Πως αναπαράγετε τον ήχο σπίτι σας;

Ηχεία http://www.acoustic-energy.co.uk/Product_range/Aelite_series/index.asp

Ενισχυτή http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=98226

Ενα παλιό sony cd που είχα τα φτυσε κ ακούω απ το dvd.Eχω βάλει στο μάτι αυτό http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=815&category_id=151&option=com_virtuemart&Itemid=5 αλλά το έχω καθυστερήσει μιας κ όπως ο Superfunk περισσότερο ακούω στο αμάξι παρά στο σπίτι που λείπω όλη τη μέρα.

Στο δωματιο (το 85% του χρονου δηλαδη):

Πηγη το pc κυριως, και ενισχυτης-ηχεια ενα παμπαλαιο Pioneer συστημα ολα σε ενα (πικαπ(το οποιο τρεχει λιγο τα 45αρια), ραδιοφωνο, κασετα, aux που πανω εχει μπει το pc).

Στο αυτοκινητο (12% του χρονου): Citroen Xsara του 98 ;D

Πηγη Pioneer DEH-P4100SD, και ηχεια τα μαμισια του Xsara. Αν και θελουν αλλαγη...

Στο σαλονι του σπιτιου (3% του χρονου, θα επρεπε να ειναι παραπανω):

Πηγες: Τηλεοραση Philips 32PFL9613. Πανω της συνδεω usb με μουσικη, αλλιως κανα mtv. Πρεπει να βρω ενα τροπο να συνδεσω και το ethernet...

Benytone Stereo Tuner T30*

Luxman Stereo Cassete Deck K-113*

Xbox (το πρωτο πρωτο :P) για cd

Ενισχυτης, Luxman L-220*

Ηχεια Scott*, τριων δρομων με παθητικο crossover μεσα. Με αλλαγμενα γουφερ λογω του οτι τα εκαψα ::).

*Να ναι καλα ο μπαμπας που καποτε ασχολιοταν. Ο ενισχυτης και τα ηχεια ειναι :o :o :o, παρολο την 20ετια τουλαχιστον που κουβαλανε.

Παντως, και μενα θα με ενδιεφερε καποιο οικονομικο πλην τιμιο πικαπ για το σαλονι.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποκλειστικά μόνο στον υπολογιστή, με το dvd player διάφορα audio cd και mp3 σε κάποια σχετικά ταλαιπωρημένα ηχεία τα οποία δεν γνωρίζει ούτε η μάνα τους.

Α στο δρόμο έχω και ένα φτηνιάρικο mp3 player.

Ωωωωωχχχχ τι εχω να ακουσω   ;D
σιγά, τα λεφτά είναι για να ξοδεύονται, και τα ΠΟΛΛΑ λεφτά για να ξοδεύονται πολύ  ;D

έχω μεγάλο πολυκάναλο σύστημα που κοστίζει περίπου όσο τα καλώδιά σου

gdevelek είπε:
σιγά, τα λεφτά είναι για να ξοδεύονται, και τα ΠΟΛΛΑ λεφτά για να ξοδεύονται πολύ  ;D
Και να σκεφτείς ότι το αναβάθμισε !!!!!

Και δεν μιλάμε για ψιλοπράγματα.  ;)

Πάντως θα επαναλάβω την απορία μου για την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται η αναπαραγωγή του ήχου από τους νεαρούς μουσικούς.

Πως μπορείς να εκτιμήσεις τις λεπτομέρειες μιας ηχογράφησης και τον ήχο (και την παραγωγή) που επεδίωξε ο κάθε καλλιτέχνης με χειρίστης ποιότητας μηχανήματα;

Δεν μιλάω για την παραμύθα του high end και ούτε για ποσά που παίρνεις γκαρσονιέρα στην Κυψέλη.

Μιλάω για ένα βασικό συστηματάκι ενός σοβαρού ολοκληρωμένου με ένα ζευγάρι αξιοπρεπή ηχεία και ένα ευπρεπές dvd. Και μεταχειρισμένα στοιχίζουν ελάχιστα.

Θα μου πείς ο καθένας και οι ανάγκες του και οι δυνατότητές του.

Σύμφωνοι.

Αλλά εγώ μιλάω για ανθρώπους που μπορούν και θέλουν και πρέπει να καταλαβαίνουν λεπτές ηχητικές διαφορές.

Οσο για το μπορούν, επαναλαμβάνω ότι δεν μιλάω για συστήματα χιλιάδων. Ουτε καν χιλιάδας.  ;D

Anyway........

Δεν έχεις άδικο εν μέρει, αλλά η ευκολία είναι ευκολία. Το θέμα χώρου χρημάτων επίσης.

Σίγουρα πρέπει κάποια στιγμή να ακούσω τίποτα σε ένα σοβαρό ηχοσύστημα να πεισθώ ότι όντως αξίζει να ασχοληθώ/ αγχωθώ, αλλά επίσης έχω και την άποψη πως η καλή μουσική δε θα πάθει και τίποτα με κατώτερο μέσο αναπαραγωγής :)

Evilnye είπε:
αλλά επίσης έχω και την άποψη πως η καλή μουσική δε θα πάθει και τίποτα με κατώτερο μέσο αναπαραγωγής :)
Δεν σε είδα να πάρεις Squier  ;)

Την ίδια μουσική με το Fender θα παιζες .........

Χώρια που το θέμα χώρου με τα καινούρια μηχανήματα, δεν παίζει.

Δεν μιλάμε για τα παλιά έπιπλα ραδιόφωνο / πικάπ.

Για μίνιμαλ κατασκευές μιλάμε.

Και φθηνές.

Honestly.

Είχα για ένα μήνα το squire του μπίχλα. Ούτε για πλάκα δε με χάλασε κ σε πρόβα το πήρα βόλτα. Άμα ήταν και τζαζ δε θα το ξανάβλεπε :P

Και μη συγκρίνεις γι αυτό. Εγώ δεν αρνούμαι σε κανένα σημείο πως είμαι headstock junkie :P (ναι ναι φεντερ κ κσερο πσομι)

Μπα το θέμα χώρου πχ στο προηγούμενο σπίτι μου ήταν απλά απαγορευτικό οτιδήποτε, στο τωρινό είναι απαγορευτική η κίνηση να ψάξω έπιπλα κ για την απλούστερη κατασκευή. Άσε που σου λέω. Αργότερα :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Evilnye είπε:
Σίγουρα πρέπει κάποια στιγμή να ακούσω τίποτα σε ένα σοβαρό ηχοσύστημα να πεισθώ ότι όντως αξίζει να ασχοληθώ/ αγχωθώ, αλλά επίσης έχω και την άποψη πως η καλή μουσική δε θα πάθει και τίποτα με κατώτερο μέσο αναπαραγωγής :)
H καλη μουσικη σιγουρα δε θα παθει τιποτα. Ολοι μπορουν να ευχαριστηθουν ενα υπεροχο κομματι παιγμενο απο myspace με ακουστικα του 5ευρου.

Ο καλος ηχος ομως, θα παθει. Και σχετικα συχνα η καλη μουσικη παει παρεα με τον καλο ηχο, απλουστατα επειδη αυτοι που εκατσαν να φτιαξουν αυτη την μουσικη με τοσο μερακι κατεβαλαν και μια αντιστοιχη προσπαθεια απο ηχητικης πλευρας.

Προσωπικα, οταν ακουω μουσικη απο ενα καλο συστημα και μια καλη αρχικη πηγη (καποιο cd/βινυλιο) προσεχω συχνα λεπτομερειες του κομματιου που δε θα προσεχα αλλιως, λεπτομερειες που με κανουν να εκτιμησω περισσοτερο το κομματι και την προσπαθεια που κατεβληθη απο πλευρας καλλιτεχνη, ηχοληπτη & παραγωγου.

Και πολυ συχνα η ανακαλυψη αυτων των μικρων πραγματων μεσα σε ενα κομματι, πραγματων που ευκολα μπορει να χαθουν σε κατωτερα μεσα, ειναι μια απο τις μεγαλυτερες απολαυσεις οταν ακους μουσικη.

Εν ολιγοις, do yourself a favor και βαλε το ηχοσυστημα πιο ψηλα στη λιστα προτεραιοτητων.  :)

Δεν τα απορρίπτω όλα αυτά συμφωνώ αλλά όπως είπα, μετά, πολύ πολύ μετά. Οποιαδήποτε επένδυση έχει παγώσει για καιρό για την ώρα :)

Εγώ ακούω μουσική μέσω του ΑΘΛΙΟΥ φορητού μου Mp3 Player... Θέλω κάποια στιγμή να πάρω κάτι καλύτερο αλλά δεν μου περισσεύουν λεφτά για Ipod... Σπίτι ακούω μουσική από το pc σε κάτι creative 5.1 τα οποία όμως θα τα σουτάρω οσονούπω για ένα απλό 2άρι σύστημα μάλλον Numark συνδεδεμένα στην Line6 ή στην καινούρια Μaudio fast track...

Βασικα ακούω μουσική στο στούντιο, άρα τα αποτελέσματα είναι... υπερόχα (για μίξη τουλάχιστον! ;D)

Ηχεία: PMC TBSA2+

Amps: FLying Mole DAD M100 proII

Lynx soundcard -> Grace Design m902 (ψηφιακα).

εεε... και όλος ο χώρος είναι φτιαγμένος ως control room, άρα... ;) Τι να λέμε τώρα...  :P

Στο σπίτι ακούω με κάτι web ακουστικά των 10 ευρώ, ψιλοσπασμένα, και με ένα hi-fi της πεντάρας... :(

Λοιπόν. Για να μην είμαι μόνο λόγια.

Πηγαίνετε στο Ebay.

Πατήστε Tripath.

Ενα παράδειγμα είναι αυτό http://cgi.ebay.com/TOPPING-TP30-CLASS-T-AMP-Tripath-TA2024C-USB-DAC_W0QQitemZ130369240641QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1e5a9cbe41

Υπάρχουν και πιο φθηνά αλλά αυτό έχει και USB DAC & ακουστικά.

Το συνδυάζετε με ένα ζευγάρι

http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-sound.tpl&product_id=401&category_id=170&option=com_virtuemart&Itemid=5

ή

http://www.homecinema.gr/details.php?prid=395

ή τέλος πάντων ένα ζευγάρι με ευαίσθησία από 89-90 db και πάνω

Input από την εξωτερική κάρτα ήχου σας.

Ειλικρινά πιστεύω ότι θα ακούσετε κάποιες (αρκετές) διαφορές.

Τα παραπάνω ΔΕΝ είναι ευαγγέλιο. Γρήγορες (top of my head), φθηνές και ποιοτικές (για τα λεφτά τους) προτάσεις είναι.

Αν ψαχτείτε, θα βρείτε κι άλλα.....

odis13 είπε:
Προσωπικα, οταν ακουω μουσικη απο ενα καλο συστημα και μια καλη αρχικη πηγη (καποιο cd/βινυλιο) προσεχω συχνα λεπτομερειες του κομματιου που δε θα προσεχα αλλιως, λεπτομερειες που με κανουν να εκτιμησω περισσοτερο το κομματι και την προσπαθεια που κατεβληθη απο πλευρας καλλιτεχνη, ηχοληπτη & παραγωγου.

Και πολυ συχνα η ανακαλυψη αυτων των μικρων πραγματων μεσα σε ενα κομματι, πραγματων που ευκολα μπορει να χαθουν σε κατωτερα μεσα, ειναι μια απο τις μεγαλυτερες απολαυσεις οταν ακους μουσικη.
Ευχαριστώ  ;)

Έλα τα ηχεία μου έχουν ευαισθησία 90db. Τα σπάσανε;

Αλλιώς μπορείς να μου αγοράσεις ότι θες :P

Και επειδή πραγματικά δεν έχω ιδέα. Τι είναι το tripath? :/

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω να σας λεω πόσο ευχάριστα απολαμβάνω τα brick-walled cd μου στο 4 x 3 σαλονοκούζινο μέσα από το κτηνώδες Sony ηχοσύστημά μου το οποίο όταν είναι σε λογικές εντάσεις με ακούνε κανονικά στον από πάνω όροφο ;D

Evilnye είπε:
Και επειδή πραγματικά δεν έχω ιδέα. Τι είναι το tripath? :/
http://en.wikipedia.org/wiki/Class_T_amplifier

Αλλιώς μπορείς να μου αγοράσεις ότι θες :P
Σε έχω έτοιμη  ;)

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω να σας λεω πόσο ευχάριστα απολαμβάνω τα brick-walled cd μου στο 4 x 3 σαλονοκούζινο μέσα από το κτηνώδες Sony ηχοσύστημά μου το οποίο όταν είναι σε λογικές (?) εντάσεις με ακούνε κανονικά στον από πάνω όροφο ;D
;D

Προσφατως ξεμπερδεψα με τη <<ψηφιοποιηση>> των cd μου (καμια 300ρια..) σε mp3. :P

Ειχα την εμμονη να το αποφυγω αυτο για να μη χασω τη <<ποιοτητα>> του original cd.

Θελω να καταληξω στο οτι δε το μετανοιωσα τελικα καθολου, μιας και η εξυπηρετηση του να τα εχω ολα αρχειοθετημενα σε καποιον σκληρο και το οτι απεφυγα αυτο το καταραμενο βαλε-βγαλε μου εχει λυσει τα χερια.

Μεσα σε πολυ λιγοτερο χρονο μπορω να ακουσω πλεον πολυ περισσοτερη μουσικη και αυτος στην ουσια ειναι ο αυτοσκοπος μου.

BTW: Ακουω μουσικη τα τελευταια χρονια απο λαπτοπ συνδεδεμενο με εναν 70's ενισχυτη SONY πικ-απ (του πατερα μου εννοειται) και απο ενα ζευγαρι ηχεια του ιδιου πακετου.

Πανω σε αυτο που λενε καποια παιδια απ εδω αναφορικα με το οτι αξιζει να δωσεις κατι παραπανω για να εχεις μια αξιολογη αναπαραγωγη.. εχω να πω οτι ο ηχος που ακουω σε σπιτια φιλων μου που εχουν παρει συγχρονα (νορμαλ ομως κοστους) συστηματα, δε με εντυπωσιασε καθολου...

ΥΓ.. Μαλιστα σιχαινομαι τα woofer που αποτελουν τελευταιως αναποσπαστο κομματι ενος συγχρονου ηχοσυστηματος.

Bασικά τα woofer αποτελούν εδώ και αμέτρητα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι ενός οποιουδήποτε hi-fi συστήματος μεγαφώνων μαζί με τα tweeters, και αποδίδουν τις χαμηλές και χαμηλομεσαίες συχνότητες, επομένως δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να τα σιχαίνεσαι... (τα είδες να κάνουν τίποτα αηδιαστικό?  ;D :P )

fuZZed είπε:
ΥΓ.. Μαλιστα σιχαινομαι τα woofer που αποτελουν τελευταιως αναποσπαστο κομματι ενος συγχρονου ηχοσυστηματος.
Ο σύγχρονος βομβαρδισμός από αφύσικο μπάσο έχει βρωμίσει τα αυτιά των περισσοτέρων.

Bασικά τα woofer αποτελούν εδώ και αμέτρητα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι ενός οποιουδήποτε hi-fi συστήματος μεγαφώνων μαζί με τα tweeters, και αποδίδουν τις χαμηλές και χαμηλομεσαίες συχνότητες, επομένως δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να τα σιχαίνεσαι... (τα είδες να κάνουν τίποτα αηδιαστικό?  ;D :P )
Bloody θα διαφωνήσω.

Το παραπάνω φαινόμενο εντείνεται από την αλόγιστη (ευγενικός προσδιορισμός) χρήση subwoofer (που εννοεί προφανώς ο φίλος και όχι woofer, αλλιώς δεν έχει νόημα αυτό που λέει) τα οποία, πέραν των ηχητικών εφέ των ταινιών, είναι άχρηστα. Ασε που τα περισσότερα είναι και κακοστημένα (χρονισμός, αποκοπή, τοποθέτηση).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back