Ποιός σκληρός δίσκος είναι κατάλληλος για ηχογράφηση;

Παστίτσιός

Νέο μέλος
Μηνύματα
948
Πόντοι
18
Σκοπεύω με τη πρώτη ευκαιρία να αντικαταστήσω το σκληρό δίσκο του λαπτοπ μου με έναν μεγαλύτερο επειδή θέλω να μετατρέψω το λαπτοπ σε μουσικής παραγωγής εργαλείο και ο σκληρός που έχει είναι πολύ μικρός για αυτή τη δουλειά.

Αλλά έχω μιαν απορία. Οι σκληροί δίσκοι οι οποίοι τρέχουν σε 5400 στροφές θα έχουν πρόβλημα με την ηχογράφηση ή όχι; Γνωρίζω καλά ότι οι δίσκοι σε 7200 στροφές λειτουργούν άψογα για αυτή τη δουλειά, αλλά με τους 5400 τί γίνεται;

Έχω την εντύπωση ότι δεν θα έχω πρόβλημα με 5400 επειδή από ότι έχω δεί τα διάφορα ψηφιακά hardware digital workstations πωλούνται με σκληρούς των 5400 στροφών και λειτουργούν άψογα με ηχογραφήσεις. Άρα, να πάρω έναν με 5400 ή έναν με 7200 ο οποίος επειδή έχει περισσότερες στροφές ίσως είναι και πιό θορυβώδης;

 
Γεια σου axtarmas! :) Οι στροφές είναι μόνο μία από τις παραμέτρους που καθορίζουν την ταχύτητα πρόσβασης, άλλοι είναι η ποιότητα του κοντρόλλερ, η ποσοτητα και η ιεραρχια της μνήμης cache που φοράει και οι αλγόριθμοι αναζήτησης πχ. Θα μπορούσες δηλ θεωρητικά να βρεις δίσκο  των 5400 που να είναι πιο γρήγορος από έναν 7200

Τώρα εξαρτάται με πόσα tracks πχ θα δουλευεις, τι vst θα χρησιμοποιείς κτλ. Τα περισσότερα προγραμματα ηχογράφησης προφορτώνουν κατα το δυνατό δεδομενα (caching) προσπαθώντας να μειώσουν την εμπλοκή του δίσκου. Σε περίπτωση που δεν υπήρχε cache μπορεις να κανεις εναν γρήγορο υπολογισμό (χωρις vst) του στυλ τα κομματια μου θα εχουν 10 tracks παραλληλα, άρα 10 * 0.2MB / sec που θελει καθε στερεο wav, περίπου 10ΜΒ/sec κατ ελάχιστο. (Ξαναλέω αυτό ειναι υπερυπεραπλουστευμένο παράδειγμα). Εμένα παντως ο σκληρός μου με τις 7200 στροφες, σε σημεία των κομματιων που έχω πολλά τρακς επειδή έχω κρατήσει παλιότερα takes πχ πολλές φορές τα τρώει. Αν ηχογραφεις θες να σιγουρεψεις οτι δεν θα τα φαει ο δισκος εκεινη την ώρα προφανως...

Θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε καλούς σκληρούς των 7200 (νορμαλ δηλαδή, μη φας περιουσία) και σε ενα καλό case με ηχομόνωση και λαστιχάκια στους σκληρούς που μειώνουν τους κραδασμούς (δεν έχω ττετοιο κουτι, αλλα αν ξαναπαιρνα τετοιο θα παιρνα γιατι το πισι μου μονο που το ανοιγω με πιανει το κεφαλι μου)

Α, περισσοτερες στροφες στο δίσκο είναι και περισσότος ηλεκτρομανγνητικός θόρυβος. Δεν ξέρω πόσο λιγοτερο θα έχει ενας 5400απο εναν 7200..

Συμπερασμα¨: δες τα benchmarks για τις επιδόσεις, και κοιτα επίσης παράμετροι όπως η ποσότητα μνήμης cache.

Hint: Νομίζω οτι στις νορμαλ τιμες που σκέφτεσαι όλοι οι επώνυμοι δίσκοι είναι μια χαρά

Hint2: Κοιτα να πάρεις κάτι αξιόπιστο και να κρατάς backups (άκυρο, αλλά μιας και μιλάμε για δίσκους)

Καλή τύχη και καλά γραψίματα :)

 
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα ήθελα όμως και κάποιος ο οποίος ήδη δουλεύει σε λαπτοπ με σκληρούς των 5400, να μας πεί εάν η δουλειά πηγαίνει καλά ή άν έχει προβλήματα. Ώς συνήθως τα τρακς τα ηχογραφώ ένα ένα και όχι πολλά μαζί και τις περισσότερες φορές όταν ηχογραφώ ένα παγώνω τα άλλα ώστε να μην παίζουν, άρα υποθέτω ότι με αυτό τον τρόπο αφού σε 7200 στροφές δεν είχα ποτέ πρόβλημα δεν θα έχω ούτε στις 5400;

 
Μπραβο axtarmas  ωραιο θεμα ειμαι σε τετια σκεψη και εγω.

 
τωρα που εχουν πεσει οι τιμες μπορεις να επενδυσεις σε ssd δισκο

 
Με καμμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταφέρω να αγοράσω ssd 500 γίγα, θέλω ένα σκληρό 500άρι, θα βάλω πολύυυυυυ πράγμα από samples και προγράμματα και χρειάζομαι και πολύ χώρο για ηχογράφηση άρα ξεχνάμε τον ssd και επιστρέφουμε στην αρχική ερώτηση, εάν κάποιος ηχογραφεί σε 5400 στροφές μήπως έχει θέματα...

 
axtarmas είπε:
Με καμμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταφέρω να αγοράσω ssd 500 γίγα, θέλω ένα σκληρό 500άρι, θα βάλω πολύυυυυυ πράγμα από samples και προγράμματα και χρειάζομαι και πολύ χώρο για ηχογράφηση άρα ξεχνάμε τον ssd και επιστρέφουμε στην αρχική ερώτηση, εάν κάποιος ηχογραφεί σε 5400 στροφές μήπως έχει θέματα...
Ο φορητός σου παίρνει δεύτερο σκληρό; Γιατί αν παίρνει, το ssd δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο αλλά είναι highly recommended.

Να σου περιγράψω τι κάνω μήπως σου ταιριάζει.

Συγκεκριμένα σε ένα 160άρι ssd (πλέον φτηνό) έχω λειτουργικό, DAW, plugins και 50-60GB βιλιοθήκες που χρησιμοποιώ πιο συχνά. Έτσι έχω και περίπου 20GB κενά.

Στον άλλο δίσκο (750GB @5400) έχω τα υπόλοιπα.

Με αυτό το σετάπ, όταν γράφεις το folder του project σου το έχεις στο ssd για να πηγαίνει σφαίρα. Αφού τελειώσει το μεταφέρεις στον άλλο δίσκο.

Το φορητό μου δεν είχε θέση για 2ο δίσκο αλλά πήρα ειδική θήκη (caddy) από ΗΠΑ που καταργεί το DVD και βάζει στη θέση του μια πανομοιότυποη θήκη με υποδοχές για 2ο σκληρό. Ακόμη και μετά από τόση φασαρία το αποτέλεσμα άξιζε.

Οι δίσκοι 7200 κάνουν αρκετή φασαρία και θερμαίνονται αρκετά πιο γρήγορα. Ακόμη εκ των πραγμάτων αν έχεις τεράστια libraries θα χρειαστείς 2ο δίσκο για αυτές (όχι για το daw).

 
μιας και ειχα προσφατα ασχημη εμπειρια με δυο ssd τους vertex 2 θα ηθελα να πω μερικα πραγματα να ληφθουν υποψη βαση αυτου.

Οι ssd αναμφισβητητα ειναι μια επανασταση στο upgrade ενος υπολογιστη γιατι προσφερουν τρομερες ταχυτητες προσπελασης δεδομενων και ανταποκρισης του λειτουργικου.

Ομως εχουν και καποια προβληματα που σιγα σιγα βεβαια ξεπερνωνται.

Οτι πω απο εδω και περα μπορειτε να τα επιβεβαιωσετε αν δεν τα ξερετε ηδη απο τα forum γνωστων κατασκευαστων ssd

Οι ssd και τα controllers τους αντιμετωπιζουν προβληματα εννιοτε με το λειτουργικο ή και με τις μητρικες.

Προβληματα που μπορουν να τους καταστησουν αναξιοπιστους η μη λειτουργικους και μπορει να οδηγησουν σε απωλεια δεδομενων

Π.χ. καποιοι (δεν λεω ονοματα) αλλα μπορει να το ψαξει καποιος λογω π.χ. της λειτουργιας hybernation των windows μπορει να παρουσιασουν panic lock με σχεδον αδυνατη την ανακτηση των δεδομενων.

Μπορει να παψουν να συμπεριφερονται σωστα και να προκαλεσουν προβληματα ακομα και στην εγκατασταση.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ειναι θεμιτη η χρηση τους και πολλα τα οφελη τους αλλα θα πρεπει καποιος που τους χρησιμοποιει για δουλεια πολυτιμη σαν τη δικη μας και θα πρεπει να την προστατευσει, οπως και την εγκατασταση του που για τους περισσοτερους λογω της πληθωρας software και ρυθμισεων που ειναι χρονοβορα διαδικασια να την φτιαξουμε σωστα, να μην βασιστει απολυτα σε αυτους.

Οι μηχανικοι ειναι πιο αργοι αλλα εχουν κερδισει την αξιοπιστια τους λογω της μακροχρονης εξελιξης τους.

Οι solid state οπως παραδεχονται και οι ιδιες οι εταιρειες και οι εκπροσωποι τους επισημα η και ανεπισημα (πηγη οπως ειπα, σχετικα forum) εχουν ακομα δρομο και ετσι καποιος αν και απο τη φυση του συνηθως εχει back up των αρχειων του η και ολης τους της μουσικης εγκαταστασης, πρεπει να ειναι ακόμα πιο προσεκτικός.

Dont fully trust them , they might get to you.

Στο δικο μου προβλημα με δυο διαφορετικης μαρκας ssd στα συστηματα μου, ολα εγιναν στο διαστημα της εγγυησης και τους αντικατεστησα.

Εχει συμβει σε πολλους να τους τη φορεσουν οι ssd σε πολλαπλασια μεγαλυτερη συχνοτητα απο οσους την φορεσαν οι μηχανικοι τελευταιας γενιας.

Αυτο για την προσοχη και μονο το ποσταρα.

Αλλιως συνεχιζω να λειτουργω και εγω με ssd ως σκληρο λειτουργικου στα 3 εναπομειναντα συστηματα μου με θεαματικες επιδοσεις γι αυτο και τους λατρευω παρολα τα προβληματα που αντιμετωπισα.

 
Και στο σταθερό daw και στο mobile σύστημα ssd μόνιμα πλέον και hdd μόνο για storage.Ασύγκριτη ταχύτητα!

 
@ cos_dr

Πρώτη φορά το ακούω. Αν και από OCZ χρησιμοποιώ REVO σε κάποιο σύστημα. Μικρότερα SSD εσωτερικά και εξωτερικά που χρησιμοποιώ είναι άλλων κατασκευαστών. Ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα.

 
αν μπεις στα φορουμ , ιδιαιτερα της ocz θα καταλαβεις οτι εισαι απο τους τυχερους μιας και την ανεφερες

Και οπως ειπα τα ειπα οχι για να φοβησω η για να αποτρεψω την χρηση ssd που ακομα οπως ειπα παλι χρησιμοποιω αφοβα αλλα με προσοχη και επιφυλαξη.

Και οπως ειπα οσο αυξανονται οι γενιες και διδονται νεα firmware τα πραγματα ειναι καλυτερα.

"αφοβα αλλα με προσοχη και επιφυλαξη"

ειμαι αντιφατικος... αλλα καλαβαινεις ετσι ? λολ

 
Της OCZ μιλάω για το REVO που δεν είναι ένα απλό - κοινό ssd αλλά για ότι πιό γρήγορο υπάρχει. Αν θυμάμαι καλά σε λίγο πρέπει να κλείνει τρία χρόνια σχεδόν non stop λειτουργίας με πάρα πολύ... hard use.

Τα άλλα ssd όπως σου προανέφερα δεν είναι της OCZ αλλά άλλων κατασκευαστών, sundisk & kingston, επίσεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με σχεδόν καθημερινή λειτουργία. Το ένα δε, είναι συνέχεια on line πάνω σε server.

 
ε, εχω την δικια μου εμπειρια και παρεπεμψα στα forum

Τι να κανω τωρα, να ποσταρω link απο forum και προβληματα.

Καντε ενα google search και εγω το ειπα καλοπροαίρετα.

https://www.google.gr/?gws_rd=cr&ei=P15kUrqLMs7E4gTE3ICICA#q=ocz+revodrive+problems

ακομα και στο link αυτο με μια πρωτη ματια γιατι δεν ανεφερα το revodrive, θα δεις οτι και αυτοι εχουν προβληματα με το sleep mode η τουλαχιστο εχουν αναφερθει, αναφερει αμα τα ψαξεις λιγο αρκετα πραγματα για performance issues και βελτιωσεις.

Το ιδιο και ενας φιλος μου ο νικος εχει 3 vertex2 σε raid τους ξεσκιζει ολη μερα ως CG Animator και μου λεει το ιδιο , ρε φιλε, πως σου ετυχε, και εμενα ειναι μια χαρα οι vertex.

Κανε ενα google search για τους vertex 2

Απλα σου ετυχε και μπραβο.

Μπορει ποσοστιαια να τυχαινει σε λιγοτερους.

Αλλα ειναι μην σου τυχει.

https://www.google.gr/?gws_rd=cr&ei=OV9kUqKGCMio4gTMt4CwBg#q=ssd+problems+

ενδεικτικα και αυτο για οποιον δεν βαριεται να διαβασει και δεν ειναι το μονο

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/forumdisplay.php?256-Vertex2-and-Agility2-support-and-discussion

Αρα δικιο ειχα που προειδοποιώ.

ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑ και ας μην ετυχε στο κυριο Χναρακη ακομα και ευχομαι με ολη μου την καρδια να μην σου τυχει ποτε, αλλίμονο

Θα με βγαλετε τρελο χαχαχ που επαθα δυο φορες τα μυρια οσα μεχρι να καταλαβω τι εφταιγε με αυτους και φερονταν αλλοπροσαλα μεχρι να ξεραθουν τελειως και με παιδευαν 2 εβομαδες με το panic lock και με το οτι χανονταν απο το bios σε δυο διαφορετικες μητρικες.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ χαχα ;D ;D

και εξ αλλου μην μου πεις οτι με την εμπειρια σου γενικα στα τεχνικα θεματα που ειναι και πολλαπλασια απο την δικια μου δεν εχεις δει και σε άλλου ειδους προιοντα το κλασσικο ειτε στα φορουμ ειτε στις συζητησεις καποιοι να λενε για ενα προιον οτι αντιμετωπισαν καποιο προβλημα και καποιος παντα βγαινει και λεει για το θεμα οτι ρε παιδια, περιεργο , αυτο σε εμενα δεν συνεβη ποτε και απλα να μην καταλαβαινει οτι ειναι απλα τυχερος, αλλα το προβλημα σε μικρο ειτε σε μεγαλο βαθμο υφίσταται και οι υπολοιποι να τον μισουν για την τυχη του.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ :-) :-)

 
Δεν είπαμε κάτι τέτοιο και πολύ καλά έκανες που ενημέρωσες.

Αλλά τι να πω, μήπως φταίει το σετάρισμα; Δεν ξέρω, δεν το γνωρίζω.

Τώρα που λες sleep mode, δεν έχω πουθενά sleep σε κανέναν δίσκο, σε κανένα σύστημα. Ούτε καν screen saver. Είναι τα πάντα always on.

Σημείωση.

SSD έχω βάλει και σε αρκετά μουσικά όργανα όπου ποτέ δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό.

 
cos_dr είπε:
Αυτο για την προσοχη και μονο το ποσταρα.

Αλλιως συνεχιζω να λειτουργω και εγω με ssd ως σκληρο λειτουργικου στα 3 εναπομειναντα συστηματα μου με θεαματικες επιδοσεις γι αυτο και τους λατρευω παρολα τα προβληματα που αντιμετωπισα.
Ακριβώς αυτό. Είσαι 100% ασφαλής αν χρησιμοποιείς ssd για λειτουργικό και προγράμματα.

Κατά τη γνώμη μου η πιθανότητα να χαλάσει τελείως ένας καλής ποιότητας ssd δεν είναι μεγαλύτερη από ό,τι ένας hdd. Το αντίθετο.

Αν λοιπόν τα κρίσιμα δεδομένα αποθηκεύνται σε δεύτερο δίσκο και γίνονται backup (κάτι που συστήνεται ανεξαρτήτως τύπου δίσκων), τότε χωρίς καθόλου μεγαλύτερο ρίσκο απολαμβάνεις ασύγκριτες επιδόσεις, όχι στα χαρτιά αλλά σε πραγματικό workflow.

Απλώς στην επιλογή ssd προτείνω καλές επώνυμες μάρκες και ψάξιμο στα φόρα για τυχόν προβλήματα μοντέλων/παρτίδων κττ, εννοείται πριν από την αγορά  ;D.

Ένα ssd και ένα hdd σε σύστημα όπου γίνεται δουλειά είναι το ελάχιστο. θα προσέθετα και έναν μεγάλο εξωτερικό για 1) backup δουλειάς και 2) mirroring του sdd ώστε αν πάθει κάτι το λειτουργικό να μπορείς να το επαναφέρεις σε 30 λεπτάκια. Έτσι προκύπτει ένα πολύ καλά μελετημένο setup, που στέκεται σε κάθε σοβαρή χρήση, ακόμη και pro.

Τα οφέλη του ssd είναι απίστευτα και πλέον τα 120GB κάνουν 90 ευρώ. Επαρκούν για ένα bare λειτουργικό, daw, plugins και κάποιες βαριές βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούνται συχνά. Εγώ π.χ. έχω στο ssd 80GB BFD2 γιατί δεν πολυχρησμοποιώ άλλες βιβλιοθήκες.

Just my 2 cents.

 
κοιτα, αν ειχα προβλημα με τους controller των μητρικων μου , θα το καταλαβαινα.

Σε δυο διαφορετικους τυπους μητρικων (edit) στη μια εχω ssd και 4 μηχανικους για τα δεοντα και το pc χρησιμοποιείται με dual boot για παιχνιδια και μουσικες home παραγωγες (ξερεις ο εαυτός μου που νομιζει οτι ειναι composer-session musician-video producer -απωθημένα παιδι μου, αβυσσος η ψυχη του ανθρώπου, πατρικη καταπίεση κλπ.)

στο αλλο pc sdd συνδυασμος με 3 μηχανικους.

Προβλημα παρουσιαστηκε και στους δυο που βρισκονται σε δυο διαφορετικες τοποθεσιες στην αττικη με διαφορα 3 μηνων. Στον ενα ειχα το sleep και hybernation ενεργοποιημενα στον αλλο οχι και στον ενα χρησιμοποιουσα το hybernation αρκετα για το μουσικο λειτουργικο στον αλλο οχι , καθολου και εχει μουσικο λειτουργικο  (διευκρινιστικο modify)

Μετα τις αλλαγες ολα δουλευουν κανονικα οπως δουλευουν χρονια τωρα.

σε ΑMD setup.

οταν τους πηγα στο πλαισιο πριν πω οτιδηποτε στο σερβις με το που με ειδε ο τυπος ειπε, ωχ , παλι vertex , ουτε μου ειπε τιποτα, μου λεει μην ανησυχεις θα στους αντικαταστησουμε.

Φαντασου τι εχει παει πισω.

Πηγα να κατηγορησω την συγκεκριμενη γενια vertex και λεω, ενταξει ετυχε με τους 2 , τωρα μου εδωσαν 2 vertex 3 στην αλλαγη γιατι δεν ειχαν στο στοκ 2

καλυτερα δηλαδη

Αλλα επειδη ειμαι ερευνητικο και ανησυχο μυαλο, εκανα την ερευνα μου και συμπερανα οτι συμβαινει σε πολλες μαρκες αναλογα και με το configuration, το chipset της μητρικης, την παλαιοτητα των μητρικων, την  χρηση , και το λειτουργικο και καποιες λειτουργιες του, οχι κατα κανονα και οχι με συγκεκριμενο pattern

Σε γνωστο forum του ελληνικου χωρου για υπολογιστες που ειμαι και εγω ενεργος, καταληξαμε με συζητησεις και με ανταλλαγη εμπειριων σε αναλογο συμπερασμα. Ναι στη χρηση αλλα και λιγη προσοχη και να παρθουν τα κλασσικα μετρα προστασιας δεδομενων και λειτουργικου αμα τυχει.

Και στο laptop που αγορασα περσυ σε αντικατασταση του παλιου μου, το θηριακι μου ssd εβαλα τον agility III παρολο που ειχα παρει με λιγο φοβο τους ocz για προφανεις λογους, για να πεταει, οποτε καλα κανεις προς οφελος του πελατη σου και τους βαζεις και τους εμπιστευεσαι γιατι πραγματικα οποιος δουλευει με αυτους, ακομα και με τους υβριδικους, μαθαινει στην ταχυτητα του λειτουργικου αλλα και στην φορτωση δεδομενων και ξενερωνει αμα δουλεψει με μηχανικους μετα. Ακομα και το boot ειναι αλλο πραγμα.

Αλλα οπως ειπα, συμβαινουν και ασχημα πραγματα με δαυτους και προσωπικη μου μπακαλικη εκτιμηση ειναι οτι σε 1-3 χρονια , θα εξαλειφθουν τελειως οποια τυχον προβληματα εκτος και τελικα μας προλαβει η προσκρουση μετεωριτη η εξωγηινη εισβολή, ή και παιχνιδια ολεθρου με πυρηνικά και φαγωθουμε σαν !#@!@$ μεταξυ μας οι ανθρωποι, ερμαια και παραπλευρες απώλειες στο απληστα αέναο παιχνιδι εξουσιας των ισχυρων της γης.

 
sfaku εγραψε

Κατά τη γνώμη μου η πιθανότητα να χαλάσει τελείως ένας καλής ποιότητας ssd δεν είναι μεγαλύτερη από ό,τι ένας hdd. Το αντίθετο.

@sfaku στην παρουσα γενια ssd το lifespan οριζεται αναλογα με την κατηγορια τους. Αναλογως αν ειναι single layer η multi layer κπλ αν ψαξεις θα δεις οτι αυτο οριζει το lifespan τους αλλα οριζει και την σχεση τιμής.

Οι πιο προσιτοι ssd του εμποριου που προτιμωνται δεν εχουν ακομα την ιδια θεωρητικη ζωη με εναν καλο μηχανικο σκληρο

Οι πιο ακριβοι ειναι πιο recommended για αξιοπιστια και ιδιαιτερα της intel που ειναι πιο φημισμενοι στην "πιατσα"

Α που να φαω μπλε οθονη , δεν εχω νυσταγμο σημερα και θελω να ξυπνησω νωρις.

 
Λογο οτι ασχολουμαι επαγγελματικα με τα μηχανηματα του διαβολου εχω να αναφερω τα εξης σχετικα με τους ssd:

Οι γενια πλεον των SSD έχει φτάσει σε σημείο οριμανσης και αυτο σημαινει οτι εχουμε πληρη συμβατοτητα. ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_ls_ssd_benchmark_review_test,6.html

Στο παραπανω link υπαρχουν οι ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ απο τον χρηστη.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ εως 3 ετων καλο θα ηταν να ενημερωθουν ολα τα firmware των μητρικης και ελεκτη sata πριν προβουμε στην εγκατασταση SSD.

Επισης καλο θα ηταν να συμβουλευτουμε την σελιδα του καταστευαστη της μητρικης μας πλακετας για το ποια μοντελα SSD εχουν ελεγχθει και ειναι πληρως συμβατα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Οι SSD δισκοι ειναι πληρως "ψηφιακη" στην εγγραφη και στην αναγνωση των δεδομενων τους "ΑΡΑ" παντα εχουμε backup οτι αρχειο δημιουργουμε γιατι η ανακτηση σε περιπτωση κολληματος ειναι ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΗ. (το περιεγραψα λιγο απλουστευμενο)

 


Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top