Πού έχετε τα τύμπανά σας για να μην ενοχλείτε;

Αλέξανδρος Ραπτάκης

Alex Raptakis

"Εις πείσμα όλων"
Λύσεις
1
Πόντοι
993
Προβληματισμένος με την ενόχληση που έχει η γιαγιά από τον 3ο ενώ εγώ είμαι στο ισόγειο, παίζοντας ηλεκτρονικό mesh kit, πάνω σε αντικραδασιμική πλατφόρμα και 3 χαλιά, μου έχει μπει η ιδέα να πάρω ακουστικό κιτ και να ενοικιάσω δωμάτιο να το βάλω μέσα για πηγαίνω να παίζω όποτε θέλω. Φυσικά το μηνιαίο κόστος είναι μεγάλο βάρος αλλά... υπάρχει δεύτερη επιλογή άραγε;

Εσείς πού τα έχετε και παίζετε;

Προβληματισμένος με την ενόχληση που έχει η γιαγιά από τον 3ο ενώ εγώ είμαι στο ισόγειο, παίζοντας ηλεκτρονικό mesh kit, πάνω σε αντικραδασιμική πλατφόρμα και 3 χαλιά, μου έχει μπει η ιδέα να πάρω ακουστικό κιτ και να ενοικιάσω δωμάτιο να το βάλω μέσα για πηγαίνω να παίζω όποτε θέλω. Φυσικά το μηνιαίο κόστος είναι μεγάλο βάρος αλλά... υπάρχει δεύτερη επιλογή άραγε;

Εσείς πού τα έχετε και παίζετε;
Που μένεις? 

Σπίτι.

Μονοκατοικία.

Σχεδόν κέντρο.

Στον πρώτο όροφο, room-in-room.

(δεν είναι δικά μου, του αδερφού μου είναι, εγώ μένω στον δεύτερο)

image.gif

Προβληματισμένος με την ενόχληση που έχει η γιαγιά από τον 3ο ενώ εγώ είμαι στο ισόγειο, παίζοντας ηλεκτρονικό mesh kit, πάνω σε αντικραδασιμική πλατφόρμα και 3 χαλιά
Μισό γιατί, μπορεί να μην κατάλαβα καλά... Εννοείς με αυτό το σετ και έτσι "μαφλαρισμένο", η κυρία του τρίτου (και) σε ακούει (και) ενοχλείται;

Η ακοή της είναι ιατρικό φαινόμενο...

...παίζοντας ηλεκτρονικό mesh kit, πάνω σε αντικραδασιμική πλατφόρμα και 3 χαλιά.
Αν λειτουργεί η πλατφόρμα τότε ήχο ακούει η γιαγιά. Αλλιώς διόρθωσε την.

Να πω λίγο τον πόνο μου με τα τύμπανα;

Κάθομαι συνήθως απέναντι τους να παίξω κιθάρα. 

Κάνω ήχο...συνδέσεις...όλα έτοιμα...και με το που βαράω την πρώτη νότα.....φτου σου...ξεχνάω πάντα να βγάλω τη σούστα από το snare....και να σου το σρρρρρρρρρρσττττ?....και ποιος σηκώνεται μετά να την βγάλει.

Καρδούλα  απο οποίον knows what i mean ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Που μένεις? 

Μένω Αθήνα, Νέο Κόσμο για την ακρίβεια.

Μισό γιατί, μπορεί να μην κατάλαβα καλά... Εννοείς με αυτό το σετ και έτσι "μαφλαρισμένο", η κυρία του τρίτου (και) σε ακούει (και) ενοχλείται;

Η ακοή της είναι ιατρικό φαινόμενο...

Ακριβώς. Η κυρία υποστηρίζει ότι ακούγεται υπερβολικά πολύ σε όλο το σπίτι, ακόμα και όταν μαγειρεύει με απορροφητήρα. Η υπόθεσή μου είναι ότι η πολυκατοικία είναι τόσο παλιά (του '50) που ο παραμικρός κραδασμός μεταφέρεται πάνω.

Της λέω, μήπως ακούτε κάτι από την πόρτα, ή όταν περνάτε απ'έξω? Μου λέει όχι, απ'έξω δεν ακούγεται τίποτα. Μόνο μέσα στο σπίτι ακούγεται.

Αν λειτουργεί η πλατφόρμα τότε ήχο ακούει η γιαγιά. Αλλιώς διόρθωσε την.

Η πλατφόρμα είναι αυτή του Thomann. Δε βρίσκω λόγο να μη δουλεύει. Επάνω της έχει ένα χαλί, και από κάτω της έχει ένα playmat (αυτό το μαλακό για μωρά) και τέρμα κάτω έδαφος-puzzle, αυτό που έχουν οι παιδότοποι ή οι σχολές πολεμικών τεχνών. Τι μπορεί να πάει λάθος?

Μόνο μέσα στο σπίτι ακούγεται.
Από την εμπειρία μου σε στούντιο, οι μοναδική περίπτωση που θυμάμαι κάτι "σχετικό"- βέβαια με recording booth για ακουστικά τύμπανα- ήταν μεταφορά του ήχου από τα δοκάρια του σκελετού του κτίσματος (όπως μου είχαν πει τότε) σε πάνω όροφο, το οποίο λύθηκε με φύλα μολύβι για έξτρα μόνωση κλπ... Σε στούντιο ηχογράφησης. 

Εσύ με τα ηλεκτρονικά να εμπίπτεις σε  αυτή την "κατηγορία" δεν το θεωρώ ούτε καν απίθανο... Βέβαια με τρεις ορόφους διαφορά, η μεταφορά του ήχου από κάποιο δομικό στοιχείο είναι το μόνο που στέκει όπως το περιγράφει η κυρία,, αλλά θα επιμείνω ότι δεν το θεωρώ ρεαλιστικό στην περίπτωσή σου.

Μια κάποια "λύση" θα ήταν (αν είχες τον χώρο και το χρήμα, το room in a room (που είπε και ο Waterfall), για να γλυτώσεις τα νοίκια και τον έξτρα χώρο.

ΥΓ: Όταν παίζεις, είναι με ακουστικά ή με ενισχυτή;

Μια κάποια "λύση" θα ήταν (αν είχες τον χώρο και το χρήμα, το room in a room (που είπε και ο Waterfall), για να γλυτώσεις τα νοίκια και τον έξτρα χώρο.

ΥΓ: Όταν παίζεις, είναι με ακουστικά ή με ενισχυτή;

Room in a room σε ενοίκιο, και σε πολυκατοικία του '50 δε θα έκανα ποτέ. Επίσης ποιός κάνει room in a room για... ηλεκτρονικό κιτ? Αν είχα δικό μου σπίτι εννοείται θα ήταν η τέλεια επιλογή και θα έβαζα κανονικό σετ.

Εννοείται ότι παίζω με ακουστικά. Την πρώτη φορά που μου χτύπησε κουδούνι δεν την είχα συνδέσει καν. Απλά χτυπούσα και τσέκαρα τη θέση του setup.

Μήπως παραακούγονται δυνατά τα pads από μόνα τους όταν τα χτυπάς? Κάποια sets πραγματικά είναι αρκετά θορυβώδη λόγω του υλικού κατασκευής των pads. Δεν συγκρίνονται φυσικά με την ένταση που έχουν τα κανονικά τύμπανα, αλλά ακούθγονται αρκετά δυνατά, και ιδιαίτερα σε άδειους χώρους παραακούγονται. 

Μήπως παραακούγονται δυνατά τα pads από μόνα τους όταν τα χτυπάς? Κάποια sets πραγματικά είναι αρκετά θορυβώδη λόγω του υλικού κατασκευής των pads. Δεν συγκρίνονται φυσικά με την ένταση που έχουν τα κανονικά τύμπανα, αλλά ακούθγονται αρκετά δυνατά, και ιδιαίτερα σε άδειους χώρους παραακούγονται.

Όχι, δε νομίζω. Είναι mesh heads όλα έτσι κι αλλιώς. Η ίδια μου είπε ότι απ'έξω δεν ακούγεται, μόνο μέσα στο σπίτι.

@Waterfall-K λες να μη ξέρω πώς ακούγονται; Αφού έχω ?

Έχω ηχογραφήσει τον εαυτό μου, έχω βγει απ'έξω και έχω βάλει άλλον να παίζει μέσα.

Επίσης έχω δει βιντεάκια ακόμα και πώς ακούγεται σε δίπλα δωμάτιο, και σε κάτω όροφο - πριν και μετά από πλατφόρμα.

Το πρόβλημα παραμένει, ένα ηλεκτρικό κιτ στο ισόγειο ενοχλεί τη γιαγιά στον 3ο.

Μένω Αθήνα, Νέο Κόσμο για την ακρίβεια.
Σε ρωτάω γτ είχα ακούσει πριν λίγα χρόνια για ένα συγκρότημα κατοικιών στο Πειραιά που άφηνες το σετ σου σε δωμάτια κ πλήρωνες κάτι τύπου 50ε το μηνα

Σε ρωτάω γτ είχα ακούσει πριν λίγα χρόνια για ένα συγκρότημα κατοικιών στο Πειραιά που άφηνες το σετ σου σε δωμάτια κ πλήρωνες κάτι τύπου 50ε το μηνα

Ναι υπάρχει αυτό, και στον Πειριαά, και στο κέντρο, μόνο που δεν είναι 50, είναι 200 για μικρό δωμάτιο που με το ζόρι χωράει ένα "μεγάλο" σετ. Παίζει μια δίκασση πχ να μη χωράει.

@Waterfall-K λες να μη ξέρω πώς ακούγονται; Αφού έχω ?
Αυτοί που διαβάζουν όμως δεν έχουν, οπότε τώρα μια ιδέα του πως μπορεί να ακούγονται την πήραν. Έχουν περάσει και τέτοια από τον κάτω όροφο, τα άκουγα στον δεύτερο και μετά με άκουγε ο αδερφός μου.?

Ώσπου έφτιαξε room-in-room και ησυχάσαμε. ?

Αυτή δέν είναι γιαγιά,αλλά labrador εκπαιδευμένο να βρίσκει ανθρώπους μετά απο σεισμούς.

Που μου ακούει ηλεκτρονική ντράμς 2 ορόφους κάτω.

Η πλατφόρμα είναι αυτή του Thomann. Δε βρίσκω λόγο να μη δουλεύει. Επάνω της έχει ένα χαλί, και από κάτω της έχει ένα playmat (αυτό το μαλακό για μωρά) και τέρμα κάτω έδαφος-puzzle, αυτό που έχουν οι παιδότοποι ή οι σχολές πολεμικών τεχνών. Τι μπορεί να πάει λάθος?

Αν λειτουργεί η πλατφόρμα, τότε ήχο ακούει η γιαγιά.

Αν το ακούει όταν μαγειρεύει, πάει απο τον φωταγωγό.

Κλείσε πόρτες, παράθυρα προς τα εκεί.

Κλείσε πόρτες, παράθυρα προς τα εκεί.

Είναι όλα πάντα κλειστά, πόρτες παράθυρα. Ακόμα και το παραθυράκι του μπάνιου έκλεινα κάποια στιγμή αλλά πάλι μου κανε παράπονα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back