Postage cost - ebay

cyclon

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπερα,

Μπορει καποις να μου εξηγησει πως υπολογιζω το postage cost στο ebay εφοσον δεν ξερω απο ποια χωρα θα βρεθει αγοραστης? Επισης αν αγορασω ενα προιον πληρωνω τπτ αλλο εκτος απο την αναγραφομενη τιμη και το postage? και μια τελευταια ερωτηση - αν ειναι σε δολαρια το προιον που θελω να αγορασω τι κανω???

Αυτα για σημερα :)

τα χρηματα που στελνεις μετατρεπονται ΑΥΤΟΜΑΤΑ στο νομισμα του πωλητη.

το ποσο κοστιζει να στειλες κατι εγω θα το μαθεις μονο πηγαινοντας στην αντιστοιχη υπηρεσια (κουριερ,ταχυδρομειο κτλ) και ΡΩΤΩΝΤΑΣ εγω για να μη ταλαιπωρουμαι βαζω ενα flat fee & καθαριζω (συνηθως 25 δολλαρια ΗΠΑ)

Επισης αν αγορασω ενα προιον πληρωνω τπτ αλλο εκτος απο την αναγραφομενη τιμη και το postage?
ΟΧΙ

cyclon είπε:
Καλησπερα,

Μπορει καποις να μου εξηγησει πως υπολογιζω το postage cost στο ebay εφοσον δεν ξερω απο ποια χωρα θα βρεθει αγοραστης? Επισης αν αγορασω ενα προιον πληρωνω τπτ αλλο εκτος απο την αναγραφομενη τιμη και το postage? και μια τελευταια ερωτηση - αν ειναι σε δολαρια το προιον που θελω να αγορασω τι κανω???

Αυτα για σημερα :)
Θα σου πώ τι γίνεται στην αντίθετη περίπτωση και πράξε τα δέοντα. Πρίν χτυπήσεις ένα προϊόν, στέλνεις ένα mail στον πωλητή και τον ρωτάς τα κόστη αποστολής. Εάν όχι και ενώ έχεις κερδίσει, όταν φτάσει η στιγμή να πατήσεις το κουμπί pay now, δεν το κάνεις αλλά ζητάς από τον πωλητή να σου στείλει (πάντα μέσω ebay-paypal) ένα συνολικό order form με shipping costs (το ίδιο κάνεις εάν από τον ίδιο πωλητή έχεις πάνω από ένα αντικείμενα για να πληρώσεις ένα κόστος αποστολής).

Οποτε οσοι δηλωνουν καποιο ποσο υπαρχει περιπτωση να ειναι περισσοτερα ή λιγοτερα και να βγουν κερδισμενοι...Αρα εγω το στελνω μεσω ΕΛΤΑ για λιγοτερα χρηματα - εχω βρει εναν καταλογο στο site αλλα δεν ξερω τι ισχυει ακριβως...Τι παιζει με την ανταλλαγη προιοντος και χρηματων - σε περιπτωση που αγορασω εγω δλδ στελνω πρωτα τα χρηματα? -ποτε μου στελνει ο αλλος το προιον ή εγω αντιστοιχα αν πουλαω κατι...

Πάντα να  ρωτάς γιατί ο κάθε πωλητής δεν στέλνει απαραίτητα ή δεν μπορεί λόγω τόπου διαμονής με τα ταχυδρομεία ή με ιδιωτικές εταιρείες κουριερ οπότε το κόστος μπορεί να ποικίλλει με μεγάλες διακυμάνσεις ειδικά για μεγάλα και βαριά αντικείμενα.Όταν κερδίσεις το αντικέιμενο κάνεις request total από τον πωλητή και περιμένεις να σου στείλει email  με το τελικό ποσό και το λινκ που σε στέλνει σε σελίδα του ebay και μετά του paypal όπου και πληρώνεις.  ;)

Στην περιπτωση που ειμαι εγω ο πωλητης πως στελνω total ποσο στον αγοραστη εφοσον δεν ξερω την τιμη των εξοδων αποστολης...και σε περιπτωση που τα εξοδα αποστολης ειναι αρκετα ωστε να μην συμφερει τον αγοραστη τι γινετε στην συγκεκριμενη περιπτωση? :)

cyclon είπε:
Στην περιπτωση που ειμαι εγω ο πωλητης πως στελνω total ποσο στον αγοραστη εφοσον δεν ξερω την τιμη των εξοδων αποστολης...και σε περιπτωση που τα εξοδα αποστολης ειναι αρκετα ωστε να μην συμφερει τον αγοραστη τι γινετε στην συγκεκριμενη περιπτωση? :)
Γι αυτό πρέπει πάντα να ρωτάμε ΠΡΙΝ bidάρουμε (και χαλάσουμε και την υπόληψή μας στο Ebay)

Eαν είσαι πωλητής μαθαίνεις το κόστος αποστολής και μετά στέλνεις το συνολικό ποσό. Εαν πέσεις σε κάποιον που αρνείται να πληρώσει λόγο υψηλών μεταφορικών δυστυχώς δεν μπορείς να κανεις τίποτα παραπάνω από το να τον αναφέρεις στο ebay. Καλό θα ταν να διάβαζες αυτο και φυσικά τις οδηγίες του ebay.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=153444.0

:)

chembeast είπε:
Eαν είσαι πωλητής μαθαίνεις το κόστος αποστολής και μετά στέλνεις το συνολικό ποσό. Εαν πέσεις σε κάποιον που αρνείται να πληρώσει λόγο υψηλών μεταφορικών δυστυχώς δεν μπορείς να κανεις τίποτα παραπάνω από το να τον αναφέρεις στο ebay. Καλό θα ταν να διάβαζες αυτο και φυσικά τις οδηγίες του ebay.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=153444.0

:)
Το διαβασα το αρθρο απλα ηθελα καποιες παραπανω πληροφοριες.

Σας ευχαριστω ολους παντως μου λυσατε ολες τις αποριες σχετικα με το θεμα :)

Εχω ομως και μια ακομα ερωτηση :D - Αγοραζω ενα προιον μεσω noiz...μου το στελνει ο αλλος πληρωνω..ολα καλα

Τι γινετε στην περιπτωση που ειναι αδειο το κουτι η χαλασμενω το μαραφετι? (λεμε τωρα)...για να μου λυθουν ολες οι αποριες  ;)

Οι αγγελίες του noiz είναι όπως οι  αγγελίες στις εφημερίδες με την διαφορά ότι  υπαρχει αξιολόγηση των μελών(trader profile) . To noiz δεν φέρει ευθύνη και δεν σε καλύπτει σε τέτοια περίπτωση όπως ας πούμε το ebay μέσω paypal(refund ) εφόσον κάτι παέι στραβά και απαιτήσεις αποζημίωση(προσοχή το paypal λέει ότι καλύπτει μέχρι 1000-2000 (εν θυμάμαι ακριβώς) αλλά για αγορές από αμερική συνήθως καλύπτει μόνο 100 ή 200 δολάρια (πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς). Πρέπει να βρείς άκρη με τον πωλητή.

Τωρα ειμαι ετοιμος για τις χριστουγεννιατικες αγορες μου...

Ευχαριστω για τις πληροφοριες guys...!!!!!!!

Σημείωση:

Παρακολουθώ το Noiz από τα την γέννηση του, είχα αρκετές συναλλαγές στο παρελθόν για computer music εξοπλισμό και ηλεκτρονικά όργανα και τελευταία ακόμα περισσότερες.

Όλοι οι αγοραστές μου ήταν τυπικότατοι και το ίδιο εγώ προς στους πωλητές.

Τόσα χρόνια δεν παρατήρησα ούτε ένα παράπονο σε topic αγγελίας και θεωρώ ότι έτσι θα παραμείνουν.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back