Project:Κατασκευή άταστου Jazz Bass!

funky_bassman είπε:
Μια χαρά το καλύπτουν! Μην ανησυχείς για αυτό... Στην ουσία ο ΜΜ είναι σαν 2 J κολλημένοι (σε μέγεθος)... Επίσης στην τοποθέτηση του bridge υπάρχουν 3 επιλογές αν βάλεις ΜΜ. Η μία είναι να το βάλεις έτσι ώστε η πάνω σειρά των πηνίων να είναι στη θέση που θα ήταν η σειρά των πηνίων σε J μαγνήτη και η κάτω προς το bridge (δίνει πιο ατάκα στον ήχο, πιο πριμαριστό ήχο και δυνατότερες αρμονικές). Η άλλη είναι να βάλει την ΚΑΤΩ σειρά των πηνίων στη θέση που θα ήταν ο J (που για άταστο αυτό θα έκανα εγώ καθώς δίνει λίγο πιο πολλά μπάσα και στρογγυλό ήχο και δεν χάνεις αρμονικές που είναι σημαντικό στο άταστο). Η 3η επιλογή (που εμένα δεν μου άρεσε καθόλου αλλά την αναφέρω) είναι να τον βάλεις στη μέση από τα παραπάνω αλλά μετά ο ήχος γίνεται σχετικά πιο θολός και βρώμικος (νομίζω) αν και δεν χάνονται οι αρμονικές... Για stonerιες κλπ είναι καλό αλλά για άταστο δεν θα το πρότεινα...
Κατάλαβα, το ίδιο θα παίξει και για τον neck? Και στις δύο περιπτώσεις θα βάλω έτσι τους μαγνήτες  που οι απόσταση μεταξύ τους θα είναι ίδια όπως και με τους single coils OK?

Μάλλον θα πάρω και τους δύο και τους δοκιμάζω σε άλλο project!

Ευχαριστώ.

nasokosm είπε:
Και στις δύο περιπτώσεις θα βάλω έτσι τους μαγνήτες  που οι απόσταση μεταξύ τους θα είναι ίδια όπως και με τους single coils OK?
Επειδή μάλλον μπερδεύτηκες κατέβασε το pdf να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ με τις 3 επιλογές που είπα πριν...

jazz_bass_pickups.pdf

Attachments

Κατάλαβα τι μου είπες και ευχαριστώ για την απεικόνιση, αυτό που είπα εγώ ειναι : παίζουν δύο ΜΜ δηλ. και στη γέφυρα και στο λαιμό  και αν ΝΑΙ θα ακολουθήσω παρόμοια τοποθέτηση όποια απο τις δύο πρώτες διαλέξω?

Θνκς

funky_bassman είπε:
Οι hum είναι 105mm σε μήκος και 50mm σε πλάτος! (στο περίπου)
Mάλλον δεν έχουμε τον ίδιο, ο δικός μου είναι 88mm σε μήκος χωρίς τα αυτιά.

bihlas87 είπε:
Mάλλον δεν έχουμε τον ίδιο, ο δικός μου είναι 88mm σε μήκος χωρίς τα αυτιά.
Και εμένα 88 είναι χωρίς τα αυτιά και 105 με τα αυτία... Αλλά δεν αφήνει κενό... Εκτός κι αν εννοούμε κενό τα 0.7mm ανάμεσα στο αυτάκι και στον μαγνήτη οπότε ναι αφήνει... Αλλά τόσο κενό (ίσως και περισσότερο) αφήνουν πολλοί Neck που κρύβεται λόγω pickguard...

παίζουν δύο ΜΜ δηλ. και στη γέφυρα και στο λαιμό  και αν ΝΑΙ θα ακολουθήσω παρόμοια τοποθέτηση όποια απο τις δύο πρώτες διαλέξω?

Θνκς
Αυτό σκέφτομαι να το κάνω κι εγώ (με 2 MM) όταν φτιάξω το δικό μου μπάσο... Καλύτερα θα ήταν να ακολουθήσεις παρόμοια τοποθέτηση γιατί είναι η "περπατημένη"... Από εκεί και πέρα αν δεν είσαι μπασίστας θα ακούσεις ελάχιστες διαφορές (μεταξύ μας μπορεί και καμία)... Αν και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους αφού δεν το έχεις φτιάξει ακόμα ΔΕΝ θα ακούσεις διαφορά γιατί δεν θα έχεις σημείο αναφοράς οπότε μπορείς να το κάνεις όπως θες  ::)  :P

δεσποτακι καλο για μεταλ  >:( ? εισαι ωραιος, φτιαχνω το ιδιο μπασο με δεσποτακι. τι παχος εκανες το σωμα?

Το δεσποτάκι βγάζει καθαρό ήχο με αρκετό sustain, χωρις να μετρήσω ή να ψάξω στο διαδύκτυο το έκανα 43-44 mm κι αυτό γιατί ενα σώμα για μπάσο που ειχα κάνει πριν πολλάααα χρονια μου βγήκε λεπτό γυρω στα 38 mm χωρις να έχει τιποτε ιδαίτερο στον ήχο και έτσι αυτο βγήκε αρκετά φαρδύ αλλά και βαρύ ταυτόχρονα.

Για μεταλ δεν ξέρω αυτο προορίζεται για jazzo- funky καταστάσεις!!

nasokosm είπε:
βγήκε αρκετά φαρδύ αλλά και βαρύ ταυτόχρονα.

Για μεταλ δεν ξέρω αυτο προορίζεται για jazzo- funky καταστάσεις!!
Και για πολλούς πόνους στη μέση... Τον πιο "ελαφρύ" και twang ήχο τον φτιάχνεις και με τους μαγνήτες (που για funk τον ζητάς) πιο μπασάτο... Το πρόβλημα στη μέση μετά από 4ωρα και 5ωρα live και πρόβες όμως δεν το φτιάχνεις με τίποτα... Το alder p bass μου είναι στα 40mm στο bridge strap button και μου προκαλεί ΠΟΝΟΥΣ μετά από ώρα... Δεν θέλω να φανταστώ ένα jazz bass (που έχουν μεγαλύτερο σώμα) με ash 43-44mm πάχος...

το σωμα εγω το εκοψα στα 36mm για να μη πονεσει η μεσουλα του funkybassman μιας και θα το ΄κληρονομησει'  ;D

E.G. είπε:
το σωμα εγω το εκοψα στα 36mm για να μη πονεσει η μεσουλα του funkybassman μιας και θα το ΄κληρονομησει'  ;D
;) ;) Είσαι ο προσωπικός μου θεούλης...

Παρεμπιπτόντως αν είναι για funk θα θες τον ήχο των τάστων οπότε ξανασκέψου το περί άταστου...

funky_bassman είπε:
Παρεμπιπτόντως αν είναι για funk θα θες τον ήχο των τάστων οπότε ξανασκέψου το περί άταστου...
sureeeee

Σαν κιθαρίστας  παίζω καμμιά φορα με εναν φιλαράκο μου πρώην μπασίστα ο οποίος ειχε πριν πολλά χρόνια άταστο καί ζήτησε βασικά ενα μπράτσο χωρις ταστα για να δοκιμάσει στο δικο του ταστωμένο fender  japan , εγω λοιπον αφού εφτιαξα το αταστο μπράτσο φτιάχνω τωρα και το σώμα γιατι βαριέμαι το βίδωμα ξεβίδωμα και τις μισές δουλειές!

Τωρα πια εχω αρκετη εμπειρία και τα εργαλεία να παω για οργανο με τάστα σε καποιο επόμενο project, για το υπερβολικο βάρος υπάρχουν και....καρέκλες  ;D

Λαμβάνω υπόψη τα περι ήχου, έχετε δίκιο απλά θελω και γω να πειραματιστώ λιγο..

Καλή ημέρα

Λοιπόν μετά απο αρκετές μέρες απραξίας βρήκα λιγο χρόνο για να προχωρήσω τη διαμόρφωση στο σώμα.

Τώρα πια έχουμε σωστό routing στο σώμα γύρω γύρω και  διαμόρφωση στις καμπύλες στα δύο σημεία στο σώμα.

DSC_9380.JPG

DSC_9382.JPG

εισαι ενα βημα μπροστα μου  ;D . εχω ετοιμα πλανισμενα ash για το σωμα, ετοιμο το template σε mdf, αλλα εχω ξεμεινει απο titebond. εχω παραγγειλει απο εξωτερικο , ελπιζω να ερθει αυριο. δεν βαζεις και καμια φωτο απο το μπρατσο?

Το μπράτσο το έχω στις πρώτες φωτο, παραθέτω καποιες που βρήκα απο τη κατασκευή του.

Ειναι ρουταρισμένο απο το template και σκαμένο για να μπεί η βέργα΄.

Οι αλουμινένιες βέργες ειναι αρκετά σταθερές αλλά νομίζω οτι χαλάνε τον ήχο, την έβαλα γιατι ήταν η μόνη που βρήκα.. μπροστά μου , σήμερα πήρα αυτές που ήθελα κατι double action με μικρό προφίλ απο rockinger.

DSC_9249.JPG

DSC_9252.JPG

να ρωτησω κατι:

στο μπρατσο μπορεις να βαλεις οτι διαμετρο truss rod θελεις ? ή υπαρχουν συγκεκριμενες προδιαγραφες ? φυσικα και του μπασου εινια μεγαλυτερο

αλλα πια η διαφορά αμα βαλω αυτο

http://www.ebay.com/itm/Truss-Rod-Steel-14-1-4-Two-way-adjustment-5-Pack-/290638467236?pt=Guitar_Accessories&hash=item43ab6710a4

απο το να βαλω αυτο

http://www.ebay.com/itm/Truss-Rod-Steel-18-1-8-Two-way-5-Pack-/230689328613?pt=Guitar_Accessories&hash=item35b627cde5

μονο το μηκος του μανικιου παιζει ρολο ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back