Πώς επιλέγει τονικότητα ένας συνθέτης??

Το σίγουρο είναι ότι σήμερα η τονικότητα και όλα τα σχετικά φτιάχνονται με autotune και "γρατζουνισμένα" φίλτρα που είναι πιασάρικα και αρέσουν στους νεότερους, οπότε δεν θα καταλάβει κανείς πώς είναι πραγματικά η φωνή του καλλιτέχνη. Ακόμα και στα μεγάλα ελληνικά ονόματα βάζουν τέτοια περίεργα εφέ στη φωνή. Και οι μικρότεροι τραγουδιστές εννοείται έχουν, αλλά πολλοί επίσης τραγουδάνε και με τη μύτη και πολύ χαμηλά,  κάτι το οποίο είναι και trend στις μέρες μας.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το σίγουρο είναι ότι σήμερα η τονικότητα και όλα τα σχετικά φτιάχνονται με autotune και "γρατζουνισμένα" φίλτρα που είναι πιασάρικα και αρέσουν στους νεότερους, οπότε δεν θα καταλάβει κανείς πώς είναι πραγματικά η φωνή του καλλιτέχνη.


δυστυχως παλι εισαι εκτος θεματος, μιλαμε για το  απο τι τονο θα πει το κομματι ο τραγουδιστης. Δεν μιλαμε για autotune.

 
δυστυχως παλι εισαι εκτος θεματος, μιλαμε για το  απο τι τονο θα πει το κομματι ο τραγουδιστης. Δεν μιλαμε για autotune.
Eίπαμε! Το τραγούδι θα γραφτεί ή θα το μεταφέρουν στο κλειδί που ο τραγουδιστής/τραγουδίστρια μπορεί αν το πει στο εύρος που έχει, δηλαδή να μπορεί να αποδώσει τις ψηλότερες και τις χαμηλότερες νότες στο φυσικό του, χωρίς να ξελαρυγγιαστεί, πως το λένε. Δηλαδή πρέπει να λέμε τα ίδια κάθε φορά? ?

 Για τα κλασσικά κομμάτια και γενικά ορχηστρικά, είπαμε, είναι λόγοιπου περιγράφονται στα προηγούμενα πόστ, έχουν αναφερθεί οι περισσότεροι. ? Δεν πέρασαν δα και 13 χρόνια. ?

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top