη δουλειά. Μπορείτε όμως να επικοινωνήσετε μαζί μου και στον αριθμό WhatsApp: +30 697 359 1600. Παρακαλώ να αναφέρετε το όνομά σας και το email σας όταν επικοινωνείτε μαζί μου στο WhatsApp, ώστε να ξέρω και με ποιον μιλάω.

[FONT=Calibri, sans-serif]From: Dimitris Miglis <[email protected]>
Sent: Saturday, September 27, 2025 3:08 PM
To: GRIGORIS BITSAXIS <[email protected]>
Subject: Re: Έχετε απάντηση

[/FONT]

GRIGORIS BITSAXIS

προς εγώ
cleardot.gif
[td]
27 Σεπ 2025, 7:10 μ.μ. (πριν από 19 ώρες)
[/td]​
Γεια σας
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα πλοίο στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη, λόγω της εργασίας μου ως θαλάσσιος βιολόγος και δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου στη δουλειά. Μπορείτε όμως να επικοινωνήσετε μαζί μου και στον αριθμό WhatsApp: +30 697 359 1600. Παρακαλώ να αναφέρετε το όνομά σας και το email σας όταν επικοινωνείτε μαζί μου στο WhatsApp, ώστε να ξέρω και με ποιον μιλάω.

[FONT=Calibri, sans-serif]From: Dimitris Miglis <[email protected]>
Sent: Saturday, September 27, 2025 3:08 PM
To: GRIGORIS BITSAXIS <[email protected]>
Subject: Re: Έχετε απάντηση

[/FONT]

Ο απατεώνας [email protected]
είναι και εδώ μέλος....... αφου του έστειλα το Iban μετά απο ενδιαφέρον του ωστε να πληρώσει για ενισχυτή που έχω αγγελία έγραψε πως έκανε κατάθεση και ζητούσε να καταβάλω 140 ευρώ για μεταφορικά ...ενώ ο Λογαριασμός μου δεν έχει πιστωθεί.
Επίσεις στέλνει δήθεν αποδεικτικό της τράπεζας οπου έκανε την συναλλαγή Banco Santander

Όταν τον ρώτησα γιατί η εταιρία κούριερ έχει βάση στην Ουγκάντα με ονομασία
USEND (Mugab Bulukani ο Agent)
και τον πίεσα έγραψε το παρακάτω:

<Εντάξει, θα έχεις νέα από τις αρμόδιες αρχές, καλή σου μέρα, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου. Θα μάθεις με τον δύσκολο τρόπο.>
Τότε τα ακουσε άσχημα γραπτώς αφού πρώτα ενημέρωσα το ηλεκτρονικό έγκλημα με καταγγελία και για εκβιασμό με το τελευταίο αρχείο email και τις αρχές της Τράπεζας μου για απάτη.
Προσοχή Απατεώνες παντού.

Εδώ με αυτό το γραπτό σε email τους έγινε καταγγελία για εκβιασμό.

<We want you to know that we need to receive the receipt of the Shipment fee from you now for verification so the transaction can be finalized, if the receipt is not received from you within the next few minutes, we shall be forced to Lock the transaction and forward your details to our internal investigative department and necessary Legal Actions shall be taken against you and you shall be arrested.

We await your swift response.

Thank you for using Banco Santander Online Banking System (Wire Transfer) ®.>

Bozzo scam Grigoris Bitsaxis.

Πω ρε φίλε, πολύ βαβούρα οι ηλεκτρονικές συναλλαγές... Εγώ έχω καταλήξει στο επικοινωνία μέσο ίντερνετ και για όλα τα υπόλοιπα χέρι με χέρι, όποιος δεν μπορεί λυπάμαι

Πω ρε φίλε, πολύ βαβούρα οι ηλεκτρονικές συναλλαγές... Εγώ έχω καταλήξει στο επικοινωνία μέσο ίντερνετ και για όλα τα υπόλοιπα χέρι με χέρι, όποιος δεν μπορεί λυπάμαι
Έχω δώσει αρκετά αξιόλογα προϊόντα σε ανθρώπους όπου οι ίδιοι λόγο απόστασης επέλεξαν την αντικαταβολή και όλα πήγαν τέλεια.
Μέσο ebanking iris η και αντικαταβολή μέσο elta acs κλπ.
Αυτός εδώ [email protected] ειναι εξωγήινος απατεώνας...
Βέβαια δεν υπάρχει κίνδυνος όταν δίνεις μόνο το Iban.Μονο κατάθεση μπορεί να γινει και όχι ανάληψη.
Το θέμα είναι πως όλοι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν νομικά πάντα.Γιαυτό και το συζητάμε εδώ ωστε να προσέχουν οι συνάνθρωποί μας.
Εγώ τον κατάλαβα διότι δεν απαντούσε στο τηλέφωνο που ο ίδιος έδωσε....και όταν έλαβε το Iban άρχισε αμμέσως το παραμύθι......και τους εκβιασμούς βαλε χρήματα για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή
Uganda και τράπεζα εξωτερικού για επιχειρήσεις..απίστευτο....

Είναι οι γνωστοί άγνωστοι που κάνουν αυτό το πράγμα συστηματικά εδώ και χρόνια. Τελευταία έχει αλλάξει λίγο το μοτίβο τους, γράφονται με αληθοφανή ελληνικά ονόματα/email και μιλάνε κάπως καλά Ελληνικά.

Δεν μπαίνουν μόνο στο Noiz, μπαίνουν και σε άλλα σάιτ, έτσι μας έχει ενημερώσει η δίωξη.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τους αγνοείτε πλήρως και να μας ενημερώνετε στο [email protected], θέλουμε τα email τους ώστε να τους κάνουμε block.

Ότι μπορούμε να κάνουμε το κάνουμε ήδη, αυτό που θα γίνει επιπλέον τώρα είναι μια ενημέρωση σε όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Noiz.

Σε καμία περίπτωση μην δίνει κανείς προσωπικά στοιχεία.

Μου φαίνεται πολύ περίεργο το 2025 να ασχολούμαστε ακόμα με τέτοια scam mails...
συμφωνώ, αλλά το πρόβλημα δεν είναι του Noiz, δεν είναι ούτε καν εγχώριο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back