Προγραμμα επεξεργασιας ιστοσελιδων

aris 17561

Μέλος
Πόντοι
38
Ξερετε μηπως κανενα προγραμμα που να μπορω να κατεβαζω μια ιστοσελιδα οπως ειναι και να μπορω να την επεξεργαστω σαν να ειναι word ωστε να την παρουσιασω επειτα ?

ευχαριστω...

aris 17561 είπε:
Ξερετε μηπως κανενα προγραμμα που να μπορω να κατεβαζω μια ιστοσελιδα οπως ειναι και να μπορω να την επεξεργαστω σαν να ειναι word ωστε να την παρουσιασω επειτα ?

ευχαριστω...
Και τo Acrobat Pro νομίζω το κάνει...

να μπορεις να την πάρεις αυτούσια με όλα τα δεδομένα της (εικόνες κ.τ.λ.)...

να προσθέσω στην ήδη υπάρχουσα ερώτησή σου.

δωρεάν?

Korgious είπε:
να μπορεις να την πάρεις αυτούσια με όλα τα δεδομένα της (εικόνες κ.τ.λ.)...

να προσθέσω στην ήδη υπάρχουσα ερώτησή σου.

δωρεάν?
ολα αυτα ναι...

Ξέρεις να φτιάχνεις ιστοσελίδες; Κάποια βασικά πράγματα πχ html css κτλ;

Evilnye είπε:
καθολου... εντελως στουρναρι... απλα θελω να παρουσιασω καποιες ιστοσελιδοες αυτουσιες στην δουλεια μου αλλα θελω να κανω μια σχετικη επεξεργασια κοψε ραψε απο πριν...

Δηλαδη το ιδανικο θα ηταν να κανω ας πουμε ενα save as και επειτα να μπορω να την ανοιξω την σελιδα με το ταδε προγραμμα και να μπορω να επεξεργαστω αυτα που βλεπω... Να σβησω κειμενα , να γραψω κτλ...

Τόσο απλό τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω να γίνεται. Ούτως ή άλλως θα έπρεπε να επεξεργαστείς μέρος του κώδικα για να βρίσκει κ το υλικό κ να το παρουσιάζει στις σελίδες.

Καλύτερα κάτσε φτιάξε τη σελίδα μόνος σου με κανέναν editor τύπου frontpage ή κάτι άλλα που εγώ δεν τα ξέρω κ δεν ασχολήθηκα ποτέ. Notepad ftw!

Αυτό που σου λέει ο marathon παίζει να είναι τέτοιο. Είναι;

Evilnye είπε:
Καλά...δεν χρειάζεται και τεράστια γνώση...ξέρω κάτι ψιλά από html και αγνοώ πλήρως όλα τα υπόλοιπα...και έχω φτιάξει κοτζάμ site...

Αυτό που σου λέει ο marathon παίζει να είναι τέτοιο. Είναι;
Eίναι, το δοκίμασα πρίν λίγο ;D για να είμαι σίγουρος ότι δεν λέω λαλακίες

Τα περισσότερα προγράματα σελιδοποίησης κάνουν export πιά σε html (καλά ή κακά).

Το Acrobat σου επιτρέπει να τις φέρεις σε γραφικό περιβάλλον...

Μιλάω από τη πλευρά του γραφίστα που δεν έχει πολύ σχέση με το Internet...σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα εργαλεία.

Μωρέ συμφωνώ πως δε θέλει κ τραγικά, αλλά δε ξέρω κ τις γνώσεις του καθενός.

Δηλαδή μπορεί κάποιου να του φαίνονται πολύ απλά, ενώ άλλος να χαθεί ακόμα και στο path μιας εικόνας...

Κι εγώ συντηρούσα 2 3 σαιτ για αρκετά χρόνια με βασικές γνώσεις που μάζεψα μέσω νετ, αλλά επειδή έχει τύχει να προσπαθήσω να εξηγήσω σε φίλους πως να φτιάξουν απλά πράγματα συνήθως έβλεπα πως υπήρχε λίγο παίδεμα ανάλογα με την εξοικείωση του καθενός με υπολογιστές, εντολές, συντάξεις κτλ.

Δεν χρησιμοποιώ καθόλου editors γιατί ο κώδικας που έβγαζαν μετά με μπέρδευε πάρα πολύ συνήθως. Άσε που αν ήθελα να παραμετροποιήσω κάτι δεν είχαν όλοι όλες τις δυνατότητες διαθέσιμες. Του word δε δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. notepad κ πάλι Notepad! Αγνά κ απλά πράματα. Επίσης όλοι οι text editors μπορούν να αποθηκεύσουν ως html. Κ αν δεν το κάνουν, απλά αλλάζεις το extension στο text file ;D

Evilnye είπε:
έβλεπα πως υπήρχε λίγο παίδεμα ανάλογα με την εξοικείωση του καθενός με υπολογιστές, εντολές, συντάξεις κτλ.
Εγώ να πώ την αλήθεια, χρησιμοποιώ ένα ηλίθιο πρόγραμμα (ελπίζω να μην με διαβάζει ο Τρόλευς) 8) :P...

που είναι περισσότερο γραφικό περιβάλλον (και φτιάχνει μόνο του τον κώδικα)...

http://www.softpress.com/products/freewaypro/

Εντάξει χρειάζεται κάποιες βασικές γνώσεις και φυσικά γνώσεις επεξεργασίας εικόνας

Έτσι λειτουργούν κ οι περισσότεροι editors που έχω δει. Στους περισσότερους χώρους free upload που έχω δοκιμάσει συνοδεύονταν κ από κάτι τέτοιο. Αλλά ήταν αρκετά περιορισμένο σε δυνατότητες παρουσίασης.

Evilnye είπε:
Έτσι λειτουργούν κ οι περισσότεροι editors που έχω δει. Στους περισσότερους χώρους free upload που έχω δοκιμάσει συνοδεύονταν κ από κάτι τέτοιο.
Δώσε τότε κανα 2 links στον Άρη να κάνει τη δουλειά του...

Το τελευταίο που μου άρεσε ήταν η geocities... πριν την πάρει το yahoo και πριν κλείσει εντελώς (oops φανερώθηκε η ηλικία μου)

Δε νομίζω πάντως πως θα κάνει τη δουλειά του έτσι απλά ειδικά με τη λογική κατεβάζω άλλη σελίδα κ την πάω κόψε ράψε...

Όπως και να έχει αφού έκλεισε η geocities έψαξα να βρω άλλους χώρους κ πήγα σε http://www.000webhost.com/

και

freehostia.com

Τελικά τις σελίδες τις παράτησα μιας κ έκανα το κέφι μου κ δεν είχαν καμία ουσιαστική χρησιμότητα.

Να κατεβάσεις μια σελίδα με τα ούλα της, να την επεξεργαστείς τοπικά, να συνεχίζει να δουλεύει offline και χωρίς να έχεις γνώσεις είναι πολύ δύσκολο. Και αυτό για διάφορους λόγους.

Πρώτον, μια σελίδα έχει διάφορα μπιχλιμπίδια τα οποία δεν είναι "καταβάσιμα" π.χ. google ads ή κάποια flash. Χωρίς αυτά, τα αντίστοιχα πλαίσια στα οποία φιλοξενούνται θα δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα.

Δεύτερον, αν θέλουμε να έχουμε την λειτουργικότητα των link της σελίδας τοπικά, τα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να αποθηκεύσουμε αυξάνονται δραματικά. Φανταστείτε μόνο πόσα πράγματα υπάρχουν σε ένα site για βάθος link 2, δηλ. τα πάντα στην τρέχουσα σελίδα, τα πάντα από όλες τις σελίδες στις οποίες μπορείς να οδηγηθείς από όλα τα link της τρέχουσας, συν τα πάντα από όλες τις σελίδες στις οποίες μπορείς να οδηγηθείς από όλα τα link των προηγούμενων σελιδών.

Τρίτον, πολλά χαρακτηριστικά σελιδών (π.χ. εικόνες) εμφανίζονται βάσει συγκεκριμένων μεθοδολογιών επιλογής URL, κάτι που σημαίνει ότι τοπικά δεν μας εγγυάται κανείς πως θα συμπεριφερθούν.

Τέταρτον, οι περισσότερες σελίδες σήμερα δουλεύουν δυναμικά, δηλ. προσαρμόζουν την εμφάνισή τους βάσει κάποιων συνθηκών μέσω server based τεχνολογιών όπως asp και php. Αν πρόκειται για τέτοια σελίδα, πολλά από τα χαρακτηριστικά της απλά δεν θα κατέβουν τοπικά.

Πέμπτον, απαιτούνται γνώσεις για την επεξεργασία των σελιδών γιατί πολύ απλά αρκετές σελίδες έχουν φτιαχτεί από ανθρώπους με γνώσεις και έτσι έχουν φορτωθεί με διάφορα.

theoctapus είπε:
Να κατεβάσεις μια σελίδα με τα ούλα της, να την επεξεργαστείς τοπικά, να συνεχίζει να δουλεύει offline και χωρίς να έχεις γνώσεις είναι πολύ δύσκολο. Και αυτό για διάφορους λόγους.

Πρώτον, μια σελίδα έχει διάφορα μπιχλιμπίδια τα οποία δεν είναι "καταβάσιμα" π.χ. google ads ή κάποια flash. Χωρίς αυτά, τα αντίστοιχα πλαίσια στα οποία φιλοξενούνται θα δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα.

Δεύτερον, αν θέλουμε να έχουμε την λειτουργικότητα των link της σελίδας τοπικά, τα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να αποθηκεύσουμε αυξάνονται δραματικά. Φανταστείτε μόνο πόσα πράγματα υπάρχουν σε ένα site για βάθος link 2, δηλ. τα πάντα στην τρέχουσα σελίδα, τα πάντα από όλες τις σελίδες στις οποίες μπορείς να οδηγηθείς από όλα τα link της τρέχουσας, συν τα πάντα από όλες τις σελίδες στις οποίες μπορείς να οδηγηθείς από όλα τα link των προηγούμενων σελιδών.

Τρίτον, πολλά χαρακτηριστικά σελιδών (π.χ. εικόνες) εμφανίζονται βάσει συγκεκριμένων μεθοδολογιών επιλογής URL, κάτι που σημαίνει ότι τοπικά δεν μας εγγυάται κανείς πως θα συμπεριφερθούν.

Τέταρτον, οι περισσότερες σελίδες σήμερα δουλεύουν δυναμικά, δηλ. προσαρμόζουν την εμφάνισή τους βάσει κάποιων συνθηκών μέσω server based τεχνολογιών όπως asp και php. Αν πρόκειται για τέτοια σελίδα, πολλά από τα χαρακτηριστικά της απλά δεν θα κατέβουν τοπικά.

Πέμπτον, απαιτούνται γνώσεις για την επεξεργασία των σελιδών γιατί πολύ απλά αρκετές σελίδες έχουν φτιαχτεί από ανθρώπους με γνώσεις και έτσι έχουν φορτωθεί με διάφορα.
ωπα συγνωμη... δεν θελω να επεξεργαζομαι την σελιδα και να συνεχιζει να ειναι λειτουργικη οπως ηταν... Απλα να την κατεβαζω σαν γραφικο να την επεξεργαζομαι σαν εικονα και να την εκτυπωνω... Δεν με ενδιαφερει να λειτουργουν τα βιντεο κτλ... Αυτα τα σβηνω... Απλα η γενικη δομη...

Εσυ θες κάποιο print screen τότε. Βέβαια με το print screen παίρνεις ότι βλέπεις στην οθόνη σε γραφικό. Τα υπόλοιπα, που πρέπει να σκρολάρεις για να τα δείς, δεν θα τα κάνει capture. Ψάξε για print screen εργαλεία ή windows image capture.

Μια λύση είναι να κάνεις print screen κομμάτι κομμάτι την σελίδα και να την κολλήσεις μετά σε ένα photoshop.

Υ.Γ. Αν δεν ξέρεις τι είναι το print screen, βρες στο πληκρολόγιό σου το κουμπί Prt Scr, πάτα το, άνοιξε ένα νέο κενό αρχείο εικόνας στο photoshop (ή όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας έχεις) και κάνε χύμα paste. Στην ουσία το Prt Scr κάνει copy την οθόνη σαν εικόνα.

Trending...

Νέα θέματα

Back