Πότε "απολύεται" ο ασυνεπής συνεργάτης;

Δεν παίζω τόσα πολλά χρόνια μουσική όπως πολλοί φίλοι - συνάδελφοι εδω μέσα, αλλά και τα 18 χρόνια που είμαι στα στούντιο με μπάντες δεν είναι λίγα...σε αυτά εχω παρατηρήσει τα εξής.

-Δεν εχω αργήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο εκτός μίας φοράς που....κλειδωθήκαμε μέσα σε 856 (Αιγάλεω-Αθήνα) απο αστυνομία για έλεγχο για...κλοπή...κάποιος είχε κλάψει το πορτοφόλι του...

-Δεν έχω πάει ποτέ αδιάβαστος, κυρίως γιατί αυτό που κάνω με διασκεδάζει

-Δεν έχω πάει ποτέ χωρίς ούτε καν δικά μου καλώδια

-Δεν έχω γκρινιάξει ποτέ γιατί είναι επιλογή μου να κάνω ότι κάνω

Δεχομαι ότι όλοι μπορεί να κάνουμε λάθος 1-2 φορές και κάτι να μην φέρουμε, να μην είμαστε σε διάθεση ή να ξεχάσουμε μια πρόβα. Αλλά όταν αυτό γίνει 3 και 4 και πάνω, οποιος κ να είναι δεν υπάρχουν διπλωματίες κατ εμε. Αν μία μπάντα θέλει να πάει μπροστά του λες "αντε γεια " και προχωράς. Το έχω κάνει πολλές φορές και με κολλητούς ακόμη που ήταν καλοί φίλοι, κακοί συνεργάτες.

mustafank είπε:
Για μένα, προσωπικά, το νούμερο 1 στη λίστα μου είναι, να έρχεται κάποιος στις πρόβες αδιάβαστος.

Νιώθω ότι υποτιμάει τον κόπο και την προσπάθεια όλων των υπολοίπων, με αυτόν τον τρόπο.
Και αυτό είναι «θανάσιμο αμάρτημα». Όχι απαραίτητα ότι υποτιμάει την συνολική προσπάθεια (που πιθανώς ισχύει) αλλά σίγουρα αποτελεί τροχοπέδη για το γκρουπ.

Δηλαδή αν υπολείπεται στο παικτικό επίπεδο- που η έλλειψη μελέτης το κάνει πιο εμφανές- μοιραία αυτό το μέλος δεν μπορεί να σταθεί μαζί τους υπόλοιπους.

Τους περιορίζει μουσικά ή ακούγεται «λίγος» μέσα στο σύνολο. Και σε αυτή την περίπτωση είθισται η αντικατάσταση του.    

Μετα τις 20 φορες που ο ντραμερ δεν ειχε διαβασει ουτε ενα κομματι εκατσε  σπιτι του να παιζει μονος του. Ολοι θελαμε να κανουμε ενα τοσο δα βηματακι μπρος και εκεινος μας τραβαγε πισω. Στην προβα θελω να το διασκεδασω οσο γινεται μιας και ειναι μια ευκαιρια για να ξεφυγεις απο την καθημερινη ενταση. Αν αντι για αυτη την διασκεδαση γυρναω σπιτι μου με νευρα επειδη καποιος ειναι μονιμος αδιαφορος τοτε δεν υπαρχει λογος να τυο κανω. Βεβαια ο τυπος ειναι 20 χρονια φιλος και τωρα που τα συζηταμε (και εχει αρχισει να ασχοληται με το οργανο του) παραδεχεται ποσο δικιο ειχαμε

Δεν θυμάμαι αν προαναφέρθηκε πάντως το να ''απολύεις'' κολλητό σου είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο.Οπότε κάνεις τα στραβά μάτια κάποιες φορές διότι η τριβή της σχέσης σου μαζί του θα κόστιζε πολύ περισσότερο από ότι κοστίζει η ανεπάρκεια του στο συγκρότημα.

Stoner Jackass είπε:
Δεν θυμάμαι αν προαναφέρθηκε πάντως το να ''απολύεις'' κολλητό σου είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο.Οπότε κάνεις τα στραβά μάτια κάποιες φορές διότι η τριβή της σχέσης σου μαζί του θα κόστιζε πολύ περισσότερο από ότι κοστίζει η ανεπάρκεια του στο συγκρότημα.
Ακούγεται μανατζερίστικα τεχνοκρατικό και είναι πολύ πιο δύσκολο να το πείς όταν είσαι στο receiving end αλλά αν αυτός δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τους λόγους που οδήγησαν εδώ και ταυτόχρονα να διαχωρισει κάτι τόσο σημαντικό όπως η πραγματική φιλία με την ασυμβατότητα συνύπαρξης σε ένα μουσικό σχήμα, τότε α) το πρόβλημα είναι μάλλον δικό του και β) πιθανότατα να μην υπήρξε και πραγματική φιλία.

Αν από την άλλη αν αυτός που έλαβε την απόφαση το έκανε με τρόπο γαϊδουρινό πιθανότατα δεν αξίζει να τον έχεις και κολλητό.

Λέω γω τώρα....

+1 Ώδιε.Υποθετικά μιλάω.Δόξα τω θεώ οι φίλοι μου γαϊδούρια δεν είναι.  :)

Πάντως οι επαγγελματίες που ενώ απεχθάνονται τις συνήθειες του frontman για παράδειγμα,τον κρατάνε εντός της μπάντας διότι λειτουργεί ως atm για όλους τότε στο τέλος της ημέρας κάπου εκεί πριν κοιμηθούν οι μαύρες σκέψεις θα τους αυτομαστιγώνουν.  ;)

Stoner Jackass είπε:
Πάντως οι επαγγελματίες που ενώ απεχθάνονται τις συνήθειες του frontman για παράδειγμα,τον κρατάνε εντός της μπάντας διότι λειτουργεί ως atm για όλους τότε στο τέλος της ημέρας κάπου εκεί πριν κοιμηθούν οι μαύρες σκέψεις θα τους αυτομαστιγώνουν.  ;)
Τι εννοείς "τον κρατάνε"; Αυτός τους κρατάει. :)

Haris είπε:
Τι εννοείς "τον κρατάνε"; Αυτός τους κρατάει. :)
Αλήθεια είναι αυτό...δεν αναιρεί τα λεγόμενα μου όμως.

Απλά θέλησα ,περιγράφοντας την γνωστή αιώνια κόντρα λογικής-συναισθήματος, να το παίξω λίγο Sigmunt  ;D ;D

Τέλος πάντων.Ωραίο thread  :D

Nestoras είπε:
Βρίσκετε; Εγώ πάλι καθόλου. :(
Η αλήθεια είναι ότι επικεντρώνεται στα αρνητικά μιας μουσικής συνύπαρξης και αυτό, όσο να'ναι, το καθιστά, το λιγότερο, άβολο.  :-\

Έχει χρειαστεί να ανακοινώσω εγώ, προσωπικά (γιατί κανείς από τους υπόλοιπους ούτε αναλάμβανε την ευθύνη ούτε ήθελαν να καθίσουμε όλοι μαζί και να τα πούμε), σε κάποιο μέλος ενός συγκροτήματος, που έπαιζα παλιά, ότι δε μας κάνει και ένιωσα ΠΟΛΥ μ@λ@κ@ς (πολύ, όμως  :( )

Nestoras είπε:
Βρίσκετε; Εγώ πάλι καθόλου. :(
Γιατί το πιστεύεις αυτό;  ???

Οι απάντησεις στα ερωτήματα του op είναι πολλές και διαφορετικές.Όπως αρμόζει άλλωστε στην φύση του θέματος.

Δεν σε έχει απασχολήσει πότε αυτό τόσο χρόνια που ασχολείσαι;

Εννοείς ότι είναι πολύ σκλήρό -taboo- το να συζητάμε πάνω σε κάτι τέτοιο ή ότι η απόλυση υπό αυτές τις προυποθέσεις που τέθηκαν είναι αυτονόητη και συνεπώς βαριεσαι να ασχοληθείς με τα γραφόμενα των νοιζάδων;

ΥΓ:Δεν έχω ΚΑΘΟΛΟΥ επιθετικό τόνο.Παραξενεύτηκα όμως  :)

Το ξέρεις το "σαν το αυγό ανάμεσα σε δυό λιθάρια";

Nestoras είπε:
Το ξέρεις το "σαν το αυγό ανάμεσα σε δυό λιθάρια";
Φίλως αν σε απουλύσουν,εδώ είμαι γω. Θα σε βάλω να παίκεις μπαλαλάικα εις του γουνδρουπ μου  ;D

Οι καλοί μπαλαλαικίστες ,δεν πήγαν ποτέ χαμένοι  ;D ;D ;D

samy paraga είπε:
Φίλως αν σε απουλύσουν,εδώ είμαι γω. Θα σε βάλω να παίκεις μπαλαλάικα εις του γουνδρουπ μου  ;D

Εσύ φίλος άσε τις μπαλαλάικες, και στρώσε τον απαυτό σου να γράψεις κάνα σουξές, διαφορετικά θα... απολυθείς από τους Paragas  ;D 

Ωραιο θεμα...υπαρχουν στη μπαντα αλλα δυο τρια πεντε ατομα που θελουν να παιξουν.Μιλαμε για δουλεια μιλαμε για λεφτα μιλαμε για υπευθυνοτητα.Οταν πληρωνομαστε απ'αυτο αμεσως μας καθιστα επαγγελματιες το ο,τι κανουμε.Δε βγαινουμε στο live στηριζομενοι στην αγνοια του κοσμου να αντιληφθει ενα μουσικο λαθος.Πρωτα απ'ολα χαλαει εμενα οταν η μπαντα δεν παιζει.Δε παμε να κοροιδεψουμε κανεναν και τιμαμε τα λεφτα που παιρνουμε οποτε:

Την πρωτη φορα κανουμε συσταση και συζητηση-ψυχαναληση και γνωστοποιουμε τις προθεσεις μας και τα στανταρ μας.

Τη δευτερη φορα κανουμε την παλαβη...σα να μην εγινε τιποτα...

Την τριτη φορα...το μπουλο.

*Η δευτερη φορα ειναι προαιρετικη.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Εσύ φίλος άσε τις μπαλαλάικες, και στρώσε τον απαυτό σου να γράψεις κάνα σουξές, διαφορετικά θα... απολυθείς από τους Paragas  ;D   
Φίλως το έχω ,είμαι έτοιμος και που πας και δεν το λέω αστεία ,είναι άσθμα συνεπικορούμεν λαίμαι

Είναι ολίγον κομμουνιστικόν ,λέει για συντρόφους ,αλλά τι να κάμουμε  ;D ;D ;D

Ο θεός φίλως

samy paraga είπε:
Μπα-λα-λαϊκισμός : Η νέα θρησκεία.

trolley είπε:
Μπα-λα-λαϊκισμός : Η νέα θρησκεία.
Φίλως είμαι σε τρίλλημα ,ποιός να παίξει το μπάσσο ,αν μπορείς την απάντηση δώσε ,τι κρύβει ο θεός για μας

samy paraga είπε:
Φίλως είμαι σε τρίλλημα ,ποιός να παίξει το μπάσσο ,αν μπορείς την απάντηση δώσε ,τι κρύβει ο θεός για μας
Ο πόνος μου είναι πολύς.

Μα, μου αρέσουν οι Police.

Στον αγαπητό φίλο Τέρυ, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την μέχρι σήμερα προσφορά του και κατάθεση ψυχής, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και αύριο, θέλω απλά να αφιερώσω :

And in the end

The love you take

Is equal to the love you make. (Beatles),

και πολύ ταπεινά να υπενθυμίσω : ο θυμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Είναι ο πρώτος που πρέπει να απολύεται . . .

Καμμιά απόφαση ζωής - μικρή ή μεγάλη - δεν παίρνεται υπό την επήρεια αυτού του ναρκωτικού . . .

Πολλά φιλιά !

Trending...

Νέα θέματα

Back