Συμφωνώ και επαυξάνω σε αυτά που λες, με την μικρή "υποσημείωση" ότι η Ζυρίχη έχει το "προβληματάκι" να είναι η πόλη του πλανήτη με το μεγαλύτερο κόστος ζωής. Βέβαια, ότι πληρώνεις, παίρνεις.
Την έχω επισκεφθεί δύο φορές και ήταν ο ορισμός της έννοιας "αλφάδι".
Σαν μόνιμος κάτοικος Ελβετίας έχω να πω ότι το κόστος ζωής φαίνεται υψηλό μόνο στον τουρίστα και σε κάποιους ανειδίκευτους εργαζόμενους στην Ελβετία.
Λογικό.
Δεν υπάρχει και κανένας άλλος λόγος.
Το παραπάνω, δηλαδή ότι όσοι έφυγαν το έκαναν μόνο για οικονομικούς λόγους ή για να ξεφύγουν από τα χρέη τους, αφορά κυρίως περασμένες δεκαετίες.
Έχω γνωρίσει πάρα πολύ κόσμο, όχι μόνο από την Ελλάδα, που ενώ είχε τις προϋποθέσεις να ζήσει από καλά, έως πάρα πολύ καλά στην πατρίδα του, έφυγε για άλλους λόγους.
Δεν εργάζονται όλοι σε συνθήκες γαλέρας σε ελληνικά εστιατόρια ή στη φάμπρικα αναπολώντας την πατρίδα ακούγοντας Καζαντζίδη...
Επίσης, "τα ξέρω εγώ από το youtube" και "μου τα είπε εμένα ένας θείος μου που ήταν στη Γερμανία",
είναι να 'χανε να λέγαμε..
Προσωπικά αγαπάω την Ελλάδα, ακόμη και με τα στραβά της, αλλά το να φύγω από την Ελβετία και να γυρίσω στην Ελλάδα, θα ήταν αυτοκτονικό...
Και δεν εννοώ μονάχα για τα επαγγελματικά,αλλά ένα σωρό άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής.
Τέλος, κάποιοι δεν έχετε το παραμικρό μέτρο σύγκρισης ενώ ταυτόχρονα έχετε αναπτύξει τέτοια ανοχή στην παρακμή, που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος του μπάχαλου στην πατρίδα μας..