Από προσωπική μου εμπειρία οι δονήσεις μέσω του οπλισμού της πολυκατοικίας μπορεί να ταξιδέψουν πολύ μακριά.
Πχ, στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας που μένω έκαναν ανακαίνιση, γκρέμισαν το μπάνιο, άλλαξαν - διέλυσαν το σαλόνι και δεν άκουσα τίποτα, πείραξαν την κουζίνα που είναι ευθεία κάτω από τη κρεβατοκάμαρα μου (μένω στον 5ο) γινόταν κόλαση στο σπίτι, μιλάμε τους άκουγα σαν να ήταν δίπλα μου. Στο διάδρομο τις πολυκατοικίας δεν ακουγόταν τίποτα.
Οπότε κρατάω μια πισινή ότι η κυρία μπορεί πράγματι να ακούει το θόρυβο.
Μήπως ακουμπάει η βάση των ντραμς σε κάποιο τοίχο;
Μήπως να άλλαζες θέση στα ντραμς μέσα στο δωμάτιο;
Αν έχεις την δυνατότητα προτείνω να βάλεις κάποιον να παίζει και να κατέβεις κάτω να δεις τι γίνεται.
Σίγουρα η ευγένεια θα σε βοηθήσει.
Με την ευκαιρία να πω ένα άλλο καταπληκτικό περιστατικό θορύβου:
Στην απέναντι πολυκατοικία και δεξιά (45 μοίρες δεξιά) με δρόμο να μεσολαβεί με 2 λωρίδες αράζουν κάποιοι μουσικοί και παίζουν στο μπαλκόνι, δηλαδή σε ανοιχτό χώρο, με ακουστικές κιθάρες, καχόν, σαξόφωνο κλπ
Παίζουν καλά αν και δεν με ενθουσιάζει η μουσική τους, με κουράζουν γιατί παίζουν τα ίδια αλλά κάνω και τον χαβάλε μου καμιά φορά και τους χρησιμοποιώ σαν backing track για να παίζω από πάνω (εκείνοι δεν με ακούνε

)
Ποιο είναι το πρόβλημα; Αν κλείσω τις μπαλκονόπορτες ακούω την μουσική στο βάθος αλλά ταυτόχρονα ακούω ΞΕΚΑΘΑΡΑ ένα κρότο/χτύπημα από κάποιο όργανο (καχόν

στο σαλόνι, τη κουζίνα και το μπάνιο. Πιστέψτε με, είναι 10/10 ενοχλητικό.
Όλο αυτό το έγραψα για να έχετε μια εικόνα ότι μπορεί να ενοχλούμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε ακόμα και με τον πιο απίθανο τρόπο.