κεφαλη και καμπινα η combo;

Για αυτο οι περισσοτεροι κιθαριστες στο σπιτι νιωθωνε βιρτουοζοι και οταν παιζουν με μεγαλους ενισχυτες χανουνε την γη κατω απο ποδια.
Ναι αλλα οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ βιρτουοζοι με εναν ενισχυτη 15 βαττ παιζουν και στο Wembley... ;)

αλλα ακομα και οταν σε βλεπουν live 20 εκατομμυρια θεατες,15 βαττ αρκουν... ;D

http://www.youtube.com/watch?v=mcJ80pKqsA0

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
sfaku είπε:
Από αυτό συμπεραίνω ότι είσαι νέος. Δεν ξέρω κανέναν άνω των 35-40 που να θέλει να κουβαλάει κεφάλι και κόμπο από 50 κιλά έκαστο. Και οι αγγελίες είναι γεμάτες από κτηνώδη μηχανήματα που δεν κουβαλιούνται. Κάποτε τα παίρναμε για την κ@βλα, αλλά σήμερα ελάχιστοι από τους αναγνώστες θα κληθούν να παίξουν με 100ρη ενισχυτή σε αρένα.
Συμφωνω μαζι σου.

Γουστα ειναι αυτα..

Ειμαι στα 35..

Superfunk είπε:
Ναι αλλα οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ βιρτουοζοι με εναν ενισχυτη 15 βαττ παιζουν και στο Wembley... ;)

Με τετοιο PA στο Wembley παιζεις και με ipad.

Φιλε superfunk οι μπαντες που δειχνεις πιστεψε με δεν χρειαζονται μεγαλυτερους ενισχυτες..

Γιατι δεν παιζουν hard rock..

Φανταζεσαι τον hendrix, τον aldrich,τον van halen,τον bonamassa και αλλους πολλους

χωρις ΜΕΓΑΛΟΥΣ ενισχυτες;;;

Δεν αποριπτω τα combo!!

Αλλωστε η αγαπη μου ειναι αυτο..

http://www.fargenamps.com/fargen-amps-9/olde-800-combo

που θα παει θα τον παρω καποτε..

Θεωρώ ότι η κεφαλή είναι η πιο καλή λύση γιατι την μεταφέρεις και κουμπώνεις στην καμπίνα του μαγαζιου.

Επίσης πιστευώ ότι κατα ενα ποσοστό 80% μπορείς να πάρεις τον ήχο που θες απο τις καμπίνες των μαγαζιών. Σιγουρα δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που ακούς σπίτι σου, αλλά είναι πολύ κοντα. Αυτο το λέω απο προσωπική εμπειρία.

Βεβαια απο προσωπική εμπειρία (και παλι  :P) εχω βαρεθεί τόσο πολύ το κουβάλημα που με βλέπω να καταλήγω με το podxtlive μου παρεα με ενα ehx magnum 44 (ή τον αλλο μικρό power amp της ISP) μαζί με ενα πετάλι EQ και να κουμπώνω απευθείας στην καμπίνα.

Mε λιγοτερα απο 7κιλα ειμαι αρχοντας..

Miltos23 είπε:
Θεωρώ ότι η κεφαλή είναι η πιο καλή λύση γιατι την μεταφέρεις και κουμπώνεις στην καμπίνα του μαγαζιου.

Επίσης πιστευώ ότι κατα ενα ποσοστό 80% μπορείς να πάρεις τον ήχο που θες απο τις καμπίνες των μαγαζιών. Σιγουρα δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που ακούς σπίτι σου, αλλά είναι πολύ κοντα. Αυτο το λέω απο προσωπική εμπειρία.

Βεβαια απο προσωπική εμπειρία (και παλι  :P) εχω βαρεθεί τόσο πολύ το κουβάλημα που με βλέπω να καταλήγω με το podxtlive μου παρεα με ενα ehx magnum 44 (ή τον αλλο μικρό power amp της ISP) μαζί με ενα πετάλι EQ και να κουμπώνω απευθείας στην καμπίνα.

Mε λιγοτερα απο 7κιλα ειμαι αρχοντας..
Σωστος... ;) ;) ;) ;)

Οσα εχουν γραφτει στο thread μου φαινονται χρησιμα για να αποφασισει κανεις αναλογα με τις αναγκες του και το χωρο που παιζει. Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.

Ομως ο συγκεκριμενος φιλος παιζει blues-rock με budget 250-300 ευρω, αρα νομιζω ενας μικρος combo ειναι μονοδρομος γι'αυτον.

(Στις αγγελιες εχει ωραια πραγματα στο budget σου.)

theStratWithin είπε:
Οσα εχουν γραφτει στο thread μου φαινονται χρησιμα για να αποφασισει κανεις αναλογα με τις αναγκες του και το χωρο που παιζει. Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.

Ομως ο συγκεκριμενος φιλος παιζει blues-rock με budget 250-300 ευρω, αρα νομιζω ενας μικρος combo ειναι μονοδρομος γι'αυτον.

(Στις αγγελιες εχει ωραια πραγματα στο budget σου.)
+1000

ενας blues junior ειναι οτι πρεπει..

Ο blues junior 15w μεταχειρησμενος κοστιζει γυρω στα 400 σε μια αγγελια ενω ο marshall haze 40w γυρω στα 440. Aν αποφασισω να ανεβω τοσο πανω αποτο οριο (300 ευρω) ποιον θα προτημουσα;

asndreaspapasmy είπε:
Ο blues junior 15w μεταχειρησμενος κοστιζει γυρω στα 400 σε μια αγγελια ενω ο marshall haze 40w γυρω στα 440. Aν αποφασισω να ανεβω τοσο πανω αποτο οριο (300 ευρω) ποιον θα προτημουσα;
Ανδρεα εγω θα επαιρνα τον blues junior..ειναι i 100 πιο πανω απο το οριο σου αλλα μετραει..

http://steviesnacks.com/gear-videos/fender-blues-junior-original-ballad

Σε αυτά τα χρήματα είχα βρεί πέρσι στις αγελίες και έναν fender vintage modified.Πραγματικά πολύ καλός ενισχυτής για τα λεφτά του (αν και καινούργιος είναι ακριβότερος).

κεφάλι και καμπίνα καθαρά για αισθητικούς λόγους χα ;D

Combo,καθαρα για αισθητικους λογους... ;D

200812_victoria_1.jpg

atom_front_350.jpg

pmtonline-vox-st79681-31.jpg

vibroking.jpg

α,και ο....ΜΠΟΝΑΜΑΣΑΣ....σας κοροϊδευει... ;D

http://www.victoriaamp.com/joe-bonamassa-and-his-live-victoria-setup/

για μουρη τα εχει τα στακς (οπως και οι περισσοτεροι κιθαριστες πλεον...)

Superfunk είπε:
α,και ο....ΜΠΟΝΑΜΑΣΑΣ....σας κοροϊδευει... ;D

http://www.victoriaamp.com/joe-bonamassa-and-his-live-victoria-setup/

για μουρη τα εχει τα στακς (οπως και οι περισσοτεροι κιθαριστες πλεον...)
Bεβαίως...

(από το 32:00 κι έπειτα, και το βίντεο έγινε πριν από ενάμισι μήνα)

Σε έναν high-endίστα πάντως, και μόνο η σκέψη γειτνίασης σε επίπεδο χιλιοστών λάμπας και 12ιντσου που ξερνάει ντεσιμπέλ, θα ήταν αρκετός λόγος για πολύμηνη ψυχανάλυση.  ;D

Η ιστορία του ηλεκτρικού κιθαριστικού ήχου όμως έχει αποδείξει ότι δουλέυει μια χαρά.

Από κεί και πέρα είναι τί σε βολεύει και εξυπηρετεί.

Εγώ, αν ήμουν κιθαρίστας, θα περιέφερα τον μικρό μου (αντε 20W) 12" combo παντού.

Σαν μπασίστας (λέμε τώρα) δεν μπορώ να διανοηθώ άλλη (προσωπική) εναλλακτική από το κεφάλι / καμπίνα (πέραν του σκέτου di από τη πεταλιέρα/κεφαλή στη κονσόλα)

Σε έναν high-endίστα πάντως, και μόνο η σκέψη γειτνίασης σε επίπεδο χιλιοστών λάμπας και 12ιντσου που ξερνάει ντεσιμπέλ, θα ήταν αρκετός λόγος για πολύμηνη ψυχανάλυση.
Οπως και ο εντονος χρωματισμος του σηματος και η...ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ.... ;D

Εγώ, αν ήμουν κιθαρίστας, θα περιέφερα τον μικρό μου (αντε 20W) 12" combo παντού.
και πολυ καλα θα εκανες ,ειδικα αν ητανε να παιξεις στα ελληνικα....."venues"... :P ;D

audiokostas είπε:
και πολλα ειναι τα 20 watt παιζω με 15αρι blues junior τα τελευαια 3 χρονια και ποτε δεν τον εχω βαλει παω απο την μεση....

Εννοειται πως για λογους πρακτικοτητας και μονο, combo. Ωστοσο οτι και να σου λενε οι υπολοιποι με διαφορετικους τονους και βαθμους μιας και μοναδικης αληθειας, τιποτα δεν συγκρινεται σαν αισθηση με αυτην ενος full blown out marshall(η οποιουδηποτε αλλου) και μιας 4Χ12. Σου δινει την αισθηση οτι μπορεις να παρεις τη σανιδα του surf σου και να καβαλησεις τα ηχητικα κυματα  ;D ;D ;D ;D ;D ;D. Το θεμα ειναι, και εδω εχουν ολοι δικιο οσοι στο λενε, που θα το κανεις αυτο???????

fenderiarhs είπε:
Εννοειται πως για λογους πρακτικοτητας και μονο, combo.
Αυτή η πρακτικότητα είναι δεδομένη μόνο αν όπου κι αν πας να παίξεις δεν θα βρεις ποτέ καμπίνα. Αν σε ορισμένα μέρη βρίσκεις, τότε καλύτερα κεφαλή/καμπίνα, ώστα να κουβαλάς μόνο την κεφαλή.

Το θεμα ειναι, και εδω εχουν ολοι δικιο οσοι στο λενε, που θα το κανεις αυτο?
ε καλα τωρα...μα εκει που υπαρχει η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.....ΤΙΠΟΤΑ δεν πηρες χαμπαρι σε αυτο το φορουμ?εδω εχει βρεθει τροπος να βγαζεις fuzz με τα ...δαχτυλα & delay με τα αυτια...στο που θα παιξεις με το full 8X12 stack & τον 200αρη Major κολλας? ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back