Πως θα αποφύγω τον θόρυβο σε High Gain καταστάσεις

kbasilis είπε:
Και για τους μαγνήτες που σου είπα

http://www.manchesterguitartech.co.uk/images/copper_guitar_stratocaster_shielding.jpg

μια θωράκση ώστε να κόψει τις εξωτερικές παρεμβολές προς τους μαγνήτες,
Δεν έχω ακριβώς τέτοιο ήχο όταν δεν αγγίζω τα τάστα,είναι πιο έντονος και σταδιακά ανεβαίνει.Καμία σχέση με αυτό το βουητό στο video.

BillTrantos είπε:
Δεν έχω ακριβώς τέτοιο ήχο όταν δεν αγγίζω τα τάστα,είναι πιο έντονος και σταδιακά ανεβαίνει.Καμία σχέση με αυτό το βουητό στο video.
Το ζητούμενο είναι ότι ακουμπάς ταστιέρα δηλ. χορδές δηλ. γέφυρα και σταματάει και όταν δεν την ακουμπάς ξεκινάει και βγάζει θόρυβο,δηλαδή το πότε(όταν δεν ακουμπάς) θα σου βγάλει τον θόρυβο είναι το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

kbasilis είπε:
Το ζητούμενο είναι ότι ακουμπάς ταστιέρα δηλ. χορδές δηλ. γέφυρα και σταματάει και όταν δεν την ακουμπάς ξεκινάει και βγάζει θόρυβο,δηλαδή το πότε(όταν δεν ακουμπάς) θα σου βγάλει τον θόρυβο είναι το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Κάτι που ξέχασα να σου πω είναι πως παίζει ρόλο το gain και η απόσταση γιατί όταν πλισιάζεις στο ηχείο και κοιτάς και προς το ηχείο τότε θα σου βγάλει θόρυβο που θα γίνει feetback αν έχεις στην τσίτα την φωνή ή τα gain τότε ακόμα πιο εύκολα.

Αλλά αυτό που είπες με το που ακουμπάς την ταστιέρα σταματάει τότε οφείλεται σε κακή γείωση της γέφυρας και μη θωράκιση της κιθάρας

Στο 4:55 εξηγει το θεμα ο θεος...

Με πρόλαβες

Εντάξει είναι θεός ο άνθρωπος!!!  ;D Άρα εσείς λέτε ότι είναι θέμα της δικής μου θέσεις σε σχέση με τον ενισχυτή?Άρα και live θα πρέπει όποτε δεν παίζω να τη mutάρω ή να χαμηλώνω το volume?

Εντάξει είναι θεός ο άνθρωπος!!!  Άρα εσείς λέτε ότι είναι θέμα της δικής μου θέσεις σε σχέση με τον ενισχυτή?Άρα και live θα πρέπει όποτε δεν παίζω να τη mutάρω ή να χαμηλώνω το volume?
Αμέ!  ;)

Παρατηρώ κι εγώ αυτό το φαινόμενο, όταν αξιώνομαι να παίξω σε κάνα στούντιο με την παρέα. Εκεί λοιπόν που οι εντάσεις είναι μεγάλες, όταν σταματάμε να παίζουμε βγαίνει θόρυβος από τον ενισχυτή ο οποίος όπως είπε παραπάνω και ο kbasilis γίνεται feedback.

Οπότε κλείνοντας το volume από την κιθάρα ή κάνοντας mute τις χορδές λύνεις το πρόβλημά σου. 

BillTrantos είπε:
Εντάξει είναι θεός ο άνθρωπος!!!  ;D Άρα εσείς λέτε ότι είναι θέμα της δικής μου θέσεις σε σχέση με τον ενισχυτή?Άρα και live θα πρέπει όποτε δεν παίζω να τη mutάρω ή να χαμηλώνω το volume?
Ή θέση σε σχέση με τον ενισχυτή ή πρόβλημα περί γειώσεως ή και τα δύο μαζί.

Μπορείς να κάνεις το εξής ακούμπα την γέφυρα όταν δεν παίζεις και όχι την ταστιέρα.

Αν ΔΕΝ σου βγάλει θόρυβο(hum και όχι feedback βλακεία μου που δεν στο ξεκαθάρισα πριν,γιατί συνίθως λένε έχω feetback αντί για θόρυβο) τότε είναι θέμα γείωσης που λέγαμε κτλ.

Αν σου κάνει τα ίδια τότε φταίει η θέση σου σε σχέση με τον ενισχυτή,στην ένταση και τα gain που έχεις επιλέξει,οπότε ή κρατάς χορδές ή mutάρεις ή αν αλλάξεις ένταση ή gain(η δύναμη του ενισχυτή με λίγα λόγια).

Και το feedback κρατόντας τις χορδές το σβίνεις γιατί δεν μπορούν οι χορδές να πάλονται λόγο έντασης ηχείου οποτε βλακεία μου για πριν.

Εσύ μάλλον feedback έχεις γιατί αυτό ξεκινά και μετά ανεβαίνει η ένταση και ακούγεται σαν "σφύριγμα"

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
kbasilis είπε:
Ή θέση σε σχέση με τον ενισχυτή ή πρόβλημα περί γειώσεως ή και τα δύο μαζί.

Μπορείς να κάνεις το εξής ακούμπα την γέφυρα όταν δεν παίζεις και όχι την ταστιέρα.

Αν ΔΕΝ σου βγάλει θόρυβο(hum και όχι feetback βλακεία μου που δεν στο ξεκαθάρισα πριν,γιατί συνίθως λένε έχω feetback αντί για θόρυβο) τότε είναι θέμα γείωσης που λέγαμε κτλ.

Αν σου κάνει τα ίδια τότε φταίει η θέση σου σε σχέση με τον ενισχυτή,στην ένταση και τα gain που έχεις επιλέξει,οπότε ή κρατάς χορδές ή mutάρεις ή αν αλλάξεις ένταση ή gain(η δύναμη του ενισχυτή με λίγα λόγια).

Και το feetback κρατόντας τις χορδές το σβίνεις γιατί δεν μπορούν οι χορδές να πάλονται λόγο έντασης ηχείου οποτε βλακεία μου για πριν.

Εσύ μάλλον feetback έχεις γιατί αυτό ξεκινά και μετά ανεβαίνει η ένταση και ακούγεται σαν "σφύριγμα"
Τώρα στο δωμάτιό μου που το ξαναδοκίμασα μου κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια.Άρα σε live συνθήκες πρέπει να είμαι μακριά από τον ενισχυτή,πλάτη σε αυτόν και τι άλλο?

BillTrantos είπε:
Τώρα στο δωμάτιό μου που το ξαναδοκίμασα μου κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια.Άρα σε live συνθήκες πρέπει να είμαι μακριά από τον ενισχυτή,πλάτη σε αυτόν και τι άλλο?
Και μακριά να είσαι και πλάτη να έχεις στον ενισχυτή, πάλι μπορεί να έχεις feedback (αν αυτό είναι τελικά το πρόβλημα). Ο Satriani για παράδειγμα, όπου κι αν στέκεται στη σκηνή έχει feedback.

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση στο feedback, είναι να κλείσεις το volume της κιθάρας ή να κάνεις mute τις χορδές.

geodimitri είπε:
Και μακριά να είσαι και πλάτη να έχεις στον ενισχυτή, πάλι μπορεί να έχεις feedback (αν αυτό είναι τελικά το πρόβλημα). Ο Satriani για παράδειγμα, όπου κι αν στέκεται στη σκηνή έχει feedback.

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση στο feedback, είναι να κλείσεις το volume της κιθάρας ή να κάνεις mute τις χορδές.
Αν είναι πίτα(όχι με γύρο  ;D  ;D  ;D)στα gain και στην ένταση ακόμα και ακουμπόντας τις χορδές μπορεί να βγάλει feedback(αν δεν είναι μακριά) δες εδώ

κρατάει τις χορδές και βγάζει hum από το πολύ gain(άμα ήταν λόγο θωράκισης το πρόβλημα δεν θα είχε hum καθώς κρατούσε τις χορδές)και σε μια φάση βγάζει και feedback 

Όταν mutάρω τις χορδές,ναι μεν δεν έχω feedback,αλλά έχω ένα βουητό.Γενικά έχω καταλάβει ότι δε γίνεται να υπάρχει απόλυτη σιωπή,αλλά δε μπορεί το volume να είναι στο 0,5 και να έχω ακόμα βουητό.(το οποίο μειώνεται όταν ρίχνω το treble)

BillTrantos είπε:
Όταν mutάρω τις χορδές,ναι μεν δεν έχω feedback,αλλά έχω ένα βουητό.Γενικά έχω καταλάβει ότι δε γίνεται να υπάρχει απόλυτη σιωπή,αλλά δε μπορεί το volume να είναι στο 0,5 και να έχω ακόμα βουητό.(το οποίο μειώνεται όταν ρίχνω το treble)
Τότε το πιθανόν να είναι τα gainσου στα ύψη.

Βουητό εννοείς όπως του τύπου στο βίντεο(πριν να του βγάλει feedback)το hum δηλαδή?

Ναι ακριβώς για αυτόν τον ήχο μιλάω.Το gain μου είναι στο 6 με τέρμα το 10.Feedback έχω όταν το volume πάει πάνω από το 3 και πρόβα/live με το volume στο 3 δυστυχώς δε γίνεται!  ;D

Άρα από τα λεγόμενά σου το "πρόβλημα" είναι αυτό που δείχνει στο βίντεο που παρέθεσε o φίλος kbasilis.

Και πάλι νομίζω ότι μόνο με το volume της κιθάρας σου θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ή όπως λέει και ο τύπος στο βίντεο, με ένα volume pedal.  ;)

geodimitri είπε:
Άρα από τα λεγόμενά σου το "πρόβλημα" είναι αυτό που δείχνει στο βίντεο που παρέθεσε o φίλος kbasilis.

Και πάλι νομίζω ότι μόνο με το volume της κιθάρας σου θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ή όπως λέει και ο τύπος στο βίντεο, με ένα volume pedal.  ;)
Ευτυχώς που έχει footswitch ο Blackstar και θα το γυρνάω στο clean όταν δεν παίζω!  ;D

geodimitri είπε:

Και πάλι νομίζω ότι μόνο με το volume της κιθάρας σου θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ή όπως λέει και ο τύπος στο βίντεο, με ένα volume pedal.  ;)
+1

Άμα κόψεις την ένταση την ώρα που δεν παίζεις με volume pedal ή από της κιθάρας θα λύσεις το προβλημά σου εφόσον δεν το έχεις λύσει από την απόσταση(μεγαλύτερη)ή γυρνόντας πλάτη(αν έχεις μικρή απόσταση πάλι θα σου βγάλει).

Το πιο βολικό είναι volume pedal δεν είναι ακριβό νομίζω αλλά εσύ ξέρεις αν σε βολευει στα χρήματα ή όχι(μακάρι να μην έχεις πρόβλημα)  :)

BillTrantos είπε:
Ευτυχώς που έχει footswitch ο Blackstar και θα το γυρνάω στο clean όταν δεν παίζω!  ;D
Ακόμα καλύτερα κόβεις τα gain(όπως ο τύπος στο βίντεο) που ενισχύουν το σήμα και όλα τα επακόλουθα και είσαι μια χαρά.

Ωραία βολεύτηκες και χωρίς volume pedal  :D

kbasilis είπε:
Ακόμα καλύτερα κόβεις τα gain(όπως ο τύπος στο βίντεο) που ενισχύουν το σήμα και όλα τα επακόλουθα και είσαι μια χαρά.

Ωραία βολεύτηκες και χωρίς volume pedal  :D
Ακριβώς!!Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!!  :D

Trending...

Νέα θέματα

Back