- Πόντοι
- 78
Ποια δυνατοτητα ειναι αυτη? Να πεσεις απο 100W σε 50W? Aπο 50W σε 5W? Εγω στο σπιτι δε βλεπω μεγαλες διαφορες. Ο Valve Jr ειναι πολυ δυνατος και απαγορευτικος ακομα και στα 5W αν θες crunch. Σε καθαρο ηχο ποτε δεν ειχα προβλημα ειτε ο ενισχυτης ειναι 100W ειτε ειναι 5W.bloody_sunday είπε:... (β) ότι αρκετοί κατασκευαστές έχουν ενισχυτές με ακριβώς την ίδια δυνατότητα απλά αλλάζοντας το configuration του τελικού σταδίου (πχ. η Μesa).
Τιποτα δε παιζει. Ειναι πατεντα και οσοι κατασκευαστες το βαζουν σε ενισχυτες τους πληρωνουν δικαιωματα οποτε ανεβαινει το κοστος του ενισχυτη. Ετσι το κανει απαγορευτικο για ενισχυτες χαμηλης τιμης. Βεβαια γλυτωνει τον χρηστη απο την αγορα attenuator oποτε πανω-κατω ειναι τα ιδια εξοδα....Φαντάζομαι ομως για να μην ειναι κ τόσο διαδεδομένο ως λύση κάτι θα παίζει.Αttenuator ακούγεται περισσότερο σαν προτίμηση απο χρήστες.
Το οτι δεν ειναι διαδεδομενο οφειλεται οτι ειναι σχετικα καινουριο σε σχεση με τα attenuators και οπως εγραψα ειναι και θεμα κοστους. Φυσικα το θεμα διαδοσης δεν εχει να κανει με την αξια του προιοντος. Οτι ειναι διαδεδομενο δε το καθιστα αυτοματως και καλυτερο. Ειδικα στη μουσικη μαλλον το αντιθετο συμβαινει...
Σωστο, ομως οταν το ενσωματωνεις στο κυκλωμα του ενισχυτη λειτουργει καλυτερα. Η δικια μου εμπειρια αυτο δειχνει, ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει. Μιλαω παντα για τον ενισχυτη που εχω (Suhr Badger 30). Ο καθε κατασκευαστης εχει τη δικια του φιλοσοφια και το προσθετει στο κυκλωμα οπως αυτος θελει οποτε το πιθανοτερο ειναι να υπαρχουν διαφορες. Τελος, καλο ειναι ο ενισχυτης να εχει σχεδιαστει με την προοπτικη οτι το power scaling θα ειναι μερος του κυκλωματος, δηλαδη να εχει μπει απο την αρχη, απο τον κατασκευαστη. Υπαρχουν kits και authorised power scaling installers που το τοποθετουν στους περισσοτερους ενισχυτες. Το αποτελεσμα δε το γνωριζω αλλα και παλι ειμαι υπερ εαν το κοστος ειναι οσο ενα attenuator και ο ενισχυτης δεν ειναι συλλεκτικος, δηλαδη πανακριβος που θα χασει την αξια του με τα mods.Το attenuator ειναι plug and play , ενω το Power scaling θελει telegun