Πολιτικά σχόλια

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Το point μου είναι το Σταλινοφασιστικό του ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ. Δεν μιλάμε για την φορολογία του εισοδήματος σου από την εργασία ή τις ασφαλιστικές εισφορές και το ΦΠΑ.  
Να μιλήσουμε.

Γιατί εγώ πληρώνω 4.000,00 € / χρόνο και είμαι ανασφάλιστος στην ουσία- αφού "πήδηξαν' το ταμείο μου με τη συγχώνευση.

Και αν ΔΕΝ πληρώσω....δεν θα έχω μπλοκάκι (δίοτι δεν θα μου θεωρήσουν βιβλία).

Το ίδιο είναι λοιπόν.

Ας με άφηναν να επιλέξω ιδιωτική ασφάλεια και να μην εξαρτούν τη θεώρηση των βιβλίων μου από την ασφαλιστική μου ενημερότητα.  

Haris είπε:
;D

Εγώ πάλι (προσπαθώ να) είμαι στο στάδιο 3. Δεν περισσέυουν λεφτά για στριπτιζάδικο! 
Ναι ξέχασα να αναφέρω  ότι το στάδιο 4 έχει προαπαιτούμενο να είσαι "παλιός πελάτης", οπότε τα κορίτσια σε ξέρουν και σου κάμουν και δόσεις.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Παιδιά... τα είπαμε... η χώρα έχει χρεωκοπήσει και εμείς λέμε "ω, τι κρίμα.. δεν θα ξαναπαίξω Ραχμάνινοφ". Από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι κάνει πλάκα ο Τέρρυ, διότι ξέρω ότι είναι πανέξυπνος και καταλαβαίνει τα εξής:

α) ότι αν είμασταν έξω από την Ευρωζώνη θα τον είχαμε πραγματικά πιεί (όχι τις γαργάρες που κάνουμε τώρα).

β) ότι με την... άλλη υποψήφια κυβέρνηση θα είμασταν ήδη έξω από την Ευρωζώνη.

Από εκεί και πέρα, οι περισσότεροι φόροι (όχι το χαράτσι των ακινήτων, φυσικά) είναι μία μεγάλη μαλακία, αλλά... το ίδιο ισχύει με τα περισσότερα πράγματα.. περιμένει κανείς για το καλύτερο.

Superfunk είπε:
Αν σκεφτεις οτι το ακινητο ηταν παντα στην Ελλαδα ο καλυτερος τροπος ξεπλυματος του μαυρου χρηματος δεν το βρισκω καθολου κακη ιδεα...
Όχι βέβαια, κάνεις μεγάλος λάθος. Οι χιλιάδες μεζονέτες-βίλες-εξοχικά με τα αντίστοιχα φιλέτα οικοπέδων στη Χαλκιδική και παντού αποκτήθηκαν όλες με τον τίμιο ιδρώτα των εργαζομένων. ;D ;D ;D

LK είπε:
Να μιλήσουμε.

Γιατί εγώ πληρώνω 4.000,00 € / χρόνο και είμαι ανασφάλιστος στην ουσία- αφού "πήδηξαν' το ταμείο μου με τη συγχώνευση.

Το ίδιο είναι λοιπόν.

Ας με άφηναν να επιλέξω ιδιωτική ασφάλεια και να μην εξαρτούν τη θεώρηση των βιβλίων μου από την ασφαλιστική μου ενημερότητα.  
Μαζί σου με 1000

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί το ίδιο πράγμα για του ίδιους λόγους. Τι στην ευχή τους πληρώνω;

Την μια απεργούν οι γιατροί γιατί δεν τους έχουν πληρώσει, την άλλη δεν δίνουν φάρμακα τα φαρμακεία γιατί δεν τους έχουν πληρώσει... Όμως την άλλη την παράλλη... καληνύχτα.

Και εγώ είμαι διαβητικός, δηλαδή κάθε μέρα μπάπα μπούπα ινσουλίνες. Και να τα 20ευρα γιατί σου λέει ραντεβού στον γιατρό μετά από δύο μήνες- οπότε κλείνω ραντεβού σαν ιδιώτης. Και θα μου πεις γιατί; Διότι ξέρω εγώ αν θα δίνουν τότε φάρμακα τα φαρμακεία; Και αν δεν έχω χάσει συνταγές λόγω των φαρμακείων...

Όσο για σύνταξη... καλά αυτό είναι ανέκδοτο.

Και γιατί όλα αυτά; Για την ενημερότητα που είπες, για να έχω τον Στάλιν να μου σκάει τα 650 ΧΑΡΑΤΣΙ για να δουλέψω...

Ε, όχι κύριε πρόεδρε...  

@Πάνο μου 99,9% είμαι πεπεισμένος (και συμφωνώ) ότι εκτός ευροζώνης θα έχει...πιώμα.

Αλλά, βιωματικά στις ημέρες που διανύουμε, αισθάνομαι ότι τον πίνουμε στο 100%  ;D

Όσο για το καλύτερο, οι «επιταγές» της κ. Λαγκάρντ για μονιμοποίηση των χαρατσιών, δεν αφήνουν περιθώριο για αισιόδοξες (για εμάς) προβλέψεις.    

Επειδή το έχω σκεφτεί και εγώ , κατά πόσο "συμφέρει" να δουλεύεις υπό αυτάς τας συνθήκας....και στο πλαίσο "κάνω υπομονή", που λέει και ο Trolley...

Κατέληξα στο εξής:

Η δουλειά στην ουσία τώρα (γι΄αυτό και παραμένω και δεν γίνομαι πρίγκιπας ακόμα)  , σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μια σχετική ρευστότητα σχεδόν ανά πάσα στιγμή…τίποτα παραπάνω.

Ας πούμε αυτή τη στιγμή που γράφω έχω στην τσέπη μου 500,00 €.

Από αυτά μου ανήκουν τα 50,00 € και τα οποία τα έχω ήδη ξοδέψει  ;D ;D ;D.

Αυτά τα 500,00 € θα μου δώσουν τη δυνατότητα να «κινηθώ» το Σ/Κ.

Στην ουσία δηλαδή «θα βάλω χέρι» σε αυτά τα λεφτά..μέχρι τη Δευτέρα.

Τη Δευτέρα θα πάω να δώσω π.χ τα 250,00 € και θα περιμένω να λάβω την Τρίτη άλλα π.χ 200,00 € για να καλύψω τα κενά που δημιούργησα το Σ/Κ.

Αν σπάσει αυτή η αλυσίδα….θα αρχίσουν οι επιπλοκές. ;D ;D ;D

Είναι σαν να παίζω monopoly.  :P ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
gskar είπε:
Όχι βέβαια, κάνεις μεγάλος λάθος. Οι χιλιάδες μεζονέτες-βίλες-εξοχικά με τα αντίστοιχα φιλέτα οικοπέδων στη Χαλκιδική και παντού αποκτήθηκαν όλες με τον τίμιο ιδρώτα των εργαζομένων. ;D ;D ;D
Και οχι μονο...ακομα και οι..."φτωχοι" το ιδιο εκαναν, ξερεις ποσους ηλικιωμενους ξερω  που εχουν σπιτι μονο και μονο επειδη "ενταξει δεν εχω συνταξη επειδη δουλευα μαυρα και δεν πληρωνα φορους και ΙΚΑ ,αλλα τουλαχιστον εκανα ενα σπιτακι για να βαλω το κεφαλι μου απο κατω"?

Απο την αλλη θα μου πεις με την Πασοκοδραχμη ,που καποιοι τωρα λιγουρευονται,τι να εκαναν οι ανθρωποι που με 25% πληθωρισμο & με τοσες ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ,  μεσα σε 5-6 χρονια εχανες το ΚΕΦΑΛΑΙΟ οποιοασδηποτε ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ  είχες?

Αναγκαζοσουν να τα κανεις τουβλα τα λεφτα σου.... ::)

LK είπε:
Αν σπάσει αυτή η αλυσίδα….θα αρχίσουν οι επιπλοκές. ;D ;D ;D

Είναι σαν να παίζω monopoly.  :P ;D ;D
Να είσαι συνετό αγόρι (στα περί των οικονομικών) γιατί και το επάγγελμα σου τραβά την... κατηφόρα  ;D

Η δουλεία της καλής μου έχει σχέση με τους... χασοδίκες και φυσικά έχει πάθει τον «θάνατο της αλεπούς», διότι οι κ.κ. συνήγοροι έχουν φορέσει και αυτοί την (επαγγελματική) μαύρη πλερέζα- μετακυλίοντας την φυσικά και στην καλή μου. 

Superfunk είπε:
Και οχι μονο...ακομα και οι..."φτωχοι" το ιδιο εκαναν, ξερεις ποσους ηλικιωμενους ξερω  που εχουν σπιτι μονο και μονο επειδη "ενταξει δεν εχω συνταξη επειδη δουλευα μαυρα και δεν πληρωνα φορους και ΙΚΑ ,αλλα τουλαχιστον εκανα ενα σπιτακι για να βαλω το κεφαλι μου απο κατω"?
Το πιο φοβερό είναι όμως η γκρινια.

Τις προάλλες γκρίνιαζε κάποιος γνωστός μου (που φοροδιαφέυγει τρελλά βέβαια) για το φόρο πολυτελείας στο τζιπ των 2500 cc. Ειλικρινά σπάραξε η καρδιά μου.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Να είσαι συνετό αγόρι (στα περί των οικονομικών) γιατί και το επάγγελμα σου τραβά την... κατηφόρα  ;D

Η δουλεία της καλής μου έχει σχέση με τους... χασοδίκες και φυσικά έχει πάθει τον «θάνατο της αλεπούς», διότι οι κ.κ. συνήγοροι έχουν φορέσει και αυτοί την (επαγγελματική) μαύρη πλερέζα- μετακυλίοντας την φυσικά και στην καλή μου.  
Για να μην παρεξηγηθώ….βέβαια όσοι είναι στο ελεύθερο επάγγελμα το ξέρουν καλά….πολλές φορές για να πάρεις μια δουλειά, πρέπει να πληρώσεις πρώτα. ;)

Με φώναξε π.χ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να εγγράψω υπέρ του μια προσημείωση.

Όλα τα έξοδα τα δικαστικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου (δεν μου τα προκατέβαλε) και στις 20 του επόμενου μηνός, με φώναξε να με πληρώσει.

Έτσι δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας.  ;D ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
LK είπε:

ή φυλακή σιγά -σιγά... Βρε χαζούλη για το καλό σου γίνονται αυτά!

Το κοινωνικό κράτος φροντίζει για να μη πάθεις τίποτα... :D

yameth είπε:
ή φυλακή σιγά -σιγά...

Βρε χαζούλη για το καλό σου γίνονται αυτά!

Το κοινωνικό κράτος φροντίζει για να μη πάθεις τίποτα... :D
Θα είμαι ταυτόχρονα και Δικηγόρος και Κατηγορούμενος. ;D ;D ;D

Θα αλλάζω θέσεις στην αίθουσα.

Όταν δε θα κάθομαι στο εδώλιο , θα φορώ και μουστάκι.  :P ;D

gskar είπε:

Τις προάλλες γκρίνιαζε κάποιος γνωστός μου (που φοροδιαφέυγει τρελλά βέβαια) για το φόρο πολυτελείας στο τζιπ των 2500 cc. Ειλικρινά σπάραξε η καρδιά μου.
Θα μπορούσες άνετα να τον καταγγείλεις- και δεν κάνω καθόλου πλάκα- στην σχετική γραμμή του ΥΠ. οικονομικών.

Αυτός γιατί θα πρέπει δηλαδή να ζει εις βάρος μας;  

Γενικα παντως αν το σκεφτει καποιος η κατασταση ειναι τραγελαφικη...

Οι μισοι Ελληνες φωναζουν για συνταξεις και μισθους που τους κοβουν ενω δεν τις-τους δικαιουνται ετσι κι αλλοιως,οι αλλοι μισοι δικαιολογημενα σπαραζουν γιατι τους εσκισαν την ετσι κι αλλοιως γελοια σε σχεση με τις εισφορες τους συνταξη ή τον αστειο μισθο τους επειδη πρεπει να πληρωνονται και να παιρνουν συνταξη οσοι δεν....δικαιουνται ουτε μισθο ουτε συνταξη...και εχεις και απο πανω και 1 εκ ανεργους ,μονο απο τον ιδιωτικο τομεα ,μη το ξεχναμε αυτο, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ και ας εχουν πληρωσει ΟΑΕΔ τοσα χρονια που δουλευουν (οχι 300 ευρω επιδομα ανεργιας για ενα χρονο ΔΕΝ ειναι επιδομα ανεργιας...)  να τραβανε τα μαλλια τους επειδη χασανε τη δουλεια τους ακριβως γιατι δεν πρεπει να σταματησουν να πληρωνονται οσοι παιρνουν μισθους και συνταξεις που δεν δικαιουνται..

Μυλος αγαπητοι...μυλος.... :P

gskar είπε:
Και η μιζέρια, το μελόδραμα και ο εγωκεντρισμός. Κοιτάχτε με όλοι πόσο χάλια περνάω, ασχοληθείτε μαζί μου, σας παρακαλώ.

harilatron είπε:
αλλά σήμερα έπρεπε να μιλάμε για εργοστάσια και το πως θα στηθούν και όχι για στικάκια και πως σβήνονται.
Πριν μιλήσουμε για το πώς θα στηθούν πρέπει να κατανοήσουμε γιατί ξε-στήθηκαν εδώ και χρόνια τα όσα είχαν στο παρελθόν στηθεί, ποιοι μηχανισμοί κρατικοί και όχι μόνο συνετέλεσαν στην απο-βιομηχανοποίηση της χώρας. Έτσι ώστε ό,τι στο εξής στηθεί, να αντέξει.

Ωστόσο στο μεταξύ δεν βλέπω το λόγο να μην κυνηγήσουμε όσους, στην υπόθεση της λίστας, το έχουν ως πρωτη προτεραιότητα να βάζουν πλάτες στη φοροδιαφυγή.  Μπορούμε να κάνουμε πολλές δουλειές παράλληλα, η πολιτική είναι multi-tasking υπόθεση. Τα άτομα αυτά λειτουργούν υπόγεια, τώρα που βγήκαν στην επιφάνεια πρέπει να πληρώσουν, και τέτοιες ευκαιρίες είναι σπάνιες.

Πριν μιλήσουμε για το πώς θα στηθούν πρέπει να κατανοήσουμε γιατί ξε-στήθηκαν εδώ και χρόνια τα όσα είχαν στο παρελθόν στηθεί, ποιοι μηχανισμοί κρατικοί και όχι μόνο συνετέλεσαν στην απο-βιομηχανοποίηση της χώρας.
μια χαρα τα λες και εσυ αλλα και αυτος εδω

http://www.tovima.gr/opinions/useropinions/article/?aid=481762

το ζουμι του αρθρου ειναι αυτο

Το κερασάκι της τούρτας ήταν ο Α.Παπανδρέου αυτός αφού ξόδεψε μερικά δισεκατομμύρια στις προβληματικές μετά τις έκλεισε και έκανε όλους τους εργαζόμενους σε αυτές δημόσιους υπαλλήλους . δημιούργησε προηγούμενο και έτσι οι εργαζόμενοι σε όλες τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες είχαν σαν σκοπό την εκδίωξη των εργοδοτών και την «κοινωνικοποιήσει» της επιχείρησης δηλαδή να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμοι και να μην δουλεύουν . Εφάρμοσε τον «τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό» και κατάργησε κάθε ιεραρχία έλεγχο και αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα . Εφάρμοσε την «λαϊκή συμμετοχή» με τους συνδικαλιστές κουμανταδόρους και την τοπική αυτοδιοίκηση πυλώνα " ανάπτυξης και ευνομίας ' έβαλε τον " λύκο μπιστικό " όπως λέει και η παροιμία έτσι μοιραία φθάσαμε στην αποβιομηχάνιση της χώρας , το δυσθεόρατο δημόσιο χρέος 100% του ΑΕΠ και σε έναν τεράστιο και ανεξέλεγκτο δημόσιο τομέα με στρατιές αργόμισθων καλοπληρωμένων υπαλλήλων .

Όντως η γκρίνια είναι τεράστιο πρόβλημα, αλλά ας δούμε το θέμα λίγο πιο σφαιρικά.

Από τη μία έχουμε τους διάφορους "ευαίσθητους", οι οποίοι από εκεί που δεν έδιναν δεκάρα για τον διπλανό τους ξαφνικά νοιάζονται για κάθε τι δυσάρεστο που συμβαίνει σε κάθε γωνιά της χώρας. Κόβουν ένα επίδομα κάποιων αργόμισθων του δημοσίου; Μισθοί Βουλγαρίας, εκμετάλλευση του εργάτη. Αυτοκτονεί κάποιος συνταξιούχος που έπαιρνε 2000€/μήνα λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που εντάθηκαν με την κρίση; Έγκλημα, δεν αυτοκτόνησε, τον σκότωσε η τρόικα. Συλλαμβάνεται κάποιος για φοροδιαφυγή; Αίσχος, συλλαμβάνουν τον μικρομεσαίο αλλά τους Βαρδινογιάννηδες δεν τους αγγίζει κανείς. Κλείνει μια επιχείρηση που εξαρχής δεν είχε λόγο ύπαρξης; Τρομερό, καταστρέφουν τις ζωές μας, κλέβουν τα όνειρά μας. Ακούν κάποιον άλλον να διαμαρτύρεται; Όχι φίλε, δεν νοιάζεσαι αρκετά, εγώ νοιάζομαι περισσότερο απ' όλους σας.

Από την άλλη έχουμε αυτούς που για κάποιο λόγο (π.χ. μεγάλη οικογενειακή περιουσία, ενασχόληση με δραστηριότητες που ανθούν σε περιόδους κρίσης) δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από αυτό που συμβαίνει και παριστάνουν τις Μαρίες Αντουανέτες κουνώντας το δάχτυλο στους υπόλοιπους. Χάνει κάποιος μεγάλο μέρος της περιουσίας του λόγω των φόρων; Ας πρόσεχε (ακολουθεί αναφορά σε μυρμήγκια και τζιτζίκια). Μένει άνεργος κάποιος με πολλά προσόντα; Ας μην σπούδαζε τις μαλακίες που σπούδασε, εδώ είναι Ελλάδα φίλος. Αυξάνονται οι άστεγοι; Σιγά, η Αγγλία και οι ΗΠΑ είχαν πάντα άστεγους, πώς κάνετε έτσι; Ανθεί ο ρατσισμός και η βία; Ναι, αλλά οι καταλήψεις που κάνουν οι αριστεροί είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Σκάει κάποιο σκάνδαλο με μίζες και καταθέσεις στο εξωτερικό; Αυτά πάντα συνέβαιναν μεγάλε, αλλά οι διαφυγόντες φόροι από τα τυροπιτάδικα που δεν κόβουν απόδειξη επιβαρύνουν περισσότερο το δημόσιο. Ακούν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από ανθρώπους που παίρνουν μισθούς πείνας; Mon Dieu, η πλέμπα δεν καταλαβαίνει ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες της χώρας.

Πραγματικά τραγελαφική κατάσταση.

Superfunk είπε:
το ζουμι του αρθρου ειναι αυτο
ο Α.Παπανδρέου... «τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό»

Δεν ήταν μόνο αυτά του άρθρου ήταν και πολλά άλλα- πχ το κατ εμέ «κορυφαίο έγκλημα» του, με το ξεθεμελίωμα της παιδείας...

Και τώρα όμως τι; Αντωνάκης και «ο τρίτος δρόμος προς τον νεο Σταλινσμό;».

Πως το κράτος θα γίνει ο ιδιοκτήτης των σπιτιών μας; Μετά θα μας τα νοικιάζει έναντι χαμηλού αντιτίμου;

Πως θα πληρώνουμε για να δουλεύουμε; Πως τσακίζει τις δουλειές μας; Πως κλείνει τις επιχειρήσεις μας;

Το σύστημα στην χώρα μας είναι καπιταλιστικό- laissez faire laissez passer (έστω και αν είναι κουτσά στραβά καπιταλιστικό).

Κάτω τα χέρια από το laissez faire.  

Trending...

Νέα θέματα

Back