- Πόντοι
- 198
Κατάλαβα, το ίδιο θα παίξει και για τον neck? Και στις δύο περιπτώσεις θα βάλω έτσι τους μαγνήτες που οι απόσταση μεταξύ τους θα είναι ίδια όπως και με τους single coils OK?funky_bassman είπε:Μια χαρά το καλύπτουν! Μην ανησυχείς για αυτό... Στην ουσία ο ΜΜ είναι σαν 2 J κολλημένοι (σε μέγεθος)... Επίσης στην τοποθέτηση του bridge υπάρχουν 3 επιλογές αν βάλεις ΜΜ. Η μία είναι να το βάλεις έτσι ώστε η πάνω σειρά των πηνίων να είναι στη θέση που θα ήταν η σειρά των πηνίων σε J μαγνήτη και η κάτω προς το bridge (δίνει πιο ατάκα στον ήχο, πιο πριμαριστό ήχο και δυνατότερες αρμονικές). Η άλλη είναι να βάλει την ΚΑΤΩ σειρά των πηνίων στη θέση που θα ήταν ο J (που για άταστο αυτό θα έκανα εγώ καθώς δίνει λίγο πιο πολλά μπάσα και στρογγυλό ήχο και δεν χάνεις αρμονικές που είναι σημαντικό στο άταστο). Η 3η επιλογή (που εμένα δεν μου άρεσε καθόλου αλλά την αναφέρω) είναι να τον βάλεις στη μέση από τα παραπάνω αλλά μετά ο ήχος γίνεται σχετικά πιο θολός και βρώμικος (νομίζω) αν και δεν χάνονται οι αρμονικές... Για stonerιες κλπ είναι καλό αλλά για άταστο δεν θα το πρότεινα...
Μάλλον θα πάρω και τους δύο και τους δοκιμάζω σε άλλο project!
Ευχαριστώ.