- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 2,493
Δεν μπορώ εδώ να τα γράψω όλα
Μα εσυ δεν εχεις αναφερει κανενα μειονεκτημα. Εστω σε 2-3 θα επρεπε να κανεις μια συντομη αναφορα, μιας και μπηκες στον κοπο να κανεις την συγκριση αυτη.
Δεν μπορώ εδώ να τα γράψω όλα
Ωραία αρχίζω τι έχει τύχει σε μενα.
Είναι καθαρά θέμα το τι δουλεία κάνεις. Για εμένα αυτά τα πράγματα ειναι παρα πολύ σημαντικά. Οι μισές δουλειές που κάνω ειναι με βίντεο έτσι και αλλιώς. Επαναλαμβάνω οτι το γουστάρω το cakewalk. Αλλά η αλήθεια ειναι αυτή για μένα. Αν σου κάνει τότε μια χαρά. Αν και πραγματικά, ασε ολα τα αλλά, το οτι πέφτει η μηχανή κάθε λίγο και λιγάκι πως σου φαίνεται επιφανειακό ρε συ; Ή οτι σε 4κ μόνιτορ τα πάντα είναι τοσο μικρά που δεν βλέπεις τίποτα. Τεσπά γούστα ειναι ολα καταλαβαίνω.
Ενδιαφέρουσα πληροφορία.Τα ιδια plugins χρησιμοποιώ παντού. Και γω cubase δουλεύω πιο πολύ και δεν ειχα ποτέ θέμα σταθερότητας. Γενικά με κανένα αλλο daw που έχω δουλέψει δεν είχα τόσο σοβαρό θέμα. Να μην γελιόμαστε παίδες αν ήταν τόσο καλό το cakewalk θα είχαν πάει αρκετοί τώρα σε αυτό. Κουβαλάει bugs απο την x1 έκδοση τα οποία δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα. Θυμάμαι εναν μεταλά στο youtube Chernobyl Studios λέγεται που έκανε tutorials.Νομίζω ο πιο γνωστός για το cakewalk. Μέχρι που πλέον δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο απο τα bugs. Τα παράτησε και πήγε cubase.
Τοτε να μην παίρνουμε daw. Αφου τη δουλεια την κανουν τα πλαγκινΜου λές οτι δεν φταίει το πρόγραμμα. Τι αλλο μένει εκτός απο τα plugins?
...δε μου άρεσε καθόλου το Piano Roll του (λόγω συνήθειας) και εφόσον δοκίμαζα παράλληλα το Cubase...
απλά θέλω να ρωτήσω: κάποια DAWs έχουν πιο "εύχρηστο" midi editor από άλλα ή απλά εγώ είχα ψιλομαθει του cubase, οπότε του reaper μου φαίνεται κακό?
Δεν με εχεις καταλάβει. Μου λές δεν φταίει το πρόγραμμα που κάνει engine drop out. Και σου απαντώ οτι δεν φταίνε τα plugins γιατί τα χρησιμοποιήω και αλλού. Δεν προκαλούν αυτά τα κρασαρίσματα. Αυτό θέλω να σου πω. Δεν ξέρω τι σχέση εχει με αυτό που λές. Αν θες εξηγησέ μου τι φταίει κατα την γνώμη σου για τα engine drops αφού δεν φταίει το cakewalk.
Γενικά τα περισσότερα πράγματα γίνονται πιο αργά από ότι σε άλλα daws. Και αυτό εχει σημασία για κάποιους που δεν έχουμε τρελό χρόνο.
- Πολλά plugins χάνουν τις ρυθμίσεις τους την επόμενη φορά που ανοίγεις το πρόγραμμα. Μου συνέβει με fabfilter.
- - μια χαρά μου δουλεύουν όσα fabfilter χρησιμοποιώ
- Κανάλια όταν τα έκανα resize εξαφανίζονταν καθώς το ένα κάλυπτε το απο κάτω.
- - δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο...
- Δεν υπάρχει υποστήριξη για μεγαλύτερες αναλύσεις απο hd.
- - σου απάντησε ήδη ο Δημήτρης και συμφωνώ...
- Το βίντεο στον editor αρχίζει απο το μηδέν και δεν μετακινείτε αν θές να αρχίσεις απο πιο κάτω.
- - αν και εδώ μιλάμε για audio workstation (για video προσωπικά χρησιμοποιώ το vegas και οι φίλοι μου "επαγγελματίες" στον τομέα επί το πλείστον premiere σε mac) τις ελάχιστες φορές που φόρτωσα κάποιο στο sonar για να προσθέσω νέο ή να επεξεργαστώ ήδη υπάρχον audio, μια χαρά έκανα την δουλειά μου σε όλα τα επίπεδα εργονομίας που αφορούσαν τον ήχο και μάλιστα πλέον του screen και με παράλληλο αναλυτικό frames display εφάμιλλο των pro ve... οπότε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...
- Εngine drops κάθε λίγο και λιγάκι. Ειδικά αν έχεις πολλά audio edits γίνεται χαμός.
- - στο pc που το χρησιμοποιώ συχνότερα (καλό μεν αλλά σχεδόν δεκαετίας) έχω σπάνια drops κι αυτά ελεγχόμενα όταν επιμένω να προσθέτω κάποιο παλιότερο plug in (ειδικά με teleport που όντως πάντα υπήρχε ένα θέμα)... μάλιστα το υποδειγματικό του freeze (που ήταν και το πρώτο DAW αν θυμάμαι καλά που το πρόσθεσε σαν δυνατότητα) μου επιτρέπει να το δουλέψω ικανοποιητικά (τηρουμένων των αναλογιών) ακόμα και σε αδύναμα laptop
- Δεν έχει clip gain (το σημαντικότερο). Έχει στις ρυθμίσεις ενα gain το οποίο ποτέ δεν πετυχαίνεις σωστό αποτέλεσμα.
- - τι να σου πω Πάνο μου... εγώ πάντα πετυχαίνω το "σωστό" αποτέλεσμα με αυτό... πάλι δεν καταλαβαίνω...
- Παλιός κώδικας. Γενικά σέρνεται και ο ρυθμός ανανέωσης ειναι σαν 10 fps. Δεν γνωρίζω απο γραφικά πολλά πράγματα αλλά κάνει μπάμ, ειδικά στον μίκτη.
- δεν ξέρω πόσο παλιός θεωρείται ο κώδικάς του αυτή τη στιγμή αλλά αν θυμάμαι καλά το ότι μια μικρή εταιρεία σαν την Cakewalk κατάφερε και μπήκε κάποτε άμεσα στο "παιχνίδι" οφειλόταν κυρίως στο ότι έγραφε και γράφει κώδικα αποκλειστικά για windows και έπαιζε μόνη της στο περιβάλλον σε σχέση με τις αρχικές μετεγγραφές των υπολοίπων... κι αυτό σαν legacy την βοήθησε κατά καιρούς να βγαίνει μπροστά δυσανάλογα με το μέγεθος της στον χώρο του audio recording... δυστυχώς στις εξαγορές της από Roland αρχικά και Gibson κατόπιν δεν έλαβε την ανάλογη προσοχή που της έπρεπε από τις "μαμάδες"... ειδικά από την δεύτερη αφέθηκε στη τύχη της και όντως έμεινε πίσω ως προς την πρωτοπορία των εξελίξεων πράγμα που φαίνεται να ισορροπείται τώρα από την Bandlab δείχνοντας ότι υπάρχει μέλλον που κρατάει και πολλούς επαγγελματίες ακόμα "ζεστούς" όπως εγώ, παρότι είχαμε (φαντάζομαι) αρκετοί σκεφτεί να αλλαξοπιστήσουμε λόγω υποστήριξης...
- πάντως καθόλου δεν "σέρνεται" σε μένα και μάλιστα σε σκληρό κατά περίπτωση multitasking... και κανένα μπαμ δεν "άκουσα" μέχρι στιγμής στον μείκτη...?
- Δεν υπάρχει sampler ούτε καν sampler track. Απο ότι είπαν έρχεται.
- ποσώς με απασχολεί... το sytnth rack του είναι υποδειγματικό στο να χρησιμοποιώ τα αγαπημένα μου samplers εκτός αν εννοείς και εδώ κάτι που δεν κατάλαβα...
- προσωπικά δεν έχω ούτε καν "λογικό" χρόνο, αλλά το σίγουρο είναι ότι το τελευταίο που θα μου τον "έτρωγε" είναι ένα daw σαν το sonar το οποίο δουλεύω αυτή την στιγμή που γράφω, παράλληλα με μια μίξη που κάνω σε ένα κομμάτι φίλης συνθέτριας από την Νορβηγία και είμαστε και online για να συμμετέχει... για τα όποια προβλήματα στο δικό σου setup δεν μπορώ να πω κάτι, αλλά αλήθεια τι κάνεις και σε "καθυστερούσε" τόσο πια το sonar και σε ποιο επίπεδο?...
Όχι το sonar για εναν επαγγελματία δεν κάνει.
είναι τόσοι ΠΟΛΛΟΙ και τόσο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ οι λόγοι που οποιοδήποτε DAW παρουσιάζει κάποιες δυσλειτουργίες σε κάθε μοναδικό setup, που καθιστούν αυτή την κουβέντα εκτός από ανεδαφική και "οπαδικά" φαιδρή...
κάποια DAWs έχουν πιο "εύχρηστο" midi editor από άλλα ή απλά εγώ είχα ψιλομαθει του cubase, οπότε του reaper μου φαίνεται κακό?