Που οφείλεται κατά τη γνώμη σας η πολιτισμική ένδεια της Αθήνας;

Den eho zisi sto athinaϊstan kardia mou. Den gzero ti eidous endoia yparkei.

Ον δι αδερ χαντ, αν ισχύει αυτό που λες, οτι δηλαδη δεν βρίσκεις υλικά οργανοποιίας στην Αθήνα, ισχύει γενικά για την Ελλάδα. Τώρα, αν υπαρχει μαγαζί που να "πεταχτείς" να παρεις κανα κόκκαλο, κανα κλειδί, κανα καπάκι ή καμια πλάτη/πλαϊνα, εγώ την καταβρίσκω που ειμαι downtown thessalonika και έχω στα 7λεπτά περπάτημα διαμέσου (άκακων) πρεζονίων, τον Μαυρομουστάκη, από τον οποιο έχω παρει υπέροχη (αλλά περιορισμένου εύρους) ξυλεία, και φυσικά αρκετά αναλώσιμα από celluloid μεχρι stainless steel ταστόσυρμα, hide glue μεχρι template για floyd rose routing, κλειδιά για μπάντζο μέχρι διαφόρων σκληροτήτων ελατήρια για τρέμολο. Επίσης στην ιδια περιοχή λιγο πιο περα (φραγκομαχαλάς) βρίσκω hardwarestores με σχεδόν τα πάντα, στη Χαλκεων στα 3' χαλκωματάδες που μπορώ να ζητήσω κανα κομμάτι μπρούντζο για nut ξερωγώ, στη γιαννιτσών στο σταθμό δέρματα, κόλλες, τροχείο με αναλώσιμα και custom ιμάντες λείανσης, 3 x προμηθευτές χρυσοχόων. Δεν ξέρω αν είναι διαφορετικα στην Αθηνα, εγω παντως δεν τα εμαθα όλα απο την πρώτη μέρα. Σταδιακα μου σύστηναν μαγαζια η τα εβρισκα διαδικτυακα η περπατώντας απλά.

Υποθέτω ότι και στην Αθήνα θα υπαρχει τέτοιου είδους "εμπορική κοινότητα" οπότε πιο αρμόδιος θα ήταν κάποιος που ασχολείται με οργανοποιία εκεί χάμου.

Παντως και στο ΠΑΡΙΣΙ,στο ΛΟΝΔΙΝΟ,στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ και την ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (μιλαω για πολεις που εχω ζησει αλλα φανταζομαι και αλλου θα ισχυει αΦτο) δεν βρισκεις ευκολα κΣΥλα για να φτιάξεις ακουστικη κιθαρα...δεν νομιζω ομως να μπορει καποιος να ισχυρισθεί σοαβρα οτι αΦτες οι πολεις υποφερουν απο.....ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ φτωχεια... 

Μια θέση σε ένα γραφείο με μισθούς και συντάξεις πασοκικούς, ένα εξοχικό, ενα τζίπ και συχνές αποδράσεις στα μπουζούκια, στα κλάμπ, στα καλά εστιατόρια και καφέ αλλά και στο εξωτερικό, είναι το εισιτήριο για μια ολοκληρωμένη πολιτισμική εμπειρία.  

Αλλά κάπου στην πορεία για ευρωπαϊκή σύγκλιση, χάσαμε τον δρόμο και πορευόμαστε χωρίς όραμα. Άδειοι. Κενοί. Ψυχροί. Εσωστρεφείς. Ανασφαλείς. Φοβισμένοι. Αποκαμωμένοι.

Μια θέση σε ένα γραφείο με μισθούς και συντάξεις πασοκικούς, ένα εξοχικό, ενα τζίπ και συχνές αποδράσεις στα μπουζούκια, στα κλάμπ, στα καλά εστιατόρια και καφέ αλλά και στο εξωτερικό, είναι το εισιτήριο για μια ολοκληρωμένη πολιτισμική εμπειρία.  

Αλλά κάπου στην πορεία για ευρωπαϊκή σύγκλιση, χάσαμε τον δρόμο και πορευόμαστε χωρίς όραμα. Άδειοι. Κενοί. Ψυχροί. Εσωστρεφείς. Ανασφαλείς. Φοβισμένοι. Αποκαμωμένοι.

Ντοστογιέφσκι?

Τι είναι αυτό. Κανα ξενόφερτο γλυκό?

Ναι ρε φίλε, έκανε πολύ παρέα με την Πάβλοβα.

Την ξέρεις φαντάζομαι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι ρε φίλε, έκανε πολύ παρέα με την Πάβλοβα.

Την ξέρεις φαντάζομαι.
ποιος ήταν ένας που τους κατακρεούργησε, με τσεκούρι ήταν? Για να τους πάρει τα λεφτά να τα δώσει στους φτωχούς.

Δεν θυμάμαι.

Να η Πάβλοβα

300px-Pavlova_dessert.JPG

Να η Πάβλοβα 

Προβολή συνημμένου 24751

θάριχνα μια ματιά και στο https://www.carpathiantonewood.com/

Σωστος.

Αυτη ειναι πραγματικη Παβλοβα.

Η αλλη ειναι σαν την .....επανασταση στην αισθητικη και στην οικονομια που εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ...?

Btw την ΚΑΛΥΤΕΡΗ Παβλοβα θα την βρειτε σε ενα μαγαζακι στην Σκουφα στο Κολωνακι (ξεχναω το ονομα του αλλα μαμει και δερνει)

?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν θα έλεγα ακριβώς "πολιτισμική ένδεια" αλλά αν ήταν να κάνω μια βιοτεχνία για οποιαδήποτε δουλειά θα προτιμούσα να την κάνω στη Θεσσαλονίκη (ή ακόμα και στην Κρήτη)  παρά στην Αθήνα. 

Είναι δύσκολο στην Αθήνα να βρεις ένα καλό μηχανουργείο, μια εταιρεία να σου αναπτύξει μια πλακέτα για ηλεκτρονικά, κάποιον να σου κάνει μια ανοδίωση σε αλουμίνιο και τέτοια. 

Υπάρχουν, ξέρω, αλλά αν τους βρεις θα είναι είναι ο ένας στο Μενίδι, ο άλλος στον Πειραιά και ο τρίτος στην Ελευσίνα. 

Καλύτερα μέσω internet.  

Είχε και στην Μαβίλη παλιά ένα μαγαζί που την έφτιαχνε κόλαση, είχα παρει και με κάστανο ήταν απίθανη..

Trending...

Νέα θέματα

Back