Πολιτικά σχόλια

trolley είπε:
Κατά την προσφιλή - σε ανθρώπους του ιδεολογικού σου χώρου - τακτική, διαστρεβλώνεις αυτό που έγραψα: είπα "νομίζω δηλωμένος" και όχι "δηλωμένος".  Η λέξη-κλειδί ήταν η λέξη "ξεκάθαρο" και ναι, επιμένω ότι είναι ξεκάθαρο ότι έχεις νοοτροπία κνίτη και μάλιστα του χειρίστου είδους (στις πολιτικές συζητήσεις, όχι πάντα). Νομίζεις πραγματικά ότι θα ασχολιόμουν ποτέ να υποστηρίζω με κάποια ταυτότητα κομματικού μέλους τους φαιδρούς έλληνες πολιτικούς και μου προσάπτεις κομματική συμπεριφορά, ενώ κατ' επανάληψη σε έχω κομψά διορθώσει. Κατά τη γνώμη σου, μέχρι πότε έχεις το δικαίωμα να το κάνεις αυτό;

Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να χαλάσω το κλίμα της συζήτησης για να τσακώνομαι μαζί σου.
Μα κι εγω δεν ειπα οτι εισαι δηλωμενος. Απλά εχεις ξεκαθαρα νοοτροπια νδιτη.

Κι εγω σας εχω διορθώσει πολλες φορες για τον χαρακτηρισμο κνιτης...εσεις εχετε απεριοριστη ασυλια προς ολα τα δίκτυα μονο με 5€?

Γενικα, την εχουμε δει ψιλοτσιφλίκι τη φαση ή με φαινεται? ;D

Και δεν τσακωνομαστε, διαφωνουμε εντονως επι των πολιτικών θεσεων και εκφρασεων περι αυτων...Κατα τ'αλλα σας αγαπω ολους και γι'αυτο συνεχιζω να συνομιλώ...

Καλησπέρα μετά από καιρό.

Παρότι το πιθανότερο είναι να απόσχω από τις επόμενες εκλογές (όποτε και αν γίνουν), θα επιθυμούσα να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τους παρακάτω λόγους:

1. Θέμα εξόδου από το ευρώ δεν τίθεται, ή μάλλον δεν θα εξαρτηθεί από το ποιος θα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Ακόμα και αν εκλεγόταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 80%, το πιθανότερο είναι ότι θα έκανε τα ίδια που κάνει ο Χριστόφιας στην Κύπρο.

2. Θέμα δημοσιονομικής εκτροπής και νέου κύκλου ασυδοσίας επίσης δεν τίθεται. Η εποχή του Αντρέα, του Σημίτη και του χοντρού πέρασε ανεπιστρεπτί και δεν υπάρχει μία.

3. Ένα κόμμα που συγκέντρωσε όλη του την εκλογική δύναμη με όπλο τον καταγγελτικό λόγο και την (εκ του ασφαλούς) ηθική ανωτερότητα θα κληθεί να πάρει αποφάσεις υπό ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες. Μετά από λίγο καιρό, θα σταματήσουν να μας κουράζουν με τις ανοησίες που εκστομίζουν τώρα.

4. Οι διάφοροι οικονομολόγοι που παίζουν σκληρό πόκερ με την τρόικα από τις σελίδες του protagon και του left θα κληθούν να αποδείξουν έμπρακτα τις ικανότητές τους. Κατά πάσα πιθανότητα, μπροστά στον Schaueble θα πάνε πάσο ακόμα και αν κρατούν φλος.

5. Θέμα ποιότητας πολιτικού προσωπικού δεν υπάρχει. Οι Λυκουρέντζοι, οι Παναγιωτόπουλοι και η Όλγα θα αντικατασταθούν από τους Στρατούληδες, τους Μητρόπουλους και τη Ρένα Δούρου. No big deal.

6. Βλέποντας π.χ. τα βιντεάκια με τα "Ζάππεια", και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες αξίζουν λιγότερο από ένα ρολό χαρτί υγείας και δεν χρειάζεται να ληφθούν υπόψη σοβαρά. Επιπλέον, όπως ο αντιμνημονιακός Σαμαράς προσγειώθηκε απότομα μετά από κάποια ραντεβού με μεγαλοπαράγοντες της χώρας στα τέλη του 2011, έτσι θα προσγειωθεί και ο Τσίπρας (αν δεν έχει προσγειωθεί ήδη).

7. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η εμμονή στον κρατισμό και η αντίδραση σε κάθε είδους μεταρρύθμιση που χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν επαρκείς λόγοι για να το απορρίψω ολοκληρωτικά. Αλλά (oh, wait) και οι τωρινοί κάνουν τα ίδια (πουλώντας κατά τα άλλα ευρωπαϊσμό και φιλελευθερισμό στους αφελείς), οπότε ποιο είναι το πρόβλημα;

8. Δεν κρύβω ότι η βλαχιά, ο ψευτοτσαμπουκάς, ο εθνικισμός της πλάκας και τα φλερτ με νεοναζί και χουνταίους (εγγενή χαρακτηριστικά της ελληνικής "κεντροδεξιάς") ήδη με έχουν κουράσει. Δώστε Ζίζεκ και Ρόζα Λούξεμπουργκ στο λαό.

9. Σε εσωτερικά θέματα στα οποία υπάρχει δυνατότητα χάραξης πολιτικής χωρίς να απαιτείται έγκριση από τη Merkel, η τωρινή κυβέρνηση αποτυγχάνει οικτρά και δρα σαν να έχει απόλυτη ασυδοσία.

10. Σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (θέλω να ελπίζω ότι) δεν θα συμμετέχει ο Βενιζέλος.

11. Για να γίνει ο Superfunk ένα με το πληκτρολόγιο και να σπάσει όλα τα ρεκόρ posts/ώρα. ;D

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μια περίοδος διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποδομήσει πολλούς μύθους που συντηρούνται και από τις δύο πλευρές και θα δείξει σε όλους ποιες είναι οι πραγματικές επιλογές για την χώρα. Και στην χειρότερη περίπτωση θα έχουμε πάνω-κάτω μία από τα ίδια.

spy είπε:
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μια περίοδος διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποδομήσει πολλούς μύθους που συντηρούνται και από τις δύο πλευρές και θα δείξει σε όλους ποιες είναι οι πραγματικές επιλογές για την χώρα.
Λογικό...αλλά και με τον Γιώργο ξέραμε ότι θα το πληρώσουμε, αλλά δεν περιμέναμε τόσο!

neeq είπε:
Μα κι εγω δεν ειπα οτι εισαι δηλωμενος. Απλά εχεις ξεκαθαρα νοοτροπια νδιτη.
Ο ΝΔίτης είναι τόσο ταυτισμένος με την ιδέα του κρατισμού, όσο και ο ΠΑΣΟΚος, ο ΣΥΡΙΖΑίος, ο ΔΗΜΑΡίτης, ο ΚΑΜΜΕΝίτης κλπ. Μακάρι να έφτανε ένα κόμμα για να γαμήσει όλη τη χώρα.. αν συνέβαινε αυτό, τότε θα έφτανε και ένα κόμμα για να την αναστήσει.. αλλά δεν συμβαίνει.

Εγώ, απ' την άλλη, έχω πολλάκις δηλώσει ότι είμαι φιλελεύθερος, και απόλυτα αδιάφορος για την ιδέα του κρατισμού. Η συγκεκριμένη ιδεολογία μου ΔΕΝ έχει εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά μονάχα ελάχιστες μονάδες (δηλ. μη-ομάδες) βουλευτών οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα κόμματα κατά καιρούς.

Το ότι έχω τη σύνεση να αντιλαμβάνομαι ότι η σημερινή τριμερής κυβέρνηση είναι προτιμότερη επιλογή από οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση του παρελθόντος ή του μέλλοντος, δεν με κάνει καθόλου (μα καθόλου) ΝΔ, διότι (όπως θα δεις) όταν τα δύσκολα περάσουν ΠΑΛΙ αυτοδυναμίες θα ονειρεύεται ο κάθε Αντώνης και ο κάθε Βαγγέλης (και σίγουρα ο πολύς Αλέξης).

Οπότε, δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφωνούμε (και σε αγαπάω επίσης) αλλά μην βαφτίζουμε όσα δεν καταλαβαίνουμε "δεξιά". Ελπίζω και εύχομαι μία καλύτερη πολιτική πραγματικότητα για τη χώρα και ΛΥΠΑΜΑΙ βαθύτατα για ότι οι αριστεροί της χώρας έχουν εγκλωβιστεί σε ένα ρεβανσιστικό δόγμα που τους υποχρεώνει να απουσιάζουν από τις πολιτικές εξελίξεις (εκτός αν θεωρείς πολιτική εξέλιξη τη λίστα Λαγκάρντ), ενώ σαφώς θα μπορούσαν και θα έπρεπε να προσφέρουν έμπρακτα στο να βγούμε από το τέλμα.

Θα ήθελα περισσότερη ελευθερία : π.χ. θα ήθελα να μπορώ να ψηφίζω όποιον βουλευτή θέλω, από οποιοδήποτε κόμμα, και στο τέλος της διαδικασίας οι εκλεγμένοι βουλευτές να ήταν υποχρεωμένοι να σχηματίσουν κυβέρνηση, όπως ακριβώς προβλέπει το Σύνταγμα.

Όταν ακούσεις τη Ν.Δ. (ή οποιονδήποτε άλλον) να το λέει αυτό, τότε ναι, πες με ότι γουστάρεις.

Και εγω θελω να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι νοσταλγησα το '81 που έβγαζα απ’ τις τσέπες μου φλούδες μανταρίνι σου `ριχνα στα μάτια να πονάς. Α εχω και κατι ζιβαγκο στη ντουλαπα που δεν ειχα προλλαβει να τα φορεσω.

fenderiarhs είπε:
Α εχω και κατι ζιβαγκο στη ντουλαπα που δεν ειχα προλλαβει να τα φορεσω.
Ρε θηρίο...σου μπαίνουν ακόμα τα ρούχα από το 81? ;D

marathon είπε:
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ ψάρωσα με αυτό.

Τα δικά μου ζιβάγκο από το '81, τα έχω κάνει κασκώλ.

marathon είπε:
       Οχι αλλα μαζι με το λαμε κοστουμακι της κλαδικης που πλεον μου φτανει στο γονατο θα ειναι τρελλο ενσαμπλ θαλασσης.

Απλά εχεις ξεκαθαρα νοοτροπια νδιτη.
Εχεις μαλλον ξεχασει οτι οι 300 χιλιαδες απο το  1 εκ ΔΥ που εχουμε εχουν διορισθει επι ΝΔ,οποτε μαλλον λαθος χαρακτηρισμους αποδιδεις,εξαλλου η πολιτικη και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ηταν απο το 74 καθαρα ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ τυπου....

fenderiarhs είπε:
         Και εγω θελω να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι νοσταλγησα το '81 που έβγαζα απ’ τις τσέπες μου φλούδες μανταρίνι σου `ριχνα στα μάτια να πονάς. Α εχω και κατι ζιβαγκο στη ντουλαπα που δεν ειχα προλλαβει να τα φορεσω.
Όση σχέση έχει ο Τσύριζα με το 81, άλλη τόση σχέση έχουν οι Τουπαμάρος με το μ@€νί της Μάρως...για να ξέρουμε και τι λέμε  :)

Ο γέροντας Ιωσήφ ο βατοπαιδινός τα είχε πει ,αλλά δεν τον ακούσαμε και νάτα τώρα .Προσέξτε το σημείο που αναφέρεται σε Ιάπωνες μισθοφόρους που θα κουβαλήσουν οι αμερικανοεβραίοι για να μας πολεμήσουν ,δεν σας θυμίζει ΣΦ η ιστορία ? και μάλιστα υπό το μανδύα του αναρχοαυτόνομου με το κονσερβοκούτι.

Το δε όνομα του πολιτικού που θα μας σώσει θάναι Γιάννης,προφανώς αναφέρεται στον Ιωάννη Παλαιολόγο ;D ;D ;D

Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που ασπάζονται τέτοιες μπαρούφες και είναι πολλοί και τους έχουμε γύρω μας .......ένας τέτοιος ταρίφας με έφερε χτες βράδυ απ το λιμάνι και έτσι είδα και τι προφήτεψε ο γέροντας  ;D

Τα σχόλια κάτω απ το οβίδεον όλα τα λεφτά .

Βοήθειά μας

samy paraga είπε:
Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που ασπάζονται τέτοιες μπαρούφες και είναι πολλοί και τους έχουμε γύρω μας .......
...και ψηφίζουν δίπλα μας  :-X

samy paraga είπε:
Ο γέροντας Ιωσήφ ο βατοπαιδινός τα είχε πει ,αλλά δεν τον ακούσαμε και νάτα τώρα
Αχμου (ήχος από βαθύ χασμουριτό)

«Και τότε θα κατέβει άγγελος με ρομφαία και θα εξοντώσει τους Ωθωμανούς... »

Τώρα δεν το θυμάμαι και απ' έξω, αλλά νομίζω ότι είναι από το Χρονικό της Άλωσης του Φραντζή.

Μέσες άκρες, ο Γεννάδιος Σχολάριος- αυτός που είχε «προφητέψει ότι «είναι θέλημα θεού η πόλη να τουρκέψει, είχε σκάσει και μια άλλη ζούπερ πρόβλεψη:

Τραβάτε όλοι μέσα στην αγιά Σοφιά για να γλυτώσετε, γιατί θα κατέβει ο άγγελος και θα τους κάνει τα 8- 16 και δεν θα ανοίξει μύτη.

Και πήγαν διάφοροι pist off και ο πρόγονος του ταρίφα που πήγε τσάρκα τον... ληστοσυμμορίτη.

Όμως πήγαν και οι Οθωμανοί, οι οποίοι μπούκαραν στην αγιά Σοφιά και έκαναν ένα ωραιότατο κεμπάπ με τα χάπατα.

Ο άγγελος- ατυχώς για τα κεμπάπ- δεν έκανε την εμφάνιση του.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον ήθελαν για Τσιριζαίο που απεργούσε. Άλλες πηγές τον ήθελαν πολύ απασχολημένο εκείνη την ημέρα σε μουσική εκδήλωση προγόνου του Σάμι του Παράγκα (κλιπ τότε δεν γύριζαν)  ;) 

gdevelek είπε:
...και ψηφίζουν δίπλα μας  :-X
Πέραν του αστείου της ιστορίας , είναι αποδεδειγμένο πως σε περιόδους κρίσεων,πολέμων κλπ ,ανθούν πάσης φύσεως μοιρολατρείες .

Ο κόσμος επιζητεί τον από μηχανής θεό για να τον σώσει ,άλλοι πηδάν απ τα παράθυρα ,εμείς κουβεντιάζουμε πολιτισμένα με επιχειρήματα . Δεν δίνουμε λύση στο πρόβλημα με το να πούμε μια κουβέντα ,ή μια ιδέα ,απλά προφυλάσσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας απ το να πέσουν στη βλακεία .

Και δεν είναι μόνο θέμα ακαδημαικής μόρφωσης η αποδοχή ανόητων θεωριών,το πρόβλημα ισχύει για όλους μας ,όταν ζεις και συναναστρέφεσαι μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό.

Όταν ο πρωθυπουργός του κράτους επικαλείται τη βοήθεια του θεού ,εμείς τι θα πρέπει να επικαλεστούμε?

Φυσικά δεν είναι θέμα ,μόνο η θρησκευτική μοιρολατρεία ,υπάρχουν και ένα σωρό άλλα που έχουμε περιγράψει,πχ η εφηβική ,γεμάτη σπυριά ;D αντιμετώπιση των πραγμάτων από κάποιους πολιτικούς σχηματισμούς ,το ένστικτο επιβίωσης του αδικημένου έθνους που βάλλεται πανταχόθεν από σατανιστές ταλιμπάν  ;D κλπ .

Καταστάσεις με υπερβολικά συγκινησιακό φορτίο ,με το θυμό αδένα να χτυπάει κόκκινο ...............φτώχεια,ανεργία,απολύσεις,θάνατοι και απ την άλλη να κυκλοφορούν άπληστοι σαλτιμπάγκοι που εκμεταλευόμενοι τη κατάσταση τάζουν ανερυθρίαστα λαγούς με πετραχείλια ,στον άλλο κόσμο με μπόλικο ρύζι και ουρί του παραδείσου.

Όπως έλεγε ο Πανούσης κάποτε '' έχουμε πόλεμο, μη το γελάς μωρό μου

να  μην αφήνεις το παράθυρο ανοιχτό

κοίτα πως κρέμονται οι αυτόχειρες φαντάροι

με τις θηλιές απ' της σημαίας τον ιστό

άραγε μέχρι πότε αλήθεια θα κρατήσει

αυτή η ανακωχή ,μεταξύ των ενοίκων''

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον ήθελαν για Τσιριζαίο που απεργούσε. Άλλες πηγές τον ήθελαν πολύ απασχολημένο εκείνη την ημέρα σε μουσική εκδήλωση προγόνου του Σάμι του Παράγκα (κλιπ τότε δεν γύριζαν)  ;)   
Ρε Κοτζαμάνη με το τρίκυκλο ,είμαι σίγουρος πως εσύ σκότωσες τα παιδιά στο easy raider ;D ;D ;D

samy paraga είπε:
Ρε Κοτζαμάνη με το τρίκυκλο ,είμαι σίγουρος πως εσύ σκότωσες τα παιδιά στο easy raider ;D ;D ;D
Φίλος τι είναι αυτά που με λες; Οπ μισό λεπτό γιατί κάπου μου έπεσε η... καρφίτσα  ;) ;D

samy paraga είπε:
;D ;D ;D

Το έπιασες το υπονοούμενο κουφαλίτσα  ;D

Εν τέλη είσαι (ιστορικά) διαβασμένο αγόρι  8)

Trending...

Νέα θέματα

Back