Spyros Delta είπε:
Πες μου την αποψη σου αν έχεις την καλοσύνη.
Επειδή δεν βρισκω στην Ελλάδα την αράχνη του superlux, θα πρέπει να το παραγγείλω απο έξω.
(και το μικρόφωνο, θεσ/νικη σε ένα μαγαζί μονο το βρηκα)
Απεξω μαζί με το ποπ φιλτερ και την αράχνη και τα μεταφορικά θα μου κοστίσει 110Ε.
Αξίζει τοσο το superlux ή ειναι πιο vfm το rode nt1 που το βρισκω κομπλέ διπλα μου με 155Ε;
Υπάρχει άλλη οικονομική αράχνη Ελλάδα (Αθηνα πιο συγκεκριμένα) που να κάνει για τη διάμετρο του superlux;
Και το μικρόφωνο αν υπάρχει Αθηνα.
με τα δεδομένα που βάζεις Σπύρε (ουσιαστικά καλείται πλέον να ανταγωνιστεί μικρόφωνο διπλάσιας τιμής) πλέον αλλάζει και το σκεπτικό...
το
rode ήταν η κλασική entry level value for money λύση πριν οι κινέζοι ξεφτιλήσουν εντελώς τις τιμές των "καψών" επιτρέποντας να κατασκευαστούν και να κυκλοφορήσουν "ικανοποιητικότατα" πυκνωτικά μικρόφωνα δια πάσαν ερασιτεχνική χρήση, σε αστείες τιμές...
αποτέλεσε για χρόνια και για μένα τη βασική πρόταση ειδικά σε αρχάριους χρήστες μια και η παρουσία του "μεσαιουψηλά" έδινε(ει) takes που "έστεκαν(ουν)" εύκολα σε πολλές μίξεις απαιτώντας ελάχιστες επεμβάσεις (παρεμπιπτόντως ιδιότητα που δεν διαθέτει το
superlux)...
στην τιμή του NT1 βέβαια (χωρίς να έχω αλλάξει γνώμη ότι πρόκειται ακόμα για μια εξαιρετική αγορά) προτείνω πια το
Levitt LCT 240 που προσφέρει πιο εύκολη διαχείριση των sibilance και είναι γενικά πιο "μαλακό" (συν ότι έπεσε η τιμή του κι άλλο)...
τέλος έχει ιδιαίτερη σημασία αν το μικρόφωνο θα είναι
το μοναδικό σου και θα το χρησιμοποιείς ως
all around ή θα αποτελεί μέρος ενός συνόλου που θα προσφέρει
δυνατότητα επιλογής ανά ανάγκη...
ελπίζοντας να μην σε μπέρδεψα, βασικά θα ήθελα για
σπίτι να έχω
και τα τρία...
αν όμως είχα πολύ λίγα χρήματα να διαθέσω για την συγκεκριμένη αγορά, προσωπικά θα έπαιρνα το superlux (αν το έβρισκα σε τιμή thomann)...
στην περίπτωση που μπορούσα να διαθέσω τα 150 θα επέλεγα το Levitt αλλά αν δεν το έβρισκα θα μπορούσα άνετα να ζήσω και με το Rode καλύπτοντας οποιαδήποτε demo ανάγκη μου για φωνές, έγχορδα ή πνευστά...
ΥΓ Δημήτρη για το t.bone δεν έχω ιδία άποψη για να συγκρίνω...