- Πόντοι
- 38
Με ενδιαφερει , να βγαλω αυτον τον ηχο. Τον καθαρο που παιζει στην αρχη... Τι εφε μπορει να χρησιμοποιει ? Mαλλον ας ξεκινησουμε απο τα βασικα... Ειναι ηχος κιθαρας ?
Δεν καταλαβα τιποτα... Δλδ εσυ μια χαρα τα ειπες ! Εγω ειμαι το πευκο. Οποτε για πιο απλα , γινεται να το επιτυχω αυτο με την hd500 ? Αν ναι τι εφε να βαλω ?shelter είπε:Είναι πιθανό να έχουν ντουμπλάρει κιθάρες που παίζουν τις ίδιες γραμμές, με μικρές χρονικές διαφορές (χωρίς αυστηρό μετρονόμο) ωστε να πετύχουν ένα "φυσικό chorus".
όπως τα λέει .... παναρισμένες τέρμα δεξιά και αριστερά ..... βάλε και ένα γερό copmpresion και έτοιμοshelter είπε:Είναι πιθανό να έχουν ντουμπλάρει κιθάρες που παίζουν τις ίδιες γραμμές, με μικρές χρονικές διαφορές (χωρίς αυστηρό μετρονόμο) ωστε να πετύχουν ένα "φυσικό chorus".
Μόνο με stereo setup ;D πρέπει να πάρεις έναν ακόμα ενισχυτή κοινώς ;D ;D ;Dγινεται να το επιτυχω αυτο με την hd500 ? Αν ναι τι εφε να βαλω ?
Apogohteysh :'( :'( :'( :'(kostas80 είπε:πρέπει να πάρεις έναν ακόμα ενισχυτή κοινώς ;D ;D ;D
Γιατι ρε Αρη; Αν ηταν ευκολο/εφικτο να επιτευχθει τετοιος ηχος χωρις "μαγικα" του studio, δε νομιζεις οτι θα τον εβγαζε και στα live των Iced Earth ο Schaffer; Εγω δεν εχει τυχει να ακουσει κατι τετοιο...aris 17561 είπε:Apogohteysh :'( :'( :'( :'(
Ρε συ ξερεις τι ? Κι εγω σε ηχογραφηση ηθελα να το βγαλω αυτον το ηχο... Μου αρεσει παρα πολυ αυτος ο ηχος για αρπισματα... Σε καποια φαση σκεφτομουν μηπως ειναι καποια παραλαγη sitar , αλλα μετα δεν μου κολουσε.Nikoubis είπε:Γιατι ρε Αρη; Αν ηταν ευκολο/εφικτο να επιτευχθει τετοιος ηχος χωρις "μαγικα" του studio, δε νομιζεις οτι θα τον εβγαζε και στα live των Iced Earth ο Schaffer; Εγω δεν εχει τυχει να ακουσει κατι τετοιο...![]()
Μα σε ηχογράφηση κι εσύ μπορείς να τον βγάλεις (έστω, να τον προσεγγίσεις) αυτόν τον ήχο χωρίς επιπλέον εξοπλισμό. Απλά πειραματίσου μέχρι να καταλάβεις πώς τον βγάζει τον ήχο.. Είναι απλά 2 ακουστικές? Chorus έχει ή όχι? Πόσο reverb? Τι pan (αριστερά-δεξιά) στα κανάλια?aris 17561 είπε:Ρε συ ξερεις τι ? Κι εγω σε ηχογραφηση ηθελα να το βγαλω αυτον το ηχο... Μου αρεσει παρα πολυ αυτος ο ηχος για αρπισματα... Σε καποια φαση σκεφτομουν μηπως ειναι καποια παραλαγη sitar , αλλα μετα δεν μου κολουσε.