Ποσοι παιζετε με κεφαλη και καμπινα σπιτι σας!?

NicolasAth72 είπε:
στο σπιτι παιζω με μια 50W και ενα 12" ηχειο. το σετ-απ ειναι πολυ χρησιμο. να, χθες το βραδυ που ειχαν συγκεντρωση οι-απο-πανω και γκαριζαν μεχρι τις 2-3 το πρωι, ειχαν ενα πολυ ωραιο κυριακατικο ξυπνημα με χαμηλοκουρδισμενα ριφς που τοσο αγαπανε.  :)  :) χεχε
χα0χ0α καλα τους εκανες!!

αν θελεις πες το σετ σου και φυσικα και οι υπολοιποι..

γενικοτερα εισαι ικανοποιημενος απο αυτο που ακους σπιτι σου?

thanasis b είπε:
χα0χ0α καλα τους εκανες!!

αν θελεις πες το σετ σου και φυσικα και οι υπολοιποι..

γενικοτερα εισαι ικανοποιημενος απο αυτο που ακους σπιτι σου?
Στο σπιτι του γειτονα ακουγεται πολυ καλυτερα  ;D

thanasis b είπε:
ναι ηταν open back και η καμπινα ηταν 2*12

το open back που υστερει?

Ο open back εχει πιο χαλαρα μπασα ενω η κλειστη καμπινα και μαλιστα με 2x12 εχει αρκετα σφιχτα μπασα και ταιριαζει πολυ καλυτερα σε rocl-metal . Το πιο πιθανο ειναι να μην χρειαζεσαι κεφαλι-καμπινα αλλα απλα μια καμπινα και να την συνδεσεις με τον combo σου

NicolasAth72 είπε:
στο σπιτι παιζω με μια 50W και ενα 12" ηχειο. το σετ-απ ειναι πολυ χρησιμο. να, χθες το βραδυ που ειχαν συγκεντρωση οι-απο-πανω και γκαριζαν μεχρι τις 2-3 το πρωι, ειχαν ενα πολυ ωραιο κυριακατικο ξυπνημα με χαμηλοκουρδισμενα ριφς που τοσο αγαπανε.  :)  :) χεχε
Εμένα γιατί δε  με ξυπνά κανείς τόσο γλυκά το πρωί;  ;D

Στο σπίτι;;χμμμ Triple XXX στο 1!!!Τον έχω πάει στο studio όμως για όποτε ηχογραφώ όπου παίζει δυνατά και μόνο(καλη ηχομόνωση ευτυχώς) ;D

ZIKO είπε:
Ο open back εχει πιο χαλαρα μπασα ενω η κλειστη καμπινα και μαλιστα με 2x12 εχει αρκετα σφιχτα μπασα και ταιριαζει πολυ καλυτερα σε rocl-metal . Το πιο πιθανο ειναι να μην χρειαζεσαι κεφαλι-καμπινα αλλα απλα μια καμπινα και να την συνδεσεις με τον combo σου
ποιος κουβαλαει μετα ολα αυτα!! αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα ακριβως ..θελω πλεον εναν μοντερνο ηχο (διαφορετικο τουλαχιστον απο αυτον που εχω)

θαναση μας εχεις πρηξει .ο combo στο λαιμο σου. :)

τελικα τι εγινε στο σηριαλ?! ;D ;D

Ρε παίδες ποτέ δν κατάλαβα την λογικη κάποιος να αγοράσει μια κεφαλή 100W και μια καμπίνα 4x12 ή 2x12 για να παίζει στο σπίτι του. Είναι σίγουρο πως αυτά τα μηχανήματα δν θα παίξουν στις εντάσεις που έχουν φτιαχτεί να παίζουν σε συνθήκες σπιτιού, είτε μονοκατοικία είτε διαμέρισμα.

Έτσι και αλλίως ο καλός ήχος κάποιου έχει σημασία στα live και στις ηχογραφήσεις, που θα σε ακούσει κάποιος άλλος. Άρα μένει η περίπτωση να τα κουβαλάει στα studio και στα μαγαζιά που παίζει. Κάτι που το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο αν δν έχει αμάξι. Και αυτή η διαδικασία είναι σκέτη ταλαιπωρία καθώς πολλα studio και μαγαζια δν είναι εύκολα προσβάσιμα με αμάξι. (δακτύλιος, κίνηση, παρκάρισμα κ.τ.λ.) Άρα εγώ πιστεύω πως δν είναι καθόλου λογικό κάποιος να αγοράσει ένα εργαλείο και να μην το δει στις πραγματικές του δυνατότητες. Είναι σαν να έχει κάποιος μια mustang του 69 για να κάνει delivery πιτόγυρα στο γκύζη. Άρα εγώ προσωπικά θεωρώ πως η καλύτερη περίπτωση έιναι ένας μικρός ενισχυτής με λίγα watt. Και για αυτούς που ηχογραφούν σπίτι μια καλή κάρτα ήχου και μια καλή πεταλιέρα με προσομοίωση καμπίνας είναι ότι πρέπει.

Η μοναδική περίπτωση που κάποιος θα χρειαστεί έναν ενισχυτή σαν αυτόν που είπα στην αρχη είναι αν έχει home studio ή αν κάνει παγκόσμιες περιοδείες και μπόλικα live κάθε χρόνο.

Παρολαυτά καταλαβαίνω απόλυτα γιατι κάποιος να θέλει να αγοράσει ένα τετοιο εργαλείο, γιατί στην μουσική ή λογική πάει στα κομμάτια.  :P :P

Καμιά φορά οι 100άρες κεφαλές έχουν μερικά δελεαστικά features που δεν περιλαμβάνονται στα μικρότερα μοντέλα. Υπάρχει και το σκεπτικό: "παρε watt να έχεις και ας μην τα χρησιμοποιήσεις"  :P

Vintager το ερωτημα που τιθεται ειναι το εξης γιαυτο και εχω μπει σε μια τετοια διαδικασια..

ακομα και τα 5 βατ (πχ του mesa express) δεν τα ανοιγεις και πολυ γιατι ειναι οντως δυνατα.. οποτε αφου δεν ανοιγεις τπτ στο σπιτι γιατι να μην προτιμησεις να εχεις οσο το δυνατον καλυτερο ηχο (ο καθενας για το γουστο του) ? και εχεις τα λεφτα?

γενικοτερα ειμαι κατα των αποψεων γιατι καποιος να φοραει καλα ρουχα για να παει στο καφενειο γιατι να εχεις καλο αμαξι για να πας στην δουλεια μπλα μπλα.. ο καθενας εχει δικα του κριτηρια και αποψη και λεφτα!!  ;D

(μην παρεξηγηθω δεν κυκλοφορω με φερραρι και μπερμπερη!!) απλα ετυχε τωρα να εχω καποιο σεβαστο ποσο..

την λυση του attenuator δεν την χρησιμοποιει κανεις? δεν κανει κατι?

thanasis b είπε:
Vintager το ερωτημα που τιθεται ειναι το εξης γιαυτο και εχω μπει σε μια τετοια διαδικασια..

ακομα και τα 5 βατ (πχ του mesa express) δεν τα ανοιγεις και πολυ γιατι ειναι οντως δυνατα.. οποτε αφου δεν ανοιγεις τπτ στο σπιτι γιατι να μην προτιμησεις να εχεις οσο το δυνατον καλυτερο ηχο (ο καθενας για το γουστο του) ? και εχεις τα λεφτα?
πάρε μια 100άρα κεφαλή λοιπόν, που να έχει την πατέντα επιλογής διαφορετικής ισχύος λειτουργίας όππως οι boogie π.χ

σου λέω πάντως, ο express στα 50 βαττ, με το που αρχίζει να σχηματίζεται ο ήχος είναι ήδη δυνατά, μέχρι να βγει κανονικά ο ήχος είναι "απαγορευτικά" δυνατά..εγώ σπάνια τον γυρίζω στα 50 βαττ κι ας είμαι και σε μονοκατοικία..

τώρα 100 βαττ είναι κ@υλα σίγουρα, αλλά δεν θα μπορείς να τον γκαζώσεις πουθενά..ψάχτο λίγο αυτό με τις επιλογές διαφορετικών βαττ λειτουργίας, εγώ το βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο, 2 σε 1 που λένε.. :)

Το attenuator δεν ειναι και η καλυτερη λυση παντως. Το καλυτερο feature που εχω δει ειναι το power scaling που κανει ακριβως οτι και το attenuator διχως τα μειωνεκτηματα του

ZIKO είπε:
Το attenuator δεν ειναι και η καλυτερη λυση παντως. Το καλυτερο feature που εχω δει ειναι το power scaling που κανει ακριβως οτι και το attenuator διχως τα μειωνεκτηματα του
Μπορείς να δωσεις στοιχεία?Τι κανει κανα σαιτ να δωσεις πλεροφορία?Απ οτι ειδα πάλι χαλάει τον ήχο κι αυτό.Δεν υπάρχει αλλη λύση απο τη μόνωση,το στούντιο,το λάιβ για να απολαύσει κανεις το θηριάκι του.

Το "φάρμακο" λέγεται εξοχικό....

Πας εκεί και "μαρσάρεις" τον Super Twin Deluxe" μέχρι να κάψεις μεγάφωνο....

trigga είπε:
Μπορείς να δωσεις στοιχεία?Τι κανει κανα σαιτ να δωσεις πλεροφορία?Απ οτι ειδα πάλι χαλάει τον ήχο κι αυτό.Δεν υπάρχει αλλη λύση απο τη μόνωση,το στούντιο,το λάιβ για να απολαύσει κανεις το θηριάκι του.
Που ειδες οτι το pοwer scaling χαλαει τον ηχο? Εχεις ακουσει ενισχυτη με power scaling?

Στον ενισχυτη που εχω δε διαφοροποιει τον ηχο, καθολου. Ο κατασκευαστης (αφου πρωτα εχει πληρωσει στην London Power τα δικαιωματα) το εχει τοποθετησει στο κυκλωμα του και κανει ακριβως αυτο που πρεπει να κανει.

http://www.londonpower.com/pscaling.htm

Τι 11888 και μαλακιες!

KostasP ολος ο τηλεφωνικος οδηγος !  ;D

Kαλά όλα αυτά με το power scaling αλλά το σημείο που προσπαθεί να εξηγήσει γιατί ένας ενισχυτής με λιγότερα βατ δεν θα τα καταφέρει το ίδιο καλά με το κυκλωματάκι αυτό είναι απλά bullcrap, που θα'λεγε και ο Κάρτμαν. Χώρια που επιμελώς δεν αναφέρει ότι (α) πολύ σημαντικό στοιχείο του ήχου είναι και η ηχητική "φόρτιση" του μεγαφώνου, κάτι που αν παίζεις σε επιπεδο ψιθύρου δεν θα γίνει ποτέ, (β) ότι αρκετοί κατασκευαστές έχουν ενισχυτές με ακριβώς την ίδια δυνατότητα απλά αλλάζοντας το configuration του τελικού σταδίου (πχ. η Μesa).

Jasemeister είπε:
Υπάρχει και το σκεπτικό: "παρε watt να έχεις και ας μην τα χρησιμοποιήσεις"  :P
...με το οποίο είμαι κάθετα αντίθετος.

KostasP είπε:
Που ειδες οτι το pοwer scaling χαλαει τον ηχο? Εχεις ακουσει ενισχυτη με power scaling?

Στον ενισχυτη που εχω δε διαφοροποιει τον ηχο, καθολου. Ο κατασκευαστης (αφου πρωτα εχει πληρωσει στην London Power τα δικαιωματα) το εχει τοποθετησει στο κυκλωμα του και κανει ακριβως αυτο που πρεπει να κανει.

http://www.londonpower.com/pscaling.htm
Oτι ειδα ειναι στο νετ μονο δεν εχω ακούσει.Φαντάζομαι ομως για να μην ειναι κ τόσο διαδεδομένο ως λύση κάτι θα παίζει.Αttenuator ακούγεται περισσότερο σαν προτίμηση απο χρήστες.

Τωρα κάτι αλλο δεν ξέρω γι αυτο ρωτάω να δωσετε τπτ λινκς που να λενε τπτ παραπάνω απο το τί ειναι κατασκευασμένο να κάνει αυτο το πλακετάκι.

Αυτο θελει τοποθέτηση στην αρχική κατασκευή ή πάει με μόντα?Ποιος μοντάρει τέτοια μαραφέτια σωστά?Πολυ playstation η φάση και ειναι λίγο να την φοβασε.

Έχω ενισχυτή με power scaling και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι μαγικό, πολύ καλύτερο από τα 2-3 attenuators που έχω δοκιμάσει.

Φυσικά σε πολύ χαμηλές εντάσεις ακούγεται μάπα, αλλά δε φταίει το power scaling γι'αυτό, αλλά το μεγάφωνο το οποίο μένει ακούνητο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα