Πού έχετε τα τύμπανά σας για να μην ενοχλείτε;

Επίσης να πω ότι κάποια στιγμή γινόταν μια ανακαίνιση 3 διαμερίσματα δίπλα από το δικό μου, στο ισόγειο πάλι, και εγώ το άκουγα ακριβώς από πάνω μου, σαν να τρυπούσε κάποιος το κάνει έδαφος του πρώτου ορόφου. Οπότε κάτι συντονίζει σίγουρα.

Ομολογώ όμως ότι με έχει πιάσει μια φοβία ότι ακόμα και σε άλλο σπίτι να πάω θα είναι το ίδιο. Άσε που κοιτάω μόνο ισόγεια...
Ούτε ισόγεια ούτε ανώγεια ούτε κατώγεια. Από τη στιγμή που ο χτύπος καταλήγει στην πλάκα, ο ήχος θα μεταφερθεί μέσω των θεμελίων. Από την πλάκα στις κολώνες (όλα μπετόν) και πάει λέγοντας. Απλή φυσική. Είναι ενισχυμένο σκυρόδερμα. Είναι καλός αγωγός των πολύ χαμηλών συχνοτήτων.

Ειδικά στα τύμπανα (π.χ. πεντάλ κάσας) όπου ο χτύπος είναι ρυθμικός, γίνεται ευκολότερα αντιληπτός και κατ'επέκταση ενοχλητικός.

Δεν μπορείς να τον εξουδετερώσεις 100%, μπορείς όμως να τον μειώσεις αρκετά, από 50 έως 70% περίπου.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να σε βοήθησα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν μπορείς να τον εξουδετερώσεις 100%, μπορείς όμως να τον μειώσεις αρκετά, από 50 έως 70% περίπου.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να σε βοήθησα.

Η κυρία από πάνω πάντως υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία μείωση - την πλατφόρμα την πήρα ένα χρόνο μετά...

Η κυρία από πάνω πάντως υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία μείωση - την πλατφόρμα την πήρα ένα χρόνο μετά...
Πες στο στον Θωμά αυτα! ? (και είναι και αλμυρή η τιμή της)

Πιθανό κάτι δεν πάει καλά με την πλατφόρμα ή μάλλον η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν κάνει αισθητή διαφορά.

Καλό είναι να παίξει κάποιος στα τύμπανά σου και να πας εσύ ο ίδιος να ακούσεις. Να "δεις" τι ακούγεται στον χώρο της και κατ'επέκταση τι φτάνει μέχρι εκεί.

Εκτιμώ ότι η πλατφόρμα κόβει από μία συχνότητα και πάνω, και η κυρία ενοχλείται από την περιοχή κάτω από αυτή τη συχνότητα
Αν μιλάμε για ενόχληση από τον χτύπο μόνο  στα pads (δηλαδή όταν παίζει με ακουστικά στα αυτιά ) δεν έχουμε και κανέναν μεγάλο ή διαφορετικό εύρος συχνοτήτων, σωστά;

Αν μιλάμε για ενόχληση από την χτύπο μόνο  στα pads (δηλαδή όταν παίζει με ακουστικά στα αυτιά ) δεν έχουμε και κανέναν μεγάλο ή διαφορετικό εύρος συχνοτήτων, σωστά;
Μιλάμε για το εύρος στον κτυπογενή θόρυβο

Έχουμε μεγάλο range

Εκτιμώ ότι η πλατφόρμα κόβει από μία συχνότητα και πάνω, και η κυρία ενοχλείται από την περιοχή κάτω από αυτή τη συχνότητα
Ή δεν έχει στηθεί σωστά η πλατφόρμα.

Αν μιλάμε για ενόχληση από τον χτύπο μόνο  στα pads (δηλαδή όταν παίζει με ακουστικά στα αυτιά ) δεν έχουμε και κανέναν μεγάλο ή διαφορετικό εύρος συχνοτήτων, σωστά;
Τα ηλεκτρονικά pads, ειδικά αυτά με mesh heads, δεν θα ενοχλήσουν.

Μιλάμε για το εύρος στον κτυπογενή θόρυβο

Έχουμε μεγάλο range
Ακριβώς. Μεγάλο range σε απόσταση.

Θες να κανονίσω για ένα διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια; Έχεις ιδιαίτερο λόγο να πρέπει να είσαι εκεί;

Ερώτηση. Η κάσα είναι φυσική ή ηλεκτρονική;

Ηλεκτρονικά είναι όλα. To kick module είναι το Roland KD-9

image.jpeg

Θες να κανονίσω για ένα διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια; Έχεις ιδιαίτερο λόγο να πρέπει να είσαι εκεί;

Είμαι ανοικτός, εξαρτάται βέβαια από το διαμέρισμα, μέγεθος, πόσο ανακαινισμένο είναι, και εννοείται η τιμή...

Ιδιαίτερο λόγο να μείνω δεν έχω, πέραν του ότι έχω το ωδείο (Lab που μπορώ να πάω σε άλλο φαντάζομαι), και το γυμναστήριο που έχω πληρώσει όλο το χρόνο και στα δύο (μέχρι καλοκαίρι).

Ηλεκτρονικά είναι όλα. To kick module είναι το Roland KD-9
Ούτε καν mesh δεν έχει. Έχει δόνηση / κρότο από το πεντάλ και από το pad (βάση). Για μένα είναι ο νούμερο ένα υπαίτιος.

Δοκίμασε αυτό που σου είπα πιό πάνω απλά για επιβεβαίωση.

Αυτα τα noise eater της roland ισως βοηθουσαν αλλα ουτε αυτα εχουν καποιο διαγραμμα για την αναμενομενη ηχομειωση. Ειναι λοιπον λιγο τζογος. Το μονο καλο ειναι οτι εχουν σχεδιαστει απο την ιδια εταιρεια και ισως εχει ληφθει υποψη η φυση της πηγης.

Σιγουρα εαν κανεις ενα τεστ οπως αναφερθηκε θα εντοπισεις την πηγη του κακου (λογικα θα ειναι τα πεταλια αλλα μπορει να βγαλεις κι αλλα συμπερασματα)

Επισης επιμενω οταν μπορεσεις μετρησε την υποχωρηση της πλατφορμας

Ούτε καν mesh δεν έχει. Έχει δόνηση / κρότο από το πεντάλ και από το pad (βάση). Για μένα είναι ο νούμερο ένα υπαίτιος.

Δοκίμασε αυτό που σου είπα πιό πάνω απλά για επιβεβαίωση.

Δεν του φαίνεται από τις εικόνες, αλλά εκεί που χτυπάει ο κόπανος είναι όντως μαλακό mesh.

Επίσης έχω δοκιμάσει να βάλω πετσέντες και σφουγγάρια σε αυτό το σημείο, και πλέον παίζω με Mesh head beater. Και πάλι παράπονα.

To ότι δεν ενοχλούνται στον 2ο και ενοχλείται στον τρίτο, μάλλον με κάνει να πιστέυω ότι η κυρία του 3ου είναι "περίεργη".

Η γιαγιά μου λέει ότι της κάνουν συνέχεια παράπονα και άλλοι (γιατί εκτελεί χρέη διαχειριστή), αλλά είναι ευγενικοί και δε μου το λένε.
Και όμως υπάρχουν άνθρωποι σε πολυκατοικίες που ενοχλούνται αλλά δεν μιλάνε γιατί δε θέλουν να τσακωθούν και υπομένουν τη φασαρία. Η γιαγιά είναι η διαχειρίστρια και μίλησε εκ μέρους των υπολοίπων, δε σημαίνει ότι ενοχλείται μόνο αυτή.

Δεν του φαίνεται από τις εικόνες, αλλά εκεί που χτυπάει ο κόπανος είναι όντως μαλακό mesh.
Όχι, δεν είναι mesh, από πίσω είναι συμπαγές υλικό.

Επίσης έχω δοκιμάσει να βάλω πετσέντες και σφουγγάρια σε αυτό το σημείο,
Δεν θα σου κάνουν διαφορά σε αυτό που θέλεις.

και πλέον παίζω με Mesh head beater. Και πάλι παράπονα.
Δεν υπάρχει αυτό, μην ξοδεύεις τον χρόνο σου άδικα.

Υπόθεση εργασίας: Θα μπορούσε κάποιος να παίξει και εσύ να πας στον τρίτο και ακούσεις τι ακούει η κυρία - παράλληλα με τη δική της εκδοχή;

Υπόθεση εργασίας: Θα μπορούσε κάποιος να παίξει και εσύ να πας στον τρίτο και ακούσεις τι ακούει η κυρία - παράλληλα με τη δική της εκδοχή;

Ναι κάποια στιγμή ήταν να το κάνω αλλά δεν έχει τύχει να βρω άτομο να είναι στο σπίτι μου και να ανέβω εγώ πάνω.

Δεν υπάρχει αυτό, μην ξοδεύεις τον χρόνο σου άδικα.

Το mesh beater είπα να το δοκιμάσω για καλύτερο bounce στο module, όχι για τους κραδασμούς. Όχι ότι έχω δει διαφορά αλλά γουατέβερ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back