Τα θετικά δεν μπορώ να στα πω όλα εγώ! Εξαρτάται τι θα κάνεις μετά τη σχολή. Αν πας μετά για ένα μεταπτυχιακό, είναι πολύ χρήσιμα τα θεωρητικά μαθήματα, γιατί σε μαθαίνουν να σκέφτεσαι κριτικά και να αναπτύσσεις τη μεθοδολογία σου. Έχει και πρακτικά μαθήματα τα οποία προαπαιτούν να έχεις περάσει φυσική ακουστική ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σχετίζονται όλα με μουσική τεχνολογία. Μια χαρά πρακτικά είναι.
Τα βυζαντινά και μένα μου καθόντουσαν στον λαιμό, αλλά σε εκείνο το μάθημα που ψέλναμε, έβγαλα το άχτι μου! Αν σου φαίνονται τώρα δύσκολα, κουράγιο, γιατί έρχεται η ιστορία της βυζαντινής και μεταβυζαντινής μουσικής τέχνης... Δεν ξέρω αν ακόμα είναι μάθημα-φάντασμα, αλλά όταν ήμουν εγώ ίδρωνε το αυτί μας...
Και παιδαγωγικά έχει (αν θες να πας σε ένα σχολείο να διδάξεις, να μην αρχίσεις στις σφαλιάρες τα παιδάκια
) και πρακτικά μαθήματα (ταμπουρά, ψαλτήρια, ντικτέ, αρμονία, αντίστιξη) και εθνομουσικολογικά, και μουσικοτεχνολογικά, και βυζαντινά, και ελληνική μουσική (από αρχαία ως δημοτική). Και ναι, τα επιλεγόμενα παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά μπορείς να πάρεις όσα θες, δεν υπάρχει όριο επιλογής...