Ποσοι παιζετε με κεφαλη και καμπινα σπιτι σας!?

Γεια σας children. Μένω σε διαμέρισμα και θέλω να αρχίσω να παίζω με κεφαλή καμπίνα.

Είπα να διαλέξω τα παρακάτω

-καμπίνα: http://www.dv247.com/invt/37456/

-κεφαλή: http://www.dv247.com/invt/53820/

Τί λέτε, θα υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ τους?

Και κυρίως θέλω να μου πείτε γνώμες για την καμπίνα καθώς το κεφαλάκι έχει αναλυθεί πολλάκις.

Μου φαίνεται καλό value for money ο συνδυασμός.

Είναι δυνατόν να στοιχίζει η καμπίνα κάτω από 186 ευρώ. Εγώ δύο ηχεία αγόρασα (celestion βέβαια) και μου στοιχισαν 206 ευρώ. Δεν μπορεί κάποιο λάθος έχει γίνει.

Νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολή να πάρεις μια 4x12 καμπίνα για ένα 5 watt ενισχυτή. Τώρα βέβαια με τα λεφτά της συγκεκριμένης καμπίνας ούτε 1x12 δεν παίρνεις. Μήπως θα ήταν καλυτερο να προσανατολιστείς σε κάτι πιο ποιοτικό και πιο μαζεμένο, 2x12 π.χ.?

theoctapus είπε:
Κάθε σύστημα ενίσχυσης στο σύνολό του αποτελείται από δύο διακριτά κομμάτια, τον προενισχυτή και τον ενισχυτή.

Ο προενισχυτής ενισχύει το σήμα σε volt και είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο ποσοστό της διαμόρφωσης του τελικού ήχου. Εκεί υπάρχουν και τα ρυθμιστικά eq (tremble, mid, bass συνηθέστερα). Εκεί γεννάται και το μεγαλύτερο ποσοστό της παραμόρφωσης υπεροδηγώντας το κύκλωμα ενίσχυσης. Εκεί είναι που βρίσκεις τις γνωστές 12ΑΧ7 (ή ECC83) λυχνίες.

Ο ενισχυτής ή καλύτερα τελικός ενισχυτής, ενισχύει το σήμα της εξόδου του προενισχυτή σε ampere. Εκεί βρίσκεις τα ρυθμιστικά presence αν πρόκειται για λαμπάτο ενισχυτή.

Θα μπορούσαμε να το αναλύσουμε και άλλο αλλά καλύτερα θα ήταν να το googlαρεις.

Στην ουσία λοιπόν όταν μιλάμε για ενισχυτή κιθάρας μιλάμε για το ζεύγος προενισχυτή/ενισχυτή.

(Αν έχω κάνει κάποιο λάθος στα προηγούμενα διορθώστε ελεύθερα, δεν είμαι τεχνικός)

αυτο το ηξερα πανω κατω.. αλλα δεν καταλαβα γιατι να χωριστουν κερδιζεις κατι? ειναι για ρακ?

thanasis b είπε:
αυτο το ηξερα πανω κατω.. αλλα δεν καταλαβα γιατι να χωριστουν κερδιζεις κατι? ειναι για ρακ?
Στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι για ρακ αν εξαιρέσεις κάποιους προενισχυτές σε μορφή πεταλιού.

Τώρα τι κερδίζεις, η απάντηση είναι σχετική και εξαρτάται τι θές. Σίγουρα ένα τέτοιο σχήμα είναι πιο ευέλικτο και σου δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσεις περισσότερο τον ήχο, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορους προενισχυτές. Έχει και το επιπλέον πλεονέκτημα του stereo ήχου. Επιπλέον, τις περισσότερες φορές είναι καλής κατασκευής. Εμένα προσωπικά το συγκεκριμένο σχήμα με εξυπηρετεί για δύο λόγους. 1) Γλυτώνω χώρο (έχω μια θέση στην βιβλιοθήκη μου που είναι ότι πρέπει), 2)δεν χρειάζεται να κουβαλάω μαζί μου μια κεφαλή 20+ κιλών στο studio οταν έχω πρόβα αφού μπορώ να συνδέσω τον προενισχυτή (αρκετά ελαφρύτερος) κατευθείαν στο fx loop της εκάστωτε κεφαλής και να διατηρώ σε μεγάλο βαθμό τον 'ήχο μου'. Άσε που έχουν μια ..πως να το πώ... επαγγελματική αισθητική.

Τέλος, αν το ψάξεις λίγο και με λίγη τύχη, μπορεί να σου βγεί και πιο οικονομικό από μια κεφαλή.

theoctapus είπε:
Είναι δυνατόν να στοιχίζει η καμπίνα κάτω από 186 ευρώ. Εγώ δύο ηχεία αγόρασα (celestion βέβαια) και μου στοιχισαν 206 ευρώ. Δεν μπορεί κάποιο λάθος έχει γίνει.

Νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολή να πάρεις μια 4x12 καμπίνα για ένα 5 watt ενισχυτή. Τώρα βέβαια με τα λεφτά της συγκεκριμένης καμπίνας ούτε 1x12 δεν παίρνεις. Μήπως θα ήταν καλυτερο να προσανατολιστείς σε κάτι πιο ποιοτικό και πιο μαζεμένο, 2x12 π.χ.?
Aυτό σκέφτομαι να το πάρω για να έχω άνεση να κουμπώσω κ μεγαλύτερο κεφάλι στο μέλλον.

Αναφορικά με την ποιοτητα...δε λέω εγκληματικά φθηνό αλλά ειναι eminence...

Παιδιά καμιά γνώμη ακόμα για την καμπίνα θα την εκτιμούσα....μην ανοίγω καινούργια thread τώρα που σφίξαν οι ζέστες... ;D

ειχαν ενα πολυ ωραιο κυριακατικο ξυπνημα με χαμηλοκουρδισμενα ριφς που τοσο αγαπανε.  :)  :) χεχε
αχχαχαχαχααχχα ελιωσα στο γελιο !

Το "φάρμακο" λέγεται εξοχικό....

Πας εκεί και "μαρσάρεις" τον Super Twin Deluxe" μέχρι να κάψεις μεγάφωνο....

σιγουρα θα γινει καποια στιγμη... εχω κατι ελιες στο χωριο....

ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ... αλλα εχω αποψη  ;D

Μεγαλος ενισχυτης = μεγαλος ηχος

Μικρος ενισχυτης = Μικρος ηχος...

Απλα και ξαστερα....

Την δουλεια σου την κανεις και με μικρους ενισχυτες... Το θεμα ειναι τι ζητας ...

aris 17561 είπε:
ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ... αλλα εχω αποψη  ;D

Απλα και ξαστερα....
ουτε απλα,ουτε ξαστερα.. ;D

αλλωστε υπαρχουν αρκετα... καλυτεροι και εμπειροτεροι κιθαριστες απο εσενα που διαφωνουν καθετα με αυτα που λες... ;D

http://www2.gibson.com/News-Lifestyle/Features/en-us/10-huge-sounds-recorded-521.aspx

Για το σπίτι δεν μιλάμε ρε παιδιά? :)

Μικρός ενισχυτής + μεγάλ(ούτσικη)η καμπίνα = ωραιότατος ήχος

aris 17561 είπε:

11727710-man-is-waiting-for-a-surprise.jpg

Superfunk είπε:
ουτε απλα,ουτε ξαστερα.. ;D

αλλωστε υπαρχουν αρκετα... καλυτεροι και εμπειροτεροι κιθαριστες απο εσενα που διαφωνουν καθετα με αυτα που λες... ;D

http://www2.gibson.com/News-Lifestyle/Features/en-us/10-huge-sounds-recorded-521.aspx
Niko εγω δεν μιλαω για καταστασεις live... Προσωπικα θεωρω οτι σε λαιβ κατασταση οπου παιρνεις τον ηχο με μικροφωνο απο την καμπινα και βγαινεις στα μονιτορς τοτε και ενας κομπο20-30βατ ειναι οκ... Αν ομως περιμενεις να βγαλεις στο σπιτι σου η στο στουντιο εναν μεγαλο ηχο μονο μεσα απο την καμπινα σου τοτε θες και μεγαλο wattage και μεγαλη καμπινα... Εφοσον θες να ακους ηχο απο καμπινα και οχι απο μικροφωνο κτλ κτλ

Εξαλλου αν δεν κανω λαθος κι εσυ ενα τερατακι mesa mark 1 κατεχεις...

Περαν τουτου μιλαω απο την σκοπια του μεταλλα... Οποτε αν θες headroom δεν μπορεις ουτε με 20 ουτε με 30...Τουλαχιστον δεν γινεται στο επιπεδο που το κανεις ενας ενισχυτης πανω απο 50 βατ...

Για να μην ανοιγω αλλο thread (και μιας και καποιος ξεθαψε τουτο απο το '09), εχω εναν HT-5 Vlakstar ο οποιος ειναι μεν οκ για το σπιτι αλλα δεν αρκει για προβα, ποσο μαλλον για live.

Αν του "πεταξω" μια καμπινουλα  2x12 θα ακουγεται πιο δυνατα;

Ναι οσο πιο πολλα μεγαφωνα εχεις τοσο πιο "δυνατα" θα ακουγεται ο ενισχυτης σου μια και ο ηχος θα "απλωνεται" περισσοτερο.

marmelaki είπε:
Για να μην ανοιγω αλλο thread (και μιας και καποιος ξεθαψε τουτο απο το '09), εχω εναν HT-5 Vlakstar ο οποιος ειναι μεν οκ για το σπιτι αλλα δεν αρκει για προβα, ποσο μαλλον για live.

Αν του "πεταξω" μια καμπινουλα  2x12 θα ακουγεται πιο δυνατα;
Εξαρταται τι μεγαφωνα εχει μεσα... Δεν θα κερδισεις ενταση παντως ιδαιτερη αλλα headroom ... Πιο μεγαλος ηχος... Τι μεγαφωνα εχει η καμπινα σου ?

marmelaki είπε:
Δεν εχω καμπινα - ακομα...  :)

Μονο τον combo
αντι να δωσεις χρήματα για καμπίνα δεν πουλάς το 5αρι να πάρεις το ht-20 ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Thanasis b εγω εχω την 1959Hw με τη συνοδευτικη καμπινα της και δηλωνω πανευτυχης γιατι εχω βρει το καταληλλο εργαλειο για να διατηρω την ποιοτητα του ηχου μου χωρις να σκαω για τον καθε καφρο drummer που εχω διπλα μου.

Αν θελεις να εχεις ενα μεγαλο ηχο και δε βαριεσαι να κουβαλας στα Live προχωρα αφοβα και δε θα το μετανοιωσεις.

Αλλα θα σε συμβουλευα να προσεξεις και να ταιριαξεις-δοκιμασεις πολλες καμπινες στη κεφαλη(υποθετωντας οτι εχεις αγορασει τη κεφαλη της αρεσκειας σου) γιατι εχουν τρελλες διαφορες. Αυτα απο μενα... :)  

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα